Rugveien 12

Attraktiv 3 roms i en høy 1. etg. Pent kjøkken og bad/wc. 2 store boder. Varmtvann/fyring inkl. Nært kjøpesenter/T-bane

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 600 000

BRA / P-rom
67 m² / 67 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8945168829639 breddegrad, 10.8140139669528 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 796 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 600 000
Andel fellesgjeld kr 181 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 796 385
Felleskostnader kr 3 804 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 67 m²
Bruksareal (BRA) 67 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Rugveien 12
Kommune Oslo
Byggeår 1958
Energimerket Oransje F

Nabolagsprofil, Rugveien 12

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Er du på utkikk etter fin leilighet i en høy 1. etasje med pent kjøkken og bad, samt sentral beliggenhet på Manglerud?

En 3-roms leilighet med god gjennomgående planløsning og store rom. Den består av entré med dørcalling/kamera, Pent flislagt bad med varmekabler og opplegg til vaskemaskin, to romslige soverom med garderobeskap, kjøkken med integrerte hvitevarer og stor stue med spisestuedel og utgang til en vestvendt balkong.

Beliggenheten er perfekt for deg som vil ha umiddelbar tilgang til kjøpesenter, et bredt kollektivtilbud, flere nærbutikker, skoler og barnehager. Det er også kort vei til naturskjønne omgivelser rundt Østensjøvannet og flere treningstilbud.

Kort fortalt:
- 2 store boder.
- Fyring og varmtvann inkl.
- Int. hvitevarer.
- Mulighet for parkeringsleie.
- Ingen dok.avgift.
- Rask avkl. av forkjøp.
- Mulighet for rask overtagelse.

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Manglerud. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østensjøvannet og diverse servicetilbud.

Servicetilbud:
Manglerud Senter ligger ca. 500 meter unna leiligheten. Det er et trivelig nærsenter med 60 butikker og flere hyggelige spisesteder. Her finner man også vinmonopol, treningssenter, helsetjenester og bensinstasjon. I området er det flere nærbutikker med søndagsåpent som bl.a. Bunnpris Ryen, Kiwi Ryen og Joker Abildsø. I tillegg er det også en kort kjøretur til Bryn og Lambertseter Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via tog, buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Manglerud med linje 1 og 4. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. Nærmeste busstopp er Rugveien med buss nr. 78 A og B. Denne bussen kan man ta for å komme til Østmarka ved Oppsal/Ulsrud. I nærheten finner du også bussforbindelsene 70(N), 23, 515 og natt- og morgenbuss nr. 4N.

Fritidsmuligheter:
Manglerud Ishall ligger en kort gåtur unna boligen med innendørs idrettshall, kunstgressbane og ishall. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet som er kjent for sitt yrende dyre- og fugleliv. Gang - og sykkelsti langs Østensjøvannet er også inngangsport til Østmarka med et stort utvalg av turløyper sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Det er god tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud, samt Fresh Fitness og Sats/Elixia på Ryen.

Skoler og barnehager:
Boligen sokner og har gangavstand til Manglerud skole (1-10kl.). Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Gårdstunet barnehage (1-6 år), Treskeveien barnehage (8 mnd-6år) og Storgården barnehage (8 mnd-6 år).

Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft, oppført med bærende konstruksjon i mur- og betongkonstruksjoner. Leilighetsskillende vegger i ½ steins tegl og dekker i armert betong. Fasader med teglsteinsforblending og yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer med malte trerammer og 2- og 3-lags isolerglass fra 1983, 84 og 87. Vindu i våtsone på bad/wc. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1987, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

3-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 1. etasje av 4 etasjer, kjeller og loft. Leiligheten består av entré, bad/wc, 2 stk. soverom, kjøkken, spisestue og stue med adkomst til sydvestvendt balkong på ca. 7 kvm.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på 4,6 kvm, 1 loftsbod med gulvareal på ca. 12 kvm og målbart areal på ca. 7 kvm, felles sykkelbod, felles lagringsbod, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må allikevel alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig.

Entré:
Lys og romslig entré med brann- og lydklassifisert entrédør, samt dørcalling med kamera og åpner. I entréen er det plass til skostativ/kommode og oppheng av klær.

Bad/wc:
Lekkert bad som er pusset opp i regi av borettslaget i 2009. Badet har varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Ellers består badet av vegghengt wc, servant med underskap, overskap med speilfronter og overlys, veggskap og inn-/utadslående dusjdør. Et flott rom med gode oppbevaringsmuligheter.

Kjøkken:
Lyst kjøkken med vindu og pen innredning med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp, mikro og kjøl-/fryseskap. Den tidløse innredningen har lakkerte 1-speils profilerte formpressede fronter, 2 stk. glassfronter i overskap, laminat benkeplate med fliser over, 1 ½ oppvaskkum og kjøkkenventilator i stål antatt med kullfilter.

Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord, kommode eller skrivepult. Begge soverommene har nyere garderobeskap.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til flere møbleringsalternativer. Stuen er gjennomgående med hyggelig spiseplass ved kjøkken og vinduer som slipper inn rikelig med sollys fra begge sider. Noen andelseiere har laget soverom der spiseplassen er i dag, se alternativ planskisse.

Balkong:
Fra stuen har man utgang til en vestvendt balkong på ca. 7 kvm med impregnert tregulv, blomsterkasse og utelys. Her er det gode solforhold og god plass til utemøbler.


Overflater:
Gulv: Fliser på bad/wc og kjøkken, ellers parkett i entré, stue og begge soverom.
Vegger: Fliser på bad/wc og fliser over kjøkkenbenk, ellers malt tapet.
Himling: Malt med downlights på bad/wc, ellers lakkerte MDF-panelplater og malte flater.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS:
TG2 - Vinduer og vindu i våtsone på bad/wc - Hovedsakelig grunnet alder. Eier opplyser at vindu på et av soverommene er vanskelig å åpne/lukke.
TG2 - Balkongdør - Hovedsakelig grunnet alder.
TG2 - Baderomsdør - Hovedsakelig grunnet ikke fagmessig kutting av dørblad til bad/wc.
TG2 - Gulv bad - Grunnet lite fall på gulv til sluk i dusjnisje.
TG2 - Radiatorer - Grunnet alder.

Hylle og oppheng i entré, samt garderobeskap på begge soverom.
Dørcalling med skjerm og åpner, kabel-TV tjenester m/internett og røykvarsler.
Automatsikringer i sikringsskap.
Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg med radiatorer og elektriske varmekabler på bad/wc. Nyere radiator på et soverom.

Andel i eiet tomt på 75 929 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier. Flotte arealer med plener og lekeplasser, der det er satt opp benker, bord og griller.

Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter venteliste i borettslaget. Borettslaget har 197 parkeringsplasser. Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler. Det er to garasjelag som ligger på borettslagets eiendom: Manglerudjordet Garasjelag Nord og Manglerudjordet Garasjelag Sør.

Borettslaget jobber kontinuerlig med å legge til rette for lading av elbil. Se mer informasjon under "Borettslaget".

OBOS tlf: 22 86 55 00

Manglerudjordet Borettslag - hjemmeside: www.manglerudjordet.no

Borettslaget består av 517 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet som er fordelt på 28 bygninger, ligger i bydel Østensjø og har adresse Plogveien 33-49, Rugveien 5-51, 6-36 og Våronnveien 1-15, 2-14.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Prosjekt med avfallshåndtering i borettslaget, med nedgravde søppelbrønner. Ferdigstilles ila. 2020. Innkjøp av nye griller, benker og bord. Fleksibel løsning for elbil-lading.
2018: Ferdigstilt bergvarmeprosjekt som betyr ny oppvarmingskilde til varmtvann i borettslaget.
2017: Salg av tjenesteleilighet. Innkjøpt silo for strøsand.
2016: Oppgradering av fellesvaskeriene og rehabilitering av fasade og tak på inngangspartiene.
2015: Asfaltering av p-plasser og gangvei.
2014-2015: Byttet porttelefoner (video) og låssystem (elektronisk adgangssystem).
2014: Byttet alle postkasser og rehabilitering av lekeplassen.
2012: Vedlikehold av grøntarealene og maling av kjellerganger og fellesrom.
2010: Ferdigstilling av våtromsrehabiliteringen.
2008-2009: Våtromsrehabilitering.

Borettslaget jobber kontinuerlig med å legge til rette for lading av elbil. De holder på å sette opp nye gjerder på parkeringsplasser slik at det skal bli mulig å sette opp ladestasjon. De regner med at arbeidet med å legge infrastruktur for lading av el-biler vil starte i april, og vil være et tilbud for beboerne fra mai/juni. Det vil bli valgfritt om man ønsker lade-mulighet eller ikke. De vil informere om løsning, priser og tidspunkt for oppstart av ladeanlegget når det er klart.

På generalforsamlingen 26. april 2017 ble følgende vedtatt: Etablere 2 nye parkeringsområder. Dette er p.t. utsatt.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

24.02.2020

20 dagers styregodkjennelse.

Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige beboere/andelseiere. Søknad om dyrehold inkl. bekreftelse på utdeling av klageadgang for beboere/andelseiere i oppgangen, skal sendes styret. Eventuell godkjenning fra styret må foreligge før anskaffelse av dyr. Nødvendige søknadspapirer fås ved henvendelse til styret.

Borettslaget er forsikret hos if Skadeforsikring - polisenummer 1169798.

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 934 952
Som sekundærbolig: kr 3 365 826

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.804,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.974,-
Våtrom 830,-

Felleskostnadene inkluderer varmtvann, fyring, vaktmestertjenester, byggforsikring, forretningsfører, kommunale avgifter, kabel-tv (Telenor/Canal Digital) og internett.

Sum andel fellesgjeld kr. 181.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.01.2020.
Sum andel fellesformue kr. 30.072 pr. 31.12.2018.

Borettslaget har tre lån:

1) Annuitetslån i Handelsbanken med følgende betingelser pr. 01.01.20: Restgjeld kr 61.897.180,-, hvorav denne andelen utgjør kr 119.490,- Restløpetid 20 år og 5 mnd. Flytende rente på 2,5%. Kapitalkostnad pr. måned er kr 624,- som er inkludert i felleskostnadene.

2) Annuitetslån i Handelsbanken med følgende betingelser pr. 01.01.20: Restgjeld kr 6.612.183,-, hvorav denne andelen utgjør kr 13.035,- Restløpetid 5 år og 2 mnd. Flytende rente på 2,5%. Kapitalkostnad pr. måned er kr 225,- som er inkludert i felleskostnadene.

3) Annuitetslån i Handelsbanken med følgende betingelser pr. 01.01.20: Restgjeld kr 24.271.992,-, hvorav denne andelen utgjør kr 47.841,- Restløpetid 18 år og 5 mnd. Flytende rente på 2,5%. Kapitalkostnad pr. måned er kr 271,- som er inkludert i felleskostnadene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattestblad - Boligblokk og våningshus, datert 1959.
Brukstillatelse - Balkonger og rehabilitering fasade, datert 1996.
Sluttrapport (henlagt uten ferdigattest) - Balkonger og rehabilitering fasade, datert 2002.
Ferdigattest - Rehabilitering bad, datert 2010.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.
Våronnveien 17 er regulert til boligformål og det er blitt søkt om å tillatelse til å bygging av boliger på opptil 8-9 etasjer. Future-build bygning. Bygget vil ikke påvirke leilighetens sol- og utsiktsforhold. Konferer megler for mer informasjon.

Statens vegvesen planlegger ny E6 i dagens trasé fra Klemetsrud og tunnel mellom Abildsø og Teisen-/ Ulven-området. Tunnelen vil gå under manglerudområdet. Prosjektet er prioritert i revidert avtale om Oslopakke 3 (juni 2016) med en planlagt byggestart i perioden 2022-2027. Man kan lese mer om prosjektet på https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost

3 600 000,- (Prisantydning)
181 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 781 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 796 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler June Berg Peersen

705200007