1 av 16

Kringsjå 13A

Pen og lettstelt leilighet i 2.etg | Bad pusset opp i 2013 | Balkong på 14 m2 | Gangavstand til sentrum

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,624,004

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,500,000

Fellesgjeld: NOK 107,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 17,004

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,520

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 520,- pr Mnd
  Bl.a renter og avdrag på andel fellesgjeld, varmt vann, felles strøm, komm. avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygninger, forretningsførsel, ytre vedlikehold i hht vedtektene, kabel-tv, bredbånd, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter

 • Totale kostnader

  2 500 000,- (Prisantydning)
  107 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 607 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 004,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 624 004,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og praktisk 2-roms leilighet beliggende i 2.etg på populære Kringsjå/Bratthammeren. Selger har bodd i leiligheten siden 2007 og av større påkostninger nevnes bl.a:

  2007/2008.
  - Nytt kjøkken. Egeninnsats
  - Nye gulv. Egeninnsats

  Nytt bad. 2013.
  - Imtech Rør AS , nye utvendig rør, montert baderomsmøbel, toalett, dusj armatur.
  - Odd Johansson & co AS : lagt nytt linoleum gulv.
  - Lektet ut og satt på våtromsplater. Egeninnsats.

  Entre:
  Fra felles gang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det en romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter for å henge fra seg bl.a yttertøy. Til høyre har man badet, og videre rett frem finner man de øvrige oppholdsrommene.

  Bad/wc:
  Badet ble pusset opp i ca 2013. Her er det gulv med belegg, vegger med baderomsplater og himling med betong. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil med lys og dusjhjørne.

  Stue:
  Stuen er romslig med store vindusflater som slipper inn naturlig lys. Her er det fint plass til diverse møblering og man får f.eks plass til en sittegruppe og et lite spisebord hvis man ønsker det. I den ene enden ligger kjøkkenet i delvis åpen løsning mot stuen og i motsatt ende er det utgang til balkong på ca 14 m2.

  Kjøkken:
  Praktisk kjøkkeninnredning med benke- og skapplass på begge vegger. Innredningen har glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask og integrert platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen, men oppleves likevel som en egen del.

 • Beliggenhet

  Eiendommen:
  Leiligheten er tilknyttet Bratthammeren borettslag som består av totalt 186 blokk- og terrasseleiligheter av varierende leilighetstyper og størrelser, alt fra toromsleiligheter av i underkant av 50 kvadrat til store terrasseleiligheter. Borettslaget ligger høyt og stolt på toppen av Bratthammeren på Fredrikstads vestkant. Tomteområdet er både flatt og skrånende med både opparbeidet uteareal og naturtomt. I 1996 ble alle bygningene rehabilitert og uteområdet opprustet, og forøvrig har borettslagets nærområde mot øst blitt påvirket av den omkringliggende nye bebyggelse på Bryggerifjellet.

  Borettslaget har eget garasjeanlegg og en stor felles parkeringsplass med ladestasjon for elbil/hybrid.

  Nærområdet:
  Med sentrum "rett ned i bakken og bort til venstre" har du gang- og sykkelavstand til alt det byen har å by på av shopping, kultur- og uteliv. Torvbyen med sine mange ulike butikker, sentrum med gågata der du finner utallige butikker og mange kafeer en kan møte venner over en god samtale og kopp kaffe. Langs byens bryggepromenade har du et rikholdig utvalg av restauranter for enhver lommebok og smak. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet . På Kråkerøysiden finner du også Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.

  Fredrikstadmarka med lysløype og flotte tur- og rekreasjonsområder ligger heller ikke langt unna og i tillegg har du flere treningssentre i sentrumsområdet.

  For øvrig har man gangavstand til bussterminalen ved Torvbyen med forbindelse til Oslo og Gardermoen, samt distriktets lokalruter. Skal du benytte Glommaringen er det også busstopp i begge retninger ved Rolvsøyveien like ved Rema på Hassingen. Fra Kringsjå er det også gangavstand ned til jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen. Byferga anløper også sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Nærmeste dagligvarebutikker er Rema på Hassingen hvor det også er kiosk, blomsterbutikk og bakeriutsalg, og Joker-butikken ved Glemmen VGS med søndagsåpen butikk.

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum:
  Kjør Rolvsøyveien mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen ved Rema på Hassingen. Kjør rett frem og ta til venstre opp Fagerliveien, deretter til høyre inn Kringsjå etter ca. 100 meter. Følg veien oppover og du får Kringsjå 13 som den andre avlange blokken på høyre hånd, like etter borettslagets parkeringsanlegg som ligger på venstre hånd.

 • Byggemåte

  Blokk over 4 etasjer + underetasje/kjeller bygget i 1974. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av plasstøpt betong og støpte gulv i kjelleretasjen. Bærende konstruksjon av betong utvendig pusset mur og noe bindingsverk kledd med liggende tre kledning. Etasjeskillere av betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: entré, bad, stue/kjøkken og soverom.

  Det medfølger også en bod 4 m2 i kjelleren.

 • Areal

  Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Definisjon:
  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Følgende har fått TG2:
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken - Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Skrusikringer. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Det er elektrisk oppvarming i boligen.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Andel i festet fellestomt på ca 21.542 m2. Grunneier: Nygaard og Guldbergs eiere. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen.

 • Parkering

  Borettslaget leier ut garasjeplasser etter intern venteliste, og beboere skal leie plass her så fremt det er noe ledig. Ved tildeling av plass får du garasjeportåpner eller tilgang til portåpning via din mobiltelefon.

  Øvrig parkering er inkludert i felleskostnadene og skal skje på anviste plasser på parkeringsplassen på garasjetaket og i hht bestemmelser i borettslagets husordensregler og skilting i bo-området.

  Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.
  Det er satt opp ladestasjon for elbil/hybrid på parkeringsplassen.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Bratthammeren borettslag ble oppført i 1974 og i 1996 ble alle bygningene rehabilitert utvendig. I 2012/213 ble det gjennomført arbeider med rørfornying av alle avløpsrør i borettslaget, herunder utskifting av stoppekraner og montering av automatiske vannstoppere i alle leiligheter hvor det er montert oppvaskmaskin. Ved installering av oppvaskmaskin må ny eier derfor ta kontakt med styret som da besørger å montere en vannstopper uten utgift for kjøper. Trappeganger og gangarealer ble pusset opp i løpet av 2013/14 og iflg. opplysninger i årsberetning for 2014 ble det utført radonmålinger av leiligheter beliggende i underetasjene.

  Borettslaget har montert ladestasjoner for elbiler/hybrid.
  Laget gjennomfører i en toårsperiode med start i 2019, rehabilitering med ny puss og isolering av endevegger.

  Varmt vann er inkludert i felleskostnadene i alle leiligheter i Kringsjå 11 og 13, her er det også felles vaskeri med myntinnkast som kan benyttes av beboerne.

  Borettslaget har vaktmester på heltid. Renhold av trappe-og fellesareal blir også utført. Den enkelte andelseier har imidlertid selv ansvaret for vedlikehold av alt treverk og mur på egen balkong (borettslaget holder materiell).

  OBOS Prosjekt vil foreta undersøkelser av balkonger ift betong-tilstand.

  Av større ting det siste året har borettslaget bl. a. gjort følgende:
  - Vedlikehold av garasjetak m. bl. a. fjerning av gammel asfalt, lagt ny folie på toppen og ny asfalt.
  - Nye vifter til ventilasjonsanlegget til oppgang 11 A og 13 B.
  - Det ble oppdaget omfattende vannlekkasje i Kringsjå 15, har blitt utbedret av forsikringsselskapet.
  - Byttet 15 lysarmaturer i garasjehuset.
  - Foretatt kontroll av brannslukkingsapparatene plassert i leilighetene.
  - Gjort klart for at alle som ønsker å kunne lade bilen inne på egen garasjeplass nå kan gjøre det. Kontakt ohmiacharging.no for å finne ut mer, priser mv.
  - Tatt en vurdering om å skifte ut vinduer og etterisolere vegger på sikt.
  - I henhold til brannvern vurderer styret montering av brannvarslingsanlegg i alle blokkene, dvs. alle rom og områder inkl. alle leilighetene.
  - Styret planlegger å innhente pris på nye dørlåser til i alle inngangsdørene samt vask av alle sykkelbodene i borettslaget.

  Bratthammeren borettslag har egen hjemmeside som kan anbefales: www.bratthammerenborettslag.no.

  Etter samtale med styreleder 22.09.2022 blir det opplyst at det skal innhentes tilbud på nye vinduer og verandadører, prosjektet er forespeilet tidligst neste år, evt litt frem i tid. Borettslaget skal også undersøke muligheten for å installere solcelleanlegg. Per nå er det ikke planlagt noen økninger av fellesgjeld eller felleskostnader i nærmeste fremtid.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 8.110.526. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 7.892.989. Dette er om lag kr. 1.627.000 mer enn budsjettert og skyldes i hovedsak utvendig vedlikehold. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021
  kr 2.233.848 og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til dyrehold i borettslagets leiligheter mot at fastsatte betingelser oppfylles. Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen omfattes av Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål om:
  - 530 Hensyn friluftsliv, H530-KFO
  - 710 - Båndlegging, regulering pbl, H710_
  - 1001 - Bebyggelse og anlegg
  - 1600 - Uteoppholdsareal

  Eiendommen ligger også under reguleringsplan:
  - 58 Søndre del av Bratthammeren
  - 534 Bryggeriet
  - 1025 Reguleringsendring del av Bryggeriet

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Etter info fra forretningsfører blir det opplyst om at det skal bygges boliger på nordsiden av borettslaget. Kontakt evt Fredrikstad kommune for nærmere opplysninger.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710220158

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 05.09.2022:
  - Husbanken, annuitetslån, kr 5.350.675,-, flytende rente 1,38%, restløpetid 4 år 10 md.
  - OBOS-Bank, annuitetslån, kr 16.254.113,-, flytende rente 2,90%, restløpetid 26 år 9 md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål