Dame i lilla t-skjorte som holder noen bøker.

OBOS Deleie

Med OBOS Deleie kan du kjøpe en halv leilighet, eller mer. Resten leier du av OBOS.

Det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet og de fleste trenger hjelp til å kjøpe bolig. OBOS Deleie senker terskelen, slik at du som OBOS-medlem får muligheten til å eie din egen bolig.

Hva er OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kan du kjøpe minst halvparten av boligen selv, og resten leier du av OBOS. Du må kjøpe minst 50 prosent av boligen, utenom det kan du selv velge hvor stor eierandel du ønsker å kjøpe. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel. Du trenger ikke å øke eierandelen din, men du har mulighet til å gjøre dette én gang i året – inntil du eier hele boligen selv.

 


Hvordan fungerer OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kjøper du en bolig sammen med OBOS og får hele boligen for deg selv. Du og OBOS vil da eie boligen sammen i et sameie. Du kan velge 50, 60, 70, 80, 90 og 100 prosent av boligen, og OBOS beholder den eierandelen du ikke kjøper. For den andre eierandelen inngår du en leieavtale med OBOS og betaler markedsleie for OBOS’ andel.

OBOS Deleie tilbys i utvalgte nye boligprosjekter. Og er tilgjengelig for alle, både for deg som kjøper din første bolig og for deg som er på bolig nummer fire. Det du trenger er egenkapital for den andelen du ønsker å kjøpe, et finansieringsbevis og et OBOS-medlemskap.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Deleie

Gikk fra å leie til å eie med OBOS Deleie

Gikk fra å leie til å eie med OBOS Deleie

Kjæresteparet Jonas Myhr Refseth (26) og Marthe Saltvik (26) fikk råd til sin første leilighet med OBOS Deleie – og fikk endelig et ekstra soverom.

Slik kapret de drømmeboligen
Oppfylte ikke kravene til boliglån – kapret drømmeboligen likevel

Oppfylte ikke kravene til boliglån – kapret drømmeboligen likevel

Med OBOS på laget har Kim-Leander Thorsen (31) endelig fått en fot innenfor boligmarkedet.

Les hvordan Kim-Leander fikk det til

Sikre deg drømmeboligen

Passer det ikke helt med OBOS Deleie? Eller lurer du på finansiering? Les mer om OBOS Bostart og finansiering i OBOS-banken.