Ravnkroken 2 A

Lys 4-roms topp-/endeleilighet. To bad, tre soverom, garasjeplass og to balkonger (både øst og vestvendt). Modernisering

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 200 000

BRA / P-rom
93 m² / 93 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8363015752132 breddegrad, 10.7894502275399 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 238 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 200 000
Andel fellesgjeld kr 23 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 238 147
Felleskostnader kr 4 726 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 93 m²
Bruksareal (BRA) 93 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ravnkroken 2 A
Kommune Oslo
Byggeår 1982
Energimerket Lys grønn F

Ingen treff

Kontakt Camilla for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ravnkroken 2 A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Holmlia. Borettslaget ligger godt plassert i rolige og vakre omgivelser, med nærhet til fine tur- og grøntområder. Samtidig har Holmlia gode aktivitetstilbud sommer som vinter. Dette er et barnevennlig område med flere barnehager, skoler og lekeplasser innenfor gangavstand i et bilfritt miljø. Flere butikker og servicetilbud på Holmlia senter. Videre har man nærhet til offentlig kommunikasjon, der tog eller buss enkelt tar deg til sentrum på få minutter. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger. Det er kanskje derfor så mange trives på Holmlia, samtidig som flere får øynene opp for dette hyggelige området!

Holmlia og omegn har veldrevne idrettsmiljøer og stort aktivitetstilbud både sommer som vinter. Her finnes svømmehall, idrettshall, flere fotballbaner og kunstgressbane, treningsstudio, slalåmbakke, mm. Videre er det flotte tur- og grøntområder, samt lysløyper som kan benyttes året rundt. Gangsti til badestrand på eksempelvis Fiskevollen og Hvervenbukta. For de yngre kan Søndre Ås Gård være et hyggelig turmål der man kan hilse på mange dyr.

Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Her finnes matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon. Ved Holmlia senter er det både buss- og togforbindelser; bussens linje nummer 77 (Holmlia-Bjørndal) og 79 (Åsbråten-Grorud) stopper her, i tillegg til ekspressbuss 80E (Åsbråten-Rådhuset). Både sistnevnte og toget tar deg enkelt til Oslo sentrum på under et kvarter. Ekspressbussen stopper også på Sloreåsen stasjon. Begge stasjoner ligger i få minutters gange fra leiligheten.

Bebyggelse

Terrasseblokk oppført i 1982. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og plater.

Adkomst

Følg kartskisse. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Byggemåte

Terrasseblokk oppført i 1982. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og plater. Trerammer med 3 lag isolerglass fra byggeår. Vindu med 2 lag isolerglass fra 2008 i ett soverom. Brann- og lydklassifisert entrédør fra byggeår, type B30/35 bB. Terrasse- og verandadør fra 2007

Innhold

Boligen består av entré, bad, kjøkken, stue, wc/dusj, 3 soverom. Parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger leiligheten. I tillegg disponerer leiligheten 1 lagringsbod.

Areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 107 kvm

Standard

Leiligheten ligger fint og skjermet til i et rolig og barnevennlig område. Boligen består av entré, bad, kjøkken, stue, wc/dusj, 3 soverom og befinner seg i blokkens toppetasje (4.etg) med hyggelig utsyn mot nabolaget og grøntområde som kan nytes fra den store sydøstvendt terrasse på 12m². På den andre siden av boligen er det egen balkong utenfor kjøkkenet og det andre soverommet. For barnefamilier er det en perfekt beliggenhet med hage som vender mot rolige fellesarealer med pent opparbeidet fellestomt og lekeplasser. Boligen har en god planløsning med store rom og god plass til oppbevaring, slik at boligen kan tilpasses et ulikt antall beboere og livsfaser. Leiligheten har gjennomgående behov for oppgraderinger, men beliggenhet og muligheter gjør dette til en bolig hvor du kan skape deg et flott bosted!

Entre:
Hyggelig og åpen entre med god plass til å henge fra seg yttertøy. Brann- og lydklassifisert entrédør fra byggeår, type B30/35 bB.

Bad/wc:
Badet i tilknytning til gangen har flisgulv, og hovedbadet fra byggeår har også fliser. Begge bad innehar dusjkabinett, servant og toalett. Det bør beregnes full modernisering av hovedbad som følge av forhøyede fuktverdier. Se mer info i tilstandsrapporten.

Kjøkken:
Kjøkkenet har god størrelse med mye benker og skap, og det er plass til et stort spisebord eller annet møblement i rommet. Kjøkkeninnredning med hvitmalte fronter, fliser mellom overskap og laminert benkeplate, dobbel oppvaskkum og ettgrepskran. Ventilator med kullfilter. Vaskekar på vegg og opplegg for vaskemaskin. Egen balkong på 8,5 kvm med utgang fra kjøkkenet der morgenkaffen kan nytes i rolige omgivelser.

Soverom:
Boligens 3 soverom er alle av god størrelse med plass ti både dobbeltseng, nattbord, gardrobe etc.

Stue: Lys og romslig stue med fin plass til sofagruppe og spiseseksjon. Fra stuen er det utgang til sydøstvendt terrasse på 12 kvm uten innsyn. Her kan dag- og ettermiddagssolen nytes! Praktisk utebod på 2 m².

Leiligheten disponerer 1 bod på gangplan på 1,5 m² samt bod på 2 m² på terrassen.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer.

Tomten

Andel i eiet tomt på 55 000 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med busker, trær og asaflterte gangareal.

Parkering

Det følger en garasjeplass med leiligheten. I tillegg leier borettslaget ut parkeringsplasser. Det er egen gjesteparkeringsplass

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Storfjellet borettslag, organisasjonsnummer 948771586.

Borettslaget består av 194 andelsleiligheter med adresse:
- Ravnkroken 2-76

Storfjellet har avtale med HVS AS om vaktmestertjenestene i borettslaget. Det er inngått avtale med Sikkerhetsgruppen Nordstrand om vakthold. Vaktmester har ansvaret for renhold av fellesarealene.

2018
Bytte av porttelefoni i blokkene.
Fiber og fiberkontakter inn til den enkelte beboer.
Bytte av strømkabel til utebelysning mellom 60 og 58.
Diverse elektrisk arbeid i blokkene.
Nødlys i blokker og garasjer er byttet.

2017
Alle interne stikkveier er asfaltert og nye todelte fartsdumper er opparbeidet.
Fiber er lagt inn til gavlvegger rekkehus og kjeller i blokkene.
Utbedring og bytte av flere radiatorer (konvektorer) som har hatt lekkasje.
Flere vinduer i rekkehus som har 1.etg og u.etg i skrent er byttet grunnet behov for ekstra rømningsvei.
Opparbeidelse av ny drenering av RK 58 a-c.
Bytte av enkelte vinduer og verandadører i blokkene.
Bytte av flere stoppekraner og reparasjon av felles utevann i rekkehus
Bytte av to garasjeporter.

2016
Hafslund har byttet sekundærnettet til alle rekkehusene.
Utbedring av følgeskader grunnet lekkasjer i to rekkehus.
Reparert og byttet enkelte radiatorer.
Byttet enkelte vinduer i blokkene.
Lagt ned trekkerør til fremtidig fiber.
Malt postkassestativene.

2015
Bytte av flere dører og vinduer.
Utbedre nedløp på utsatte rekkehus for å forhindre regnvann i å trenge inn.
Nye benker.
Trefelling.
Diverse vedlikehold av lekke radiatorer.
Bytte av lysarmatur i to blokker.
Ferdigstille bytte av lysarmatur på gangvei.
Bytte postkasser rekkehus.

2014
Bytte av lysarmatur i en blokk.
Bytte av lysarmatur på gangveier.
Bytte av slokkeapparater og brannvarslere.
Bytte av dører i rekkehus.
Bytte av enkelte dører i garasje.
Etablere strømskap ved gamle barneparken.
Etablere fartsdumper.
Asfaltert vei ned til kirken.

2013
Malt all bygningsmasse.
Byttet avtrekksvifter i blokkene.
Justert og kontrollert ventiler i blokkleilighetene.
Utbedret luftelyrer på rekkehusene.
Sluttført rehabilitering av lekeplassene.
Byttet noen ytterdører i rekkehusene.

Planlagte arbeider i fremtiden: Styreleder sier at de planlegger å bytte verandadører innen en 3-årsperiode.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.storfjellet.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

03.09.2019

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

I henhold til husordensreglene er det tillatt å holde hund, katt og/eller andre mindre kjæledyr. Ved anskaffelse av dyr skal eier undertegne en erklæring. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 12.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg med polisenummer 6658953. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 962 170
Som sekundærbolig: kr 3 463 812

Felleskostnader

4 726,- pr Mnd


Totale felleskostnader inkluderer varmtvann, brensel, kabel-tv, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Andelseierne betaler a-konto for fjernvarmen (brensel), og det foretas oppgjør en gang per år etter avlesning. Avregning skjer 01.07 og oppgjør foretas et halvt år senere sammen med husleiekrav i januar.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 27.05.2019:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 2.641.009,- hvorav denne andel utgjør kr. 12.433,-
Restløpetid: 1 år 3 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,75 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 2.184.423,- hvorav denne andel utgjør kr. 10.275,-
Restløpetid: 4 år 4 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,75 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Det er planer om å bygge på rekkehusene. Dette vil påvirke andel fellesgjeld og månedlige kostnader. I ekstraordinær generalforsamling 16. september 2019 ble det truffet følgende vedtak: Reguleringsplanen fullføres og sendes inn til behandling i Oslo Kommunes bystyre. Endelig regelverk for utbygging, herunder finansiering, løsninger for utbygging mm. forelegges for en egen ekstraordinær generalforsamling etter en reguleringsplan foreligger.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3 i takstmannenes tilstandssrapport.
- Innvendig gulv på bad
- Innvendige vegger på bad
- Innredning og garnityr for våtrom - 4. etasje / Wc/dusj

Se næmere informasjon i tilstandsrapporten.

Det er pågående plansak i forbindelse med borettslagets ønske om utbygging (se sak 201718554). For rekkehusene er det planer om å bygge på en etasje. Fra innledende brev i forbindelse med ønske om utbygging i borettslaget hitsettes:

Storfjellet BRL ønsker å utvide boligene slik at disse blir bedre tilrettelagt dagens krav. Området består i dag av rekkehus og terrasseblokker. Rekkehusene har et begrenset areal noe som fører til at mange flytter i takt med at familiene vokser. Dette har en negativ effekt på bomiljøet og stabiliteten av området. Utvidelser av rekkehusbebyggelsen vil primært skje ved at boligene får en ekstra etasje. Hensikten med utvidelsen er å utvide boarealet, ikke å etablere nye boenheter. Blokkbebyggelsen, som i dag er på 4 etasjer, ønskes utvidet med 2 etasjer samt at disse tilpasses tilgjengelighet ved at det etableres heis. Etablering av nye boenheter vil også bidra finansielt til tiltaket. Forbedret tilgjengelighet gir mulighet for at flere kan benytte leilighetene. Oppgraderingen vil også omfatte de eksisterende leilighetene da ny heis også vil betjene disse. Det kan også tilføre området stabilitet ved at beboere kan flytte fra rekkehus til blokker når arealbehovet reduseres og behov for tilgjengelighet øker. Det er i tillegg ønskelig å etablere bebyggelse på deler av eiendommen som ligger utenfor dagens byggegrense da eiendommen har arealressurser som bør og kan utnyttes.

I ekstraordinær generalforsamling 16. september 2019 ble det truffet følgende vedtak: Reguleringsplanen fullføres og sendes inn til behandling i Oslo Kommunes bystyre. Endelig regelverk for utbygging, herunder finansiering, løsninger for utbygging mm. forelegges for en egen ekstraordinær generalforsamling etter en reguleringsplan foreligger.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Det foreligger et planforslag i borettslaget. Planarbeidet omfatter eiendommene gnr/bnr 185/57 og 185/54. Hensikten med reguleringer er å etablere en ny etasje på rekkehusene i området. I tillegg skal barneparken i området reguleres til boligformål. Det vil også være aktuelt å foreta mindre justeringer av byggegrensen i enkelte områder. Plansaken kan følges på Oslo kommunes nettsider http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/. Saksnummer 201718554

I forbindelse med planer om utbygging av rekkehusene samt evt. nye enheter på borettslagets område vises det til mer utfyllende informasjon på Oslo kommune/ Plan- og bygningsetatens nettsider (sak 201718554), vedlegg til salgsoppgaven i form av innkalling til og protokoll fra ekstraordinær generalforsamling mm.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
23 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 223 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 238 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 23.05.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Oppdragsnummer

704190064