Kranveien 31

Stilig 1(2)-roms leilighet med god planløsning og sovealkove. Bad fra 2016. Balkong. Nær buss/t-bane, butikk og marka.

Velkommen til Kranveien 31. Presentert av Steinar Gulbrandsen i OBOS eiendomsmeglere.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 000 000

BRA / P-rom
37 m² / 37 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9029061068008 breddegrad, 10.8437598186497 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 125 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 000 000
Andel fellesgjeld kr 110 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 125 385
Felleskostnader kr 1 946 per måned
Antall rom 1
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 37 m²
Bruksareal (BRA) 37 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Kranveien 31
Kommune Oslo
Byggeår 1962
Energimerket Rød F

Kontakt Steinar for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Kranveien 31

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Kranveien 31 - Attraktiv 1(2)-roms leilighet i høy U etg. En arealeffektiv og meget pen 1-roms leilighet med sovealkove.

Ypperlig mulighet til å kjøpe en velholdt, praktisk og prisgunstig leilighet.

Meget god intern beliggenhet både i borettslaget og på Oppsal. Tilbaketrukket fra bilveier med store grøntområder rundt blokken.

Solrik innglasset balkong med god plass til både sittegrupper og grill. Vestvendt balkong med gode solforhold.

Dette er en flott leilighet som gir et meget godt helhetsinntrykk.

Lys og romslig leilighet med en god planløsning.

Romslig stue med store vindusflater og utgang til balkong. God plass til både sofagruppe og spisebord.

Lekkert bad fra 2016 som er pusset opp i regi av borettslaget.

Laget til stor egen sovealkove med vindu.

Nye vinduer og balkongdør i leiligheten fra 2017.

Gulvvarme på bad, kjøkken og i entré.

Boligen ligger i et barnevennlig og hyggelig boområde. Borettslaget er veldrevet, og har hatt flere store prosjekter opp igjennom årene, som baderomsrehabilitering og vindusutskiftning. Leiligheten har en god beliggenhet sentralt på Oppsal, kun få minutters gange til offentlig kommunikasjon, som både buss og T-bane. Gangavstand til Oppsal senter som byr på diverse butikker og servicetilbud. 2 nærbutikker innen 3 min.

Velkommen til hyggelige visninger i et trivelig nabolag!
* Butikker kun få min fra leiligheten.
* Kort vei til T-bane og bussholdeplass.
* Lys og pen leilighet med store vindusflater.
* Meget barnevennlig med flere barnehager og skoler i nærområdet.
* Flere fine idrettsanlegg, med fotballbaner, tennisbaner, idrettshall og store lekeplasser.
* Østmarka som nærmeste nabo. Kort vei også til Østensjøvannet.
* Romslig balkong med gode solforhold. Innglassingen fra 2019.
* Flislagt bad med varmekabler fra 2016.
* Vinduer og balkong fra 2017.
* Fine vegg og gulvflater gjennom hele leiligheten.
* Innflyttingsklar leilighet.
* Lave kjøpsomkostninger, ingen dokument avgift.
* Rask avklaring av forkjøpsretten.
* Fleksibel overtagelse.

Beliggenhet

Skjermet og barnevennlig beliggenhet i et veldrevet borettslag på Oppsal, ca. 8 km øst for Oslo sentrum. Kun et par minutters gange til offentlig kommunikasjon, som både buss og t-bane. T-banen fra Godlia stasjon bruker ca. 13 min til Oslo sentrum med avgang hver 7/8 min. Kort avstand til flere nærbutikker og større kjøpesenter i området bl. a på Oppsal, Bryn, Manglerud, Tveita og Bøler senter med diverse butikker og servicetilbud. Flere skoler og barnehager i nærheten. Rett ved finner du også Oppsal samfunnshus med bl. a. bibliotek, legesenter/helsestasjon, barnehage, treffsenter for eldre m.m.

Ønsker man naturopplevelser ligger Østmarka i gangavstand fra boligen. Her finner man blant annet Ulsrudvannet og Nøklevann med fine badeplasser, unike turmuligheter og lysløype året rundt. I tillegg er det verdt å nevne Østensjøvannet, som med sin fine beliggenhet, byr på flotte tur og rekreasjonsmuligheter. Kombinasjonen av god infrastruktur i nærområdet, kort vei til offentlig kommunikasjon og nærhet til tur og rekreasjonsområder gjør dette området til et spesielt godt bomiljø for folk i alle aldre.

Velkommen til Oppsal!

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, underetasje og kjeller med bærende konstruksjoner i mur og betong. Etasjeskillere i armert betong, utvendige fasader kledd med mursteinsplater og flatt yttertak tekket med papp, kun visuelt befart fra bakkeplan. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 2-lags energiglass fra 2017. Balkongdør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra 2017. Entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

Arealeffektiv og meget attraktiv leilighet. Stor solrik balkong, perfekt for sene sommerkvelder. Det er laget til egen sovealkove.

Entré: Her er det god plass til klesoppheng og sko. Det er en stor skyvedørsgarderobe som gir rikelig med lagringsplass i entré.

Bad: Flislagt bad/wc, rehabilitert i regi av borettslaget i 2016 med nye overflater, membranløsninger, sluk, røropplegg og innredning. Varmekabler i gulvet og downlights i himling.

Bad/wc består av inn- utadslående dusjvegger, servant med underskap, overskap med speilfront, veggklosett og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Romslig og pent kjøkken. Det er godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter, 2 stk. fronter med glass, laminat benkeplate med marmorfliser over, 1 1/2 oppvaskkum, ventilator og varmtvannsbereder i benkeskap.

Komfyr og kjøl-/fryseskap medfølger.

Stue: Stuen er av god størrelse med plass til både sittegruppe og sofagruppe. Store vindusflater som gir rikelig med lys.

Sovealkove: Det er etablert sovealkove i deler av stuen med plass til seng og garderobeskap/kommode. Eget vindu i alkoven.

Balkong: Vestvendt innglasset balkong på 9 m2 med adkomst fra stue. Innglassingen er montert i 2019. Med god plass til sittegruppe og grill. Ligger mot stille fellesområder. Det er en høy beliggenhet på balkong og vinduer over bakkeplan.

Areal

1(2)-roms andelsleilighet i blokkens U etasje. 1 etg fra vinduer og balkong. Ikke vinduer ut mot bilvei, men stille grøntområder.
Bruttoareal 42 m2, bruksareal 37 m2, primære rom 37 m2 består av entré, bad/wc, sovealkove, kjøkken og stue med utgang til balkong, i hht vedlagte takstpapirer.

Leiligheten disponerer 2 kjellerboder, kabel-tv tjenester, dørcallinganlegg med åpner, samt bruk av fellesvaskeri i blokken som benyttes etter gjeldende regler.

Boder
Det medfølger to boder på totalt ca. 3,5 kvm. Sportsrom med plass til sykler og barnevogner.

Standard

Gulv:
Fliser på bad, kjøkken og i entré alle med gulvvarme. Eikeparkett i stuen og alkove.

Vegger:
Malt tapet i stue og malt strie i entré, kjøkken og sovealkove. Fliser på bad/wc.

Himling:
Malte overflater i alle rom. Downlights i himling på bad.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport utført av Takstmann Petter Schanke Eikum.
- TG2 - Overflater på innvendige gulv - Fliser på kjøkken: Bom i noen fliser på kjøkken og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - Kjøkkeninnredning: Slitasje på kjøkkenfronter mot komfyr og på fronter og skap under oppvaskkum. Tilstandsgrad settes grunnet dette og alder på kjøkkeninnredning.

Utstyr

Skyvedørsgarderobe i entré og garderobeskap med speilfronter i sovealkove. Dør-calling med åpner, kabel-TV tjenester fra GET, brannslokningsapparat og røykvarsler i leiligheten. Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i trappeoppgang. Naturlig ventilasjon med spalteventiler i vinduer, ventil i yttervegg i sovealkove, klaffventil til luftekanal på kjøkken og skruventil i himling til luftekanal på bad/wc. Tilluft under dørblad til bad/wc. Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2008 er plassert i benkeskap på kjøkken.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på kjøkken, entré og bad/wc, ellers ingen fastmonterte ovner i leiligheten..

Tomten

50 971 m². Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplener, beplantning, naturtomt, asfalterte gangarealer, lekearealer, sittebenker m.m.

Parkering

Borettslaget har 165 p-plasser som leies ut etter ventelister. Leie per år er kr 1 200,- inkl. strømuttak til motorvarmer. Det er i tillegg mulighet for leie av p-plass i parkeringshus i Vetlandsveien. For øvrig vanlig gateparkering. Det er 4 offentlige ladeplasser for el-bil i Kranveien.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Privat til offentlig vei.

Forretningsfører

OBOS, tlf 02333.

Borettslaget

Borettslaget består av 396 andelsleiligheter, fordelt på 17 bygninger. I tillegg kommer en tjenesteleilighet. Tomten ble kjøpt i 1986 og er på 50 971 m². Første innflytting skjedde i 1963. Borettslaget har egen hjemmeside: www.solrabben.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

27.10.2020

Styregodkjennelse

Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde hund i borettslaget, hundeeier må varsle om hundeholdet og skrive under på avtale/registrering. Det er tillatt med "innekatt", ikke utegående katt. Men de som har hatt katt i minst ett år før innflytting kan beholde denne.

Forsikring

Tryg Forsikring - polisenummer 6599359.

Felleskostnader

Kr. 1.946,- pr. mnd. inkl. Kapitalkostnader, kabel-tv tjenester og bredbånd, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, felles forsikring og trappevask.
Spesifisert:
Felleskostnader 1.491,-
Trappevask 80,-
Bredbånd 119,-
Kapitalkostnader lån OBBK01 kr. 256,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 100.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) per 01.10.2020.
Andel fellesformue kr 10 321,- pr 31.12.2019.

Borettslaget har lån med følgende betingelser:
Lån 1: EIKA1-152019267
Restgjeld: kr 13.213,-
Total restgjeld: 9.100.034,-
Kapitalkostnader: 184,-
Restløpetid: 6 år og 7 mnd.
Rente: 1,50 % flytende.
Type: Serie
Antall terminer: 12.
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 2: OBBK01-98207431141
Restgjeld: kr 63.059,-
Total restgjeld: 43.517.752,-
Kapitalkostnader: 256,-
Restløpetid: 24 år og 8 mnd.
Rente: 1,50 % flytende.
Type: Annuitet
Antall terminer: 12.
Avdragsfrihet: Nei.

Lån 3: OBBK02-98207542105
Restgjeld: kr 33.000,-
Total restgjeld: 22.775.638,-
Kapitalkostnader: 127,-
Restløpetid: 26 år og 3 mnd.
Rente: 1,50 % flytende.
Type: Annuitet
Antall terminer: 12.
Avdragsfrihet: Nei.

IN-ordning: Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling (IN-ordning) på deler av fellesgjeld (OBBK01). Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger. Ved nedbetaling av fellesgjelden vil månedlige utgifter reduseres tilsvarende kapitalkostnadene (kr. 256,- pr. 01.10.20).

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Større vedlikehold og rehabilitering
2019 Konvertering av tank og brenner til biofyringsolje, Kranveien 17
2018 Maling av inngangspartier.
2017 Vindusutskiftning
2016 Våtromsrehabilitering, oppgradering av bunn- og uttrekksledningen
Etterisolering av grunnmur
Oppgradering av uteområdene
Forprosjekt vindusutskiftningen
2015 Oppstart våtromsrehabilitering lavblokkene
Rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger
2014 Planlegging av våtromsrehabilitering
Rehabilitert tak på inngangspartier
Rehabilitering av gangveier
Ny drenering med kantstein og kummer samt utbedring av oppkjørsel til parkeringsområde
Nye motorvarmere installert
2013 Rehabilitering av uteareal Kranveien 17, samt blomsterbed
Drenering av Kranveien 19-31
Asfaltering av driftsområdet ved vaktmesterhuset
Asfaltering av avkjørsel Kranveien 2-4
Utbedring asfalt ved Kranveien 5-7
Utbedring av gangvei ved lekeplassen
Rehabilitering vaktmesterleilighet
Maling av kjellerdører
Maling av dører til avfallsrom
Fjerning av tørkebåser
Beplanting av utearealet med bl.a. dvergbuskfuruer, hekk og juletrær
Nytt inngangsparti i Kranveien 17

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig.

Det jobbes med å etablere Turvei/skiløype foran Kranveien 19-41.

Totale kostnader

3 000 000,- (Prisantydning)
110 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 110 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 125 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 16.10.20 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og forside energiattest. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF Steinar Gulbrandsen

Oppdragsnummer

709200093