Turbinveien 1

Superfin 2-roms - Fransk balkong - Felles takterrasse - Gunstig husbanklån - Sentralt og populært beliggende!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 199 000

BRA / P-rom
54 m² / 51 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9043911928115 breddegrad, 10.7868010663908 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 528 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 199 000
Andel fellesgjeld kr 1 314 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 528 147
Felleskostnader kr 6 756 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 51 m²
Bruksareal (BRA) 54 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Turbinveien 1
Kommune Oslo
Byggeår 2009
Energimerket Lys grønn B

Kontakt Nils Tore for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Turbinveien 1

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Nils Tore Gjone ved OBOS Eiendomsmeglere avd Kværnerbyen har gleden av å presentere en lys superfin 2-roms fint beliggende i 2. etasje. Entré med porttelefon og plass til sko og klær. Entreen bringer deg til badet på den ene siden, som er delikat flislagt med lyse fliser og med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Badet har vegg wc, vendbare dusjvegger og downlights. Videre følger det en åpen kjøkken- og stueløsning, der en halvvegg ved kjøkkenbenken skaper et naturlig skille til stuen. Flott kjøkken med glatte fronter og fliser over laminert benkeplate. Stuen har mye naturlig lys, er stor og har fin plass til sofagruppe og spiseplass. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Leiligheten har innvendig romslig bod på 3 kvm, fint egnet som walk-in-garderobe. Leiligheten holder gjennomgående god standard og fremstår tiltalende.

Det er heisadkomst til leilighetsplan og ekstra oppbevaringsmulighet medfølger i en kjellerbod på ca 5 kvm

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt i sentrale Kværnerbyen som er lokalisert mellom Vålerenga og Ekeberg. Kværnerbyen er bygget på Kværner Bruks gamle tomt som i løpet av de siste ti årene har vokst frem til å bestå av ca. 1400-1600 leiligheter. I dette området finner du Kiwi, Fitnesroom, apotek og kafeen Piece of Cake som har skjenkebevilning i umiddelbar nærhet. Kværnerbyen ligger rolig og tilbaketrukket til, men samtidig svært sentralt med kort avstand til sentrum. Dette er et område som passer både den unge studenten, småbarnsfamilier og de godt voksne.

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på sjarmerende gamle trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

For den naturglade kan man gå turer langs Alnaelva opp til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Nærme finner man også Svartdalsparken.

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget nærmere 1500 leiligheter, av totalt ca. 1600 boliger. De siste leilighetene ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Byggemåte

Blokk i mur/ betong med teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp og beslag.

Innhold

Leilighet beliggende i 2. etg i Møllehjulet Borettslag. Leiligheten består av entrè, bad, kjøkken, stue, soverom, innvendig bod/kontor, og fransk balkong. Kjellerbod på ca. 5 kvm medfølger.

Areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Utstyr

Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det er innstallert fiber.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarmeanlegg. Anlegget betjenes via radiatoranlegg.

Tomten

Pent opparbeidet eiet tomt på 4 040 m2.

Parkering

Det er parkeringsanlegg i byggets underetasje. Internt kjøp og leie av garasjeplass er mulig om plassene blir annonsert på markedet.
Mulighet for leie av bil av Avis plassert i Turbinveien eller fra Bilkollektivet.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning ved Helga Solheim tlf: 22 86 57 03

Borettslaget

Borettslaget består av 177 andelsleiligheter.
Møllehjulet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 994483781, og ligger i bydel Gamle Oslo.
Hjemmesiden til borettslaget har adressen: www.mollehjulet.net.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.11.2019

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING med polisenummer 574984. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal.

Felleskostnader

6 756,- pr Mnd
Felleskostnader inkluderer vaktmestertjenester, snømåking, forsikring av bygning, TV/internett, a konto strøm og varmtvann, oppvarming etc. Felleskostnader 1.977,- Strøm og varmt vann 700,- Oppvarming 362,- Kapitalkostnader 3.717,- (renter og avdrag)

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 1.314.000,- pr. 01.10.2019
Andel formue kr. 12.350,- pr 31.12.2018

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger. Datert 05.03.2010.

Utleie

Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Alle beboere har egne målere på strøm og varmt vann. Fjernvarme til oppvarming fordeles på beboerne i.h.t areal, da det ikke finnes målere for dette. Det er inngått avtale med Techem om avregning av den enkeltes energikostnader.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig, forretning og bevertning, S-4198.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.
Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4, sak 201715801.

Totale kostnader

2 199 000,- (Prisantydning)
1 314 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 513 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 528 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713190075