W.Blakstads gate 4

Tradisjonell rekkehusleilighet over 3 plan med oppgradert kjøkken og bad. Sydvendt uteplass.

Velkommen til W. Blakstads gate 4

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 490 000

BRA / P-rom
120 m² / 85 m²

Boligtype
Rekkehus/småhus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1995050875081 breddegrad, 10.9568180842473 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 698 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 490 000
Andel fellesgjeld kr 200 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 2 698 060
Felleskostnader kr 4 104 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 85 m²
Bruksareal (BRA) 120 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus/småhus
Adresse W.Blakstads gate 4
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1954
Energimerket Oransje G

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, W.Blakstads gate 4

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til W. Blakstads gate 4. Tradisjonell rekkehusleilighet over 3 plan, med vaskerom og disponibelt rom i kjeller, stue og kjøkken på hovedplanet og 3 soverom samt bad i øverste etasje. En bolig med beskjedent fotavtrykk men dertil skikkelig og godt gjennomtenkt planløsning. Kongstenområde er et spesielt attraktivt boligområde for både gammel og ung. Her er det god atmosfære og flotte historiske omgivelser.
I entreen i 1. etasje er det romslig skyvedørsgarderobe. Stuen har store vindusflater mot syd og utgang til veranda og hagen. Kjøkkenet er et praktisk arbeidskjøkken med masse innredning. Denne er av nyere dato og har lite bruksslitasje i tillegg til integrerte hvitevarer og godt med benkeplass. 2. etasje har 2 gode soverom hvorav det ene har utgang til veranda, i tillegg finnes et enkeltsoverom. Badet er flislagt, også dette av nyere dato og har vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dusjdører og romslig servantskap med heldekkende servant.
I kjelleretasjen finnes boder samt eget stort vaskerom.
Det kan påregnes overflatebehandling i rom som stue, gangarealer og soverom.

Gårdsplass og entré:
Rekkehusene har stakittgjerde ut mot gaten og hver av boligene har sin egen smijernsport. Gårdsplassen skal være gruset og det er betongtrapp opp til inngangsdøren som har et lite overbygg. Inne i entreen er det stor skyvedørsgarderobe. Fra entreen kommer du videre inn i trappegangen med kjøkken til venstre og stuen rett frem.

Stue/spisestue:
Stuen ligger vendt mot vest og har store vindusflater samt verandadør ut til terrassen og hagen. Terrassen er delvis overbygget av balkongen i 2. etasje og det er montert terrassemarkise. Hagen er avgrenset mot naboer av tujahekk og busker.

Kjøkken:
Kjøkkenet er et skikkelig arbeidskjøkken med masse skapplass og dertil benkeplass. Glatte finerte fronter og noe vitrine-overskap. Legg også merke til at overskapene er takhøye. Laminat benkeplater med frontlist i bjørk. Hvite moderne fliser montert mellom over- og underskap. Stekeovn er montert i høyskap. Hvitevarer medfølger.

Bad:
Badet ligger i 2. etasje og har moderne fliser med varmekabler i gulvet. Vegghengt toalett, dusjhjørne og romslig baderomsinnredning.

Soverom:
Boligens 3 soverom ligger alle i 2. etasje. Her er det 2 gode soverom samt ett enkeltrom. Alle rommene har plassbygde garderobeskap fra byggeår. Et av de store rommene har utgang til balkongen.

Underetasje med boder og vaskerom:
Underetasjen inneholder bodrom samt romslig vaskekjeller.

Beliggenhet

Eiendommen har sentral og fin beliggenhet ved historiske Kongsten fort, med dets store og skjønne grøntarealet. Det er kort vei til vakre Gamlebyen med fine turområder på vollene og intime gater.

Meget barnevennlig med kort vei til Gudeberg Skole (barne- og ungdomsskole), dagligvare med post, og busstopp. Kongstenhallen, med sine idrettsbaner, bowlingbaner, treningssenter og svømmebasseng ligger i umiddelbar nærhet. Her er det om sommeren utebasseng, med badesklier m.m. Gangavstand til barnehager, skole og historiske Gamlebyen med forretninger og kaféer samt fergestedet med gratis byferge til sentrumssiden, med jernbanestasjonen i umiddelbar nærhet. Meget rolig og etablert boligområde med nærhet til lysløype og fine turområder. Det er også golfbane, Gamle Fredrikstad Golfklubb, i nærområdet . Barnevennlig strøk med forholdsvis liten trafikk.

Bebyggelse

Med Kongsten fort som nærmeste nabo står rekkehusleilighetene langs W. Blakstads gate som på geledd og viser vei opp mot fortet.

Attraktivt og etablert boligområde like ved Kongstenbanen med Kongsten fort på høyden bak. Området er meget familievennlig med nærhet til barnehage, skole og Kongstenhallen med utendørs badeanlegg, svømmehall og treningssenter. Ved borettslaget er det et stort og åpent grøntareal med lekeapparater. Bebyggelsen i Kongsten hageby består av rekkehus, flermannsboliger og eneboliger. Herfra er det er kort vei til nærbutikk, Spar Solgaard, og på Brotorget i Biltemabygget finner du et rikt utvalg av forretninger som Rema, apotek, Vinmonopolet, bakeriutsalg og frisør.

Nærmiljøet byr også på fine turmuligheter, lysløype og golfbane, og i gangavstand ligger severdige Gamlebyen i sjarmerende og historiske omgivelser med vollane og et rikt tilbud av gallerier, koselig forretninger, kafeer og restauranter. I Gamlebyen er det en helt spesiell hyggelig og avslappende atmosfære selv på lørdager når torvet endres til et sydende marked. Fra Gamlebyen er det kun 2 minutter med Gamlebyfergen over til vestsiden hvor jernbanestasjonen da ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen på hverdagene. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Fra Kongstenområdet er det bussforbindelse til Fredrikstad sentrum, og fra brohodet på østsiden går Glommaringen mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over Fredrikstad-broa og ta til høyre mot Gamlebyen i første rundkjøring. Når Kongstenhallen er passert, ta så første vei til venstre, inn W. Blakstadsgate. Boligen ligger som nr 2 på høyre hånd og er merket med "Til salgs" plakat fra Obos eiendomsmeglere.

Byggemåte

Rekkehusleilighet over 2 plan pluss kjeller. Antatt betongsåle på jord/leregrunn med grunnmur av betong. Yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig panel. Vinduer med isolerglass. Saltak med bordtak og betongstein. Etasjeskille i tre med tretrapp mellom etasjene. Støpt trapp med skifer ved inngangsdøren.
Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utført av Frank Feldt, datert 26.6.20. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Innhold

1. etg.: Vindfang, gang, kjøkken og stue.
2. etg.: Gang, 3 soverom og bad.
U.etg.: Boder og vaskerom. Adgang til felles korridor med felles bodrom.

Areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 120 kvm, Bruttoareal: 133 kvm
Kjeller: BTA 40 kvm/BRA 35 kvm.
1. etasje: BTA 49 kvm/BRA 45 kvm/P-rom 45 kvm.
2. etasje: BTA 44 kvm/BRA 40 kvm/P-rom 40 kvm.

Primær- rom:
1. etasje: Entre, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: 3 soverom, trapperom og bad.

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Både bad og kjøkken er oppgradert og holder normal god standard. Overflater i resten av boligen er velholdte men trenger oppdatering. Noen vinduer er skiftet (2004). Takstmann har kommentert at rekkverket på balkongen ikke holder anbefalt høyde på 100 cm.

Himling: Malte takplater/panel
Vegger: Tapet, malt strie/tapet, panel og plater
Gulv: Laminat, parkett og vinyl.

Kjøkken:
Nyere innredning fra 2005 med lite bruksslitasje. Integrert koketopp, stekeovn. Frittstående kjøleskap. Kjøkkenvifte med direkte avkast.

Bad:
Flislagt med varmekabler i gulvet og elektrisk vifte. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Vegghengt wc. Servantskap med heldekkende servant og speil med lysbaldakin.

Takstmann har gitt følgende bygningsdeler TG2 eller høyere:
Puss og murverk på grunnmur.
Det ble indikert fukt i grunn/støpt dekke (kjeller).
Eldre vinduer.
Dårlig lufting på loft, ingen skade sett på befaring.
Piper, plassbygde ildsteder, pga alder.
Sprekk i flis under ovn i stue.
VVS-installasjoner, TG2 pga alder. Nye rør i forbindelse med bad og kjøkken - disse har TG1.
TG2 på bad da det ikke foreligger dokumentasjon. Ingen indikert fukt på befaringsdagen.

Utstyr

Borettslaget har fellesavtale for kabel-tv og bredbånd.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på badet.
Det er peis i stuen

Tomten

Andelen disponerer sin naturlige del av borettslagets felles festetomt. Hagen ligger med adkomst via stuen og er flat. Inngangspartiet er gruset og har smijernsport ut mot gaten.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Laget har felles biloppstillingsplasser på motsatt side av W. Blakstadsgate. Det er også mulig å parkere langs med gjerdet ved boligene.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget har i 2019 inngått avtale om levering av kabel-tv og bredbånd fra Telenor med 3 års binding. Det er utarbeidet nye retningslinjer. I tillegg har laget arbeidet med bytte av stigeledning til hver enkelt andel og felles brannvarslingssystem.

Ved behov for lading av elbil må andelseier selv bekoste og montere godkjent ladeboks på egen vegg. Det er ikke anledning til å lade i ordinær kontakt eller med skjøteledning.

Rekkehusene har felles korridor i kjelleretasjen. I enden av hagen skal det også være korridor slik at man kan komme til sin hageparsell med f.eks. barnevogn, gressklipper eller for nødvendig vedlikehold uten å gå igjennom boligen.
Felles kjeller kan brukes til oppbevaring av sykler og barnevogner. I tillegg har laget et eget rom som de benytter til oppbevaring av utvendig maling, takstein mm. Etter avtale kan fellesrom benyttes til kortvarig lagring av personlige eiendeler.
Det er felles vannkran med naboen på hagesiden. Terrasser og lignende som beboerne ønsker å sette opp må forelegges styret for godkjenning.
Styreleder opplyser at taket ble byttet for ca 15 år siden og vinduer er også skiftet på ca samme tid. Det er også drenert da de tidligere har hatt noen problem med vanninnsig.

Borettslagets økonomi
Ved utgangen av 2019 hadde laget kr 344.104,- som disponible midler. Det var en økning fra fjoråret med i overkant av 77.000,-. De budsjetterer med et negativt resultat i løpet av 2020. Det er ikke hensyntatt at laget tar opp lån på kr 2 mill. for å dekke inn kostnadene på det ovenstående el arbeider og brannvarsling.
I følge samtale med styreleder 10.9.20 har laget ingen planer som vil medføre økte felleskostander eller nye låneopptak.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det er tillatt med husdyr slik som hund og katt. Annet dyrehold må det søkes styret om.

Felleskostnader

4 104,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kabel- tv, kommunale avgifter, forsikring av bygning, ytre vedlikehold, og drift av borettsalget
Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld pr 1.6.20 er 200.000,-
Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har ett lån i OBOS-banken med følgende betingelser pr 11.6.20

Restgjeld: 1.992.238,-
Restløpetid: 29 år og 11 mnd.
Rentebetingelser: 1,95%
Annuitetslån.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Utleie

Vilkår for utleie i hht. Borettslagsloven er at eier må ha bodd i boligen minst i ett år før utleien tar til. Se for øvrig bestemmelsene i Borettslagsloven § 5-5 mht. utleiebegrensning og avvik.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det fremkommer av informasjon fra styrets leder at borettslaget fikk problem med vann i kjeller ved ekstremnedbøren høsten -19. Dette er utbedret som en forsikringssak.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen ligger i et område regulert til konsentrert småhusbebyggelse, reg.plannr. 12 Rekkehusbebyggelse langs Blakstads gate, godkjent 08.03.1952.
Eiendommen er berørt av hensynssone for kulturmiljø, Kommuneplanens arealdel, godkjent 06.12.2012 med påfølgende endringer og revideringer.

Det foreligger planforslag i området. Planident: 1101, 1116, Offisersporten, Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen

Totale kostnader

2 490 000,- (Prisantydning)
200 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 690 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 698 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710200128