Tørkopp 33

3-roms leilighet i 2. etg. i etablert og rolig boligområde - Romslig innglasset balkong med flott utsikt

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 190 000

BRA / P-rom
97 m² / 79 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1943356567098 breddegrad, 10.908768183743 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 643 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 190 000
Andel fellesgjeld kr 438 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 643 385
Felleskostnader kr 5 870 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 79 m²
Bruksareal (BRA) 97 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Tørkopp 33
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1971
Energimerket Lys grønn B

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Tørkopp 33

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

3-roms leilighet i 2. etg. i et veletablert og rolig område på Kråkerøy i Fredrikstad. Kort vei til skoler, barnehage, dagligvarebutikk, busstopp osv. samt til sjøen og fine badeplasser. Kun 3,5 km til Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter.
Leiligheten har en praktisk og gjennomgående planløsning med to soverom og sør-vestvendt innglasset balkong med flott utsikt. Boligen fremstår med en normal standard, med noe bruksslitasje på innvendige overflater - og noe oppgradering og oppussing må påregnes.

Oppvarming og varmt vann via sentralvarmeanlegg er inkludert i felleskostnadene.

Beliggenhet

Eiendommen
Leiligheten er tilknyttet Åsen borettslag som består av 3 blokker, hver på 4 etasjer, med til sammen 112 leiligheter. Blokkene ligger langs internveien til borettslaget som er en blindvei. Her bor du rolig og skjermet for gjennomgangstrafikk i grønne omgivelser med opparbeidet fine utearealer for beboerne med blant annet grillplass og lekeområde. Åsen Borettslag har et godt omdømme og med den flotte beliggenheten er det lett å forstå hvorfor Tørkopp alltid har vært et attraktivt sted å bo.

Nærområdet:
Her får du mulighet til å bo med naturlige grønne områder rundt deg. Det er likevel bare 3,5 km til Fredrikstad sentrum, og med godt utbygde sykkelveier sykler du fint til byen på 10 -15 minutter. Fra Tørkopp har du gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen og busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum ligger rett ned i bakken, kun 100 meter fra boligen. Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og det er kort vei til badeplasser på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. I nærområdet ligger både barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg og flere barnehager. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebrua over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Helsehuset med legesenter og apotek og forretninger som Rema og Europris.

Bebyggelse

Blokkbebyggelse over 4 etasjer pluss kjeller

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Benytt den nye Værstebrua fra Mosseveien til Kråkerøy/Hvaler og kjør rett fram i rundkjøringen etter broa. Følg veien og ta til venstre i første kryss og deretter 2. avkjøring til høyre, mot Langøya og Jøtul. Etter ca. 300 meter tar du av til venstre mot Tørkopp og følger veien rett frem helt til toppen av bakken. Blokkene i Åsen Borettslag ligger så i enden av veien. Tørkopp 33 ligger i den siste blokken man kommer til.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1971.Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunn. Støpt såle på antatt kultet grunn. Etasjeskillere av støpt og armert betong. Yttervegger oppført med støpte elementer forblendet med teglstein og plater. Flat yttertakkonstruksjon. Antatt tekket med papp/folie
For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Pettersen

Innhold

2. etg.: Entré, wc, bad, mellomgang/vaskerom, kjøkken, bod, to soverom og stue/spisestue med utgang til sør-vestvendt balkong.

To kjellerboder på henholdsvis ca. 4 m2 og ca. 0,5 m2.

Areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 97 kvm

Innglasset balkong er medtatt i boligens BRA som S-rom.

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt:
Leiligheten fremstår med en normal standard, med noe bruksslitasje på innvendige overflater - og noe oppgradering og oppussing må påregnes.
Leiligheten ligger i 2. etasje og er gjennomgående med en praktisk planløsning, det er store vinduer i stuen som slipper inn mye lys og en romslig innglasset balkong mot sør-vest.

Entre:
Fra felles trappegang kommer man inn i romslig entré. Her er det god plass for å sette opp skap og hyller for oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entré er det adkomst til bad, wc, et av soverommene samt til mellomgang mot kjøkken og stuen.

Inngangsparti og gang:
Felles inngangsparti med callinganlegg opp til leiligheten. Her finner man postkasser og oppslagstavler, samt trappen ned til kjeller hvor boligen disponerer 2 boder, samt fellesarealer til lagring av f.eks. sykler ol.

Inn i leiligheten er det gang med videre adkomst til de øvrige rommene i leiligheten.

Stue:
Fra gangen kommer du inn i romslig stue med vinduer vendt mot sør-vest. Store vinduer gir godt med naturlig lys. Rommet er avlangt og det er plass for møblering av både sofagruppe og spisestue. Stuen er usjenert og uten innsyn. Herfra er det også adkomst til boligens 2. soverom og til kjøkkenet, samt utgang til innglasset balkong.

Uteplass / balkong
Balkongen vendt mot sør-vest med gode lys og solforhold og flott utsikt over nærområdet. Balkongene har nylig blitt utvidet og glasset inn i regi av borettslaget og det er god plass for møblering av sitte- eller spisegruppe. Det er skyvbare glassfelt slik at man kan åpne opp på sommerstid, og siden balkongen er innglasset fungerer den fint som utestue fra tidlig vår til sen høst

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen eller via vaskerom og har godt med skap- og benkeplass, og fin plass for et spisebord ved vinduet. Fra kjøkkenet er det også adkomst til to lagringsboder.
Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter og laminat benkeplate. Frittstående hvitevarer og ventilator over komfyr

Bad/wc:
Bad ble rehabilitert i ca 2005 i regi av borettslaget. Flislagte overflater med varmekabler i gulv. Bad er utstyrt med servantinnredning med speil og veggskap og dusjhjørne. Avtrekksvifte i himling

Separat toalettrom med servantinnredning og frittstående toalett.

Soverom:
Boligen har to soverom. Begge soverommene er romslige med god garderobeplass og vinduer vendt mot nord-øst.

Vaskerom:
Vaskerommet ligger praktisk plassert i mellomgang mellom entré og kjøkken. Her er det også plass for et kjøle- eller fryseskap.

Bod/lagringsplass:
Leiligheten har to praktiske boder med adkomst fra kjøkkenet.
I tillegg medfølger en bod samt et matskap i kjeller.

I kjeller er det det også fellesareal for bl.a sykkelparkering

Følgende har TG2 i tilstandsrapport:
Overflater gulv og vegger på bad: I hovedsak grunnet alder.
Innvendige overflater, vegger wc: Hull i vegg ved siden av toalett

Utstyr

Sentralvarmeanlegg - oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnader
Kabel-tv/bredbånd via borettslagets fellesavtale.
Automatsikringer
Porttelefon
Innglasset balkong

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg med oppvarming via radiatorer. Varmekabler på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i festet fellestomt å ca 34.468 m2
Tomten er opparbeidet med grøntområder, lekeplasser og diverse beplantning. Asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser.

Grunneier er Hans Ingvald Røed og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Åsen borettslag framfester tomten. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble ifølge opplysninger fra forretningsfører sist regulert 01.07.2014. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass.
Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Åsen Borettslag, org.nr. 952874330
Borettslaget har rehabilitert alle bad inkl. rørstammer, samt installert varmepumpe (jordvarme). I 2008 er det blant annet installert nytt avtrekkssystem og det elektriske anlegget i alle kjellere er lagt om. Det er også gjennomført omlegging av tak på alle blokkene. Høsten 2010 har bygningene fått ny kledning og isolasjon.
I 2011 startet borettslaget diverse rehabiliteringsarbeid utvendig, samt utskifting av radiatorer i boligenes stue og kjøkken. Arbeidet ble sluttført i 2012.
Borettslaget har i 2018 gjennomført rehabilitering av betongdekket på garasjeanlegget og bygget om fyringsanlegget til bioolje.
Borettslaget har også etablert 4 ladestasjoner hvor beboerne kan leie lånemulighet.

Borettslaget gjennomfører for tiden rehabilitering av balkongene. Alle leiligheter vil få vestvendte innglassede balkonger.
Arbeidet er forventet ferdigstilt sommer 2020.

Borettslaget har avtale med firma som ivaretar snørydding, gressklipping, feiing og noe løpende vedlikehold. Trappevask utføres også av byrå.
Det er etablert fin lekeplass med sandkasse, huskestativ og klatrevegg.

Borettslaget har montert 4 ladestasjoner for el-biler, de som ønsker å benytte seg av dette tar kontakt med styret. Bileieren belastes for dette pr. måned.

Borettslaget har 57 garasjer som styret administrer fordeling av etter venteliste. Alle leilighetene er utstyrt med dekoder med fjernkontroll og modem for bredbåndtilkobling til internett. Dette utstyret tilhører (Telenor) Canal Digital og skal ved eierskifte følge leiligheten.

Økonomi:
Inntekter i 2019 var til sammen kr 6 997 076,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 030 804,-
Resultat 2019 var på kr 1 416 289,- og ble foreslått overført til annen egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 048 337,- og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Ifølge. borettslagets husordensregler er det anledning til å holde hund etter styrets tillatelse, dog ikke mer enn én hund pr leilighet. Katt, marsvin, fugl eller lignende er ifølge husordensreglene tillatt hvis de til enhver tid holdes inne i leiligheten.

Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

5 870,-
Bl.a sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, trappevask, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 439.000,- pr. 01.08.20
Andel felles formue: kr. 10.821,- pr. 31.12.19

Kr. 280.857,- av fellesgjelden har avdragsfrihet t.o.m 01.04.2024.
Potensiell endring/økning i felleskostnader fra 01/04-2024 er kr. 478,- for denne leiligheten.
Estimatet forutsetter at avdrags og rentebetingelsene pr. 17.08.20 beholdes uendret.

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har 5 felles lån med følgende betingelser pr. 22.05.20
- Husbanken, annuitetslån, kr. 8.169.546,-, rest løpetid 10 år 5 mnd, fast rente 1,99%.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 6.605.587,-,rest løpetid 17 år 7 mnd, flytende rente 1,78%.
- OBOS bank, annuitetslån, kr 1.448.248,-,rest løpetid 27 år 10 mnd flytende rente 1,78%.
- OBOS bank, annuitetslån, kr. 772.449,-,rest løpetid 2 år 8 mnd, flytende rente 1,78%.
- OBOS bank, annuitetslån, kr. 30.300.000,-,rest løpetid 38 år 11 mnd flytende rente 1,78%. Avdragsfritt t.o.m. 01.04.2024.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.
Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligen er rengjort i forkant av visning og vil ikke bli ytterligere vasket i forkant av overtagelse.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til gang-/og sykkelvei fra Langøyveien til Rød skole med formål gang-/sykkelvei, anlegg for lek, kjørevei, annen veigrunn, parkeringsplass, gangvei, blokkbebyggelse, jord- og skogbruk og garasje i reguleringsplan: 010638 Reg. endr. av søndre del av Rødområdet godkjent/vedtatt 15.11.1968 og 0106105 G/s-vei fra Langøyveien til Rød skole godkjent/vedtatt 20.01.1978. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 190 000,- (Prisantydning)
438 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 628 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 643 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710200178