Ingeniørveien 16

Fantastisk 4-roms med privat terrasse 41,5 kvm og nordvestvendt balkong 18,8 kvm - To lekre bad - Heis - Garasjeplass

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 000 000

BRA / P-rom
93 m² / 88.5 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9025655411239 breddegrad, 10.790947711542 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 9 943 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 000 000
Andel fellesgjeld kr 5 928 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 9 943 247
Felleskostnader kr 13 272 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 88.5 m²
Bruksareal (BRA) 93 m²
Etasje 7
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ingeniørveien 16
Kommune Oslo
Byggeår 2019
Energimerket Grønn C

Kontakt Nils Tore for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ingeniørveien 16

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beliggenhet

Kværnertoppen er et av Kværnerbyens fineste prosjekter. Det er høytliggende i terrenget med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det blir opparbeidet flotte fellesarealer med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper og belysning. Hver leilighet har tilgang til felles takterrasse beliggende i hvert bygg av prosjektet. Det vil bli etablert innvendig og utvendig sykkelparkering. De siste leilighetene i borettslaget ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020.

Nærområdet:
Kværnerbyen er beliggende mellom Vålerenga og Ekeberg, og er bygget på gamle Kværner Bruks tomt. Her finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

For den naturglade kan man gå turer langs Alnaelva opp til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Nærme finner man også Svartdalsparken.

Barnehager og skoler:
Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.
Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jodal ungdomsskole.

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget ca 1500 leiligheter, av totalt ca. 1600 boliger. De siste leilighetene ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

For deg med bil medfølger det en ekstra bred garasjeplass - og veien ut på E6 fra Kværnerbyen er meget kort!

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Byggemåte

Bygget er oppført med bæresystem i betong/stål. Fasadene består av lys puss og plater. Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard.

Innhold

Fantastisk 4-roms leilighet beliggende i 7. etasje med privat terrasse og nordvestvendt balkong. En gjennomgående leilighet med god planløsning med entrè, gang, innvendig bod, tre gode soverom, 2 flislagte baderom og åpen løsning mellom kjøkken og stue med utgang til terrasse og balkong. Det er en generell god standard, med hvit mattlakkert eik parkett på gulv og lysmalte veggflater. Det er balansert ventilasjon. Sportsbod ved garasjeanlegg for ekstra oppbevaring.

Areal

Primærrom: 88,50 kvm, Bruksareal: 93 kvm

Standard

Entre:
Entré/gang med gode oppbevaringsmuligheter. Plass til garderobeskap for oppbevaring av sko og yttertøy.

Baderom:
Baderom med lekre fliser på gulv og vegger. Fliser vegg på 40 x 20 cm i matt utførelse, og 10 x 10 cm fliser på gulv også i matt utførelse. Veggopphengt toalett, dusj med glassdører, servant med skuffer under og speil over, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og varmekabler på gulv.

Baderom 2:
Lekkert flislagt baderom. Fliser vegg på 40 x 20 cm i matt utførelse, og 10 x 10 cm fliser på gulv også i matt utførelse. Vegghengt toalett og servant med servantskap. Vendbare dusjvegger.

Kjøkken:
Romslig og åpen løsning med kjøkken og stue med generøse vindusflater som gir gode mengder naturlig lys. Kjøkkenet har innredning fra Aubo med fronter i hvit glatt med faset kant. Benkeplate i grå laminat. Avtrekkshette i overskap. Integrerte hvitevarer fra AEG med platetopp, komfyr, kjøl, frys og stillegående oppvaskmaskin (39db).

Stue:
Tiltalende stue med åpen løsning mot kjøkken. God plass til sofagruppe og spiseplass - dette er den perfekte plassen til å invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster! Utgang til takterrasse og balkong fra stue med fantastisk utsikt.

Hovedsoverom:
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverom 2:
Soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverom 3:
Soverom med plass til enkeltseng og garderobeskap. Rommet er fint egnet som kontor, gjesterom eller bibliotek.

Bod:
Innvendig bod i leiligheten på 3,4 kvm.

Privat takterrasse:
Stor herlig takterrasse på 41,5 kvm med god plass til sittegruppe og super utsikt. Tregulv på betongunderlag. Rekkverk i glass.

Balkong:
Nordvestvendt balkong på ca. 18,8 kvm med rekkverk i glass. Balkongen kan innredes i flere soner og har fantastisk utsikt og gode solforhold.

Sportsbod:
Praktisk sportsbod på ca 5 kvm i tilknyttning til garasjeanlegget.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning fra GET.

Oppvarming

Boligen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med varme i radioterer. På badet vil det være elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 234. Felles pent opparbeidet eiet tomt.

Parkering

Garasjeplass nr. 89 medfølger. Heisadkomst og plassen ligger like ved.

Vei/vann/avløp

Vei, vann og avløp er offentlig.

Forretningsfører

Borettslaget blir organisert med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.
Tlf OBOS: 22 86 55 00.

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

02.03.2020

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenr. 7118269

Felleskostnader

13 272,- pr Mnd
Felleskostnader kr 3.089,- inkl kabel-tv og internett fra GET, offentlige avgifter, samt generell drift og vedlikehold, kapitalkostnader kr 9.139,-
I tillegg påløper oppvarming og varmt vann a konto kr 744,- samt garasje kr 300 pr mnd.
Estimert endring etter avdragsfri periode kr. 9.852,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 5.928.000,-.

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. 01.05.2020 på 1,85%
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.
Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader.

Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på bygget.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttede vegger inklusiv bod og sjakter.
P-rom (nettoareal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom i boligen innvendig, inklusiv innvendige vegger.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

4 000 000,- (Prisantydning)
5 928 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 928 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 943 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713190072