Velkommen til trygge visninger og salgsstarter

Det er trygt å kjøpe og selge bolig, også nå. Vi følger anbefalinger og restriksjoner fra FHI, Helsedirektoratet og Eiendom Norge, og legger til rette for smittefrie visninger.

1

Slik foregår visninger

Du kan enkelt bestille visningstid når det passer for deg og dine. For å bestille kan du benytte deg av påmeldingsskjemaet på boligprosjektenes nettside, eller kontakte prosjektselgerne direkte på e-post eller telefon.

Det er vårt ansvar at du føler deg trygg når du skal kjøpe et nytt hjem. Slik legger vi til rette for trygge visninger:

 1. Vi har ikke fellesvisninger, men ønsker deg velkommen til privatvisning – enten alene eller som en liten familie.

 2. Informer oss hvis du er i en risikogruppe.

 3. Vi møter deg med et smil og unngår håndhilsning.

 4. Alle må bruke munnbind – bruk enten ditt eget eller få ett av oss ved ankomst.

 5. Hold minst to meters avstand på visning.

 6. Vi tilrettelegger for god håndhygiene med håndsprit ved inngangsdøren.

 7. Ikke delta på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer. 

 8. Ring prosjektselger hvis du er usikker om du kan delta på visning, slik at vi kan finne alternative måter å vise deg boligen.

360-visning

I flere av våre prosjekter kan du delta på 360-visning. Fra egen mobiltelefon eller datamaskin kan du undersøke utvalgte boliger, rom for rom eller se en av videovisningene.

2

Slik foregår salgsstartene

Alle våre salgsstarter gjennomføres nå digitalt, så du enkelt kan kjøpe drømmeboligen din fra sofaen. 

Slik legger vi til rette for tryggheten din:

 1. For å kjøpe bolig ved salgsstart må du sende inn en digital kjøpsbekreftelse innen en frist. På boligprosjektenes nettside finner du mer informasjon om frister og hva du må ha klart før du fyller ut kjøpsbekreftelsen.

 2. Når fristen har gått ut, kontakter vi de som har sendt inn kjøpsbekreftelse. OBOS-medlemmer får velge bolig før ikke-medlemmer, og den som har vært medlem lengst får velge bolig først.

 3. Om boligkjøpet ditt blir innfridd, finner vi en tid som passer for kontraktsmøte. Der går vi gjennom den endelige kontrakten og signerer.

 4. Hvis det er flere boliger igjen etter at alle kjøpsbekreftelsene er gjennomgått, legges disse ut for åpent salg. Da er det førstemann til mølla som gjelder.

Ta kontakt med prosjektselger for å melde deg på en privatvisning eller et digitalt møte i forkant av fristen for forkjøp og digital kjøpsbekreftelse, slik at du får en gjennomgang av prosjektet med prosjektselger.

Les alt om forkjøpsrett

 

3

Slik kjøper du bolig

 1. Ta kontakt med prosjektselger for å melde deg på visning eller meld interesse for en bolig i et prosjekt.

 2. Delta på privatvisning for å få en gjennomgang av prosjektet med prosjektselger.

 3. Gjennomfør digitalt kjøp via boligvelgeren for den boligen du ønsker å kjøpe på obos.no. I boligvelgeren vil du få all informasjon om drømmeboligen din, slik som priser, planløsning og plassering i bygget. Dette finner du på boligprosjektenes nettside. 

 4. Prosjektselger sender ut kjøpekontrakt for gjennomlesning, og avtaler et digitalt kontraktsmøte.

 5. Du gjennomfører et digitalt kontraktsmøte med prosjektselger via Teams, vår digitale møteplattform.

 6. Kjøpekontrakt med vedlegg signeres elektronisk med BankID.

 7. Ferdig signert kontrakt sendes til deg, og du innbetaler forskuddet.

 8. Gratulerer! Du er en stolt eier av en OBOS-bolig.

Finn drømmeboligen

Finn drømmeboligen

OBOS oppfyller boligdrømmer og bygger framtidens samfunn. Og det handler om å skape rom. Ikke bare fine rom å bo i, men også rom å gå ut til.

Finn din nye bolig
4

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vår lange historie viser at OBOS har stått stødig gjennom opp- og nedturer i boligmarkedet. Kanskje er det nettopp vår lange erfaring som gjør oss så godt rustet til å være den profesjonelle støttespilleren du som boligkjøper trenger akkurat nå. Vi bryr oss om medlemmene våre, og har skaffet dem boliger gjennom 90 år. Det skal vi fortsette å gjøre.

Mange tar kontakt med OBOS for å få råd om hva de bør gjøre – selge og kjøpe nå, eller vente. Svaret er alltid individuelt.

Vårt mål er å hjelpe deg til å ta gode og trygge valg for framtiden, å velge det som er riktig for deg.

Vi kan hjelpe deg gjennom hele prosessen av et boligkjøp. OBOS-banken kan bidra med å vurdere hvor mye lån det er forsvarlig å søke om og OBOS Eiendomsmeglere kan hjelpe deg med verdivurdering av eksisterende bolig. Våre prosjektselgere hjelper deg gjerne med å finne drømmeboligen din og vil være tilgjengelig for deg gjennom hele prosessen.

Illustrasjon av medlemskort på mobilen

Ikke medlem ennå?

Det bør du bli! Ansienniteten din regnes fra første dag, og når salget starter kan innmeldingsdato ha mye å si. I tillegg til forkjøpsrett på over 90 000 nye og brukte boliger får du også over 60 faste rabattavtaler.

5

Kontakt oss

Lurer du på noe? Prosjektselgerne våre svarer gjerne på det du måtte lure på om boligene, prosjektet og området – og om våre digitale visninger og digitalt kjøp.

Kontaktinformasjonen finner du på hvert enkelt boligprosjekt. 

Se hva vi bygger der du vil bo

Lykke til med boligkjøpet!