Balkong med gode solforhold og fin utsikt

Radarveien 86

Flott hjørneleilighet med rolig og sentral beliggenhet! Tidsriktig kjøkken, pent bad og gode solforhold!

Priser

Totalpris: kr 3 597 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 500 000

Fellesgjeld: kr 82 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 434

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten hører til Gamlehagen borettslag, og har en god intern beliggenhet. Borettslaget ligger like ved sentrum av Lambertseter og ved inngangen til Nordstrands villaområde. Her finnes Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger også i tilknytning til senteret. Leiligheten har videre nærhet til både T-bane og buss - busslinje 79 og T-banens linje 1 og 4 stopper på senteret. T-banen tar deg enkelt ned til Oslo sentrum med alt det innebærer av fasiliteter og tilbud. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes flere butikker, kaffesteder og spisesteder.

Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger få minutters gange fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, og beliggende på den gamle delen av senteret. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfek. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter.

Bebyggelse

Området består av blokk- og villabebyggelse.

Byggemåte

Bygning generelt: Lavblokk fra 1957 beliggende på flat tomt. Frittliggende bygning med såle og
grunnmur i støpt betong/murverk, etasjeskiller i armert betong og yttervegger i spekket teglstein.
Valmet tak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

Areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Flott hjørneleilighet i 3. etasje med hyggelig utsyn og gode solforhold. Boligen har en god planløsning som består av en praktisk entré, et pent flislagt bad, et romslig soverom, et tidsriktig kjøkken og en lys stue med utgang til en solrik innglasset balkong. Boligen fremstår innbydende og innflytningsklar. Innvendige gulvflater belagt lys 3-stavs eikeparkett i oppholdsrom. Innvendige veggflater belagt med henholdsvis: Malte slette overflater med unntak av en vegg med strié på kjøkkenet. Flislagt bad. Leiligheten disponerer en bod i kjelleren på ca. 3,5 og en loftsbod med gulvareal på ca. 4 m². Sikringsskap med automatsikringer (hovedsikring på 40 amp.) og måler plassert i felles
oppgang.

Entre:
Praktisk entre med dørcalling.

Soverom:
Romslig soverom med skyvedørsgarderobe.

Kjøkken:
Pen Ikea kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2012 . Glass plater og belysning over laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Avtrekksvifte med
kullfilter over komfyr. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøle/frys, komfyr og integrert oppvaskmaskin og mikro. Rør i rør til sanitæreinstallasjoner i kjøkkenbenken og plast avløp.
Varmtvannsbereder plassert i underskap fra 2011 på 120 L. Det er spiseplass på kjøkkenet.

Bad:
Pent flislagt bad fra 2012. Malte overflater med strategisk plasserte downlight. Fliser på vegger. Gulvflater er belagt med henholdsvis: Betong, varmekabler og fliser. Synlig membran i klemring
og ved terskel. Badet består av: Dusjhjørne med innfellbare glassdør og blandebatteri. Vegghengt toalett, innredning med benkeplate, servant bolle m/ bl.batteri og speil + lys.
Opplegg for vaskemaskin.

Stue:
Lys stue med gode møbleringsmuligheter og utgang til balkong.

Balkong:
Sydvendt innglasset balkong på ca. 8 m². dekket med treheller. Det er montert lys og stikk.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
Benkeplate på kjøkken fordi den bærer preg av slitasje.
Radiatorer fordi de har en brukstid som tilsier at det er hensiktsmessig å holde det under en viss oppsikt. Det betyr at strakstiltak ikke vurderes å være påkrevd, men at det innen "rimelig tid" bør vurderes å planlegge tiltak.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer. Varme er inkludert i felleskostnadene, men man må ha egen varmtvannsbereder til varmtvann.

Tomten

Felles eiet tomt for borettslaget på ca.16 460,4 m² opparbeidet med gressplen- og grøntområder, beplantning, prydbusker og trær, lekeplass og sittegrupper, samt asfaltert adkomst og internveier

Parkering

Gamlehagen borettslag har parkeringsplasser og garasjer, disse kan leies av beboere i borettslaget. Det er for tiden venteliste på å få parkeringsplass og garasjeplass. Styret har fått fullmakt til å prosjektere og etablere infrastruktur for elbilplasser, og til låneopptak i forbindelse med dette på inntil kr. 2.500.000. Styret har fått fullmakt til å utrede parkeringsplasser på alternative steder i borettslaget, og igangsette prosjekter som ligger innenfor økonomisk forsvarlige rammer.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Gamlehagen borettslag, organisasjonsnummer 948976331.

Borettslaget består av 354 andelsleiligheter med følgende adresse:

Gamlehagen 1-13
Hellinga 16-20
Langbølgen 4-16, 17-31
Radarveien 82-86
Skiferveien 2-18, 21-27

Borettslaget har avtale med vaktmester som ivaretar den daglige driften og vanlig vedlikehold. Videre er det inngått avtale med TJ Renhold om renhold av fellesarealene. Telenor Norge er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har to fellesvaskerier som beboerne kan benytte seg av. Disse er lokalisert i Radarveien 86 og Skiferveien 20. Nabostua i Radarveien 82 er et lokale som kan leies av beboerne. Lokalet er utstyrt med kjøkken og dekketøy til ca. 25 personer.

Gamlehagen er et veldrevet og velholdt borettslag. Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år. For fullstendig oversikt, se årsberetningen:

- 2019/2020: Varmepumpe og bergvarme, og rehabilitering av oljefyr: BoligEnergi installerte ny varmepumpe i Skiferveien, og bergvarme i Radarveien, for å være rustet med fremtidens varmeløsninger, både med tanke på økonomi og miljø. Begge oljefyrene, som etter konverteringen brukes til å spisse ved behov, ble også konvertert til å kunne bruke bio-olje.
- 2018/19: VinduEntreprenøren ferdigstilte rehabilitering av samtlige vinduer i borettslaget, iht. generalforsamlingsvedtak
- 2017: Nye lekeplasser og platting i Skiferveien og Gamlehagen Boligenergi. Start av installasjon av varmepumpe.
- 2015: Nytt låssystem på inngangsdørene. Montert søppelbrønner i Langbølgen og Skiferveien. Lagt varmekabler og nytt veiløp mellom Gamlehagen og Radarveien. Plantet tuja, lagt bark og kantstein ved parkeringsplassen i Skiferveien 6-8 og 21. Dekorbedet er ferdig (Skiferveien 21). Opparbeidet fire nye parkeringsplasser i Skiferveien.
- 2013: Oppgradert lekeplasser.
- 2012: Muggsopprens i luftekanalene.
- 2011: Opparbeidet seks nye parkeringsplasser i Radarveien. Vasket 56 balkonger i Langbølgen 4-16. Renset alle takrenner og reparert disse der det var nødvendig. Skiftet tre stk nedløpsrør. Reparert tørkerom i vaskeriet i Skiferveien.
- 2010: Skiftet utevannkraner.
- 2009: Maling/slemming av fasader, maling av vinduer og balkongdører og utskifting ved behov.
- 2008-09: Nytt dørtelefonanlegg.
- 2006: 1/4 av borettslagets balkonger ble vasket utvendig.
- 2005/06: Oppgradert grøntanlegget. Alle grunnmurer ble vasket og malt to strøk. Alle vinduer i grunnmur ble skrapt og malt to strøk. Alle gitter foran vinduer i grunnmur ble malt to strøk. Malt gavler og portal.
- 2004: Malt garasjene i Skiferveien. Malt nederste del av samtlige nedløpsrør. Disse ble skrapt, grunnet og malt to strøk.
- 2003: Barnehagelokalene i Radarveien 82 ble omgjort til styrerom og utleielokale.
- 2002: Alle borettslagets 41 oppganger ble pusset opp fra kjeller til loft. Samtidig ble alle gulv i kjellerhalsene belagt med fliser. Nye postkasser og skinner for oppslag ble montert. Nye termostatkraner og returventiler på radiatorer i alle leiligheter. Nye vaskemaskiner i fellesvaskeriene i Skiferveien og Radarveien.
1995-97: Full rehabilitering av elektrisk anlegg: rehabilitert stigeledninger, samt skiftet ut sikringsskap og trukket om alle leiligheter, kjeller, loft og fellesrom.
1992-94: Rehabilitert samtlige blokker, lagt om tak, reparert piper, skiftet nedløpsrør, takrenner, montert nye og større balkonger, samt lagt heller utenfor alle oppganger.

Videre har borettslaget sin egen hjemmeside: www.gamlehagen.no

Vedlikeholdsplan: Generalforsamlingen vedtok i mars 2017 en flerårig vedlikeholdsplan som omfatter: utskifting av oljefyr, bytte av vinduer, rørfornying etter strømpemetoden og fornying av lekeplasser. Tiltakene skal gjennomføres over en ti-årsperiode (2017-2027) og skal finansieres gjennom en gradvis økning av felleskostnader og låneopptak på inntil kr 40 millioner. Ved uforutsette utgifter har styret fullmakt til å øke denne belåningen med inntil 15 %. Arbeidene er påbegynt og styret kan kontaktes vedrørende aktuell status og fremdrift av arbeidene og finansiering. Lån for rehabilitering er delutbetalt/refinansiert med 26.372.960,- ved utgangen av mai 2019. Denne er fordelt på andelene.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.06.2021

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer 1332952. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig:
kr 867 500
Som sekundærbolig:
kr 3 123 001

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.434,- pr. md.

Felleskostnadene inkluderer fyring, kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

3 434,- pr Mnd

Lånevilkår

Borettslaget har i dag et lån i OBOS med følgende betingelser og restsaldo per 31.05.21 :


Restgjeld: kr 33.142.779,-
Restgjeld andel: kr 81.149,-
Restløpetid: 18 år 2 md
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,65 %

Generalforsamlingen vedtok i mars 2017 en flerårig vedlikeholdsplan som omfatter 1) Utskifting av oljefyr, 2) Bytte av vinduer, 3) Rørfornying, 4) Fornying av lekeplasser.
Tiltakene skal gjennomføres over en 10-årsperiode (2017-2027) og skal finansieres gjennom en gradvis økning av felleskostnader og låneopptak på inntil 40 millioner kroner. Ved uforutsette utgifter har styret fullmakt til å øke denne belåningen med inntil 15%.

Lån for rehabilitering er delutbetalt/refinansiert med 26.372.960,- ved utgangen av mai 2019. Denne er fordelt på andelene.


Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
82 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 582 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 597 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Oppdragsnummer

704210051

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål