Skogstien 6

Hel generasjonsbolig med flott tomt, uthus og dobbelgarasje. 4 innganger, 3 bad, 2 kjøkken og 5 soverom. Familievennlig

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 11,803,570

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 11,500,000

Omkostninger: NOK 303,570

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Nabolagsprofil, Skogstien 6

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Faste løpende kostnader

  Bygningsforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm m.m.
  Dagens eier har hatt følgende kostnader for strøm og nettleie:
  2020 - kr 17616,26
  2021 - kr 56721,99

 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt i kommunen.

 • Totale kostnader

  11 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  303 570,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  11 803 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

 • Eierskifteforsikring

  Eier har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Skogstien 6 er en opprinnelig hel tomannsbolig/generasjonsbolig med dobbelgarasje, uthus og stor, opparbeidet tomt. Eiendommen er inngjerdet og ligger tilbaketrukket, skjermet og solrikt til på god høyde i nabolaget. 


  1. etasje: entré/hall, trappegang, 2 kjøkken, soverom, bad, bod, peisstue, TV-stue og spisestuer.
  2. etasje: 4 soverom, trapperom, 2 bad og separat WC.
  Kjeller: trapperom, vaskerom/badstue/entré og kjellerstue.

  Solrike terrasser og platting på 81 kvm. Balkong ved bod/kjøkken i generasjonsdel. Flere parkeringsplasser på eiendommen. 

  Rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde med nærhet til barnehager, skoler og offentlig kommunikasjon. Søndagsåpen Joker-butikk rett ved. 

  Innholsrik og velholdt bolig - ingen TG3. Sjelden bolig med mange muligheter.

 • Beliggenhet

  Skogstien 6 ligger i et rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde på Høybråten i Oslo kommune. Her er det nærhet til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, marka og daglige servicetilbud.

  Området fremstår ideelt for barnefamilier med trygg gangvei gjennom boligområde til skole.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker og Kiwi Høybråten eller Rema 1000 på Ellingsrud. Søndagsåpen Joker-butikk ligger like utenfor boligen.
  Ønsker du ytterligere servicetilbud er Stovner Senter ca en 7 minutters kjøretur unna. I tillegg er det kort vei til Triaden, Metro og Strømmen Storsenter med bil. I tilknytning til Metro senter har man også nye Lørenskog kulturhus med kino, konserter og bibliotek.

  Høybråten togstasjon er noen minutters gange unna, samt bussholdeplasser som tar deg til Stovner, mot byen og andre steder. Så god tilgang til kollektivtilbud. Ved Stovner senteret finner du også nærmeste T-banestasjon, her tar linjene 4 og 5 (Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann) til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime. Her finner man også bussholdeplass. Med bil tar det ca. 15 minutter å komme seg til Oslo sentrum.

  Eiendommen har gangavstand til Høybråten skole og Stasjonsfjellet skole, som har trinn fra 1. til 10. klasse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, som bla. Stovner Videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.

  Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor fotball, håndball, basketball, langrenn, friidrett, alpint, innebandy, orientering og turn. Rommensletta ligger ved Haugenstua og byr på en idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. I tillegg har man Stovnerkameratene som er en tradisjonsrik idrettsklubb som er lokalisert rundt stovnerbanen. Klubben satser i dag på friidrett,sykkel, langrenn (mest turrenn for voksne), barneidrett og dametrim (innendørs) vår og høst.

 • Bebyggelse

  Bebyggelsen i området består for det meste av villa- og småhus. Noe lavere boligblokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Det blir skiltet med visningsskilt fra OBOS eiendomsmeglere på annonserte visninger.

 • Byggemåte

  Bolig over tre etasjeplan med henholdsvis underetasje / kjeller, 1.- og 2. etasje.
  Underetasje / Kjeller med grunnmur i naturstein. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk kledd med trekledning. Yttervegger i laftet tømmer. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med stålplater.

  Fundamenter i betong og lettbetong. Bygningen er fundamentert på fjell. Synlig fjell i kjeller/krypkjeller. Krypekjeller med adkomst via luke under terrasse med friskluftventiler på alle vegger. Det er innvendige luker i kryperommet som gir tilgang de forskjellige «rommene»

  Dobbel garasje med dekke i betong. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon, kledd utvendig med stående malt trekledning. Saltak i trekonstruksjon, tekket med stålplater. Porter, strøm og belysning.

  Utebod med støpt ringmur og bjelkelag. Yttervegger i bindingsverk, kledd med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med stålplater. Profilert ytterdør i tre.

 • Innhold

  Skogstien 6 er en hel tomannsbolig/generasjonsbolig. Boligen er dag åpnet opp og dagens eier har tilgang til hele boligen som en boenhet. Boligen kan tilbakestilles til tomannsbolig/generasjonsbolig ved å dele av i entren. Hovedskap for sikringer/strøm er i trappen i 2. etasje i oprinnelig hovedhus. I tillegg er det fordelingsskap i generasjonsdelens grovkjøkken, i kjølerom i det storekjøkken i tilbygg og i uthuset. Boligens areal og utforming åpner for flere muligheter for avdeling.

  Eiendommen er innholdsrik og fordelt på opprinnelig hovedhus og tilbygg fra senere tid. Hele 1. etasje utgjør 185 kvm. BRA, 2. etasje utgjør 72 kvm. BRA og kjeller utgjør 35 kvm BRA.

  Opprinnelig hovedhus er fra 1928 og går over tre etasjer bestående av:
  1. etasje: gang/trapperom, stue/oppholdsrom og bibliotek. Utgang til terrasse.
  2. etasje: WC, bad og soverom.
  Kjeller: Hobbyrom, vaskerom/bad med badstue.

  Tilbygg er fra 1985 og går over to etasjer bestående av:
  1. etasje: entré/hall, to kjøkken, bad, bod, spisestue, stue og soverom.
  2. etasje: tre soverom, bad og trapperom.

  Tidligere er boligen brukt som to boenheter:
  Boenhet nr. 1 bestående av entré/hall, kjøkken, spisestue, peisestue, mellomgang, trappegang, fire soverom, to bad og separat WC.
  Boenhet nr. 2 bestående av entré/hall, bad, soverom, kjøkken, spisestue, stue og bod med utgang til balkong.

  Se opprinelig plantegning med avdeling som tomannsbolig/generasjonsbolig i salgsoppgaven.

  Boligen har terrasser og platting i ulike høyder som strekker seg rundt eiendommen med samlet areal på ca. 81 kvm. Her kan det møbleres i ulike soner. Det er terrasser og/eller platting i tilknytning alle inngangspartier.

  Dobbelgarasje på 40 kvm. med god plass til biler og annen oppbevaring. Det er i tillegg flere biloppstillingsplasser på eiendommen.
  Uthus på 19 kvm med god oppbevaringsplass til redskaper og annet.

  Eiendommen ligger på fin høyde i området. Tomten er stor, skjermet og solrik. Det er store gressarealer, busker og beplantning. Stort kastanjetre i forkant av boligen skjermer og tilfører eiendommen det lille ekstra.

  Boligen er velholdt og det er ingen TG3 i tilstandsrapport utført av fagkyndig, kun normal bruksslitasje. Det har vært samme eier siden 1979 og før boligen ble bygget på i 1985.

  Eiendommens unike beliggenhet og tomt, med boligens store areal og inndelinger gir mulighet for et drømmehjem. Det er 43 år siden eiendommen skiftet eier sist, så dette er en sjelden mulighet. Velkommen til visning!

 • Areal

  Tomannsbolig: 327 kvm. BTA.
  Garasje: 44 kvm. BTA.
  Utebod: 22 kvm. BTA.

 • Standard

  Saltak i trekonstruksjon. Lufting i gesimser. Yttertaket er tekket med stålplater og tekket om i 2019. Det mangler bordtakbeslag på deler av vegg mot øst, TG-2. Begge loft er inspisert og taktekking er inspisert gjennom tilgjengelige takvinduer. Takkonstruksjon, taktekking og membraner har TG1.

  Pusset og malt teglsteinspipe og barnnmur i stue. Pusset og malt elementpipe med feieluke. TG2 på teglsteinspipe grunnet alder. TG1 på elementpipe.

  Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue. Pusset og malt elementpeis med glassdør, montert i stue. Peisovn er gitt TG1 og elementpeis er gitt TG2 grunnet alder.

  Spalteventiler i vinduer. Ventilator i kjøkken med avtrekk gjennom yttervegg. TG1.

  Takrenner og nedløp i metall med utkast på tomten. Takrenner og nedløp i plast med utkast på tomten. Pipe over yttertak har fotbeslag. Levetid på takrenner og nedløp er 25-30 år. I dette tilfellet har det oversteget mer enn halvparten av forventet levetid og tilstandsgrad settes på dette grunnlag automatisk til TG2.

  U- trapper i tre med malte og lakkerte overflater. Trapper fra 1983 og 1928. Trapper skal ha håndløpere på begge sider av trappen. I dette tilfelle er det kun håndløper på en av sidene i to av trappene. Eldre trapper tilfredsstiller ikke krav til åpninger i rekkverk og trinn. Trapp til kjeller er dårlig tilpasset og øverste trinnet er ikke dypt nok. TG2 settes grunnet alder og normal bruksslitasje.

  Tofløyet balkongdører med 3-lags isolerglass, produsert i 1983. Balkongdør med trelags isolerglass, produsert i 1983. Tofløyet inngangsdør med 3-lags isolerglass, produsert i 1983. Kjellerdør, garasjedør og boddør i trevirke. TG2 er gitt på grunn av alder og normal slitasje.

  Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1983. Vinduer i tre med doble glass/isolerglass i koblet utførelse. TG2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje.

  Profilerte trehvite innvendige dører. TG2 er gitt på grunn av alder og normal slitasje.

  Gulv er lagt i vinylbelegg, trestavs eikeparkett og laminat. TG2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til levetid.

  Innvendige vegger i panel. TG2 er gitt på grunn av alder.

  Innvendig himling i panel og stedvis takess. TG2 gitt på grunn av alder.

  Elektrisk oppvarming med panelovner. TG2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid.

  Varmtvannsbereder på 198 liter, produsert i 2012, montert i kjeller. Bereder er plassert i rom med støpt gulv og sluk. Bereder er ikke direktekoblet til strøm, krav om dette ble innført i 2012.

  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Enkelte glassfronter og belysning i overskap. Fliser på vegg over benkeskap.
  Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Induksjonstopp, stekeovn og mikroovn er integrert i innredningen. Kombiskap og oppvaskmaskin i rustfri utførelse. Direkte adgang til kjølerom fra kjøkken. TG2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje. Det er under befaringen benyttet fuktindikator og utført fuktsøk på utsatte punkter. Det er ikke funnet indikasjoner på fukt utover normale verdier.

  Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Lyslister og belysning under overskap. Fliser på vegg over benkeskap. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Avlastningskum i eget skap. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Kjøleskap og komfyr i hvit utførelse.
  Tilstandsvurdering: TG2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje. Det er under befaringen benyttet fuktindikator og utført fuktsøk på utsatte punkter. Det er ikke funnet indikasjoner på fukt utover normale verdier.

  Terrasser. Østvendt balkong i trekonstruksjon med adkomst fra kjøkken, ca. 1,9 m². Rekkverkshøyden er målt til 89 cm. Fundamentering er noe enkelt utført. Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav når det gjelder høyde og åpning. Sammenhengende terrasser rundt huset mot nord samlet areal ca 81m2. Konstruksjon i trevirke, stedvis fundamentert på betongsøyler, stedvis bygget opp med klosser og/eller stein på grunn. Rekkverkshøyde er stedvis målt 97-89cm. Det er registrert skjevheter i bygningsdelen, dette kan skyldes dårlig fundamentering. Terrassebord er slitt og fremstår noe myke ift bjelkeavstand. Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav ift høyde og åpninger. Ved balkongdør er det ikke montert rekkverk.

  Plassbygget garderobeskap. Skyvedørsgarderobe. TG2 er gitt på grunn av alder.

  Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i konstruksjonen. Sikringstavle med jordfeilautomater, montert i kjølerom, trappegang, grovkjøkken og utebod. Nyere sikringer (år 2000). Det elektriske anlegget er gitt TG2 grunnet alder i forhold til forventet levetid.

  Bad kjeller. Badet er i følge eier pusset opp i 1983. Det var ikke krav til dokumentasjon da badet ble bygget. Støpt golv på grunn med løse plastfliser. Pusset og malt murverk. Panel i badstu .Himling i panel. Dusjkabinett, varmtvannsbereder. Ledningsnett for vann i kobber fra 1983, i følge eier. Deler av rørene er nyere. Avløpsrør i plast. Stakeluke er lokalisert i luke i gulv .Elektrisk avtrekksvifte på yttervegg i bad. TG2 er gitt grunnet alder i forhold til forventet levetid og bruksslittasje.

  Bad 1. etasej (hvorr?). Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Svakt fall mot sluk i dusjsonen. God oppkant ved dør. Innvendige vegger i våtromstapet. Himling i takessplater. Dusjkabinett, servant, klosett, skyllekum i rustfritt stål, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Tilførsel av vann til installasjoner ligger skjult i konstruksjonen. Avløpsrør i plast. Elektrisk avtrekksvifte i himling i bad.
  Luftespalte med lufttilførsel under dør. TG2 på bad er gitt grunnet alder. TG1 på takessplater, skapinnredning, speil og belysning over servant samt avtrekksvifte i himling.

  Bad 2. etasje. Badet er i følge eier pusset opp i 1983. Det var ikke krav til dokumentasjon da badet ble bygget. Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Det er registrert motfall på gulvet, god oppkant ved dør sikrer for lekkasjer mot tilstøtende rom. Vegger og himling i panel. Dusjkabinett, to servanter, klosett og kran for tilkobling av vaskemaskin. Tilførsel av vann til installasjoner ligger skjult i konstruksjonen.
  Avløpsrør i plast. Spalteventiler i vindu. Hulltaking er utført i vegg mot soverom. Det er benyttet fuktmåler med "pigger i treverk" i
  veggens platemateriale, og er ikke påvist fukt utover normale verdier. Bad er gitt TG2. Panel og fuktmåling er gitt TG1.

  Bad 2. etasje opprinnelig del. Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Tilstandsvurdering: Det er registrert svakt rundt sluk på gulvet, oppkant ved dør sikrer for lekkasjer mot tilstøtende rom. Vegger og himling i baderomspanel. Dusjkabinett, servant, dusjkabinett. Tilførsel av vann til installasjoner ligger skjult i konstruksjonen. Avløpsrør i plast. Spalteventiler i vindu. Hulltaking er utført i vegg mot wc. Det er benyttet fuktmåler med "pigger i treverk" i veggens platemateriale og lekter og er ikke påvist fukt utover normale verdier. Bad er gitt TG2 grunnet alder. TG1 er gitt på fuktmåling.

  Boligen er velholdt og innholdsrik, med noe behov for oppgradering for å møte dagens krav til standard???

 • Utstyr

  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner samt peisovn.

 • Tomten

  Pent opparbeidet tomt på 1396,9 kvm. med store grøntområder, busker og beplantning. Tomten er inngjerdet med dobbel port i front av eiendommen. Flere parkeringsplasser på tomten.

 • Parkering

  Det er flere parkeringsplasser både utvendig på tomten og i dobbelgarasje. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Vei/vann/avløp

  Privat ut til det offentlige.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ekspedisjonsdokument for uthus datert 27. juni 1917.
  Ekspedisjonsdokument for våningshus datert 18. juli 1026.
  Byggemelding for våningshus datert 16. oktober 1923.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Deler av inngangspartiet er utvidet og bygget om, dette er ikke søkt om ifølge eier. Ny eier overtar risikoen for dette.

  Brann- og redningsetaten har hatt tilsyn på eiendommen 13.05.2022 og fant følgende avvik:
  1. Det mangler takstige eller feieluke.
  Hvis det ikke er adkomst for feiing, kan ikke skorstein feies eller kontrolleres for sot. Eier må sørge for å montere feieluke eller takstige slik at feier får tilgang til skogstein.

  2. Det mangler sklisikring for adkomststige.
  Manglende sklisikring kan medføre at adkomststige kan skli sideveis og utsette feier for fare. Eier må sørge for å montere sklisikring slik at feiing og kontroll av skorstein kan foregå på en forsvarlig måte.

  Brann- og redningsetaten ber om tilbakemelding på at avvik er rettet innen 11.08.2022. Dersom avvik ikke rettes må eier på en måte sikre at anlegget ikke brukes, dokumentere og sende inn.

  Dagens eier gjør ingen utbedringer i forbindelse med ovennevnte avvik. Ny eier overtar risikoen for eventuel utbedring og/eller tilbakemelding til brann- og redningsetaten. Ny eier får tilsendt kopi av dokumentet.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  1924/901466-1/105 Bestemmelse om veg
  22.08.1924
  Bestemmelse om gjerde
  Kopi er innhentet og fås ved forespørsel til megler.

  1926/199-1/105 Bestemmelse om veg
  11.06.1926
  Bestemmelse om benyttelse

  1926/900823-1/105 Bestemmelse om veg
  20.08.1926
  Bestemmelse om gjerde

  Grunndata
  1924/900373-1/105 Registrering av grunn
  04.04.1924
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:102 Bnr:1

  EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Ingen rettigheter funnet. ???? vei naboen?

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Området er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: energiattest, nabolagsprofil, egenerklæringsskjema, tilstandsrapport,
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Finn.no: Visningstekst

  Husk å melde deg på visning her i annonsen eller ved å ta kontakt med megler direkte.

 • Oppdragsnummer
  716220041

Budgivning

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Niklas Røed Antonsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål