1 av 16

Sverres gate 1A

Gjennomgående, lys og pen 2-roms leilighet på Tøyen | Hyggelig bakgård | Balkong | Ingen forkjøpsrett | IN-ordning

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,447,360

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,650,000

Fellesgjeld: NOK 788,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 9,360

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 8,150

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 83721605. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet.

  Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 653 017
  Som sekundærbolig: kr 2 350 862

 • Eiendomsskatt

  I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. For 2022 er bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen er på 3 promille, se https://www.oslo. kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/ for mer info og til enhver tids gjeldende satser. Den enkelte boligeier er selv ansvarlig for å betale eiendomsskatten for egen bolig.

 • Felleskostnader

  8 150,- pr Mnd
  Herav:
  Varmt vann 165,-
  Felleskostnader 1.917,-
  Kabel-tv/internett 349,-
  Kapitalkost. lån 2 OBOS02 641,-
  Kapitalkost. lån 1 OBOS01 4.919,-

  IN-lån: For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Dette betyr at husleie kan endre seg kvartalsvis, uten varsel, basert på renteendringer.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Boligens andel fellesgjeld utgjør kr 788 000,- pr 01.08.2022
  Boligens andel fellesformue utgjør kr 7 869,- pr 31.12.2021

 • Garantiordning

  Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  2 650 000,- (Prisantydning)
  788 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 438 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  9 360,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 447 360,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Bygget er opprinnelig oppført i 1890. Ombygging til boliger ble utført i 2004/2005. Parkett og fliser på gulv. Malte flater og fliser på vegger. Malte himlinger. Overflater på stue/kjøkken, entré og soverom er pusset opp i 2022. I tillegg er taket på badet malt i 2022. I følge tilstandsrapport.

  Entre: Hyggelig og lys entré. Det er gode muligheter for sko og klesoppheng.

  Bad: Bad fra 2005. Fliser på vegger. Malte himlinger. Fliser på gulv. Elektriske varmekabler. Gulvstående toalett. Servant. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkken/stue: Kjøkken i åpen løsning mot stue. Stuen har god plass til sofagruppe og tv-benk. Kjøkkeninnredning med malte glatte fronter, benkeplate i tre, 1 1/2 oppvaskkum i stål, fliser over benk. Integrerte hvitevarer med induksjon platetopp, stekeovn og kjøleskap. Innredninger hovedsakelig fra 2022. Stekeovn fra 2020. Benkeplate, oppvaskkum, kjøkkenkran og håndtak fra 2005.

  Soverom: Lyst soverom med god plass til dobbeltseng. Soverommet ligger praktisk til i ene enden av leiligheten.

  Balkong: Utgang fra stue til sør/øst-vendt balkong på ca. 3 m². Tredekke. Balkongen er vendt ut mot hyggelig bakgård.

  Bod: Leiligheten har kjellerbod på ca. 2,5 m² og loftsbod på ca. 2,5 m². Loftsboden har skråtak, større gulvareal.

 • Beliggenhet

  Meget sentral og attraktiv beliggenhet i en rolig enveiskjørt gate med lite gjennomgangstrafikk og gangavstand til byen. Områdets kombinasjon av å ligge meget skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er unik.

  Offentlige kommunikasjoner i gangavstand med bussforbindelse, Oslo S, T-banestasjon på Tøyen, samt flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Nærområdet rommer alle butikker man behøver, Oslos beste utvalg av grønnsaker, et yrende uteliv, og restauranter i alle prisklasser. 2 minutters gange unna boligen ligger Tøyengata med matbutikk. Like i nærheten ligger det populære spise- og utestedet, Postkontoret samt den flotte Tøyenparken som blant annet huser Øyafestivalen.

  Gangavstand til sentrum, Tøyen, Kampen, Oslo city, Grünerløkka, Middelalderparken og Sørenga med Operaen. Skoler i alle trinn samt barnehager i nærmiljøet. Tur - og rekreasjonsmuligheter i omkringliggende parker, Botanisk hage, Tøyenparken, Klosterenga Kulturpark, Kampen Park og Tøyenbadet

 • Bebyggelse

  Veletablert boligområde bestående av eldre og nyere blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Det er enkelt å komme seg til boligen med kollektivtransport. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Murte vegger. Fasader med malt teglstein. Saltak tekket med takplater. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer. Malt entrédør. Brann- og lydklassifisert. 2-fløyet balkongdør med isolerglass, ny i 2016. Etasjeskillere antatt som trebjelkelag. I følge tilstandsrapport.

 • Areal

  Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annet vurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende bygningsdeler har fått TG2 ihht. tilstandsrapport:

  TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Dører - Det er avvik: Entrédør subber mot karm. Noe bruksslitasje/bruksmerker/skade i karm.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/WC - Det er påvist sprekker i fliser. Membran skal avsluttes minimum 25 mm over nivået til slukristen. Ukjent om membran er trukket opp ved dør.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken - Det er avvik: Benkeplate med noe bruksmerker/sprekker ved oppvaskkum.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. Samlestokker er ikke klamret.
  - Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tilluft-ventiler er ikke observert. Ukjent om avtrekksvifte kan reguleres.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Strømmåler og hovedsikring plassert i felles skap.

  TG2: Avvik som ikke krever tiltak:
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis noe knirk.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/WC - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/WC - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

 • Utstyr

  Alt av hvitevarer på kjøkken, samt vaskemaskin på badet, følger leiligheten. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen.

 • Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

 • Tomten

  Eiet tomt på 124,5 m².

 • Parkering

  Kommunal gateparkering etter områdets gjeldende regler.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 61 andelsleiligheter. Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 887859272, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Sverres gate 1 A-B, Sverres gate 3 A-B. Gårdsnummer: 231 og bruksnummer: 620, 621, 622

  I følge mail fra styreleder kommer det radonmåling i oktober. Det er også noe gjenstående arbeid som er relatert til ferdigattest for Sverres gate 1B og Sverres gate 3.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med dyrehold - se brl. husordensregler for mer informasjon.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest for bruksendr industri til bolig datert 2005.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  - Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

  - Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Frode Gran AS.

  - Leiligheten overtas som besiktiget på visningen uten ytterligere rengjøring.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til bolig med forretning og spesialområde bevaring.

  Det er bestilt oppstartsmøte for omregulering til omsorgsboliger på nabotomten Håkons gate 14-16 - se mer informasjon på Oslo kommune side sider om saksinnsyn, saksnummer - 201905974

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701220097

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  20 dagers styregodkjennelse.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 2 lån. Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld.

  OBOS01-98207574058: annuitetslån med total restgjeld kr 21.591.050,-, hvorav denne boligens andel er kr 681.585,-. Restnedbetalingstid 13 år og 7 md. Flytende rente på 2,90 %. Kapitalkostnader for denne andelen for dette lånet er kr 5.052,-
  OBOS02-98207574015: annuitetslån med total restgjeld kr 2.324.022,-, hvorav denne boligens andel er kr 106.358,-. Restnedbetalingstid 16 år og 10 md. Flytende rente på 2,90 %. Kapitalkostnader for denne andelen for dette lånet er 667,-.

  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1. juni og 1. desember på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Per Gunnar Hval

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål