Velkommen til en lys og tiltalende utsiktsleilighet presentert av OBOS Eiendomsmeglere.

Havreveien 11

Lys og innbydende 2-roms (opprinnelig 3-roms) med solrik utsiktsbalkong! Pent bad og god planløsning. Vv/fyr inkl.

Priser

Totalpris: kr 3 678 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 550 000

Fellesgjeld: kr 113 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 005

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Havreveien 11

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Havreveien 11!

OBOS Eiendomsmeglere ved Mona har gleden av å presentere Havreveien 11; en pen 2-roms (opprinnelig 3-roms) leilighet i 6.etasje med flott utsikt og gode solforhold. Leiligheten fremstår som innbydende med god atmosfære og har et pent baderom, stort soverom med garderobeskap og innbydende stue med utgang til stor, usjenert balkong. Spisestuen er omgjort fra opprinnelig soverom. Eldre, velholdt kjøkken med eldre standard og det er god plass til spisebord. Leilighetn har meget gode lysforhold og en flott balkong der du kan nyte solen fra tidlig morgen til tidlig ettermiddag. Boligen kan settes tilbake til en 3-roms med enkle grep.

- Lys og tiltalende 2-roms (opprinnelig 3-roms) i 6. etasje
- Stor og flott balkong med fin utsikt utover nærområde
- Solrik balkong med sol fra tidlig morgen til ca kl 17 tiden
- Meget pent flislagt baderom fra 2007 med opplegg for vaskemaskin
- Stort soverom med garderobeskap
- Godt med lagringsplass i 2 boder
- 2 heiser
- Fyring, varmtvann mm er inkludert
- Flere matbutikker i kort avstand fra boligen, inkludert søndagsåpne butikker
- Fresh Fitness og SATS kun få minutters gange fra boligen
- T-bane og buss ca. 5 minutter fra boligen

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et veletablert boligområde på Ryen/Manglerud.

Nærhet til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Østensjøvannet er kjent for sitt yrende fugleliv og en mengde ulike fuglearter, noe som gjør dette til et flott område for barn så vel som for voksne. I tillegg er det gode tur- og friluftsområder på Ekeberg og i Svartdalsskogen/Alna. Flere skoler og barnehager i nærområdet. To kjøpesentre i umiddelbar nærhet (Manglerud senter ca. 5 minutters gange og Bryn senter, ca. 15 minutters gange) med alt av servicetilbud.

Kort vei til stor Rema 1000 butikk, søndagsåpen Kiwi og Coop Ekstra på Ryen. Døgnåpen Esso/Deli de Luca ved Ryenkrysset like ved også.

Kort avstand til buss (70, 71 og 23) (Sandstuveien kort vei fra Havreveien 11. Her går buss 70 mot Skullerud/ Nationaltheatret ( ca. 25 min) og 70 N)og T-bane (Manglerud/ Ryen T-banestasjon) med hyppige avganger til Oslo sentrum (ca. 15 min).Det tar ca. 7 minutter med bil til Oslo sentrum. Stort idrettstilbud i nærområdet med bl.a. fotball, ishockey, innebandy, turn, basketball mm. Innendørs fotballhall og ishockeyhall på Manglerud. Samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport; Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur.

Areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Standard

Entre:
Lys og romslig entré med et innvendig garderobekott med god lagrinsplass. Dørcalling. Det er plass til kommode, skoskap el. i gangen. Brann- og lydklassifisert entredør.

Bad/wc:
Pent flislagt baderom fra 2007 som ble pusset opp i regi av borettslaget. Varmebabler i gulv. Innredning med glatte fronter og heldekkende servant. Veggmontert klosett og opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med buede svingdører. Et pent og velholdt bad.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning bestående av eldre, plassbygde skap og et noen nyere underskap. Original kjøkkeninnredning med ventilatorhette. Laminat benkeplate. Fin plass til spisebord ved vinduet med fin utsikt.

Soverom:
Stort soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord. Garderobeskap medfølger. Flott utsikt fra soveromsvindu.

Stue
Meget lys og innbydene stue med flere innredningsmuligheter. Her er det god plass til sofagruppe, tv-møbler og spisebord. Store vindusflater gir godt med lys inn. Utgang til en stor og solrik balkong med flott utsikt utover næromåde. Det er muligheter for innglassing av balkongen.

Annet:
- 2 boder: 1 bod på inngangsplan, 3 kvm og 1 loftsbod 3 kvm.
- Fellesvaskeri ved inngangsplan
- Sikringsskap lokalisert i korridor. Automatsikringer, jordfeilbryter og jordfeilvarsler. 40 Amp hovedsikringer og 3 fordelingskurser. Selvavlesende strømmåler er installert.

Overflater på innvendige gulv: Flislagt gulv på bad. Linoleumsbelegg på kjøkken. Heldekkende teppe på soverom. Ellers laminatgulv. Gulvvarme (kabler) på bad.
Overflater på innvendige vegger: Flissatte vegger på bad. Malte tynnpanelplater (koreaplater) i entré/gang. Tapet på kjøkken og soverom. Glatte, malte veggflater i kott. Malt strie i stue/spisestue.
Overflater på innvendig himling: Folierte himlingsplater (tak ess) på bad. Ellers glatte, malte himlingsflater (betonghimlinger). Downlights (halogen) på bad.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,51 m.

TG2:
- Vinduer og balkongsdør: Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av bygningsdelenes stand, funksjonalitet samt alder.
- Baderom: Tilstandsgrad satt ut fra helhetlig vurdering av rommet og innredning, samt alder.
- Kjøkken: Tilstandsgrad satt ut fra alder.

Utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger; nyere kjøl- og fryseskap (med garanti) og komfyr.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Forøvrig er leiligheten oppvarmet med sentralfyring. Fyring og varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Tomten

Eiet tomt på ca. 42 713 kvm som er felles for borettslaget. Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet med gressplener, asfalterte internveier, lekeplasser og sittegrupper.

Parkering

Borettslaget disponerer parkeringsplasser. Det medfølget to parkeringsoblat som registreres inn via app (nytt elektronisk system i 2020) pr. leilighet som gir tilgang til parkeringsplassene (Førstemann til mølla prinsippet). Borettslaget har også 79 garasjeplasser. Depositum for garasjeplass er kr. 12 000,- + om. Leie kr 300,- pr måned. Se venteliste på hjemmesiden: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/garasje Forøvrig vanlig gateparkering etter stedets regler. Offentlig ladestasjon like ved inngangen til Havreveien 40. Det lagt opp til lademulighet for garasjene og utendørslading mellom Havreveien 9 og 11. Det er inngått avtale om elbil-lading med Ladeklar (Hafslund). Ref. http://storgaarden.no/0063/ladeklar

Forretningsfører

OBOS tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Storgården Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950385529, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:

Enebakkvn 160-182
Havrevn 1-3 9-11
Havrevn 2-40
Raukevn 1-5 6-10
Byggvn 1-3-5-7

Borettslaget består av 551 andelsleiligheter.
Se også mer info om borettslagets hjemmeside: http://www.storgaarden.no/

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 24 734 804. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 19 407 312. Dette er noe høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at vi har hatt etterslep på fakturering av det nye låsesystemet på ca. kr 400 000.
Årets resultat på kr 3 679 519 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

17.06.2021

Dyrehold

Etter søknad. Det må søkes styret om å holde hund eller katt også for dyr i pensjon. Se borettslagets side for mer info eller husordensregler som ligger tilgjengelige på finn annonsen og borettslagets hjemmeside: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/dyrehold

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har to lån på denne andelen. Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 113 000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.06.2021.
Andel formue på andelen pr. 31.12.2020 kr. 9 121,-

Lån nr. 1.: Eika, totalt kr 43 121 533,- Restsaldo på andelen kr. 78 262,-, annuitetslån, restløpetid: 9 år og 6 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,58%. Kapitalkostnad: kr. 740,-
Lån nr. 2.: OBOS, totalt kr 17 402 549,- Restsaldo på andelen kr. 34 087,-, annuitetslån, restløpetid: 14 år og 3 mnd, 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,58%. Kapitalkostnad: kr. 222,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på fasade foreligger.

Diverse

Større vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:
2019: Taktekking Havreveien 2-20 Asfaltert rundt lekestativ i Havredalen samt tettet en del hull i asfalten flere steder i borettslaget. Byttet sand på volleyballbanen. Kjøpt inn nytt huskestativ i enden av Havredalen.
2018: Utskifting av låssystem med brikker og døråpnere. Oppgradert lekeområde.
2016: Heiser, varmepumper (bergvarme) og oppgradert alle lekeplasser
2015: Varmepumper og heiser i høyblokkene. Skiftet sand i sandkassene og opprettet ny uteplass v/ Raukveien.
2014: Berederrom og varmepumper i høyblokkene. Utebelysning i Havredalen. Belysning i Enebakkveien og Byggveien.
2013: Brannslukningsapparater. Garasjene. Gangsti & parkeringsplasser
2012: Fibernett / IK-system/ Varmtvann/ Fyrhuset.
2011: Dører, bord, belegg, brannvarsler.
2010: Havredalen, uteareal, vedlikehold, traktor.
2009: Trapp utearealer vedlikehold.
Se innkalling til generalforsamling 2020. Ligger som link.


Vedlikehold og investeringer:
Fase 1 av taktekking i lavblokkene i Havreveien er gjennomført. Dette gjelder Havreveien 2-20.
Siste fase av automatiske dørpumper i alle inngangsdører.
Ny beplantning bak Byggveien 1-5 på oversiden av garasje og fyrhus.
Asfaltert rundt lekestativ i Havredalen samt tettet en del hull i asfalten flere steder i borettslaget. Byttet sand på volleyballbanen. Kjøpt inn nytt huskestativ i enden av Havredalen.
Komprimatorbil på våren - ble kastet ca. 20 tonn med avfall.
Sykkelrommene i høyblokkene ble tømt for gamle sykler i slutten av uke 46.
Byttet forsikringsselskap til Fremtind forsikringsselskap fra 01.01.2020.


På ekstraordinær generalforsamling 20.10.20 ble det vedtatt å inngå avtale om elbil-lading med Ladeklar (Hafslund). Se innkalling for mer informasjon om tjenesten.
På ekstraordinær generalforsamling 20.10.20 ble det vedtatt at styret skal legge frem en tidsplan for gjennomføring av fasaderehabilitering innenfor borettslagets driftsbudsjett, samt innhente anbud på kostnader til fasaderehabilitering.
Dette skal legges frem for Generalforsamlingen i 2021 som skal ta stilling til om fasaderehabilitering skal igangsettes eller om normal vedlikeholdsplan skal følges.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Eiendommen/området er regulert til boligformål og forretninger/ industri like ved.

Reguleringssak - 201407234
Ryensvingen 8 - Bolig og næringsbygg
På den seks mål store tomta i Byggveien har OBOS Forretningsbygg planer om å bygge 10 000 kvadratmeter moderne og funksjonelle kontorlokaler.

Reguleringssak - 201507831
Enebakkveien - Ryenkrysset - Sandstuveien - Sykkelrute E6. Jobbes med å etablere sykkelvei langs Enebakkveien.

Totale kostnader

3 550 000,- (Prisantydning)
113 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 663 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 678 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil og energiattest forside.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Finn.no: Visningstekst

For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere info.

Oppdragsnummer

702210062

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål