Theodor Kollers vei 15a

Moderne 3-roms endeleilighet i øverste etasje. Sol på balkongen hele dagen. Oppvarming og vv. inkl. i felleskostn.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 350 000

BRA / P-rom
53 m² / 53 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2137448800429 breddegrad, 10.986936704104 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 470 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 350 000
Andel fellesgjeld kr 105 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 470 385
Felleskostnader kr 4 014 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 53 m²
Bruksareal (BRA) 53 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Theodor Kollers vei 15a
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1973
Energimerket Grønn F

Nabolagsprofil, Theodor Kollers vei 15a

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Dette er en betydelig oppgradert 3-roms endeleilighet beliggende i 4. og øverste etasje. De fleste rom ble oppusset i 2017 da nåværende eier tok over. Boligen fremstår moderne med lyse og tidsriktige farger. Leiligheten har opprinnelig en planløsning med ett soverom, men eier har laget åpen kjøkkenløsning i stue for å få et ekstra rom. Kjøkkeninnredning fra Norema med kvalitets-hvitevarer. Du har også en sydvendt balkong på ca. 10 kvm med sol hele dagen. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Du bor omtrent midt mellom Gamlebyen og Sellebakk, og med buss eller bil kan du komme deg til Fredrikstad sentrum på ca. 5 minutter. Nærbutikker, skole og barnehager er tilgjengelig i umiddelbar nærhet.

I dette sentrale området på østsiden er det meste tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Haugsten ligger omtrent midt mellom Gamlebyen og Sellebakk, samtidig bringer hyppige bussavganger deg til Fredrikstad sentrum på ca 5 minutter. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til fergestedet og Gamlebyen med sine mange kafeer, butikker og kulturtilbud. Det er også nærhet til flere handelssenter, bla på Brotorget med dagligvareforretninger, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol. I tillegg har området egen nærbutikk, Joker på Fjeldstad. Fra fergestedet går det gratisferge over til vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby. Meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 111 like utenfor borettslaget. Med Glommaringen har du tilgang til distriktets beste busstilbud med avganger hvert 8. minutt i rushtiden. På østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter, med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter og golfbane. Med kort vei til både Glommastien og turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. Selv om det ikke bor mange barn i borettslaget, er området svært barnevennlig med kort vei til Sagabakken barneskole og flere barnehager. Det er forøvrig opparbeidet en ny og fantastisk flott lekeplass på borettslagets område. Bebyggelsen i nærområdet består av blokker, frittliggende boliger og rekkehus.

Se kartskisse.

Støpt kjellergulv. Fundamentert på antatt stedlige masser/pukk. Yttervegger av betong som er forblendet med teglstein og utfyllende bindingsverk med liggende kledning. Etasjeskiller av betong. Flat takkonstruksjon tekket med antatt membranduk eller lignende. Elementtrapper mellom etasjene.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra takstrapport tilhørende en annen leilighet i blokken. Rapporten er datert 25.10.19. Ta kontakt med megler for spørsmål.

Gang, 2 soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong.

Det medfølger to boder i kjeller

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Opplyste arealer er hentet fra sist boligen ble solgt.

Generelt:
Leiligheten har et moderne preg og bra standard. Liten bruksslitasje. Boligen ligger i 4. og øverste etasje på enden av blokka.

Stue/kjøkken:
Stuen har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Gode møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 10 kvm med fin utsikt over borettslagets fellesområder. Lys Norema kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og integrerte hvitevarer: stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og koketopp. Kjøkken er nytt fra 2017.

Bad:
Badet er pusset opp i regi av Bademiljø Greåker av en tidligere eier. Alder er ukjent. Det er lagt varmekabler i gulvet og hele badet er flislagt. Glatt malt himling. Frittstående toalett, servantskap med skuffeløsning, heldekkende servant og speilskap. Dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom:
Leiligheten inneholder 2 soverom. Det er god plass til dobbeltseng på begge rommene. Soverom 2 er i dag i bruk som kontor. Soverommene ligger mot nord i blokka.

Kabel-tv og bredbånd: Fellesavtale med Canal Digital.
Sentralvarme - levering fra Fredrikstad Fjernvarme.
Porttelefon.
Automatsikringer

Oppvarming via radiatorer og varmt vann er inkludert i felleskostnadene og leveres fra felles anlegg tilknyttet Fredrikstad fjernvarme.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med

Andel i eiet fellestomt.

Biloppstilling på borettslagets oppmerkede parkeringsplasser. Borettslaget leier også ut garasjeplasser etter intern venteliste som administreres av styret.

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Østfold

Leiligheten er tilknyttet Haugsten borettslag som med sine 210 boliger er det største OBOS-tilknyttede borettslaget i Fredrikstad. Laget består av 8 blokker på 3 og 4 etasjer beliggende på flat tomt hvor de fine tunene og beplantningen myker opp utemiljøet og skaper flere grønne uterom til glede for beboerne. Blokkene inneholder 2-, 3- og 4-roms leiligheter. Borettslaget gjennomgikk i 1996 en total rehabilitering av bygg og uteområde. De platekledde blokkene fikk nye og moderne fasader og større balkonger som noen har valgt å glasse inn. Haugsten borettslag mottok da også NBBLs miljøpris i 1999 for helhetlig plan og miljøvennlig fornyelse og drift av bygninger og utearealer.

Haugsten er et stort og veldrevet borettslag med heltidsansatt vaktmester og eksternt firma som utfører renhold av trapper og reposer i trapperom. Vaktmester har kontor i Theodor Kollers vei 7 og ved nyinnflytting bestilles skilt til ringeklokke og postkasse her. I 2010 ble det foretatt omlegging av systemet for varme og varmetilførsel, og det benyttes nå Fredrikstad Fjernvarme som leverandør av varme og varmt vann til radiatorer og kranvann.

Av vedlikehold og rehabilitering i senere tid kan det nevnes:
2013 - opparbeidet ny flott lekeplass og utbedret parkeringsarealer og gangveier.
2015 - alle sikringsskap samt hovedtavler i hele borettslaget skiftet, og det ble gjennomført rehabilitering av tak.
2016 - Utskiftning av 111 garasjeporter
2017 - Omtekking av tak på fyrrom og to garasjer, oppgradering av velferdsrom og oppussing av inngangspartier og montering av callinanlegg.
2017/2018 - Vedlikeholdsarbeid på teglvegger og fasader

Det ble vedtatt på GF 16.04.2018 å utvide område til parkering ved fyrhuset blokk 7- disse klargjøres for ladestastasjoner for el biler

Borettslaget har utarbeidet handlingsplan for perioden 2019-2021 som omhandler HMS/vedlikehold, økonomi og beboerkvalitet.

Borettslaget arrangerer sosiale samlinger og har et velferdsrom som leies ut gratis til beboerne.
Styret utarbeider jevnlig informasjonsbrev til beboerne.

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal orienteres og fastsatte regler/krav hit borettslagets trivselsregler skal følges.

Se nærmere opplysninger i husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

4 014,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, sentralfyring og v.vann, kommunale avg., eiendomsskatt, bygningsforsikring, kabel-tv inkl. bredbåndstilknytning, ytre vedlikehold, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.

Borettslaget har 3 felles lån med følgende betingelser pr. 06.02.2020
Husbanken, annuitetslån, kr. 20.669,-, flytende rente 2%, restløpetid 12 år 11 mnd.
Husbanken, annuitetslån, kr. 8.504.245,-, flytende rente 2%, restløpetid 5 år 11 mnd.
OBOS, annuitetslån, kr. 16.368.666,-, flytende rente 2,95%, restløpetid 15 år 3 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på eiendommen. I følge kommunen skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998(Da nye regler om ansvar med innført).

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Dagboknummer 480540, tgl. 31.05.2016 - Erklæring/avtale, bestemmelse om fjernvarme. Rettighetshaver: Fredrikstad fjernvarme AS
Dagboknummer 716050, tgl. 09.08.2016 - Bestemmelse om vann/kloakkledning, Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål hensyn landskap og LNRF - tiltak for stedbunden næring. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til felles parkeringsplass og blokkbebyggelse i reguleringsplan 0100648 Løkke nr. 38 c, Haugsten godkjent/vedtatt 25.02.1970.

2 350 000,- (Prisantydning)
105 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 455 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 470 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

710200031