Skiferveien 2

Flott leilighet med en meget sentral beliggenhet! Nyere kjøkken, pent utsyn og gode solforhold! Like ved T-bane.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 060 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 950 000

Fellesgjeld: kr 95 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 050

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS, tlf. 22 86 55 00

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer 1332952. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2019:
  Som primærbolig:
  kr 999 097
  Som sekundærbolig:
  kr 3 596 748

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.050,- pr. mnd.

  Felleskostnadene inkluderer fyring, kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

  4 050,- pr Mnd

 • Garantiordning

  Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 950 000,- (Prisantydning)
  95 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 045 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 060 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten hører til Gamlehagen borettslag, og har en god intern beliggenhet. Borettslaget ligger midt i sentrum av Lambertseter og like ved inngangen til Nordstrands villaområde. Her finnes Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger også i tilknytning til senteret. Leiligheten har videre nærhet til både T-bane og buss - busslinje 79 og T-banens linje 1 og 4 stopper på senteret. T-banen tar deg enkelt ned til Oslo sentrum med alt det innebærer av fasiliteter og tilbud. Det går også flybuss. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes flere butikker, kaffesteder og spisesteder.

  Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger kun få minutters gange fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er det kort vei til nærmeste treningssenter, som er beliggende på den gamle delen av kjøpesenteret. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfek. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av mange muligheter.

 • Bebyggelse

  Området består av blokk- og villabebyggelse.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer med loft og kjeller oppført i 1956. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller
  i betong. Saltak antatt tekket med takstein. Fasader med slemmet teglstein.

 • Areal

  Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

 • Standard

  Flott leilighet i 1. etasje med sydvendt balkong og nyere kjøkken. Leiligheten er vedlikeholdt og fremstår lys og innbydende. Boligen består av en praktisk entre, et nyere kjøkken, en lys stue med utgang til innglasset balkong, to soverom og bad. Hovedsoverommet har en fin walk-in-closet løsning. Boligen ble pusset opp og malt i 2014. Det ble installert nytt kjøkken med integrerte
  hvitevarer samt byttet varmtvannsbereder. Badet ble pusset opp i en tidligere eiers regi. Leiligheten har en god planløsning og fin intern beliggenhet. Det er nye vinduer fra 2019. Det medfølger 1 loftsbod på ca. 2,5 m² måleverdig areal grunnet skråtak men med større gulvflate og 1 kjellerbod på 3,7 m². Det er laminat og parkett på gulv og malte veggflater. Det er montert downlights i entré og garderobe. Sikringsskap med automater: 40 amp hovedsikring og 4 spredekurser.

  Entre:
  Praktisk entre med brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35dB og dørcalling.

  Soverom:
  To soverom med god størrelse.

  Walk-in closet:
  Hovedsoverommet har en fin garderobeløsning som oppleves som et walk-in-closet.

  Kjøkken:
  Separat kjøkken med ny innredning fra 2014 med laminerte fronter, enkel oppvaskkum med avrenningsfelt, ettgrepskran og laminert benkeplate. Integrert stekeovn, induksjon koketopp, opplegg for oppvaskmaskin og vinskap.
  Halvøy/kjøkkenøy. Høyskap med 2 vitrinedører. Kjøkkenventilator med avtrekk til felleskanal.

  Bad:
  Bad med: Dusjkabinett, servant, skapinnredning, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet har fliser på gulv og fliser og malte flater på vegger.

  Stue:
  Lys stue med gode møbleringsmuligheter og utgang til sydvendt balkong. Hyggelig utsyn mot grøntområde.

  Balkong:
  Syd-sydøstvendt innglasset balkong på 7,7 m² med gode solforhold og hyggelig utsyn. Gulv belagt med tregulv. Innglasseringen gjør at sommersesongen lett kan forlenges, kan selvsagt åpnes når ønskelig.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
  Luftbehandling, generelt: Det tillates normalt ikke å føre forsert avtrekk til felleskanaler i borettslaget.
  Bad/gulv: Ukjent/ikke synlig membranløsning.
  Innvendige dører: Bruksslitasje på dørvridere og låskasser. Normal funksjon forøvrig.
  Overflater innvendige gulv: Stedvis bruksslitasje på parkett. Normal bruksslitasje forøvrig, vurdert til TG 1.
  Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 1 eller ikke vurdert.

 • Oppvarming

  Oppvarming med radiatorer. Varme er inkludert i felleskostnadene, men man må ha egen varmtvannsbereder til varmtvann.

 • Tomten

  Felles eiet tomt for borettslaget på ca.16 460,4 m² opparbeidet med gressplen- og grøntområder, beplantning, prydbusker og trær, lekeplass og sittegrupper, samt asfaltert adkomst og internveier

 • Parkering

  Gamlehagen borettslag har parkeringsplasser og garasjer, disse kan leies av beboere i borettslaget. Det er for tiden venteliste på å få parkeringsplass og garasjeplass. Styret har fått fullmakt til å prosjektere og etablere infrastruktur for elbilplasser, og til låneopptak i forbindelse med dette på inntil kr. 2.500.000. Styret har fått fullmakt til å utrede parkeringsplasser på alternative steder i borettslaget, og igangsette prosjekter som ligger innenfor økonomisk forsvarlige rammer.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Gamlehagen borettslag, organisasjonsnummer 948976331.

  Borettslaget består av 354 andelsleiligheter med følgende adresse:

  Gamlehagen 1-13
  Hellinga 16-20
  Langbølgen 4-16, 17-31
  Radarveien 82-86
  Skiferveien 2-18, 21-27

  Borettslaget har avtale med vaktmester som ivaretar den daglige driften og vanlig vedlikehold. Videre er det inngått avtale med TJ Renhold om renhold av fellesarealene. Telenor Norge er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har to fellesvaskerier som beboerne kan benytte seg av. Disse er lokalisert i Radarveien 86 og Skiferveien 20. Nabostua i Radarveien 82 er et lokale som kan leies av beboerne. Lokalet er utstyrt med kjøkken og dekketøy til ca. 25 personer.

  Gamlehagen er et veldrevet og velholdt borettslag. Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år. For fullstendig oversikt, se årsberetningen:

  - 2019/2020: Varmepumpe og bergvarme, og rehabilitering av oljefyr: BoligEnergi installerte ny varmepumpe i Skiferveien, og bergvarme i Radarveien, for å være rustet med fremtidens varmeløsninger, både med tanke på økonomi og miljø. Begge oljefyrene, som etter konverteringen brukes til å spisse ved behov, ble også konvertert til å kunne bruke bio-olje.
  - 2018/19: VinduEntreprenøren ferdigstilte rehabilitering av samtlige vinduer i borettslaget, iht. generalforsamlingsvedtak
  - 2017: Nye lekeplasser og platting i Skiferveien og Gamlehagen Boligenergi. Start av installasjon av varmepumpe.
  - 2015: Nytt låssystem på inngangsdørene. Montert søppelbrønner i Langbølgen og Skiferveien. Lagt varmekabler og nytt veiløp mellom Gamlehagen og Radarveien. Plantet tuja, lagt bark og kantstein ved parkeringsplassen i Skiferveien 6-8 og 21. Dekorbedet er ferdig (Skiferveien 21). Opparbeidet fire nye parkeringsplasser i Skiferveien.
  - 2013: Oppgradert lekeplasser.
  - 2012: Muggsopprens i luftekanalene.
  - 2011: Opparbeidet seks nye parkeringsplasser i Radarveien. Vasket 56 balkonger i Langbølgen 4-16. Renset alle takrenner og reparert disse der det var nødvendig. Skiftet tre stk nedløpsrør. Reparert tørkerom i vaskeriet i Skiferveien.
  - 2010: Skiftet utevannkraner.
  - 2009: Maling/slemming av fasader, maling av vinduer og balkongdører og utskifting ved behov.
  - 2008-09: Nytt dørtelefonanlegg.
  - 2006: 1/4 av borettslagets balkonger ble vasket utvendig.
  - 2005/06: Oppgradert grøntanlegget. Alle grunnmurer ble vasket og malt to strøk. Alle vinduer i grunnmur ble skrapt og malt to strøk. Alle gitter foran vinduer i grunnmur ble malt to strøk. Malt gavler og portal.
  - 2004: Malt garasjene i Skiferveien. Malt nederste del av samtlige nedløpsrør. Disse ble skrapt, grunnet og malt to strøk.
  - 2003: Barnehagelokalene i Radarveien 82 ble omgjort til styrerom og utleielokale.
  - 2002: Alle borettslagets 41 oppganger ble pusset opp fra kjeller til loft. Samtidig ble alle gulv i kjellerhalsene belagt med fliser. Nye postkasser og skinner for oppslag ble montert. Nye termostatkraner og returventiler på radiatorer i alle leiligheter. Nye vaskemaskiner i fellesvaskeriene i Skiferveien og Radarveien.
  1995-97: Full rehabilitering av elektrisk anlegg: rehabilitert stigeledninger, samt skiftet ut sikringsskap og trukket om alle leiligheter, kjeller, loft og fellesrom.
  1992-94: Rehabilitert samtlige blokker, lagt om tak, reparert piper, skiftet nedløpsrør, takrenner, montert nye og større balkonger, samt lagt heller utenfor alle oppganger.

  Videre har borettslaget sin egen hjemmeside: www.gamlehagen.no

  Vedlikeholdsplan: Generalforsamlingen vedtok i mars 2017 en flerårig vedlikeholdsplan som omfatter: utskifting av oljefyr, bytte av vinduer, rørfornying etter strømpemetoden og fornying av lekeplasser. Tiltakene skal gjennomføres over en ti-årsperiode (2017-2027) og skal finansieres gjennom en gradvis økning av felleskostnader og låneopptak på inntil kr 40 millioner. Ved uforutsette utgifter har styret fullmakt til å øke denne belåningen med inntil 15 %. Arbeidene er påbegynt og styret kan kontaktes vedrørende aktuell status og fremdrift av arbeidene og finansiering. Lån for rehabilitering er delutbetalt/refinansiert med 26.372.960,- ved utgangen av mai 2019. Denne er fordelt på andelene.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest foreligger

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, forretning mm. Det foreligger en søknad om rammetillatelse for oppføring av blokk/bygård/terrassehus med boliger og næringslokaler i Langbølgen 7. For ytterligere detaljer om dette se saksinnsyn på Oslo Kommunes hjemmesider.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Oppdragsnummer
  704210069

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  20.09.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har i dag et lån i OBOS med følgende betingelser og restsaldo per 30.08.21. :


  Restgjeld: 32.733.838,-
  Restgjeld andel: kr 94.518,-
  Restløpetid: 17 år 11 md
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,65%

  Generalforsamlingen vedtok i mars 2017 en flerårig vedlikeholdsplan som omfatter 1) Utskifting av oljefyr, 2) Bytte av vinduer, 3) Rørfornying, 4) Fornying av lekeplasser.
  Tiltakene skal gjennomføres over en 10-årsperiode (2017-2027) og skal finansieres gjennom en gradvis økning av felleskostnader og låneopptak på inntil 40 millioner kroner. Ved uforutsette utgifter har styret fullmakt til å øke denne belåningen med inntil 15%.

  Lån for rehabilitering er delutbetalt/refinansiert med 26.372.960,- ved utgangen av mai 2019. Denne er fordelt på andelene.


  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål