Ingeniørveien 14

Toppleilighet med fantastisk utsikt - Nordvestvendt balkong på hele 14,3 kvm - Må sees!

Velkommen til Ingeniørveien 14 presentert av OBOS Eiendomsmeglere!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 960 000

BRA / P-rom
48 m² / 44 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9024028078365 breddegrad, 10.7904311547534 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 931 035

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 960 000
Andel fellesgjeld kr 2 940 000
Omkostninger kr 31 035
Totalpris kr 4 931 035
Felleskostnader kr 6 293 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 44 m²
Bruksareal (BRA) 48 m²
Etasje 8
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ingeniørveien 14
Kommune Oslo
Byggeår 2019
Energimerket Grønn D

Kontakt Nils Tore for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ingeniørveien 14

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Nedlastinger

Her kan du laste ned relevante dokumenter

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til denne fantastiske perlen beliggende i toppen av Kværnerbyen.

Dette er en leilighet for deg som ønsker det lille ekstra i hverdagen. Her kan du nyte utsikten utover Holmenkollen, Vålerenga Kirke og Postbygget!

Leiligheten fremstår som svært ekslusiv med malte veggflater i en lekker nyanse. Fra stuen har man adkomst til en nordvestvendt balkong på hele 14,3 kvm med deilig ettermiddagssol. De generøse vindusflatene gjør at utsikten trekkes inn i store deler av leiligheten.

Kværnerbyen er et rolig og tilbaketrukket område med kort vei til sentrum. Det er flotte turmuligheter langs Alnaelva, et godt kollektivtilbud og ulike servicetilbud i nærområdet.

Beliggenhet

Kværnertoppen er et av Kværnerbyens fineste prosjekter. Det er høytliggende i terrenget med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det er opparbeidet flotte fellesarealer med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper og belysning. Det er tilgang til flott felles takterrasse med nydelig utsikt utover byen. Det er både innvendig og utvendig sykkelparkering.

Nærområdet:
Kværnerbyen er beliggende mellom Vålerenga og Ekeberg, og er bygget på gamle Kværner Bruks tomt. Her finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

For den naturglade kan man gå turer langs Alnaelva opp til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Nærme finner man også Svartdalsparken.

Barnehager og skoler:
Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.
Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole.

Kulturelt:
I Kværnerbyen arrangeres det med jevne mellomrom kulturelle arrangmenter gjennom alle årets sesonger. Om sommeren har du arrangementer som St. Hansfeiring, sommerblues og utekino. Høsten byr på spøkelsesvandring gjennom Svartdalsparken, lysvandring langs elven og kortreff. I juletiden har man både julegrantenning og julekonsert, og Kværnerbylekene og eventyrstund finner sted på våren. Det lages skøytebane på vannspeilet Kværnerdammen om vinteren, som barna så fint kan leke i om sommeren.

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget ca. 1600 boliger. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.
For deg med bil medfølger det en garasjeplass - og veien ut på E6 fra Kværnerbyen er meget kort!

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen. Elsyklene kan leies på time, sesongkort med rabattert timepris eller månedskort, og man registrerer seg på www.rentabike.no.

Byggemåte

Bygget er oppført med bæresystem som hovedsakelig består av betong/stål. Fasadene består av plater. Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard.

Innhold

Lekker 2-roms toppleilighet. Leiligheten består av entre, innvendig bod, flislagt bad, soverom og stue og kjøkken i åpen løsning med adkomst til balkong. Det er en generell takhøyde på ca. 2,5 m med parkett på gulv og malte veggflater. Det er balansert ventilasjon. Sportsbod på ca. 5 kvm for ekstra oppbevaring medfølger.

Areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 48 kvm

Standard

Entre:
Entrè med plass til garderobeskap for oppbevaring av sko og yttertøy.

Innvendig bod:
Innvendig bod på ca. 3 kvm med adkomst fra entre.

Baderom:
Baderom med lekre fliser på gulv og vegger. Veggopphengt toalett, dusj med glassdører, servant med speil over samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i vaskesøyle. Downlights i tak og varmekabler på gulv. Badet er prefabrikert.

Kjøkken:
Åpen løsning med kjøkken og stue med generøse vindusflater som både slipper inn lys og utsikt. Kjøkkenet med hvite, glatte fronter med stålhåndtak. Benkeplate i mørk grå laminat og høye overskap med foring til tak. Avtrekkshette i overskap over komfyr. Det er tilrettelagt for integrerte hvitevarer.

Stue:
Hyggelig stue med plass til sofamøblement. Det er adkomst til balkong fra stue/kjøkken.

Soverom:
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Det er også flott usikt fra soverom.

Balkong:
Nordvestvendt balkong med adkomst fra stue på ca. 14,3 kvm. Balkongen har rekkverk i glass og tregulv på betongunderlag. Herfra har man fantastisk utsikt mot Holmenkollen, Vålerenga og byen forøvrig.

Kjellerbod:
Praktisk kjellerbod merket med nr. 8006 på ca. 5 kvm i bodanlegg.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Boligen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med varme i radioterer. På badet er det elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 234. Felles pent opparbeidet eiet tomt.

Parkering

Vanlig gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er mulig å parkere i Enebakkveien med beboerparkering. Ellers mulighet for privat leie/kjøp av p-plass etter oppslag. Benytter du bil av og til finnes også gode muligheter; Bilkollektivet har to biler plassert i Kværnerbyen, se bilkollektivet.no. AVIS har også biler for utleie i Kværnerbyen, se avis.no.

Vei/vann/avløp

Vei, vann og avløp er offentlig.

Forretningsfører

Borettslaget blir organisert med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.
Tlf OBOS: 22 86 55 00.

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

27.07.2020

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenr. 7118269.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

Totale felleskostnader år 1-5: kr 6.293,- pr. mnd.
Felleskostnadene fordeler slik:
Felleskostnader kr. 2.234,-
Akonto oppvarming og varmtvann 384,-
Kapitalkostnader kr. 3.675,-
Rente 1,5%

Estimert endring etter år 5 kr. 4.430,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm faktureres etter forbruk.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 2.940.000,-.

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Avdragsfrihet til og med 01.01.2025. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. 01.07.20 på 1,5 %
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan to ganger i året betale ned deler av eller hele fellesgjelden.

Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på kr. 2.618,-)

Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året, per 30.03 og 30.09, med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på bygget.

Utleie

Det krever styrets samtykke ved utleie av bolig i borettslag, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttede vegger inklusiv bod og sjakter.
P-rom (nettoareal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom i boligen innvendig, inklusiv innvendige vegger og sjakter.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

1 960 000,- (Prisantydning)
2 940 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 900 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
15 650,- (Andelskapital og Andel dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
31 035,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 931 035,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger forfaller til betaling innen overtakelse.

Oppgjøret foretas av Megleroppgjør AS, et selskap i OBOS-gruppen, org.nr. 982577675, Postboks 6666 St Olavs plass, 0129 OSlo.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 09.03.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713200008