Prestelandet 16B

Pen 3-roms leilighet med vestvendt balkong | Egen garasjeplass | Varmtvann inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 350 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2076108009765 breddegrad, 10.9607481414159 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 643 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 350 000
Andel fellesgjeld kr 278 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 643 147
Felleskostnader kr 4 476 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Prestelandet 16B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1963

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Prestelandet 16B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og lettstelt leilighet i 3.etg med meget populær beliggenhet på Prestelandet. Her bor man i toppetasjen uten innsyn, og med flott utsikt mot både Vollene på Gamlebyen, og elva med byfergene.
Leiligheten er holdt i lyse og moderne farger og badet ble renovert i 2011 av borettslaget. Det er ellers en normal god standard, og av nylige oppgraderinger har eier tapetsert en vegg på det ene soverommet.

- Nytt bad i 2011 i regi av borettslaget
- Meget populær beliggenhet på Prestelandet
- Varmtvann inkl.
- Vestvendt balkong med utsikt
- Gangavstand til Gamlebyen og gratis byferge
- Egen garasjeplass

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt til i 3.etasje på et av Østsidens mest sentrale områder, hvor du bor både sentrumsnært og i rolige omgivelser.
Her har man det meste like rundt hjørnet. Det er gangavstand til matbutikker, kjøpesenter, skole, barnehage, og gode kollektivtilbud.

Idylliske og populære Gamlebyen er bare få minutter unna. Det samme er gratisfergene. Det tar bare 2 minutter over til Cicignon med Gamlebyferga, og Prestelandet er derfor perfekt for togpendlere, med jernbanestasjonen kun få minutters gange fra fergestedet.

Byfergene til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Gratisfergene er en viktig del av kollektivtrafikken i Fredrikstad. Det er også lett å komme seg til og fra byen med buss, med busstopp i Nabbetorpveien for lokalrute. Fra brohodet har Glommaringen hurtige avganger til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

Leiligheten ligger i en av de nederste blokkene på Prestelandet, og er vendt mot den grønne delen inn mot Gamlebyen. I området er det blokker, rekkehus og eneboliger. Turmulighetene i nærområdet er mange og varierte, med alt fra rusleturer på vollene og brostenlagte gater i Gamlebyen, til sykkelturer på den langstrakte Glommastien.

Like i nærheten ligger også Kongsten Fort og Kongstenhallen. Her finner du, i tillegg til det store grøntområdet, både innendørs- og utendørs svømmebasseng, treningssenter samt Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Byggemåte

Boligblokk bygget i 1963 med 3 etasjer, loft og kjeller. Bygningen antas fundamentert med betongkonstruksjoner til grunnen. Støpt plate på faste masser. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med teglstein, plater og trekledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, tekket med papp/folie. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 19.09.2019.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etg og inneholder: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 8 m2.

Det medfølger også en loftsbod med gulvflate på ca. 18 m2, to kjellerboder på henholdsvis ca. 6,5 m2 og ca. 5 m2 samt felles sykkelbod, vaskerom og tørkerom.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Lys og pen bolig beliggende i 3.etg på populære Prestelandet. Eier flyttet inn i ca 2015, av oppgraderinger har det blitt tapetsert en vegg på det ene soverommet. Ellers har badet blitt renovert i ca 2011 av borettslaget, og boligen fremstår velholdt med normal god standard på innhold og utstyr.

Entre:
Entréen er romslig med en skyvedørsgarderobe for oppbevaring av sko og yttertøy. Herfra har man adkomst til badet og det ene soverommet, samt videre inn i stuen.

Bad/wc:
Badet ble renovert i ca 2011 av borettslaget, og er flislagt med varme i gulvet. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speilskap m/lys og dusjkabinett.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Det er laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, fliser og belysning over benkeplaten og ventilator over kokeplass. På kjøkkenet er det også opplegg for oppvaskmaskin. Oppvaskmaskinen medfølger salget

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten. Det ene ligger med adkomst fra entréen, og det andre fra stuen. Begge rommene er av god størrelse og det er godt med skapplass på begge.

Stue:
Stuen er av fin størrelse, og det er god møbleringsmuligheter hvor man får plass til både en sittegruppe samt et spisebord hvis man ønsker det. I stuen er det godt med vindusflater som slipper inn naturlig lys, og det er videre utgang til en vestvendt balkong på ca 8 m2. Fra balkongen og stuevinduet, har man flott utsikt både mot Gamlebyen og grøntområder den ene veien, og mot elva den andre.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming i leiligheten og gulvvarme på badet.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Eiet tomt på ca 3.055 m2. Tomten er opparbeidet med plen, busker og trær. Det er ellers gangveier samt felles biloppstillingsplass.

Parkering

Det medfølger garasjeplass. Ellers har borettslaget felles parkeringsplass.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Presteløkka I borettslag som består av 36 andelsleiligheter.

Av større påkostninger gjort av borettslaget de senere årene nevnes det bl.a at de har gjort arbeider på VVS, bad og piper i 2011-12. I 2014 har PEAB skiftet ødelagte lufteluker, vinduer, beslag samt gjort diverse arbeid på tak. I 2017 ble det oppgradering av belysningsanlegg og installasjon av adresserbart brannvarslingsanlegg, og i 2018 ble bygningene vasket og malt.

Av ting styre har gjort det siste året nevnes det bl.a:
- Diverse malerarbeider på terrasser, vinduskarmer, utgangsdører, inngangsportaler og endevegger.
- Det har blitt bestilt og gjennomført rensing av ventilasjonsanleggene.
- Tegnet kontrakt med Norsk Brannvern om årlig kontroll av varslingsanlegg. Avtale om å bytte ut pulverapparater med skumapparater.
- Byttet forsikringsselskap fra Gjensidige til If.
- Utredning av behov for ladekontakter til elbil.
- Utredning om varmepumper.

For nærmere beskrivelser om styrets arbeider det siste året vises det til årsberetningen som er tilgjengelig på boligens hjemmeside.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.901.856,- i tråd med budsjett. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.486.834,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 862.048,- og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt under forutsetning av at bestemmelser om dyrehold følges, ifølge vedlagte husordensregler.

Felleskostnader

4 476,- pr Mnd
Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, varmtvann samt øvrige driftsutgifter

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 10.09.2019.:

- OBOS-bank, annuitetslån, kr. 9.451.615,-, flytende rente 2,8%, restløpetid 24 år 3 md.
- OBOS-bank, annuitetslån, kr. 544.138,-, flytende rente 2,8%, restløpetid 17 år 9 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet,
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Oppvaskmaskin på kjøkkenet medfølger salget
- Gardinstenger og taklampe i stue, soverom og gang medfølger ikke.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

- Dagboknr.: 2003/4465-5/86 - Bestemmelse om gjerde - Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 16.06.2011. Det er regulert til blokkbebyggelse, garasje og kjørevei i reguleringsplan 010619 Del av Presteløkka godkjent/vedtatt 08.05.1957 med reguleringsbestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 350 000,- (Prisantydning)
278 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 628 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 643 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 23.09.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, husordensregler og vedtekter.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

714190074