Illustrasjon av et par som flytter esker. Bildet viser også OBOS Boligbytte-logo.

OBOS Boligbytte

På byttefot? Vi kan kjøpe din gamle bolig – hvis du kjøper en av våre. Med OBOS Boligbytte blir den største bekymringen når du skal kjøpe og selge bolig borte.

Det kan være mange bekymringer knyttet til å kjøpe og selge bolig – spesielt hvis du er usikker på hva du kan få for boligen din, og du ikke vet hvor lang tid det vil ta å selge. Med OBOS Boligbytte får du forutsigbarhet og trygghet, slik at du kan bruke tiden til å glede deg over den nye boligen.

Hva er OBOS Boligbytte?

Med OBOS Boligbytte kjøper vi boligen til markedspris når du kjøper bolig av oss. Når du har funnet drømmeboligen i et prosjekt som tilbyr OBOS Boligbytte, kan vi tilby oss å kjøpe din gamle bolig, i bytte med den boligen du har valgt deg ut. Din gamle bolig må ha vesentlig lavere verdi enn din nye OBOS-bolig, og må ligge i et sentralt område. Med OBOS Boligbytte vet du med sikkerhet at din gamle bolig blir solgt – og hvor mye du får for den.

Et trygt boligkjøp

OBOS Boligbytte får bekymringene til å forsvinne og gjør boligjakten enklere. Vi tar jobben med å engasjere megler og ordner alt det formelle rundt kjøp og salg av boligen din. Før du signerer kjøpekontrakten for den nye boligen får du en garantert salgssum på din gamle bolig, så du kan planlegge økonomien din og banken vet akkurat hvor mye du får for boligen din ved å selge til oss. 

OBOS Boligbytte tilbys i utvalgte nye boligprosjekter og er tilgjengelig for alle. Så når du leter etter drømmeboligen, se om du kan kjøpe den med OBOS Boligbytte.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Boligbytte

 

Et smilende par som holder hender på vei til vårvisning.

Slik fungerer OBOS Boligbytte

  1. Når du har funnet drømmeboligen, kontakter du prosjektselgerne i prosjektet og de sender deg et søknadskjema for boligbytte. Her må du fylle ut opplysninger om din nåværende bolig, lån og egenkapital.

  2. Så fort prosjektselgerne har mottatt søknaden din reserveres drømmeboligen din.

  3. Med informasjonen fra søknaden, vil en av våre meglere gjøre en pris- og markedsvurdering av boligen din. Her er det avgjørende at boligen din har vesentlig lavere verdi enn din nye OBOS-bolig, og ligger i et sentralt område.

  4. Det kan ta noen dager før du får svar på søknaden din. Hvis boligen din aksepteres, får du et tilbud om boligbytte. Prisen fastsettes basert på meglerens prisvurdering, og må aksepteres av begge parter. 

  5. Takker du ja til tilbudet, avtales et tidspunkt for kontraktsmøte og du signerer begge kjøpekontraktene. Og du er nå eier av drømmeboligen din!