J. L. Johannesens gate 25

Påkostet og pen leilighet - 2 soverom - Vestvendt balkong

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK2,100,000

BRA / P-rom
65 m² / 64 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2173775492607 breddegrad, 10.9802084584837 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

NOK2,260,147

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK2,100,000
Andel fellesgjeld NOK145,000
Omkostninger NOK15,147
Totalpris NOK2,260,147
Felleskostnader NOK3,700 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 65 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse J. L. Johannesens gate 25
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1957
Energimerket Oransje F

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, J. L. Johannesens gate 25

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Boligen vi her presenterer er en påkostet og romslig 3-roms leilighet på populære Lundheim. Boligen ligger inn en stikkvei, og er omkranset av grøntområder på alle sider. Her er det minimalt med trafikk, og det er et barnevennlig område med lekeplass, barnehage og skole i umiddelbar nærhet.

Boligen har siden 2010 blitt vesentlig påkostet hvor bl.a badet har blitt totalrenovert, det er montert nytt kjøkken fra Kvik, det har blitt gjort diverse elektriske arbeider og de fleste overflater har blitt pusset opp - det meste er gjort av fagfolk. Fra stuen har man også utgang til en vestvendt balkong med fin utsikt og lite innsyn.

Boligen inneholder: Entré/gang, kott, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 m2.

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Boligen er tilknyttet Narnte borettslag som består av 40 leiligheter bygget som firemannsboliger. Boligene er adressert til Johan L. Johannesens gate som er en sidegate uten gjennomgangstrafikk sentralt på Lundheim, omtrent midt mellom Gamlebyen og Sellebakk. Tomteområdet er flatt og pent opparbeidet med gressplen, busker og trær, og de nymalte boligene i ensartet farge gir et meget godt førsteinntrykk. Det nærmeste nabolaget består av flermannsboliger, eneboliger, blokker og skole.

Nærområdet:
Lundheim er et boligområde med gode kvaliteter for deg som ønsker å bo relativt sentralt med nærhet til fine turområder som Glommastien og attraktive Gamlebyen, Kongstenanlegget med svømmehall og treningssenter, lysløype og Kong Fredriks II golfbane. I nærområdet ligger Sagabakken barneskole og flerbrukshall. Det er flere handlesenter i nærområdet, det nyeste og nærmeste vil være Østsiden Storsenter på Sorgenfri med bl.a. Rema, Apotek og Plantasjen. Sellebakk sentrum ligger like bortenfor, og der har du et godt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. Enda nærmere ligger også Joker butikken på Fjeldstad som har søndagsåpent. I retning Gamlebyen finner du Brotorget med dagligvare, Biltema, Vinmonopol, OBOS Eiendomsmeglere og baker m.m.

Ved rv. 22, som ligger 4-5 minutter unna til fots, er det gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen.

Nærområdet byr også på gode turmuligheter nede ved elven med Glommastien og tur- og lysløype i Begbymarka. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter for fritidsaktiviteter. Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad Golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud. Fra fergestedet ved Gamlebyen går det gratisferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. I tillegg har også Byfergen som tar deg til Isegran, Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløp her. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:

Kjør over Fredrikstadbrua, følg skiltet mot Sarpsborg, og følg Sarpsborgveien til Lundheim. Ta av til venstre ved Uno-X bensinstasjon, følg Graarudveien i ca 300 m og ta til høyre inn Johan L. Johannesens gate like etter svingen. Boligen ligger så på høyre side.
Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Flermannsbolig over 2 etasjer med loft og kjeller. Bygningen antas fundamentert med betongsåle til jord/leiregrunn. Grunnmur av støpt og armert betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger er oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med kledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, tekket med takstein. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 09.09.2019.

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: Entré/gang, kott, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 m2.

Det medfølger også en loftsbod med gulvflate på ca. 13 m2, to kjellerboder på henholdsvis ca. 6 m2 og ca. 6 m2 samt felles vaskeri.

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og oppgradert 3-roms leilighet med god standard. Siden eier flyttet inn i 2010 har hun bl.a satt inn nytt Kvik- kjøkken, totalrenovert badet samt oppgradert de fleste innvendige overflater. Det har blitt gjort diverse oppgraderinger på det elektriske anlegget med bl.a nye stikk og kurser, og alt arbeidet er utført av fagfolk. På utsiden av boligen har denne leiligheten fått installert et eget elektrisk punkt.

Entre:
Entréen er romslig med bl.a et praktisk kott for oppbevaring. Herfra har man adkomst til badet, det ene soverommet eller videre inn til stuen.

Bad/wc:
Badet ble totalrenovert i ca 2011 av Idé Vann og Varme, og fremstår moderne og innbydende. Det er fliser på gulv og vegger, med varme i gulvene. Badet er innredet med vegghengt klosett, servant på innredning, speilskap m/lys og dusjkabinett. Her er det også opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten. Det ene ligger med adkomst fra entréen, og det andre fra stuen. Begge rommene er av god størrelse og er praktisk innredet med bl.a skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet, og plassbygde skap på det andre. Soverommene ble pusset opp i ca 2015 av Tømrerfirma David Svensen.

Kjøkken:
Kjøkkenet er av typen Kvik, og ble montert nytt i ca 2010. Innredningen har profilerte fronter, det er laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, tapet, glassfelt og
belysning over benkeplaten samt takhøye overskap. Hvitevarer er integrerte og det er opplegg for vaskemaskin.

Stue:
Stuen er lys og luftig og har godt med vindusflater som slipper inn naturlig lys. Her er det god plass til diverse møbleringsmuligheter, og en peis som gir en lun og fin varme på vinteren. Fra stuen har man utgang til en vestvendt balkong på ca 13 m2, og med flott utsikt over grøntområdene i nærheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på badet. Forøvrig vedfyring.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Eiet tomt på ca 9.237 m2. Flat felles tomt, pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Borettslaget har avtale med Gårdsservice om gressklipping, klipping og beskjæring av hekker, samt snømåking av gårdsplassene.

Parkering

Parkering på oppmerket plass. Denne leiligheten har fått installert et eget elektrisk punkt på utsiden ved parkeringsplassen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Når det gjelder renhold av trapper, gang, fellesrom og gårdsplasser, er borettshaverne i fellesskap ansvarlig for dette. Gressklipping og snømåking blir utført av firma.

I 2008 utførte borettslaget utvendig rehabilitering av bygningene i form av utskifting av gamle vinduer og kledning, nye utgangsdører og ringeapparater, og i 2010 er sikringsskapene oppgradert til automatsikringer. I 2011/2012 er verandaene rehabilitert og alle boligene i borettslaget er nå også ferdig malt i samme farge noe som gir et helhetlig og fint inntrykk. I tillegg er det satt opp nye låsbare postkasser og stativ, samt utført utbedring og beplanting av fellesområdene ute.

I 2014 har Power Clean gjennomført rørfornying av alle avløpsrør i alle boliger. Borettslaget har 5-års reklamasjon. Mye nedbør har ført til noen fuktproblemer i kjeller på flere av byggene. Borettslaget ser på dette sammen med OBOS og vurderer hva som kan gjøres med problemet. Verandadører blir nå byttet ut etter behov, da problemer med å skaffe deler gjør det vanskelig å vedlikeholde dørene.

Borettslaget har montert kodelås på felles inngangsdør. De har også på planen å utvide parkeringsplassene på ytterligere 3 av 4-mannsboligene. Det er allerede utført ved denne 4-mannsboligen

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.776.000,-. Som budsjettert. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.143.617,-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 1.782.455,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.09.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, vedlagt samtykke fra beboerne i samme oppgang/bolig, før husdyret flytter inn/anskaffes. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

Felleskostnader

3 700,- pr Mnd
Bl.a kommunale avgifter, forsikringer på bygget, eiendomskatt, renter og avdrag på felleslån, kabel tv/internett, forretningsførsel m.m.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 27.08.2019:
- Husbanken, annuitetslån, kr. 1.732.402,-, flytende rente 1,61%, restløpetid 11 år 11 md.
- OBOS-bank, annuitetslån, kr. 4.058.220,-, flytende rente 2,90%, restløpetid 20 år 5 md

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Kommunen opplyser at ved gjennomgang av eiendomsmappen i deres arkiv, kan de ikke finne midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for det forespurte gnr./bnr., men ifølge arkivkort vises det til ferdigattest med dato 20.02.1957.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Oppvaskmaskinen på kjøkkenet medfølger salget

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

- Dagboknr.: 1992/10600-2/86 - Rettigheter iflg. skjøte - Bestemmelser om anlegg og drift av ledninger m.v.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Boligen er omfattet av kommuneplanens arealdel 2011-2023, med reguleringsplan 010614 Narnte og Lundheimområdet med tilknyttet reguleringsbestemmelser plan nr 14.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 100 000,- (Prisantydning)
145 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 245 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 260 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 09.09.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

714190072