Lunteveien 26B

Moderne 4-roms toppleilighet med vestvendt balkong og utsikt mot Fredrikstadbrua

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 950 000

BRA / P-rom
72 m² / 72 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2055329249832 breddegrad, 10.9707516847751 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 334 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 950 000
Andel fellesgjeld kr 369 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 334 147
Felleskostnader kr 4 254 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 72 m²
Bruksareal (BRA) 72 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Lunteveien 26B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1981
Energimerket Rød E

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Lunteveien 26B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en moderne og betydelig oppgradert 4 roms toppleilighet beliggende på Mineberget. Leiligheten inneholder bla. 3 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, vestvendt veranda med utsikt over Fredrikstads landemerke, Fredrikstadbrua og et nylig oppusset bad. På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar kun 2 minutter å komme over til Cicignon med Gamlebyferga.

Beliggenhet

På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar under et minutt å krysse elven over til Cicignon med Gamlebyferga. Området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Byfergen med anløp i Gamlebyen, Isegran, Smertu, Sentrum, Værste og Gressvik kan du også ta herfra.

Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra brohodet.

Brohodet handlesenter inneholder Rema1000, baker, blomsterforretning, Vinmonopolet, Biltema og apotek. Bare 100 meter unna ligger også Kiwi og både denne og Rema har langåpent til kl 23. Handlesenteret har også andre servicefunksjoner slik som frisør og hudpleie.

For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Kong Fredrik II golfbane. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et uttal av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på stedlige masser. Støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger er oppført med betongelementer samt utfyllende bindingsverk, fasader er kledd med teglstein, fasadeplater og liggende kledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, valmet takform og tekket med takstein. Elementtrapper mellom etasjene i felles trappegang. PVC vinduer og balkongdør med 2 lags isolerglass. Tett inngangsdør til leiligheten med brann/lydklasse B30/dB 30.

Innhold

Leiligheten ligger i 4.etasje og inneholder gang, 3 soverom og bad, stue med åpen kjøkkenløsning og direkte utgang til solrik terrasse. På terrassen har man bod på 2,3 kvm. Det medfølger også en bod i kjeller på 2,9 kvm.

Areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

Standard

Generelt:
Leiligheten innehar god standard. Leiligheten er renovert i perioden 2017-2019 med unntak av bad/vaskerom. Leiligheten er opprinnelig 3-roms, men eier har gjort om på den opprinnelige planløsningen og laget et ekstra soverom. Det er litt skjevheter i gulv/himling i leiligheten. Bygningen er normalt bra vedlikeholdt.

Gulv: Fliser på bad/vaskerom. Laminat i øvrige rom
Vegger: Skiferfliser/steinfiner i bad/vaskerom. Malte gipsvegger i øvrige rom.
Himling: Malt betong i alle rom.

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Eier har laget åpen løsning mellom stue og kjøkken noe som gjør leiligheten lysere og gir en god romfølelse. Det er utgang til solrik vestvendt terrasse på 9,5 kvm med bod.

Kjøkken:
Norema kjøkken fra 2018 med hvite slette fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum og ettgrepsarmatur. Kjøkkenøy med sitteplasser. Glassfliser over benk og komfyrvakt. Kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp er integrert. Hvitevarene er fra Miele. Avtrekksvifte med kullfilter. Innredningen er i god stand med normal bruksslitasje.

Bad:
Baderommet ble oppusset i 2019 med ny steinfiner/skifer på vegger og himling ble malt. Gulvfliser er av eldre standard. Badet er ustyrt med dusjkabinett, wc på sokkel, baderomsinnredning med servant og ettgrepsarmatur, opplegg for vaskemaskin. Avløp må etableres under servant. Membran er fra byggeåret. Det mangler rør for overspillsvann på servant. Se vedlagt eierskifterapport for nærmere opplysninger om badets tilstand.

Soverom:
Leiligheten har 3 soverom beliggende mot øst. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og skap.

Utstyr

Motorisert markise
Porttelefon
Kabel TV fra Canal digital/telenor
Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
Felles brannvarslingsanlegg
Smartbelysning i de fleste rom

Oppvarming

Varmegjenvinningsanlegg som også inkluderer oppvarming av varmt vann fra felles bereder er inkludert i felleskostnadene. Det er varmekabler på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter intern venteliste, og borettslaget har bestemte områder som skal benyttes for øvrig parkering. Gjeldende parkeringsbestemmelser og skilting for området er gjeldende.
Det er etablert ladestasjoner for ladbar bil.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I 2007 ble det foretatt rehabilitering av borettslaget med bl.a. bytting av vinduer, nye balkongfronter/rekkverk etc. Borettslaget har vaktmester. Snørydding, plenklipping og stell av utomhusanlegget blir utført av firma. Vask av trapper i oppgangene blir utført av innleid rengjøringsbyrå, mens inngangsparti vaskes av beboerne i hht vaskeliste. I 2013 ble blokkene vasket og malt inkludert terrassene som den enkelte malte selv. I løpet av 2014 har borettslaget oppgradert alle brannluker til dagens krav. Borettslaget har en årlig dugnad.

Borettslaget har i 2015 - 2017 gjennomført en omfattende rehabilitering utarbeidet på bakgrunn av vedlikeholdsplanen/-nøkkelen til laget.
Arbeider som er utført:
Skifte av tak med taksten, lektere, ny folie , takrenner, loftsvinduer med mer.
Støpt nye terrasser i 1. etasje i blokk 26 og 28.
Nye inngangsdører og flislagt inngangspartiet i 1. etasje samt overflatebehandlet inngangspartier og trappeganger.
Nye varmtvannsberedere og hovedstoppekraner.
Elektroarbeider: Oppgradering av sikringsskap til dagens krav og ny led-belysning i fellesarealer.
Felles brannvarslingsanlegg.
Utbedring og forebygging av eventuelle vannskader er utført på alle verandaene (ny membran på samtlige) samt arbeider på garasjeanlegget i 2016.
I mars 2017har laget gjennomført en rehabilitering av garasjeanlegget.

Økonomi:
Laget har ved utgangen av 2018 disponible midler på kr 2 374 330,- Resultatet for året 2018 viser et lite overskudd på 44 266,-. Dette er ca 400 000,- mindre enn budsjett og skyldes i hovedsak høyere kostnader på drift og vedlikehold. Budsjettet for 2019 viser et underskudd på ca 218 000,-

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

23.09.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

I hht husordensreglene er det ikke tillatt med dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Felleskostnader

4 254,-
Varmegjenvinningsanlegg og varmt vann, renter/avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter/eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv, bredbånd og trappevask.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån:

Annuitetslån i OBOS banken med følgende betingelser pr 03.09.2019
Flytende rente 2,8%
Restgjeld er kr 30.630.325,-
Gjenstående nedbetalingstid er 27 år og 2 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på eiendommen. I følge kommunen skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998(Da nye regler om ansvar med innført).

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Servitutter i grunn:
17.10.1985 10800 Elektrisk kraftlinjer. Rettighetshaver: Fredrikstad el-verk.
12.04.1994 3788 Bestemmelse i flg. skjøte. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
12.04.1994 3788 Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver Fredrikstad kommune.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg og hensyn kulturmiljø. Planen var godkjent 06.12.2012. Eiendommen er ikke regulert. Planforslag 1018 Borgarveien Syd er varslet igangsatt 26.10.2010.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 950 000,- (Prisantydning)
369 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 319 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 334 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710190202