Rugveien 14

Opprinnelig 3-roms leilighet i høy 1. etasje | Solrik sydvestvendt balkong | Moderniseringsbehov | Vv og fyring ink.

Boligen presenteres av OBOS Eiendomsmeglere ved Andreas Amundsen

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
67 m² / 67 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8943882833143 breddegrad, 10.8142214643602 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 687 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 172 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 687 385
Felleskostnader kr 3 804 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 67 m²
Bruksareal (BRA) 67 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugveien 14
Kommune Oslo
Byggeår 1956
Energimerket Rød G

Kontakt Andreas for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Rugveien 14

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Rugveien 14!

Ser du etter en boligen med stort potensial, da er dette boligen for deg. Boligen inneholder en meget god planløsning med romslige rom, gode lysforhold, pent flislagt baderom og en solrik sydvestvendt balkong på 7 kvm. Boligen ligger i et rolig og attraktivt boligområdet med kort vei til både t-bane/buss, Manglerud senter og flotte turmuligheter.

- Opprinnelig 3-roms leilighet i høy 1.etasje
- Meget god planløsning
- Har et stort potensial
- Pent flislagt baderom tatt i regi av borettslaget
- Solrik sydvestvendt balkong på 7 kvm
- 2 gode boder
- Felles sykkelbod
- Nærhet til T-bane/buss og Manglerud senter
- Kort vei til flotte turmuligheter som Østensjøvannet

Beliggenhet

Bydelen byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med Manglerud Senter med blant annet kafeer, tannlege, lege, vinmonopol og varierte forretninger. I tillegg ligger Bryn og Lambertseter senter få kjøreminutter unna.

Det er tilgang på treningsstudio i nærområdet med Manglerud Gym på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Sats på Ryen. Meget barnevennlig område med kort og trygg skolevei til Manglerud skole (1. til 10. klasse) og med barnehager i nærheten. Bydelen har bevart åpne og stille områder mellom bebyggelsen med grønne lunger i store fellesarealer.

Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med blant annet Østensjøvannets rike dyre- og fugleliv innen fem minutters gange. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann samt Østmarksetra som et naturlig samlingspunkt. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker sommerstid.

Meget kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og tog. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur.

Areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Standard

Entre:
Lys og romslig entré med fin mulighet for oppheng av ytterklær og kommode hvis ønskelig. Dørcalling

Bad/wc:
Flislagt baderom totalt moderinisert i periode 2008-2010 i regi av borettslaget. Servantskap, høyskap og toalettskap med profilerte, folierte fronter. Servant nedfelt i laminat benkeplate. Speil og lysarmatur på vegg over servant. Dusjhjørne med forheng. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Eldre kjøkkeninnredning med profilerte, folierte fronter og vitrinedører. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Flisfelt på vegg over benk. Rør-i-rør-opplegg med rørføringer fra tilstøtende baderom. Det er benyttet plugger/muffer i overgang mellom innerrør og ytterrør. Ventilator med kullfilter over stekesone. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom:
Romslig soverom med gode muligheter for dobbeltseng, nattbord samt garderobeskap. Passer utmerket som gjesterom/kontor/barnerom. Boligen er opprinnelig en 3-roms leilighet der du lett kan sette opp en lettvegg i stuen slik at man får hovedsoverommet. Ellers har du mulighet å lage boligen om til en 4-roms leilighet. Se alternativ plantegning.

Stue:
Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Her har du fint plass til sofagruppe og tv-møbler. Ellers har du idag en stor spisestue som lett kan gjøres om til et soverom. Utgang fra stuen har du en stor og solrik sydvestvendt balkong på 7 kvm. Her er det god plass til utemøbler.

Annet:
- 2 boder: Loftsbod på 5 kvm og bod på inngangsplan 4 kvm,
- Felles sykkelbod
- Sikringsskap lokalisert i trappegang. Automatsikringer og jordfeilbryter. 32 Amp hovedsikringer og 3 fordelingskurser. Selvavlesende strømmåler er installert.

Overflater på innvendige gulv:
Flislagt gulv på bad. Laminat på kjøkken. Ellers 3-stavs parkett. Gulvvarme (kabler) på bad.

Overflater på innvendige vegger:
Flissatt vegger på bad. Malt strie på kjøkken. Ellers glatt, malte veggflater.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater (plater og betonghimlinger). Downlights (halogen) på bad. Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,56 m.

Leiligheten holder en gjennomgående ok standard og fremstår som normalt vedlikeholdt. Noe oppgradering og modernisering bør påregnes.
TG2:
- Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad er satt ut fra en hehetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder.
- Naturlig ventilasjon: Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden.
- Overflater på innvendige gulv: Genrelt noe slitasje samt knirk i gulv.
- Kjøkken: En del slitasje og merker på fronter.
- Innvendige dører: Genrelt noe eldre og stedvis slitte dører.
Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmtvann fra sentralanlegg. Varmekabler på bad

Tomten

Andel i eiet tomt på 75 929 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier. Flotte arealer med plener og lekeplasser, der det er satt opp benker, bord og griller

Parkering

Det er gjort klar 158 biloppstyllingsplasser med ladestasjon. Det er muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget. Til info: Kan ikke ha både biloppstyllingsplass og garasje samtidig. Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler.

Forretningsfører

OBOS Tlf: 22865500

Borettslaget

Manglerudjordet Borettslag

Manglerudjordet Borettslag består av 28 blokker med 64 oppganger. 518 leiligheter fordelt på 64 4-roms, 102 3 roms med forstue, 135 2-roms med forstue, 9 1-roms og 8 hybelleiligheter.
Se borettslaget hjemmeside: https://mjb.lettstyrt.no

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 24 439 006.
Dette er kr 386 006 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter.

Andre inntekter består i hovedsak av tilbakebetaling fra Fjordkraft.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 41 247 290.
Dette er kr 21 523 490 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak bergvarmeprosjektet som er lånefinansiert og ikke budsjettert med.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 18 404 340 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

30.11.2020

Dyrehold

Etter søknad. Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige beboere/andelseiere. Søknad om dyrehold inkl. bekreftelse på utdeling av klageadgang for beboere/andelseiere i oppgangen, skal sendes styret. Eventuell godkjenning fra styret må foreligge FØR anskaffelse av dyr. Nødvendige søknadspapirer fås ved henvendelse til styret. Se forøvrig link til husordensreglene eller borettslagets hjemmeside

Forsikring

IF Skadeforsikring. Avtalenr: 1169798. Type: Fullverdi.
Fellespolise for bygningsmassen. Eier må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 914 147
Som sekundærbolig: kr 3 290 927

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.804,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.974,-
våtrom 830,-

Felleskostnader inkluderer varmtvann, fyring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel-tv og internett, fellesvaskeri, kommunale avgifter, våtromsrehab. og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Felleskostnadene vil øke med 3 % fra 01.01.2021.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har to lån på denne andelen som utgjør kr. 172 000,-

Sum andel fellesformue pr. 31.12.2019 kr 30.072,-

Lån nr. 1.: Handelsbanken totalt kr 59 601 407,- Restsaldo kr. 115 058,-, annuitetslån, restløpetid: 19 år og 7 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55%. Kap. kostnad kr 568,-

Lån nr. 2.: Handelsbanken totalt kr 5 465 552,- Restsaldo kr. 10 774,-, annuitetslån, restløpetid: 4 år og 4 mnd, 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55%. Kap. kostnad kr 215,-

Lån nr. 3.: Handelsbanken Totalt kr 23 361 345,- Restsaldo kr. 46 048,-, annuitetslån, restløpetid: 17 år og 7 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,55%. Kap. kostnad kr 250,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger

Diverse

Større vedlikehold/ rehabiliteringer:

2020: Nedgravde søppelanlegg, etablert og ferdigstilt.
2019: Etablert ladepunkter for EL-kjøretøy.
2018 Nytt bergvarmeanlegg og eksisterende oljefyringsanlegg er fjernet
2017 Salg av tjenesteleilighet
2016 Oppgradering av fellesvaskeriene og rehabilitering av fasade og tak på inngangspartiene
2015 Asfaltering av p-plasser og gangvei
2014-2015 Byttet porttelefoner (video) og låssystem (elektronisk adgangssystem)
2014 Byttet alle postkasser og rehabilitering av lekeplassen
2012 Vedlikehold av grøntarealene og maling av kjellerganger og fellesrom
2010: Ferdigstilling av våtromsrehabiliteringen
2008-2009: Våtromsrehabilitering
2008: Det er utført drenering i Rugveien 19 - 25 samt rensing av dreneringskummer.

Planlagt vedlikehold/gjennomført 2020:
Innkjøp av nye griller, benker og bord til borettslaget

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til boligformål. Ved krysset inn mot Våronnveien er det regulert til bygging av blokk.

Se link for info: https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/varonnveien-17

Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Konferer megler for mer informasjon.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
172 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 672 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 687 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil og energiattest forside.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Sven Y. Hovland

Oppdragsnummer

702200121