Mann som smiler fra et vindu.

OBOS Bostart

Veien inn på boligmarkedet kan være lang, men med OBOS Bostart blir den litt kortere. OBOS Bostart gjør at du kan kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris.

Å komme inn på boligmarkedet kan være en utfordring selv om du har en fulltidsjobb og god betalingsevne. Høye boligpriser og strenge krav til egenkapital øker utfordringene for mange, spesielt studenter og unge, som ønsker å kjøpe sin første bolig. For å gi flere muligheten til å eie sin egen bolig, kan du kjøpe bolig til lavere pris med OBOS Bostart.

Hva er OBOS Bostart?

Med OBOS Bostart kan du kjøpe en helt ny bolig til en lavere pris enn ordinær markedspris. Det betyr lavere lånebehov og krav til egenkapital. Når du kjøper boligen med OBOS Bostart blir du eier av hele boligen. Den eneste forskjellen er at når du ønsker å selge, har OBOS rett til å kjøpe boligen tilbake.

Hvordan fungerer OBOS Bostart? 

Når du kjøper bolig med OBOS Bostart har OBOS retten til å kjøpe boligen tilbake til den prisen du betalte. OBOS kan kjøpe boligen tilbake til opprinnelig salgspris, pluss eventuell prosentvis verdistigning, når du ønsker å selge. Hvis det har vært prisøkning i boligmarkedet, fra du kjøper til du selger, er det du som får overskuddet. Verdistigningen vil være basert på boligprisindeksen til Eiendom Norge.

OBOS Bostart har ingen aldersgrense. Du kan velge å kjøpe med OBOS Bostart uansett hvor du er i livet – enten du er unge eller gammel. Så når du leter etter din drømmebolig, se om du kan kjøpe den med OBOS Bostart.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Bostart

Karl og Max fikk boligdrømmen oppfylt med OBOS Bostart

Karl og Max fikk boligdrømmen oppfylt med OBOS Bostart

Karl Andre Bertheussen og Max Ying gleder seg til å flytte inn i ny leilighet i Løren botaniske. Det hadde de ikke hatt råd til uten OBOS Bostart.

Se hvordan de fikk det til
– Som alenemor og student har det vært vanskelig å kjøpe bolig

– Som alenemor og student har det vært vanskelig å kjøpe bolig

Det er ikke enkelt å kjøpe bolig alene i dag. Med OBOS Bostart kan Tine Henriette Daler (33) og sønnen William (8) snart flytte inn i en splitter ny treromsleilighet i Lørenskog.

Slik fikk Tine og sønnen kjøpt bolig

Sikre deg drømmeboligen

Passer det ikke med OBOS Bostart? Eller lurer du på finansieringen? Les mer om OBOS Deleie og finansiering i OBOS-banken.