Johan Hirschs vei 3

Lys og gjennomgående 3-roms med stort potensial! Attraktiv beliggenhet i 2.etg. Fyring og varmtvann inkl.!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 200 000

BRA / P-rom
68 m² / 64 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8995107995224 breddegrad, 10.8068130945706 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 224 315

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 200 000
Andel fellesgjeld kr 9 168
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 224 315
Felleskostnader kr 3 311 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Johan Hirschs vei 3
Kommune Oslo
Byggeår 1958
Energimerket Rød E

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Johan Hirschs vei 3

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Gjennomgående 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet! Fra leiligheten er det kort gangavstand til dagligvarebutikk, handlesenter og offentlig kommunikasjon. Beliggenhet i 2. etasje gir enkel adkomst samtidig som man får luftig utsyn utover fellesareal. Leiligheten inneholder entré med gode oppbevaringsmuligheter. To soverom som begge er av god størrelse og har vindu mot syd/sydøst. Hovedsoverommet har plassbygd garderobeskap og praktisk kott med gode lagringsmuligheter. Kjøkken i tilknytning til romslig stue. I tilsvarende leiligheter har flere valgt å åpne opp mellom de to rommene og lage en åpen og mer moderne løsning. Videre har man utgang til solrik balkong. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys fra to retninger. Leiligheten holder en eldre standard og noe modernisering bør påregnes. Planløsningen er god og potensialet stort.

- Stor 3-roms leilighet i 2. etasje
- God planløsning og stort potensial
- Balkong på 7 kvm med dagsol og luftig utsyn
- Barnevennlig beliggenhet
- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
- Nærhet til fine turområder
- Veldrevet borettslag
- Offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikk i kort gangavstand
- Nyere brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35dB
- Sikringsskap med automatsikringer; 40 amp hovedsikring og tre spredekurser
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift!)
- Rask avklaring av forkjøpsretten
- Mulighet for rask overtakelse!

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i blokkens 2. etasje. Populært og barnevennlig borettslag sentralt beliggende på Manglerud/Høyenhall. Fine lekeområder på borettslagets fellestomt. Flere barnehager, barneskole og ungdomsskole i området. Fra leiligheten er det par minutters gange til nærmeste dagligvarebutikk hvor de daglige handlebehovene kan dekkes. Samtidig er det kort gangavstand til Manglerud Senter som kan by på et rikt utvalg av interiør- og klesbutikker, jernvarehandel, vinmonopol, kafeer og spisesteder, samt andre servicetilbud. Her finnes også nærmeste T-banestasjon. Linje 1 og 4 tar deg til Oslo sentrum på ca 12 minutter. Buss 23 (Lysaker-Simensbråten) stopper også ved T-banen, mens buss 70 (Nationaltheateret-Skullerud) stopper ved krysset Manglerudveien/Svartdalsveien, ikke langt fra leiligheten.

Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Høyenhallparken er populær året rundt med sine hyggelige arrangementer. Nærhet til Østmarka gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Her kan man bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Videre er Østensjøvannet, med sitt rike fugleliv, populært for både store og små. Fin spasertur rundt vannet, og videre bort mot Rustad. Samtidig er Ekeberg kun en sykkeltur unna. Her kan man spille en runde minigolf, gå tur i skulpturparken eller besøke husdyrparken. Nærmeste treningssenter ligger på senteret, mens det er to andre aktører som holder til på Ryen. Manglerud er dermed et populært boområde med kort vei til det meste!

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 05.11.2019: "Lavblokk på fire etasjer med kjeller, oppført i 1958. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Pulttak i trekonstruksjon."

Innhold

2. etasje: entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. Denne har takstmannen målt opp til å være 3,4 kvm.

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Gjennomgående 3-roms leilighet i 2. etasje. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys. Leiligheten har normal bruksslitasje, men holder en eldre standard. Det er lagt laminat på gulv i stue, entré og ett soverom, mens det er belegg på kjøkken og teppe i hovedsoverom. Veggflatene er malte.
Det må påregnes modernisering.

Entré: Entré med fin plass til å henge fra seg. Gode lagringsmuligheter for klær og sko i plassbygget garderobeskap og kott.

Bad/wc: Delvis flislagt bad med vindu. Servant i skapinnredning og veggskap gir gode lagringsmuligheter for toalettartikler, mm. Videre er badet utstyrt med badekar, toalett og opplegg til vaskemaskin. Badets hovedkonstruksjon er fra byggeår og direkte vannbelastning på gulv frarådes.

Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler. Fra stuen er det utgang til syd-sydøstvendt balkong på 7 kvm. Grønt utsyn og lite innsyn. Her kan sommerdagene nytes! Den gode størrelsen gir god plass til ulike balkongmøblement. Balkongen er utstyrt med utebelysning, markise og stikk. Det er tillatt å grille med elektrisk grill eller gassgrill.

Kjøkken: Lyst kjøkken med plass til spisebord ved vindu. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og fliser over benk. Integrert komfyr med koketopp og ventilator med kullfilter. Videre er kjøkkenet utstyrt med 1,5 oppvaskkum med ettgrepskran, samt opplegg til oppvaskmaskin. Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen med enkel vegg som skiller de to rommene.

Soverom: Leiligheten har to store soverom som begge er av god størrelse. God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord i begge rom. Hovedsoverommet har plassbygget garderobeskap og innvendig bod. Kanskje et fremtidig walk-in-closet? Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen, mens det andre rommet ligger i tilknytning til entreen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Tomten

Andel i eiet tomt på 61 910 kvm.
Pent opparbeidet uteområde med busker, trær og asfalterte gangareal.

Parkering

Borettslaget har parkering- og garasjeplasser som leies ut etter ventelister.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Plogveien borettslag, organisasjonsnummer 954570738.

Plogveien borettslag består av 463 andelsleiligheter, med adresse:
Emil Korsmos vei 1-23, 2-26
Johan Hirschs vei 1-17, 2-20
Manglebergveien 11-13
Plogveien 5-29
Traktorveien 2-6

Borettslaget to fulltidsansatte driftsmedarbeidere som ivaretar daglig drift og løpende vedlikehold i borettslaget. Det er inngått avtale med Oslo Renhold om vask av trappeoppganger og annet fellesareal. Get er borettslagets leverandør av tjenester for TV og internett. I hver boligblokk finnes det vaskeri og kjølerom. Det er ti el-sykler som er mulig å leie for beboerne i borettslaget. Videre arrangeres det markering av første søndag i advent med julemusikk, nisse med hest og vogn, nisseposer og gløgg. I tillegg arrangeres det årlig grillsammenkomst med underholdning, grillmat, kaffe og kaker.

Dette er et veldrevet borettslag hvor følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år. For fullstendig liste se årsberetningen side 32-49:
- 2018: Beskjæring av busker og trær, samt felling av trær enkelte steder. Ti nye ladestasjoner for ladbar motorvogn etablert ved Johan Hirchs vei 2-6. Drenering utbedret etter avdekking av fuktproblemer i fyrhuset. Utleiebil fra AVIS/Zipcar etablert. Malt 54 garasjeporter og 83 fasadevinduer. Ni nye garasjeporter.
- 2017: All utomhus beplantning beskåret og klippet etter behov, samt at ugress og to bjørketrær er fjernet. El-sykkelutleie startet opp. Seks nye ladeplasser for ladbar motorvogn etablert i Emil Korsmos vei. Årlig kontroll av brannsikkerhet av Norsk Brannvern. Fotballmålene på lekeplassen har fått ny netting, og det er montert ny basketkurv. Sand i alle sandkasser har blitt skiftet ut. Kantstein, heller og sykkelstativ reparert diverse steder. Elektrokjelen i fyrhuset reparert og overhalt.
- 2016: Gjennomført rydding av kjellere, sykkel-/sportsrom i hele borettslaget. Alle luftekanaler fra bad og kjøkken renset. Spyling av gjenstående avløpsrør. Velferdsrommet er blitt pusset opp. Kjøpt inn nye vimpler til alle flaggstanger. Oppussing av styrerom. Etablert to stk ladestasjoner for totalt ti el-sykler til bruk for borettslagets beboere. Ladestasjonene er etablert i samarbeid med OBOS og leverandøren WattWorld.
- 2015: Ny hovedsirkulasjonspumpe for sentralfyringen (1 av 2) ble skiftet. Spyling og kontroll av avløpsrør ble startet opp og gjennomført i ti av 19 blokker. Inngikk avtale med P-Service AS om skilting og kontroll av borettslagets parkeringsregelverk. Utvendig oppussing av trafohus. Etablering av fibernettverk for TV og internett, levert av Get/Nettpartner. Fjerning av gamle TV-kabler på og mellom tak og blokker.
- 2014: Taktekkingen på alle blokker er kontrollert og ved behov reparert. Begge lekeplasser totalrenovert. Fire ladestasjoner for el-biler er etablert på den store p-plassen i Emil Korsmos vei. Ny hovedpumpe er montert i fyrhus. Reparasjon av tre stk utvendige trapper. Reparasjon av slitt og ødelagt asfalt etter behov.
- 2013: Setting av kantstein og ny asfalt ved garasjeanlegget øverst i Emil Korsmos vei. Utbedring av setningsskader og ny asfalt foran seks garasjer. Årlig service av alle garasjeporter.
- 2012: Fyrhuset ble pusset opp. Oljetanken ved fyrhuset er gravd opp og skiftet pga sprekkdannelser. Rengjøring og service av 12 stk avfallsbrønner for restavfall. Inngått avtale med Norsk Brannvern om årlig inspeksjon av brannvernutstyr i borettslaget.
- 2007: Fyringsanlegget er rehabilitert med ny oljekjele, gasskjele, gasstanker og tilhørende utstyr.

Planlagte rehabiliteringsarbeider: Det er utarbeidet et forprosjekt med en overordnet beskrivelse av hvilke tiltak som bør inngå i neste totalrehabilitering av borettslaget. OBOS Prosjekt og Absolutt Arkitektur AS har blitt engasjert for å utarbeide underlag for rehabiliteringen i borettslaget. Beboermøter har blitt gjennomført jevnlig siden høsten 2018 og det er kalt inn til ekstraordinær generalforsamling den 13.11.2019. Her skal det etter planen fattes vedtak om hvilke rehabiliteringsarbeider som skal gjennomføres. Det har vært foreslått baderomsrehabilitering, fasadeoppussing, utskifting av vinduer, mm. Vedtak om rehabilitering vil medføre økning i både fellesgjeld og felleskostnader. I følge styret vil økningen skje trinnvis over fire år.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.11.2019

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt. En andelseier som har særlig behov for å holde dyr kan søke styret om dispensasjon fra forbudet. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 3-2.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6599562. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 919 904
Som sekundærbolig: kr 3 311 655

Felleskostnader

Kr 3 311,- per måned.

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, kabel-TV, trappevask, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Man må regne med en økning i felleskostnadene og fellesgjelden når rehabiliteringsarbeider sannsynligvis vedtas på ekstraordinær generalforsamling den 13.11.2019. Økningen vil bli gjort trinnvis, over fire år.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.10.2019:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 4 016 658,- hvorav denne andel utgjør kr 9 168,-
Restløpetid: 2 år 7 mnd
Terminer per år: 2
Flytende rente: 1,65 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, byggeområde for offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage), byggeområde for kontor, friområde og forretning/kontor, mm.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
9 168,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 209 168,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 224 315,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704190123