Spektrumveien 5

Lys og fin 2-roms hjørneleilighet - Kjøkken fra 2020 - Balkong - Kort vei til nærbutikk og off. komm.

Velkommen til Spektrumveien 5 - Presentert av lokalmegler Israr Ali v/ OBOS Eiendomsmeglere Tveita

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 250 000

BRA / P-rom
55 m² / 55 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.914962995185 breddegrad, 10.8169899563306 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 368 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 250 000
Andel fellesgjeld kr 103 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 368 385
Felleskostnader kr 3 215 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 55 m²
Bruksareal (BRA) 55 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Spektrumveien 5
Kommune Oslo
Byggeår 1950
Energimerket Rød F

Kontakt Israr for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Spektrumveien 5

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Borettslaget ligger i et etablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Teisen. Leiligheten ligger fint til i byggets 1.etasje med hyggelig utsyn ut over fellesarealene. Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo sentralt, men samtidig skjermede til med grønne omgivelser og kort vei til forretninger, servicetilbud, skoler, barnehage og offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og Bryn togstasjon. Nærmeste handesenter på Bryn, Helsfyr og Tveita.

Fritidsmuligheter:
Like ved leiligheten ligger Bryn kunstgress med ballbinge. Det er flere treningssentre i nærheten, blant annet Toppform treningssenter, MUDO Instituttet Tveita og SATS Hellerud og Kampen. Kort vei til Østmarka som byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Nærmeste holdeplass er Prost Hallings vei /buss nr. 76 tar deg fra Teisen til Trasop og Ulsrud (samme buss stopper også i Klosterheimveien). Området rundt Ulsrudvannet er et populært turområde med Østmarkseteren restaurant i nærheten.

Skoler og barnehager:
Boligen sokner og har gangavstand til Bryn skole (1-7kl.). F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10kl.) tar imot elever fra Bryn skole. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Teisen gård barnehage (3-6 år), Teisenparken barnehage (1-6 år) og Regnbuen barnehage (1-6 år).

Shopping:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra boligen er det kun få minutters gange til nærbutikkene Rema 1000, Joker og Europris. Joker har åpent 7 dager i uken. Nærmeste senter ligger på Tveita. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Bryn Senter ligger heller ikke langt unna med 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Brynseng med linje 1, 2, 3 og 4. Nærmeste busstopp er Teisenkrysset hvor det går mange busser på E6/Ring 3, inkl. flybussen til Oslo Lufthavn. Ellers er busstopp Klosterheim med buss nr. 66 og 76 i nærheten. Her stopper også natt- og morgenbussen N2.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft som er oppført med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader er etterisolert og pusset opp med teglsteinsforblending og panelte overflater mot balkonger i 1994/95. Leilighetenes skillende dekker i betongkonstruksjoner og innvendige vegger i pusset mur. Yttertak i valmtakkonstruksjon tekket med betongtakstein.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Standard

Lys og innbydende 2-roms leilighet. Leiligheten er pusset opp 2020 år med nytt kjøkken, laminat på kjøkken, hvite slette innerdører og alle malte veggoverflater. Videre har leiligheten nye vinduer fra 2015, med unntak av et vindu som er fra 2020.

2-roms andelsleilighet i 1. etg.
Bruksareal 55m². Primære rom 55m² består av entré, bad/wc, soverom, kjøkken og stue.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder (1,3m² og 4,7m².), 1 loftsbod (målbart areal på 2,3m² og med gulvareal på 7,0m²) samt bruk av sportsbod og fellesvaskeri i Prost Hallings vei 1 som benyttes etter gjeldende regler. Kabel-tv og bredbånd fra Telia (GET).

Entrè:
Romslig entrè med god plass. Her er det fliser på gulv, malte veggoverflater og malt himling.

Bad/wc:
Pent flislagt bad med dusjhjørne, servant med underskap, speil, overlys, wc og opplegg for vaskemaskin. servant med underskap, speil og overlys er fra 2020.

Soverom:
Luftig soverom med plass til dobbelseng og garderobeskap Her er det laminat på gulv, malte veggoverflater og malt himling.

Kjøkken:
Pent kjøkken med hyggelig spiseplass. Kjøkkeninnredning fra 2020 med slette høyglansfolierte fronter, laminat benkeplate, 1 1/2 oppvaskkum, uttrekksventilator, opplegg for vaskemaskin, integrert stekeovn og koketopp og varmtvannsbereder i benkeskap. Laminat på gulv, malte overflater og malt himling.

Stue:
Romslig stue med plass til både sofagruppe og spiseplass og store vindusflater. Parkett på gulv, malte veggoverflater og malt himling. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 7m² med utsyn mot hyggelig fellesarealer.

Hvitevarer:
Alle hvitevarer i leiligheten medfølger.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad/wc og glasspanelovner i stue og kjøkken.

Tomten

Andel i 109.922 m2 eiet tomt. Fellesarealene er pent opparbeidet med store gressplener, beplantning, trær, sittegrupper, lekearealer med mer. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Borettslaget har p-plasser og det er mulighet for leie av fast biloppstillingsplass etter søknad til styret. Det er også garasjer som leies ut via eget garasjelag. Ellers gateparkering etter gjeldende regler for området. For ytterligere informasjon, se: http://www.teisen.no/

Forretningsfører

OBOS. tlf: 22865500

Borettslaget

Borettslaget består av 537 andelsleiligheter, fordelt på 31 bygninger og 56 oppganger. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Borettslaget er meget veldrevet med god rehabiliteringshistorikk og ordnet økonomi.

•Borettslaget har egen hjemmeside: www.teisen.no
•Oppgradert sikringsskap m/automatsikringer.
•Brl. har avtale om vask av trappeoppganger og fellesareal.
•Brl. har egen vaktmester.
•Brl. har avtale med vekterselskap om vakthold.
•Alle beboere har tilgang til en felles grunnpakke fra Get som inkluderer tv og internett med 100 Mbps hastighet inn i leiligheten.
•Fellesvaskeri.
•Borettslaget har eget selskapslokale som kan leies av beboerne.

2018/Pågår: Arbeid med utskifting av vinduer og balkongdører, samt muring av piper over tak.
2018/Pågår: Anbudsrunde, prosjektering og undersøkelse elbil
2020/2020: Overgang fra tidligere nettløsning til Vibbo.no
2019/2020: Kontroll og skifte av stoppekraner
2019/2020 : Kontroll av alle hovedtavler for strøm og brannslukkingsapparat.
2019: Filming, spyling og reparasjon av nedløpsrør
2019: Installasjon av fibernett
2019: Montering av avrennsluke på nedløpsrør
2019: Montering av vanntromler
2019: Oppussing og vedlikehold av uteleielokale
2018/2018: Befaring av alle leiligheter gjennomført. Innhenting av tallmateriale og tilstand på ventilasjon, varmtvannsbereder, vinduer og balkongdører. Anbudsrunde med Altiboks, Canal Digital, HomeNet og Get.
2017/2018: Questback andelseiere i forhold til kollektiv TV og Internettavtale. Filming av alle pipeløp. Feil og mangler påvist.
2017: Alle ytterdører er overhalt. Prosjekt fasadevask igangsatt, med oppgradering av balkong stål og maling.
2016/2017: Pussing og maling av grunnmurer. Noen steder gjenstår for 2017. Gjennomføring av prosjekt balkong innglassing over felleskostnadene
2016: Utvidelse av parkeringsplasser. Ny allé i Regnbueveien. Utskifting av 4 takvinduer loft og 30 gavlvinduer. Etablering av flere nye blomsterbed. Oppretting, justering og overhaling av borettslaget lyktestolper.
2014 - 2016: Skifte av brannslukkingsapparater og utlevering av skumapparat til kjøkken.
2014: Oppgradering/grunnarbeid/asfaltering av stikkveier, småveier og gangveier.
2013: Nedgravde søppelbrønner.
2012 - 2013: Utbedring av tak og tetting av piper.
2012: Rensing av alle vertikale luftekanaler. Opparbeidelse av 14 nye parkeringsplasser.
2011 - 2012: Rehabilitering og maling av oppganger, samt rens av terrassogulv. Ny postkasser til alle andelseiere. Vinduer skiftet i oppgangene. Felling av trær.
2010: Oppgradering av vaskeriet. Oppussing av utleielokalet.
2009 Beising, oppgradering støyskjerm mot Teisenveien.
2007 - 2010: Utskiftning av porttelefoner - ferdigstilt.
2007 - 2009: Nytt regelverk for parkering.
2006 - 2009: Alle vinduer, balkonger og balkongdører er malt utvendig. Kontroll av alle vinduer/dører vedr. skader, punktering etc. Utskiftning av ødelagte vinduer og balkongdører. Gjennomgang og kontroll av VVS, samt utbedring.
2006 - 2007: Branntetting etter utskifting av kjellerstrekk ved Firesafe AS. Alle vinduer, balkonger og balkongdører er malt utvendig. Kontroll av alle vinduer/dører vedr. skader, punktering etc. Utskifting av ødelagte vinduer og balkongdører. Gjennomgang og kontroll av VVS, samt utbedring.
2005 - 2006: Utvendig oppussing i Prost Hallings vei 1 Utskifting av kaldtvannsledning Utskifting av kjellerstrekket.
2004 - 2005: Gjennomgang og kontroll av det elektriske anlegget, hovedtavlene. 10 års kontroll av alle brannslukningsapparatene.
2003: Trappevask innført fra november med RenholdsEksperten.
2002: Ny jordfeilvarsler, tilpasset PC og dagens el. utstyr ble installert.
2002 - 2003: Nytt stjernenett/kabel-TV-nett installert Get ble valgt som leverandør av TV-signaler Oppgradering av uteanlegget.
2001 - 2002: Beising av alle søppelhusene og tørkebåsene.
1997 - 2005: Utskifting av VVS-røropplegg i alle oppgangene.

Borettslaget har igangsatt arbeider med utskifting av vinduer og balkongdører, rehabilitering av piper over tak, m.m. som går igjennom 2020 og 2021. Front er hovedentreprenør for prosjektet. Innvilget låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken til å finansiere prosjektet. Lånet på kr 40.000.000,- er utbetalt for fordelt på andelseierne pr. 17.11.20. Felleskostnadene økte med 2% fra 01.07.2020 pga økte renter og avdrag til nytt lån (nye vinduer og balkongdører, samt piper).

Dyrehold

Dyrehold i Teisen Park borettslag tillates under forutsetning av at dyreholdet er i tråd med Borettslagsloven § 5-11, punkt 4. Se årsberetning på s. 18 for mer informasjon.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Nemi forsikring.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 711 692,-
Som sekundærbolig: kr 2 562 091,-

Andel felles formue: kr 35.154,- pr 31.12.2019

Felleskostnader

3 215,-
inkluderer kapitalkostnader, bredbånd, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter og vaktmestertjenester.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.215,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.922,-
Trappevask 130,-
Bredbånd 100 Mpbs 163,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 103.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 16.11.2020.

Borettslaget har 5 lån med følgende vilkår:

Lån 1:

HABA04-94927034292
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 38.256.685,-
Restsaldo andel: kr 61.468,-
Rente, flytende: 1,50%
Rest løpetid: 24 år 1 mnd.
Kapitalkostnader: kr 254,-

Lån 2:

HANBA1-94927027458
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 6.247.714,-
Restsaldo andel: kr.10.053,-
Rente, flytende: 1,50%
Rest løpetid: 8 år 4 mnd.
Kapitalkostnader: kr 108,-

Lån 3:

HANBA3-94927033040
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 3.038.116,-
Restsaldo andel: kr. 4.881,-
Rente, flytende: 1,50%
Rest løpetid: 3 år 9 mnd.
Kapitalkostnader: kr 112,-

Lån 4:

HANDEL-94927031285
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 7.565.483,-
Restsaldo andel: kr. 12.152,-
Rente, flytende: 1,50%
Rest løpetid: 12 år 1 mnd.
Kapitalkostnader: kr 92,-

Lån 5:

HUS603-11461203 9
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 8.607.513,-
Restsaldo andel: kr. 13.831,-
Rente, flytende: 0,79%
Rest løpetid: 12 år 11 mnd.
Kapitalkostnader: kr 95,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligfomål.

Totale kostnader

3 250 000,- (Prisantydning)
103 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 353 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 368 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Israr Ali

Oppdragsnummer

705200194