Velkommen til trygge visninger og salgsstarter

Det er trygt å kjøpe og selge bolig, også nå. Vi følger anbefalinger og restriksjoner fra FHI, Helsedirektoratet og Eiendom Norge, og legger til rette for smittefrie visninger.

Visninger, salgsstarter og kontraktsmøter gjennomføres i tråd med smittevernsregler. For at du skal få best mulig service og personlig rådgivning bruker vi ekstra tid på hver visning. Da får du god tid til å stille de spørsmålene du måtte ha.

Slik foregår visninger nå

Det er vårt ansvar at du føler deg trygg når du skal kjøpe et nytt hjem i nær fremtid. Slik legger vi til rette for din trygghet:

 1. Vi har ikke fellesvisninger, men ønsker deg velkommen til privatvisning – enten alene eller som en liten familie. Kontakt prosjektselger eller benytt visningsbookingen på prosjektsidene.
 2. Informer oss hvis du er i en risikogruppe.
 3. På visning møter vi deg med et smil og unngår håndhilsning.
 4. På visning må alle benytte munnbind - bruk enten ditt eget eller få ett av oss ved ankomst.
 5. Hold minst 2 meters avstand på visning.
 6. Visning tilrettelegges for god håndhygiene med håndsprit ved inngangsdør.
 7. Ikke delta på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer. Ring prosjektselger ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes.

Slik foregår salgsstartene nå

Det er vårt ansvar at du føler deg trygg når du skal kjøpe bolig. Slik tilrettelegger vi for din trygget:

 1. Alle salgsstartene våre gjennomføres nå digitalt.
 2. For å kjøpe bolig ved salgsstart må du sende inn en digital kjøpsbekreftelse innen en frist. På boligprosjektsidene finner du mer informasjon om frister og hva du må ha klart før du fyller ut en digital kjøpsbekreftelse.
 3. Når fristen går ut, kontakter vi kjøperne etter ansiennitetsprinsippet. OBOS-medlemmer får velge bolig før ikke-medlemmer, og den som har vært medlem lengst får velge bolig først.
 4. Om boligkjøpet ditt er innfridd finner vi en tid som passer for kontraktsmøte, der den endelige kontrakten gjennomgås og signeres.
 5. Hvis det er flere boliger igjen etter at alle kjøpsbekreftelsene er gjennomgått, legges disse ut for åpent salg. Da er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Ta kontakt med prosjektselger for å melde deg på en privatvisning eller et digitalt møte i forkant av fristen for digital kjøpsbekreftelse, slik at du får en gjennomgang av prosjektet med prosjektselger.

Slik kjøper du bolig nå

 1. Ta kontakt med prosjektselger for å melde deg på visning eller vise interesse for en bolig i et prosjekt.
 2. Delta på privatvisning for å få en gjennomgang av prosjektet med prosjektselger.
 3. Gjennomfør digitalt kjøp via boligvelgeren for den boligen du ønsker å kjøpe på obos.no
 4. Prosjektselger sender ut kjøpekontrakt for gjennomsyn, og avtaler digitalt kontraktsmøte.
 5. Du gjennomfører digitalt kontraktsmøte med prosjektselger via Teams, vår digitale møteplattform.
 6. Kjøpekontrakt med vedlegg signeres elektronisk med BankID.
 7. Ferdig signert kontrakt oversendes deg, og du innbetaler forskuddet.

Digital visning

I flere av våre prosjekter kan du sitte hjemme og være på digital visning. Fra egen mobiltelefon eller datamaskin kan du undersøke utvalgte boliger, rom for rom eller se en av videovisningene.

Her finner du boligprosjektene våre som tilbyr digital visning

Vi bryr oss om medlemmene våre, og har skaffet dem bolig gjennom 90 år

Vår lange historie viser at OBOS har stått stødig gjennom opp- og nedturer i boligmarkedet. Kanskje er det nettopp vår lange erfaring som gjør oss så godt rustet til å være den profesjonelle støttespilleren du som boligkjøper trenger akkurat nå. Vi bryr oss om medlemmene våre, og har skaffet dem bolig gjennom 90 år. Det skal vi fortsette å gjøre.

Mange tar kontakt med OBOS for å få råd om hva de bør gjøre – selge og kjøpe nå, eller vente. Svaret er alltid individuelt.

Vårt mål er å hjelpe deg til å ta gode og trygge valg for framtiden, å velge det som er riktig for deg.

Da hjelper vi deg med å se helhetlig på situasjonen. Behovet og ønsket om å flytte ses i sammenheng med økonomiske muligheter og risikoer for den enkelte. OBOS-banken kan bidra med å vurdere hvor mye lån det er forsvarlig å søke om og OBOS Eiendomsmeglere kan hjelpe deg med verdivurdering av eksisterende bolig. Kanskje er det et godt tidspunkt for å komme seg inn på boligmarkedet for første gang?