En familie med to barn og foreldre i en sofa

8 tips for å spare penger i hverdagen

Som OBOS-medlem kan du med enkle grep spare mye penger i hverdagen. Vi gir deg våre beste tips til hvor og hvordan du kan redusere dine faste utgifter og raskt spare inn medlemskontingenten og vel så det. Det skal lønne seg å være medlem!

Bli OBOS-medlem

De vanligste rådene for å komme i gang med å spare penger er å få oversikt over egen økonomi, tenke gjennom hva du bruker pengene dine på, og sette opp et budsjett med mål om å kutte i faste utgifter. Som OBOS-medlem kan du redusere utgiftene dine med opptil flere tusen kroner i året, kun ved hjelp av medlemsfordelene. Se tipsene våre under.

1. Få ned strømregningen

Du trenger ikke fryse i vinter for å spare penger. Bytt heller til en av Norges beste medlemsavtaler på strøm! Med OBOS Medlemsstrøm får du en spotprisavtale med et fast månedsbeløp på kun 7 kroner og et påslag på 3 øre per kWh. Her er det mye penger å spare i løpet av en måned!

2. Rimeligere forsikring

Er det lenge siden du gikk gjennom betingelsene dine på forsikring? Som OBOS-medlem får du opptil 23 prosent rabatt på forsikring hos Tryg. Her kan det altså bli mye penger å spare uansett om du allerede er kunde av Tryg eller flytter forsikringene dine dit.

3. En lønnsom bank

I følge finansportalen.no har OBOS-banken Norges beste dagligbanktilbud for medlemmer. Til forskjell fra andre banker, tjener du faktisk penger ved å ha OBOS-konto. Hos oss slipper du å irritere deg over unødvendige kortgebyrer, og du får lønnskonto med rente på 1,50 %. Dette i tillegg til gode betingelser på flere andre banktjenester.

Les mer om OBOS-banken

En mann og en dame ved et spisebord

4. Lavere mobilregning

Få de faste utgiftene dine ned med et billigere mobilabonnement, så får du litt ekstra å rutte med hver måned. Finn det abonnementet som passer deg og ditt bruk best, så slipper du å betale for mer enn nødvendig. Hos Talkmore får du 20 prosent rabatt på enkeltabonnement med månedsavgift og 10 prosent rabatt på familieabonnement med datadeling.

5. Spar penger på transport

At bil er et pengesluk, er godt kjent. Gjør det til en litt billigere affære ved å bruke OBOS-rabatten din hos Circle K. Her får du 38 øre rabatt per liter drivstoff og 10 prosent rabatt på hurtiglading av elbil. Dekk, bildeler og diverse vedlikehold får du også billigere hos Vianor. Trenger du bil bare av og til? Hos Avis får du opptil 30 prosent rabatt på leiebil i Norge.

6. En tryggere hverdag

Ønsker du å føle deg ekstra trygg i hjemmet ditt? Planlegger du å skaffe boligalarm? Kunne du også tenke deg å spare flere tusen kroner i året på det? Med innbrudd- og brannvarsling fra Sector Alarm sparer du hele 5455 kroner det første året som OBOS-medlem.

7. Nabohjelp

Nabohjelp fra OBOS er appen som gjør det enklere å spørre naboen. Dropp dyre innkjøp av verktøy, utstyr og flytteesker, sjekk heller om du kan låne det gratis. Med Nabohjelp kan du spare penger, gjøre noe positivt for nabolaget ditt og være miljøvennlig på samme tid! Det er enkelt å komme i gang, og du kan raskt spare mye penger på kort tid.

8. Ikke glem forkjøpsretten

Er du på boligjakt? Forkjøpsretten kan gi deg nøkkelen til drømmeboligen – uten at du må være med i budrunden. Kort ansiennitet er bedre enn ingen ansiennitet.

Slik fungerer forkjøpsretten