Forkjøpsrett – en gyllen mulighet for deg som OBOS-medlem

Forkjøpsretten kan gi deg nøkkelen til drømmeboligen – uten at du må være med i budrunden.

1

Slik fungerer forkjøpsretten

Forkjøpsrett er egentlig ganske enkelt. Uansett hvem som får boligen i budrunden, kan du som OBOS-medlem overta kjøpet til den avtalte prisen hvis du har vært medlem lenger (har lenger ansiennitet) enn kjøperen og du har meldt forkjøpsrett innen fristen. Hvis flere melder seg, er det den med lengst tid som OBOS-medlem, som får tilslaget.

2

Finn drømmeboligen

Alle bruktboligene på obos.no kan du melde forkjøpsrett på. Følger du bare med på finn.no kan du gå glipp av boliger du kunne ha tatt på forkjøpsrett.

3

Meld forkjøp

Hver bolig har en meldefrist, og innen dette tidspunktet må du ha meldt forkjøp. Grunnen er at det er lovbestemte frister, så pass på – hver bolig ligger ute bare noen få dager. Meld forkjøp på så mange boliger du vil. Det er ikke bindende.

Mor holder datter i armene ute på balkongen sin

Kjekt å vite:

Ansiennitet

Meldefrist før budrunden

Meldefrist etter budrunden

Slik melder du forkjøp

Husk finansiering

4

Vi kontakter deg

Når boligen er solgt vil den ansvarlige megleren fortelle OBOS om detaljene og betingelsene som ble avtalt ved kjøpet av boligen. Så snart meldefristen er utløpt begynner OBOS å kontakte interessentene på listen for å høre om de vil ha boligen til de betingelsene – den med lengst ansiennitet blir kontaktet først. Hvis denne vil ha boligen, så er saken klar. Hvis ikke, går spørsmålet til den med nest lengst medlemstid i OBOS, og så videre.

5

Bestem deg for om du vil kjøpe

Bestem deg om du vil tre inn i budet, altså overta kjøpet.

Hvis du er øverst på listen, eller de over deg takker nei, vil det ganske snart ringe en trivelig OBOS-ansatt med spørsmål om du vil overta boligen til de gitte betingelsene. Du er ennå ikke bundet til noe som helst, og kan fritt si ja eller nei.

Illustrasjon tre mennesker som smiler og ser på tommel opp og ned

Hvis du sier ja til å kjøpe

Alle kan si nei