Kalbakkslyngen 3

Delikat og innflytningsklar 3 roms endeleilighet med 7 kvm innglasset balkong - Utsikt. Fyring inkl. Nært off.komm.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 100 000

BRA / P-rom
71 m² / 64 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9481652692641 breddegrad, 10.8686186526534 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 270 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 100 000
Andel fellesgjeld kr 155 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 270 385
Felleskostnader kr 4 033 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 71 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Kalbakkslyngen 3
Kommune Oslo
Byggeår 1956
Energimerket Lys grønn F

Nabolagsprofil, Kalbakkslyngen 3

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Lys og stemningsfull leilighet. Her kan du flytte rett inn.

7 kvm innglasset balkong, lag din egen lune oase.

Epoq kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer og side by side kjøleskap.

Rehabilitert bad fra 2006 i regi av brl.

- 2013 nye vinduer og balkongdør.

- Automatsikringer.

- Sentralfyring og Canal Digital inkl.!

- Lave omkostninger ved kjøp.

- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Super beliggenhet med flotte turveier rett utenfor døren.

Attraktivt borettslag, ryddig økonomi. Pent stelt ute både sommer og vinterstid. Flotte leke-og fellesområder.

Kort vei til alt fra butikker, spisesteder, treningssenter, svømmehall, bibliotek og flotte turområder i nærmiljøet og i Lillomarka.

Offentlig kommunikasjon. Du har alternativt både tog, t-bane linje 4 og 5, flere busser og buss 31 som går hele døgnet.
.

Kalbakkslyngen 3 ligger på Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien i Akerli borettslag. Et veldrevet, utvendig rehabilitert borettslag sentralt på Kalbakken med kort vei til skole og barnehage. Kjøpesenter på Kalbakken med godt utvalg av daglivare forretninger, apotek, Pizzeriaer. Bare Trening og Elixia treningssentre med mer. Forøvrig ligger Nordtvet bad i nærområdet med svømmehall. Nærmeste større senter på Linderud, alternativt Grorud Senter.

Med bare få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken og Rødtvet T-banestopp med bane nr. 4 og 5 mot Vestli og mot Nydalen og sentrum med hyppige avganger på dagtid (ca. 16 min. til Oslo sentrum). Fra Kalbakkveien og fra Sagstuveien går flere bussalternativer. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover. Det er fine turmuligheter i nærområdet hvor det nå også utbedres turveier langs Grorudelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter.

Med bare 10 minutters gange finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken

Her er mange muligheter for både store og små som liker å trene. Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orientering og skimiljø. Alpinanlegg på Årvoll. På sommerstid er det mulighet for å benytte badevann som Vesletjern, Badedammen og Steinbruvann. På vinteren er det merkede lysløyper og flotte ski- og akemuligheter. Nordtvet gård er en populær besøksgård i nærområdet og blir besøkt av både barnehager og skoler og som ellers er et fint innslag i nærområdet.

Borettslaget består av 14 lavblokker i mur med 42 oppganger og 406 andelsleiligheter.

- Det er lett å komme seg til Kalbakkslyngen 3 med både Buss, t-bane og tog.
- T-bane: Gangavstand til t-banestasjon på Kalbakken (8 min) og Rødtvedt (8 min). T-bane linje 4 og linje 5 mot BI, Storo, Nydalen og Oslo sentrum.
- Buss: Holdeplass i Nedre Kalbakkvei og Kalbakkveien med flere alternativer (nr. 25, 31, 301). Buss nr. 31 går hele døgnet. Det er ekspressbusser, heriblant flybussen fra Trondheimsvn.
- Tog: Nyland togstasjon med lokaltog mellom Asker og Lillestrøm via Oslo sentrum.
- Bil: Ta av fra både Trondheimsvn (R4), fra Østre Aker vei og E 6. Om du kommer ovenfra eller nedenfra er du i Nedre Kalbakk vei, ta av videre inn Kalbakkstubben, ta til høyre i krysset og til venstre i neste, da er du i Kalbakkslyngen og du får leiligheten på venstre hånd.

Oppført i 1955. Lavblokk med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader pusset opp med teglsteinsforblending. Leilighetenes skillende vegger i 1-stens tegl, etasjeskillere i betong og innervegger i tegstein med pussede overflater. Bygningene er antatt fundamentert på såler.
Vinduer og balkongdør ble byttet i regi av borettslaget i 2013.

Romslig 3-roms endeleilighet beliggende i 2. etasje i særdeles populært borettslag.

Leiligheten består av: Entrè, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue.

Boligen disponerer 1 loftsbod, 1 kjellerbod, fellesvaskeri, innglasset balkong, kabel-tv, internett (bredbåndtjeneste levert av Canal Digital) og porttelefon.

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

- Sentralfyring med radiatorer inkl. i felleskostnadene.
- Gulvvarme på bad.

Andel i 47.378 kvm eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent stelt med grøntområder mellom og rundt blokkene. Blokken ligger sentralt med kort vei til nærbutikken og alle forretninger og servicetilbud. Områdene er beplantet med hekk og prydbusker. Barnevennlig og hyggelig område. På borettslagets fellesområde på baksiden av blokken er det store grøntområder. Lett tilgjengelig lekeplass og sittegrupper i borettslaget. Et stille, rolig og usjenert område som framstår idyllisk både sommer og vinter.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Borettslaget disponerer p-plasser som kan leies. Kostnaden pr plass er kr. 300,- pr 1/2 år. Plasser tildeles etter lister/ansiennitet. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Deler av fellesarealer er nå omgjort til ekstra biloppstillingplasser for å bedre på situasjonen og tilpasse seg tiden.
Borettslaget arbeider i dag med vedtak om etablering av ladeplasser for elbil.
Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Offentlig.

OBOS, Hammersborg torg nr. 1, 0179 OSLO.

Akerli borettslag.
http://www.akerli.no
Borettslaget er veldrevet med ryddig økonomi, og har en god egenkapital som de delvis har benyttet på nytt avfallssystem, opprettelse av nye parkeringsplasser og endring av lekeplasser. Det er budsjettert med kr 1,5 millioner i større vedlikehold, utvendig vedlikehold, som skal brukes av oppsparte midler.

Rehabilitering og vedlikehold:
2018: Nytt låssystem, samt utbedring av balkongtak. På planen ligger også drenering og fuktsikring av alle blokker og nye kjeller- og loftsdører i 2020, samt rørfornying av bunnledninger i 2021.
2013: Nye vinduer i hele borettslaget.
2009 Ny driftsgarasje
2005 - 2007 Våtromsrehabilitering. Avsluttet april 2007.
2002 Ferdigstillelse rehabiliteringsprosjekt fasade.
1999 Vedtak om rehabilitering av langfasader og inngangsparti.
1997 Rehabilitering av det elektriske anlegget.
1996 Paneling av balkongene.
1995 Nye balkonger. Isolering/forblending av gavlene.

Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefrist for OBOS medlemmer er den 20.01.2020 kl. 2400. NB! Samme dag som siste visning.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

20.01.2020

Ja, ny andelseier krever styregodkjennelse.

Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget.

Er dette viktig for deg så konferer megler for ytterligere opplysninger.

Borettslaget har forsikret sin bygningsmasse i Tryg Forsikring, med polisenummer 6653131.

Hver andelseier må ha sin egen innboforsikring.

Kr. 787.205 ,- som primærbolig for ligningsåret 2018.
Kr. 2.833.938,- som sekundærbolig for ligningsåret 2018.
Tallene er beregnet ut fra skatteetatens boligkalkulator pr. 18.12.2019.

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Sentralfyring, kabel-tv med internett fra Canal Digital, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, betjening av fellesgjeld og trappevask er inkl. i felleskostnadene.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.033,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.488,-
Brensel 475,-
Trappevask 70,-

Andel fellesgjeld kr.155.000,- pr. 01.12.2019..
Andel fellesformue kr. 11.122,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld pr. 01.12.19: 155.000,-

EIKA2-152068205
Restsaldo: 57.764.489,-
Restløpetid: 13 år 9 mnd.
Annuitetslån med 12 terminer pr år
Flytende rente på 2,55%

Det er ikke IN ordning på lånene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning: Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Følgende ferdigattester foreligger:
- Kalbakkslyngen 1-3 - Våningshus - Arkivkort (attestert) - 1959
- Kalbakkslyngen 1-3 - Tilleggsisolasjon - Ferdigattest - 2002
- Kalbakkslyngen 1-3 - Rehab våtrom hele blokka - Ferdigattest - 2007
- Kalbakkslyngen 1-3 - Rehab og nye innglassede balkonger - Ferdigattest - 1996

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

- Integrerte hvitevarer på kjøkken følger leiligheten.
- Side by side kjøleskap på kjøkken følger leiligheten.
- Forøvrig faste spotter, lampepunkter, garderobeskap.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en byggesøknad ved nærbutikken i Kalbakkstubben 12 B-14. Akerli og Engsletta brl har sammen sendt inn innsigelser på planene etter nabovarsel. Konfr megler for informasjon.

Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614. Det er viktig å sette seg inn i dette dersom det har betydning for deg.

3 100 000,- (Prisantydning)
155 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 255 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 270 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

- Etter avtale med selger.

Oppdragsgiver har tegnet eierskifteforsikring.
- Egenerklæring ligger ved i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven blir opprettet 13.01.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedle

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

703190260