Mekanikerveien 20

Lys og tiltalende 2-roms toppleilighet med solrik innglasset balkong - Flott panoramautsikt - 3 boder - Markanært!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,036,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,890,000

Fellesgjeld: NOK 131,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 2,742

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS, tlf.: 22 86 55 00

 • Forsikring

  Frende forsikring - polisenummer 12565012.

 • Ligningsverdi

  For 2020:
  Som primærbolig: 620 137,-
  Som sekundærbolig: 2 232 491,-

  Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 18.11.2021.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2 742,- pr. mnd. inkluderer bl.a. trappevask, kabel-tv, internett, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, felles forsikring og nedbetaling andel fellesgjeld.

  Herav:
  Felleskostnader 2 525,-
  Kapitalkost. lån 1 EIKA2 217,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: 131 000,- pr. 01.11.2021.
  Andel fellesformue: 12 029,- pr. 31.12.2020.

 • Totale kostnader

  2 890 000,- (Prisantydning)
  131 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 021 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 036 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Tiltalende 2-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 4. etasje. Leiligheten består av entre, bad/wc, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vest-/ nordvestvendt innglasset balkong på 8m² med flott panoramautsikt. Leiligheten har laminat på gulv, malte veggoverflater, kjøkkeninnredning med slette lakkerte fronter fra 2012 og bad/wc med baderomsplater på vegger og fliser med varmekabler i gulv som er pusset opp i 2019 med nye overflater, membran i gulv, innredning og sanitærutstyr.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint til i et hyggelig og attraktivt boområde på Godlia/Oppsal. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.

  Fritidsmuligheter:
  Oppsal arena ligger en kort gåtur unna boligen med innendørs idrettshall, kunstgressbane og friidrettsbane. Østmarka og Godliaskogen byr på flotte turmuligheter sommer som vinter med lys- og skiløyper. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann, badeplass og kajakkmuligheter ved Nøklevann. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet som er kjent for sitt yrende dyre- og fugleliv.

  Shopping:
  Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Nærbutikken Kiwi ligger rett over veien og Rema 1000 ligger i nærheten. Nye Oppsal senter er åpnet. Det nye senteret rommer blant annet dagligvare, frisør, apotek, bakeri, blomsterbutikk, bokhandel og helsetjenester. Ellers er det kort vei til Tveita senter. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

  Kollektivtilbud:
  Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste T-banestasjon er Godlia og med linje 3 er du i sentrum på ca. 15 min. Nærmeste busstopp, Skøyenlia, ligger rett ved leiligheten med buss nr. 78 A og B. I nærheten finner du også bussforbindelsene 76, 79 og 61B. I tillegg går flybussen til Oslo Lufthavn (FB6 og UE1) fra Solbergliveien.

  Skoler og barnehager:
  Boligen sokner og har gangavstand til Godlia skole (1-7kl.). Skøyenåsen skole (8-10kl.) tar imot elever fra Godlia skole. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Soltoppen barnehage (3-6 år), Fuglemyra barnehage (0-6år) og Godlia barnehage (1-6 år).

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet ved fellesvisninger. Se ellers vedlagt kartskisse.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 4 etasjer og 2 kjelleretasjer som er oppført med bærende betongkonstruksjoner og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader er kledd med Steni fasadeplater og yttertak med svak helning tekket med papp som kun er visuelt befart fra bakkeplan. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 2-lags energiglass fra 2019. Balkongdør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 2-lags energiglass fra 2019. Entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert. Se tilstandsrapport datert 15.11.2021.

 • Innhold

  Entré, bad/wc, stue/kjøkken og soverom.

 • Areal

  Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 47 kvm. Innglassede balkonger generelt, er å betrakte som S-ROM. Innglassingen kan være i form av enkle glass, isolerglass, glass med smale lufteåpninger mellom glassene,
  skyvbare glassfelter som kan åpnes/ lukkes.

 • Standard

  VEGGER
  Baderomsplater på bad/wc, malte overflater i entre, soverom og stue/kjøkken. Alle malte overflater er fra 2018 og baderomsplater fra 2019.

  GULV
  Fliser på bad/wc, laminat i stue/kjøkken, soverom og flislaminat i entre. Fliser på bad/wc er fra 2019.

  HIMLINGER
  Malte overflater i alle rom.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med slette fabrikklakkerte formpressede fronter, heltre benkeplate, enkel oppvaskkum, uttrekksventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrert stekeovn, koketopp og mikroovn. Kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer er fra 2012.

  BAD/WC
  Bad/wc består av inn- utadslående dusjvegger, servant m/underskap, overskap m/speilfront og lys, wc og opplegg for vaskemaskin. Innredning og sanitærutstyr er fra 2019.

 • Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler bad/wc, ellers ingen fastmonterte ovner i leiligheten.

 • Tomten

  Andel i 48 986 kvm eiet tomt. Fellesarealene og tomten er hellende mot vest og er dels natur-/ dels opparbeidet med trær, beplantning, plener, lekearealer og asfalterte veier. Lekeapparatene på lekeplassen ble skiftet ut i 2010, og 12 nye sykkelstativer ble innkjøpt og utplassert.

 • Parkering

  Godlia Borettslag har to garasjeanlegg med totalt 73 garasjer. Disse er plassert på to steder - øvre og nedre anlegg. Det er en venteliste for tildeling når det blir ledig plass. Borettslaget har også parkeringsanlegg bestående av 148 biloppstillingsplasser for utleie til borettshaverne. Disse tildeles også etter venteliste. 18 ladeplasser for elbiler/hybridbiler er etablert. Plassene administreres av Ladeklar AS. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Godlia Borettslag

  www.godlia.no

 • Dyrehold

  Dyrehold er tillatt.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Mekanikerveien 20-26 - Nye innglassede balkonger - Ferdigattest - 2005
  Mekanikerveien 20-26 (reg 20-24, blokk 60) - Boligblokk - Ferdigattest - 1966
  Mekanikerveien 2-30 mfl - Oppf¢ring utvidete innglassede balkonger - 2005

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  - Leiligheten disponerer 3 kjellerboder (boder på 2,0m², 2,8m² og 4,0m²), samt bruk av felles sykkelbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.
  - Leiligheten er opprinnelig en 1-roms ombygget til 2-roms.
  - Vest-/nordvestvendt innglasset balkong på 8m² med belysning, strømuttak, fin utsikt og adkomst fra stue.
  - Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i trappeoppgang. Det opplyses av eier at elektrisk anlegg på bad/wc er oppgradert i 2019 og at det er lagt ny kurs til kjøkken i 2019 og arbeidet er utført av Berg og Sandboe AS.
  - Dør-calling med åpner.
  - Plassbygget skap med hyller og tilgang fra stue.
  - Garderobeskap med skyvefronter på soverom fra 2019 og garderobeskap i entre.
  - Homenett AS leverer en avtale som heter Kollektiv 1000/1000. Dette er fibernett.
  - Kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin følger boligen i den stand den står.
  - TV på soverom følger ikke boligen ved salg.

  Individuell nedbetaling av fellesgjeld
  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Det koster andelseier kr 5 000,- å benytte seg av ordningen. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

  Større vedlikehold og rehabilitering
  2019 - 2020
  Vindusutskifting
  Vindusutskiftningen ble utført av Selvaag Prosjekt.
  2014 - 2014
  Piperehabilitering
  Piperehabilitering av alle pipeløp.
  2014 - 2017
  Rørrehabilitering (OLIMB)
  Innvendig rehabilitering av avløpsrør (strømpetrekning).
  2011 - 2011
  Balkonginnglassing
  Ny innglassing for alle balkongene ble innstallert i 2011. Det var svakheter med det gamle systemet.
  2011 - 2011
  Nytt postlåssytem i alle oppgangene
  2010 - 2010
  Oppgradering utomhus
  Gjennomført drenering, beplanting, nye lekeapparat, nye sykkelstativ.
  2010 - 2010
  Tak, kloakkrør, utomhus, trefelling
  Utbedring av tak, utskifting av avløpsrør, opparbeidelse av skråningen, beplantning, ny kantstein, trefelling (ved garasjenområdet)
  2008 - 2009
  Utomhus, avløpsrør, isolering
  Restaurert utetrapper med skifer, utskifting av avløpsrør, trefelling, isolering av tak og bytte at takpapp
  2007 - 2007
  Trefelling, snøfanger, solavskjerming
  Trefelling. Montert snøfangere. Solavskjerming.
  2006 - 2006
  Oppgradering utomhus
  Avsluttet opparbeiding av plener og utearealer
  2005 - 2005
  Nye balkong, utomhus, vaskeri
  Avsluttet utskifting av balkonger, drenering rundt blokkene, opparbeidelse av utearealer med nye gangveier, utskiftning av vaskemaskiner
  2004 - 2004
  Utomhus, nye balkonger
  Påbegynt utskifting av balkonger, drenering rundt blokkene
  2003 - 2003
  Nye garasjeporter, utomhus
  Opparbeider gangvei og trapp med varmekabler ved Mekanikerveien 10, Utskifting av samtlige garasjeporter
  2002 - 2003
  Oppgrad. vaskeri og søppelrom
  Utskifting av vaskemaskiner
  Utskifting av søppelromsdører
  2001 - 2001
  El-arbeid, ny hovedtavle
  Oppgradering av elektrisk anlegg, Utskifting av hovedtavler og sikringsskap
  2000 - 2000
  Oppussing av oppganger
  Oppussing av samtlige oppganger

  Følgende punkter har fått TG2:
  - Innvendige dører.
  - Gulvfliser på bad/wc.
  - VVS-installasjoner, bad/wc.
  - Overflater på innvendige gulv.
  - VVS-installasjoner, generelt.
  - Luftbehandling, generelt.
  - Fast inventar, generelt.
  - Krakilering/lakkflass på kjøkkenfronter under oppvaskkum og over ventilator.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  703210186

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

 • Lånevilkår

  EIKA2-200026769
  Restsaldo: 14 886 380,- (andel av saldo: 32 061,- pr. 01.11.2021)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 13 år 8 mnd.
  Rentesats: 1,73%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 220,-

  OBBK01-98207530964
  Restsaldo: 27 712 974,- (andel av saldo: 59 184,- pr. 01.11.2021)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 24 år 11 mnd.
  Rentesats: 1,73%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 244,-

  OBBK02-98207826375
  Restsaldo: 18 444 066,- (andel av saldo: 39 393,- pr. 01.11.2021)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 28 år
  Rentesats: 1,73%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 148,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Hung C. Nguyen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål