Rugveien 24

Flott 3,5-roms med solrik balkong! Beliggende høyt og fritt - moderne kjk, stor spisestue og pent bad. Vv/fyr inkl.

Boligen presenteres av OBOS Eiendomsmeglere ved Mona Pedersen.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 150 000

BRA / P-rom
67 m² / 67 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8943661398743 breddegrad, 10.8158290814025 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 337 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 150 000
Andel fellesgjeld kr 172 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 4 337 554
Felleskostnader kr 3 951 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 67 m²
Bruksareal (BRA) 67 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Rugveien 24
Kommune Oslo
Byggeår 1956
Energimerket Rød E

Kontakt Mona for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og innbydende 3-roms i et av Mangleruds mest populære borettslag. Leiligheten ligger fint til i 3.etg i rolig gate med solrik balkong med fritt utsyn. Leiligheten har en god standard med pene gulv og malte, glatte vegger.

Kjøkkenet er pent og tidløst med integrerte hvitevarer. Åpen spisestue med plass til stort spisebord ligger i tilknytning til kjøkkenet. Badet er pent og ble oppgradert med ny innredning i 2020. Flislagt, separat wc. To soverom av god størrelse og en romslig entre med avsatt plass til yttertøy. Stuen er lys og romslig med flere innredningsmuligheter.

Store vinduer gir godt med lys inn. Utgang til sydøstvendt, innglasset balkong med sol fra tidlig morgen. To boder medfølger. Fellesvaskeri i oppgangen.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til på Manglerud med kort vei til Manglerud senter. Flott, innglasset balkong med sol fra tidlig morgen.

Bydelen byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med Manglerud Senter med blant annet kafeer, tannlege, lege, vinmonopol og varierte forretninger.

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Manglerud Gym på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Sats på Ryen. Meget barnevennlig område med kort og trygg skolevei til Manglerud skole (1. til 10. klasse) og med barnehager i nærheten. Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer.

Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen fem minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker sommerstid.

Meget kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og tog. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport. Boligblokk på 4 etasjer og loft med bærende konstruksjon i mur og betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein.

Innhold

- Pen, lys og gjennomgående 3-roms leilighet med god standard og god atmosfære
- Velholdt og tiltalende leilighet med god planløsning
- Pent og tidløst kjøkken med nyere, integrerte hvitevarer
- Åpen løsning mellom spisestue og kjøkken
- Pent bad med ny innredning fra 2020
- Flott, innglasset balkong på ca 7 kvm med terrassegulv og utebelysning
- Alle vegger ble sparklet og malt i 2018
- Gjennomgående leilighet med mye lys inn
- Brl tilbyr installering av elbil-lader fra Ladeklar
- Sikringsskap med automatsikringer
- Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene
- Lekeplass og grøntarealer rett ved blokken
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Kort vei til skoler, barnehager, shoppingsenter
- Flotte turmuligheter rundt Østensjøvannet med turveier rett inn i Østmarka
- Fellesvaskeri i oppgangen og felles sportsbod for sykler, barnevogner mm
- To boder medfølger
- Lave kjøpsomkostninger - ingen dok. avgift
- Andelsleilighet, ingen dok. avgift, lave kjøpsomkostninger

Areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

Standard

Entre/gang
Romslig entré med avsatt plass til sko og yttertøy. Det er god plass til kommode og skap. Brann- og lydklassifisert entredør. Dørcalling med skjerm og åpner.

Stue
Lys og romslig stue med pene gulv og malte, glatte vegger. Stuen har vindusflater som gir godt med lys inn. Det er utgang til solrik og veldig trivelig balkong der innglassingen kan skyves til side. Balkongen har terrassegulv og utebelysning. Det er plass til utemøbler og grill. På balkongen er det er plassbygd daybed som medfølger og det er god plass til grill. Balkongen er solrik med sol fra tidlig morgen til ca 16-17-tiden. Innglassingen ble oppført i 2014 av tidligere eier.

Kjøkken og spiststue
Flott og åpent kjøkken med spisesestue. Kjøkkenet er pent og tidløst med glatte høyglansfronter og profilerte, malte fronter. Laminat benkeplate med fliser over benk. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Innredningen er fra 2005, men ble malt om i 2020 og det ble skiftet håndtak på innredningen. Benkeplate, blandebatteri og hvitevarer er fra 2016, med unntak av oppvaskmaskinen som er fra 2017. Spisestuen ligger praktisk tilknyttet kjøkkenet og det er god plass til spisebord.

Bad og separat wc
Delikat og flislagt baderom med varmekabler i gulv og malt himling med downlights. Baderommet og toalettrom ble totalrenovert av borettslaget ca 2009. Pen og moderne innredning fra 2020; servantskap/skuffer og høyskap med glatte fronter. Servant på laminat benkeplate med speil over. Opplegg for vaskemaskin.
Dusjhjørne med svingdører, også nytt i 2020.
Separat wc med fliser på gulv og vegger og med varmekabler i gulv. Klosett og servant med servantskap med glatte høyglansfronter (med kaldtvann). Speil over servant. Pusset opp i regi av borettslaget i 2009.

To soverom
Soverom I er romslig og praktisk innredet og blir benyttet som hovedsoverom. Det er god plass til dobbeltseng og nattbord og det ble satt inn ny skyvedørsgarderobe i 2018 med god lagringsplass. Soverommet vender ut mot rolige grøntarealer.
Soverom II benyttes i dag som gjesterom/kontor. Rommet egner seg også godt som barne- og ungdomsrom. Frittstående garderobeskap fra 2018 medfølger.

1 bod på inngangspartiet på ca. 4,5 kvm
1 loftsbod på ca. 6 kvm med skråtak (gulvarealet er større)

Annet:
- Automatsikringer plassert i felles oppgang.
- Felles sportsbod for sykler, barnevogner mm
- Gratis fellesvaskeri i oppgangen. Fellesvaskeriene i borettslaget ble oppgradert i 2016.
- Nå er El-syklene klar for utleie for beboere i Manglerudjordet borettslag. Se link for mer info: https://www.mobility-parc-qa.com/m/welcome.do?communityId=91

Overflater på innvendige gulv: Flislagt gulv på wc og bad. Ellers laminatgulv. Gulvvarme (kabler) på wc og bad.
Overflater på innvendig vegger: Flissatte vegger på wc og bad. Ellers glatte, malte veggflater.
Overflater på innvendig himling: Glatte, malte himlingsflater. Downlights (halogen) på wc og bad. 2 Lyskasser i stue og kjøkken med downlights (halogen).
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,47 m.


Føgende har TG2:
Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden.
Vinduer og balkongdør med treramme og isolerglass, merket med produksjonsår 1987. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder.

Utstyr

Alle hvitevarer på kjøkken er integrerte og medfølger. Vaskemaskin på baderom medfølger ikke.
Taklamper i stue og spisestue medfølger ikke. Taklampene på soverommene medfølger ikke.

Oppvarming

Sentralfyring og varmtvann inkludert i husleien. Varmekabler på toalett- og badegulv.

Tomten

Andel i eiet tomt på 75 929 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier. Flotte arealer med plener og lekeplasser, der det er satt opp benker, bord og griller.

Parkering

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget, kostnad er p. t ca. kr. 200,- per måned. Borettslaget har 197 parkeringsplasser. Forøvrig gateparkering. Det er to garasjelag som ligger på borettslagets eiendom: Manglerudjordet Garasjelag Nord og Manglerudjordet Garasjelag Sør.
Borettslaget tilbyr installering av elbil-lader fra Ladeklar på mange av biloppstillingsplasene. Forøvrig gateparkering etter gjeldene regler (gratis, ikke beboerparkering pt.).

Forretningsfører

OBOS Tlf: 22865500

Borettslaget

Borettslag ble innflyttet i tidsrommet mai 1956 til oktober 1958. Borettslaget består av 28 boligblokker med adresse til Rugveien 5-51 / 6-36, Våronnveien 1-15 / 2-14 og Plogveien 33-49. Borettslaget har 518 leiligheter fordelt slik: 64 leiligheter med 4 rom og forstue 302 leiligheter med 3 rom og forstue 135 leiligheter med 2 rom og forstue 9 leiligheter med 1 rom 8 hybelleiligheter. Se borettslaget hjemmeside: https://mjb.lettstyrt.no.

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 25 280 337. Dette er kr 1 174 337 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak tilskudd fra Oslo kommune.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 17 460 402. Dette er kr 751 098 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til energi og fyring.
Årets resultat på kr 5 784 776 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.03.2021

Dyrehold

Etter søknad. Praksis er at man må ha godkjenning av beboerne i oppgangen og søknad om dyrehold inkl. bekreftelse på utdeling av klageadgang for beboere/andelseiere i oppgangen, skal sendes styret. Eventuell godkjenning fra styret må foreligge før anskaffelse av dyr.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har tre lån på denne andelen som utgjør tilsammen kr. 172.000,- pr 01.02.2021
Ande formue pr 31.12.2019, kr 19 695,-

Lån nr. 1.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 114 174,-, annuitetslån, restløpetid: 19 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55%. Kap. kostnad. kr 570,-
Lån nr. 2.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 10 536,-, annuitetslån, restløpetid: 4 år og 1 mnd. 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55%. Kap. kostnad kr 223,-
Lån nr. 3.: Handelsbanken. Restsaldo kr. 46 292,-, annuitetslån, restløpetid: 17 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55% Kap. kostnad kr 254,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på baderommene i blokken, datert 23.04.2010 og arkivkort på fasade, datert 22.06.1956.

Diverse

Større vedlikehold/ rehabiliteringer:
2019 Inngått avtale med Ladeklar for installasjon av EL-bil ladning, slik at det blir 158 biler som har mulighet til ladning. Innregulering og oppfølging av varmeanlegget. Vil pågå også i 2020/2021 El-sykkel løsning ble åpnet for beboerne i 2019 og brl har jobbet videre for å utvide avtalen til å gjelde delingsbiler, som kom i drift starten av 2020. Nytt avfallshåndteringssysten for søppel er utført. Det er kjøpt inn og montert 2 nye griller på uteområde ved lekeplassen, det er satt opp avfallskasser for engangsgriller.
2018 Nytt bergvarmeanlegg - eksisterende oljefyringsanlegg er fjernet
2017 Salg av tjenesteleilighet
2016 Oppgradering av fellesvaskeriene og rehabilitering av fasade og tak på inngangspartiene
2015 Asfaltering av p-plasser og gangvei
2014-2015 Byttet porttelefoner (video) og låssystem (elektronisk adgangssystem)
2014 Byttet alle postkasser og rehabilitering av lekeplassen
2012 Vedlikehold av grøntarealene og maling av kjellerganger og fellesrom
2010: Ferdigstilling av våtromsrehabiliteringen
2008-2009: Våtromsrehabilitering
2008: Det er utført drenering i Rugveien 19 - 25 samt rensing av dreneringskummer.

Planlagt vedlikehold:
Oppgradere søppelanlegg / gjenvinningsstasjoner. Borettslaget har solgt en tjenesteleilighet for å finansiere nytt søppelanlegg.
Bytte varmeanlegg i borettslaget ( Gjennomført i 2018)
Innkjøp av nye griller, benker og bord til borettslaget
Etablere nye parkeringsområder. På generalforsamling 26.april 2017 ble følgende vedtatt: Etablere 2 nye parkeringsområder. Dette er p.t utsatt.
Se borettslaget hjemmeside: https://mjb.lettstyrt.no

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.
Se link for info: https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17.Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

4 150 000 (prisantydning)
172 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 322 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring HELP PLUSS (valgfritt)
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (forhåndsvarsel forkjøpsrett / (forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 337 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 05.01.2021 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, energiattest og egenerklæringsskjema.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Finn.no: Visningstekst

For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere info.

Oppdragsnummer

702210020
Til toppen