Prestelandet 2

3(4)-roms toppleilighet med bad fra 2017, innglasset balkong og utsikt mot Glomma

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 490 000

BRA / P-rom
94 m² / 82 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2070740516736 breddegrad, 10.9626325073037 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 736 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 490 000
Andel fellesgjeld kr 231 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 736 147
Felleskostnader kr 4 722 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 82 m²
Bruksareal (BRA) 94 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Prestelandet 2
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1968
Energimerket Rød E

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Prestelandet 2

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en 3-roms leilighet beliggende i 4. og øverste etasje. Leiligheten ligger endt sydvest, noe som gir deg maksimal utnyttelse av dagslys og sol inn i boligen. Fra den innglassede balkongen kan man nyte utsikt mot Glomma og over til vestsiden. Leiligheten har opprinnelig 3 soverom, men det er tatt ned en vegg for å utvide stuen. Leiligheten kan enkelt tilbakestilles til en 4-roms dersom man ønsker det. Bad og toalettrom ble renovert i 2017 av Skjerviken Rør.

Beliggenhet

På Prestelandet har man nær sagt alt like rundt hjørnet. Det er gangavstand til matbutikker, skole, barnehage og godt kollektivtrafikktilbud. I umiddelbar nærhet har man populære Gamlebyen. Fra Gamlebyen kan man ta fergen gratis over til Fredrikstad sentrum. Leiligheten ligger i en av de nederste blokkene på Prestelandet og er vendt mot den grønne delen inn mot Gamlebyen. I området er det blokkbebyggelse og rekkehusbebyggelse. Den korte avstanden og det gode kollektivtrafikktilbudet gjør området meget attraktivt - også for togpendlere da togstasjonen ligger ikke langt fra fergestedet på Cicignon. Det er også gode turmuligheter i nærområdet.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Blokka er antatt fundamentert på betongsåle i jord/leiregrunn. Yttervegger i betongelementer forblendet med teglstein som er pusset. Fasadene ble etterisolert og har fått et toppsjikt av fiberpuss i 2015-16. Utfyllende bindingsverk med liggende kledning på balkonger. PVC-vinduer med 2-lags isolerglass. Malt trevinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass mot balkongen. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takmembran. Etasjeskiller av betong. Hvit inngangsdør med lyd/brannklasse B 30/ dB 35. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Martin Eliassen. Rapporten er datert 05.11.19. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen inneholder gang, stue/spisestue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, separat wc og innglasset balkong. Det medfølger 2 boder i kjeller på hhv. 2,2 kvm og 1,1 kvm.

Areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 101 kvm

Standard

Generelt:
Lys og velholdt leilighet i blokkas øverste etasje. Overflater fremstår i bra stand med normal bruksslitasje. Utvendige fasader ble renovert i 2015.

Gulv: Fliser i entré, toalettrom og bad/vaskerom. Vinylbelegg på kjøkken. Laminat i øvrige rom.
Vegger: Malt mur/malte plater i toalettrom. Baderomspanel/fliser i bad/vaskerom. Malt tapet i øvrige rom.
Tak: Malt gips m/spotter på bad/vaskerom. Malt betong i øvrige rom.

Entré:
Eier har oppusset entréen med fliser og varmekabler. Her kan du fint montere opp garderobe om du ønsker det. Boligens to soverom ligger til venstre i gangen, bad og separat wc til høyre og stuen har du rett frem.

Stue:
Stuen er stor og her har du mange ulike muligheter for å møblere. I utgangspunktet har boligen hatt et soverom i hjørnet i stuen men dette er tatt bort. Trenger du 3 soverom kan du enkelt sette opp en lettvegg og få det tilbake til slik det opprinnelig var. Masse lys får du ved hele 3 vinduer mot syd og to som vender ut mot balkongen og vest. Laminat på gulvet og malt tapet på vegg.

Bad:
Badet ble renovert i 2017 av Skjerviken rør. Badet er innredet med veggontert dusj i dusjhjørne av glassvegger/dør over fast sokkel, baderomsinnredning med servant og ettgrepsarmatur, samt speil med lys, opplegg for vaskemaskin og rør i rør-skap. Det er varmekabler og utlufting via ventil på vegg.

Toalettrom:
Innredet med vegghengt toalett og servant med ettgrepsarmatur. Toalettrom ble oppgradert samtidig som badet. Det er varmekabler og utlufting via ventil på vegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte bøkefronter, dels m/ glass og laminert benkeplate med oppvaskkum og ettgrepsarmatur. Innredningen er i bra stand med normal bruksslitasje. Det er flislagt over benk. Plass til frittstående hvitevarer og det er opplegg for oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder er plassert i benken. Avtrekksvifte med avkast. Det er utgang til sydvestvendt innglasset balkong på 11 kvm. Dørvrider/låskasse på balkongdør trenger justering eller utskifting. Her har du også utsikt mot Glomma.

Soverom:
Leiligheten har pr i dag 2 soverom. I utgangspunktet er dette enkeltrom, men det er plass til dobbeltseng på det ene samtidig som du kan ha god plass til skrivepult eller ekstra garderobe. Det andre rommet ligger vegg i vegg og her har du også plass til enkeltseng og skrivepult. Det er skyvedørsgarderobe på det største soverommet.

Utstyr

Porttelefon
TV- og internett via borettslagets fellesavtale med Canal digital, inkludert i felleskostnadene
Peisovn
Screen solskjerming på balkong

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler i entré, bad og toalettrom.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i ca 25907 kvm eiet fellestomt.
Borettslagets tomt er flat og opparbeidet med stor asfaltert gårdsplass og plenarealer. Det er også plassert garasjeanlegg på tomten.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass. Det er muligheter for garasje ved å sette seg på venteliste.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Presteløkka III borettslag består av 148 andelsleiligheter. Av styrets arbeid i 2018 er det gjort div. vedlikeholdsarbeid. Det har blitt en utvidelse av parkeringsplassne, dårlig asfalt er skiffet. Planer for 2019/2020 er bla. å starte fornyelse/oppgradering av el-anlegg. Maling av garasjer og utskifting av luftehatter på tak på blokkene. Porttelefoner skal skiftes ut med nye. Det sees også på etablering av ladestasjon for el-bil. Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 7.516.304. Driftskostnadene var til sammen kr 3.919.820,-. Dette var vesentlig lavere enn budsjettert og skyldtes i hovedsak lavere vedlikeholdskostnader enn budsjettert. Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.18 kr 1.935.902,-.

Vedlikeholdshistorikk:
2012: Sikringsskap ble oppgradert
2013-14: Rørfornying av avløpsanlegg utført av Olimb rørfornying AS.
2015-16: Fasader ble rehabilitert
2017: Utskifting til PVC kjellervinduer, montering takstiger og arbeid nedløp.
2018: Nedgravd avfallsanlegg, avfallsboder og utvidelse av parkeringsplasser

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

14.11.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Hund og burkatt er tillatt under etter avtale med styret og forutsetning av at bestemmelser om dyrehold følges. Se vedlagte husordensregler for nærmere informasjon.

Felleskostnader

4 722,-
Renter og avdrag på felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar, styrehonorar, kabel-tv, strøm fellesarealer, utvendig vedlikehold, trappevask og diverse driftskostnader.

Lånevilkår

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 28.10.19:

Husbanken, lånenr 1143831820, kr 11.411.022,-. Annuitetslån. Flytende rente 1,65%. Restløpetid 10 år og 9 mnd.
Nordea, lånenr 61058177031, kr 18.911.191,- Annuitetslån. Flytende rente 2,8%. Restløpetid 26 år.
Nordea, lånenr 61068111837, kr 155.888,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,9%. Restløpetid 9 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. I følge Fredrikstad kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført)

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:

Grunnboksdok.nr: 1772 02.03.1993. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i kommuneplan Fredrikstad 2011-2023 godkjent/vedtatt 16.06.2011, og med formål blokkbebyggelse og kjørevei i reguleringsplan 010619 del av Presteløkka godkjent 08.05.1957.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 490 000,- (Prisantydning)
231 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 721 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 736 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710190244