Høiendal 5

Godt vedlikeholdt leilighet i 1. etasje med 2 soverom, balkong, sentralfyr og flislagt bad

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 100 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2361164790318 breddegrad, 10.9628814164456 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 309 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 100 000
Andel fellesgjeld kr 194 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 309 385
Felleskostnader kr 4 479 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Høiendal 5
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1965
Energimerket Lys grønn E

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Høiendal 5

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og godt vedlikeholdt leilighet med enkel adkomst i høy 1. etasje. Leiligheten inneholder 2 soverom, flislagt bad, praktisk kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 5 kvm. Her bor du sentralt i forhold til sentrum og med marka rett utenfor inngangsdøra. Kun tre minutter unna distriktets beste busstilbud til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen. Blokka har sentralvarme slik at oppvarming av boligen og varmt vann er inkludert i felleskostnadene. Det er også verdt å nevne at borettslaget har etablert ladestasjoner for elbil/hybrid, det medfølger eget matskap i kjølerom i kjeller og du kan gratis benytte felles vaskemaskin og tørkerom.

Beliggenhet

Med Fredrikstadmarka som nærmeste nabo har du her rike muligheter for turer og trening i skog og mark. Herfra er det kort vei opp til vakre Bjørndalen som i 2013 ble kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året. Tenk å spenne på seg skiene rett utenfor døra og ta en runde i lysløypa. Langs Bjørndalsdammene går det stier med mulighet for både korte og lengre turer både til fots og med sykkel. Midt i dette flotte turterrenget ligger skihytta som er et populært utfartsmål, spesielt på vinteren. Høiendal ligger likevel sentralt kun få minutter med bil fra Fredrikstad sentrum, og det er gang- og sykkelsti ned til byen og nordover langs Rolvsøyveien til Dikeveien handelsområde med Østfoldhallene, treningssenter og et mangfold av forretninger og virksomheter. Her bor du også bare tre minutter unna distriktets beste busstilbud til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen, og har et perfekt utgangspunkt når du skal kjøre nordover mot Sarpsborg, E6 og sykehuset på Kalnes.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Blokken er oppført med fire etasjer + loft og kjeller. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn og fylte masser. Grunnmur av plasstøpt betong. Støpt gulv i kjeller. Etasjeskillere av støpt betong. Bærende konstruksjoner av betong. Utvendig forblendet med teglstein. Bindingsverk med stående trekledning på balkong. Pulttak takkonstruksjon oppbygd med tresperrer og bordtak, utvendig tekket med asfalttakbelegg.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Kenneth Nymo Pettersen. Rapporten er datert 10.10.2020. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen inneholder entré/gang, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 5 kvm. Det medfølger
- Felles vaskeri og tørkerom.
- Felles sykkel- og dekkbod.
- En loftsbod med gulvflate på ca. 5,5 m2, merket med nr. 65.
- En matbod i kjølerommet på ca. 0,5 m2, merket med nr. 65.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Generelt:
Lys leilighet med noe bruksslitasje. Noen eldre flater i boligen. God standard på innredninger og utstyr. Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom: Himlinger med malt betong. Vegger med tapet. Gulv med laminat. Takhøyde målt til ca. 2,5 m.

Entré:
Romslig entré der eier har montert 2-dørs skyvedørsgarderobe. Rommet grenser til soverom, stue og bad.

Stue:
Lys stue med gode møbleringsmuligheter. Adkomst til balkong på ca. 5 kvm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Fliser og belysning over benkeplaten. Integrert koketopp og komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator over kokeplaten.

Bad:
Himling med panel. Vegger med fliser. Gulv med fliser, gulvvarme. Innredet med klosett, servant på innredning, speil og dusjhjørne med kabinettvegger. Avtrekk via lufteluke i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har 2 soverom. Det er plassbygde skap på begge soverom. Begge soverom har god størrelse og god plass til dobbeltseng.

Utstyr

Garderobeinnredning på soverom.
Skyvedørsgarderobe med speilfronter i entré/gang.
Sentralfyr
Kabel TV og internett

Oppvarming

Oppvarming fra sentralfyr med radiatorer tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Bad har elektrisk oppvarming via varmekabler.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i ca. 11466 kvm festet fellestomt. Grunneier er Schies Oscar Fylkesgartner Legat og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Høiendal 1 borettslag fremfester tomten som består av 2 festeavtaler med Fredrikstad kommune, festetid på 80 år fra 1985, og bortfester Alv Solberg med festetid 100 år fra 1971 (gjelder garasjetomt). Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Festetiden er stedvarig fra 01.12.1968.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser etter venteliste. Øvrig parkering etter anvisning på borettslagets tomt.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Høiendal 1 borettslag består av 66 andelsleiligheter. Styret har arbeidet med følgende saker i 2020: Div. arbeid i forbindelse med brannvern, byttet branndører i kjeller, felles alarmsystem i leilighetene, oppgradert kjølerom, pusset opp vaskerom og reparert 2 balkongtak. Det foreligger planer om å rehabilitere garasjene. Det er planlagt låneopptak på 660.000,- iht . forretningsfører. Dette vil påvirke andel fellesgjeld samt felleskostnadene vil øke med 3%. For de som leier garajseplass vil leie øke med ca.10% iht. forretningsfører. Borettslaget har ladestasjoner til elbil. Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 503 317,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2 307 983. Dette er kr 180 451 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til vedlikehold og lavere energikostnader. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 710 089.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

22.10.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Iht. husordensreglene er det med unntak av førerhund ikke tillatt å holde hund. Katt og annet dyr kun for hold inne i leiligheten er tillatt, men styret skal uansett varsles før innflytting og anskaffelse.

Felleskostnader

4 479,-
Sentralfyring og varmtvann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, TV signaler og internett fra get, samt øvrige driftsutgifter.
Fellestkostnader vil øke med 3%.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Det er planer om refinansiering av eksisterende lån på 660.000,- i forbindelse med rehabilitering av garasje. Låneopptaket vil påvirke andel fellesgjeld.

Lånevilkår

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr. 02.10.20:
Husbanken, lånenr 11492746, kr 4.454.777,-. Annuitetslån. Flytende rente 0,92%. Restløpetid 14 år og 3 mnd.
OBOS Banken, lånenr 98207899534, kr 8.305.726,-. Annuitetslån. Flytende rente 1,98%. Restløpetid 15 år og 11 mnd..

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.
Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)
Det foreligger ferdigattest på rørrehabiliteringen datert 13.3.2005

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Tinglyst 17.11.1962 med dagboknummer 305818 Festekontrakt - vilkår.
Tinglyst 26.06.1985 med dagboknummer 6377 Festekontrakt - vilkår. Framfestekontrakt.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Eiendommen er uregulert og hører ikke til noen reguleringsplan.
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 100 000,- (Prisantydning)
194 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 294 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 309 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 16.10.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Takstrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710200016