Johan L.Johannesens gate 33

Leilighet i 1 etasje med sydvendt veranda på trivelige Lundheim. Behov for oppussing og oppgradering.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 850 000

BRA / P-rom
65 m² / 64 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2170005639457 breddegrad, 10.9813203552846 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 009 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 850 000
Andel fellesgjeld kr 144 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 009 147
Felleskostnader kr 3 700 per måned
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 65 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Johan L.Johannesens gate 33
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1957
Energimerket Gul F

Kontakt Heidi for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Johan L.Johannesens gate 33

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Johan L Johannessens gate 33. Dette er en fin leilighet for deg som vil bo sentralt på Østsiden. Leiligheten har et behov for oppussing og renovering, og den ligger i 1. etasje av firemannsboligen. Den er godt skjermet. Verandaen er sydvendt og med fin utsikt over nærområdet og mot fri areal. Videre byr leiligheten på en romslig stue med vedovn og utgang til fin veranda. Stuen er møbleringsvennlig, og det er god plass til sofagruppe og spisestue. Det er godt med veggplass, til oppheng av bilder eller til seksjoner/vitrineskap. Det er 1 soverom i leiligheten, men det er opprinnelig 2. Det er boder i kjeller og på loft. Området er barnevennlig og har korte avstander til både skole, barnehage, buss og butikker. Det er nærhet til fine grønt arealer og Glommastien med flotte turmuligheter.

Beliggenhet

Med Østsiden idrettsplass i nærområdet og Sagabakken barneskole og flerbrukshall beliggende like bortenfor feltet, er dette et meget barnevennlig boligområde. Lundheim er også et boligområde med gode kvaliteter for deg som ønsker å bo relativt sentralt med nærhet til fine turområder som Glommastien og attraktive Gamlebyen, Kongstenanlegget med svømmehall og treningssenter, lysløype og golfbane. Det er kun to km fra Lundheim til både Sellebakk og Brotorget med en rekke forretninger. På Sellebakk finner du et godt utvalg av butikker og servicetilbud, og på Brotorget ligger blant annet Rema, Kiwi, Biltema, Vitusapoteket og Vinmonopolet. Det er også gangavstand til Joker nærbutikk på Fjeldstad. Meget gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen, med busstopp ved rv. 111 ikke langt fra boligen. Det går forøvrig gratis byferge mellom Gamlebyen og fergestedet på vestsiden med jernbanestasjonen bare noen minutter unna, og mellom Sellebakk og Lisleby.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består hovedsakelig av frittliggende flermannsboliger, tomannsboliger og eneboliger.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over Fredrikstadbroa og følg skilt til Sarpsborg. Ta til venstre i rundkjøringen ved Statoil og følg Sarpsborgveien mot Sellebakk. Sving inn til venstre ved Uno-X bensinstasjon og ta følg veien.Johan L Johannessens gate ligger på venstre hånd. Leiligheten vil være merket med " Til Salgs" plakat fra Obos eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på fellesvisninger.

Byggemåte

Eiendommen er oppført i bindingsverk på grunnmur av betong, utvendig kledd med stående trekledning. Tak tekket med takstein. For ytterligere opplysninger, se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Håvard Hoff-Hansen, datert 05.11.2019.

Innhold

Boligen ligger i 1. etasje og inneholder: Gang, bad, stue med direkte utgang til sydvendt veranda, spisestue, kjøkken og 1 soverom.

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Standard

Praktisk leilighet med enkel standard, beliggende i 1.etg på populære Lundheim. Leiligheten er lys og har gode møbleringsmuligheter, og en fin planløsning. Det er gode flater til å bevege seg på, og med et soverom og en stor stue kan denne leiligheten passe for mange. Leiligheten har behov for oppussing og renvovering, da kjøkken og bad er fra byggeår. Leiligheten fremstår lys og praktisk og har et potensiale.

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er utgang til solrik terrasse. Det er tatt ned veggen mot det opprinnelige soverom nr 2, og gjort om til spisestue. Dette gjør at stuen i leiligheten blir ekstra stor. Det er etablert vedovn. Et nytt vindu i stua.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte slette fronter og respatex benkeplate, samt helbeslag med 2 kummer og ettgrepsarmatur. Plass for komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte m/ avkast. Kjøkkenet har behov for oppgradering.

Bad:
Bad med eldre standard. Badet antas å være fra byggeår. Rommet er utstyrt med dusj i kar, wc på sokkel, servant med ettgrepsarmatur, samt speilskap m/ belysning og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på vegg. Badet har behov for totalrenovering.

Soverom:
Soverom med god størrelse. Garderobeskap. Nytt vindu på soverommet.

Utstyr

Automatsikringer
Kabel-TV
Vedovn i stue
Sydvendt veranda med gode solforhold
Fin utsikt mot nærområdet
Godt med lagringsplass, det er to boder i kjeller og på loft.
Parkeringsplass

Oppvarming

Elektrisitet og ved. Det er etablert vedovn i stue. Oppvarming er elektrisk via panelovner.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Eiet tomt på ca 9.237 m2. Flat felles tomt, pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Borettslaget har avtale med Gårdsservice om gressklipping, klipping og beskjæring av hekker, samt snømåking av gårdsplassene. Det er asfaltert gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Parkering

Parkering på biloppstillingsplass utenfor boligen.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Narnte borettslag består av 40 leiligheter i firemannsboliger.

Andelseierne er i fellesskap ansvarlig for renhold av trapper, gang, fellesrom og gårdsplasser. Gressklipping og snømåking blir utført av firma.

I 2008 utførte borettslaget utvendig rehabilitering av bygningene i form av utskifting av gamle vinduer og kledning, nye utgangsdører og ringeapparater, og i 2010 er sikringsskapene oppgradert til automatsikringer. I 2011/2012 er verandaene rehabilitert og alle boligene i borettslaget er nå også ferdig malt i samme farge noe som gir et helhetlig og fint inntrykk. I tillegg er det satt opp nye låsbare postkasser og stativ, samt utført utbedring og beplanting av fellesområdene ute.

I 2014 har Power Clean gjennomført rørfornying av alle avløpsrør i alle boliger. Borettslaget har 5-års reklamasjon. Mye nedbør har ført til noen fuktproblemer i kjeller på flere av byggene. Borettslaget ser på dette sammen med OBOS og vurderer hva som kan gjøres med problemet. Verandadører blir nå byttet ut etter behov, da problemer med å skaffe deler gjør det vanskelig å vedlikeholde dørene.

Borettslaget har montert kodelås på felles inngangsdør. De har også på planen å utvide parkeringsplassene på ytterligere 3 av 4-mannsboligene.

Økonomi:

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.776.000,-, som budsjettert. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.143.617,-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 1.782.455,- og viser borettslagets likviditet. Årets resultat på kr 490.809,- foreslås overført til egenkapital.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.11.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, vedlagt samtykke fra beboerne i samme oppgang/bolig, før husdyret flytter inn/anskaffes. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

Ligningsverdi

517319

Felleskostnader

3 700,- pr Mnd
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv/bredbånd og øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

144.000

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 20.09.2019:
Husbanken, annuitetslån, kr. 1.710.242,-, flytende rente 1,65%, restløpetid 11 år 9 md.
OBOS-bank, annuitetslån, kr. 4.034.242,-, flytende rente 2,95%, restløpetid 20 år 3 md
Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.


Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Kommunen opplyser at ved gjennomgang av eiendomsmappen i deres arkiv, kan de ikke finne midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for det forespurte gnr./bnr., men ifølge arkivkort vises det til ferdigattest med dato 20.02.1957.

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Dette er et dødsbo. Selger er ikke eier, og har ikke kjennskap til boligen. Vi oppfordrer interessenter til å undersøke boligen spesielt nøye.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Dagboknr.: 1992/10600-2/86 - Rettigheter iflg. skjøte - Bestemmelser om anlegg og drift av ledninger m.v.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og felles avkjørsel i reguleringsplan 14 Narnte og Lundheimområdet godkjent/vedtatt 08.05.1953 med reguleringsbestemmelser

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 850 000,- (Prisantydning)
144 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 994 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 009 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

Oppdragsnummer

710190241