Gullskårveien 25

3-roms hjørneleilighet i 1. etasje med innglasset balkong og nytt bad fra desember 2019

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 950 000

BRA / P-rom
83 m² / 70 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2608139057104 breddegrad, 11.0019759361584 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 491 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 950 000
Andel fellesgjeld kr 526 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 491 385
Felleskostnader kr 4 792 per måned
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 83 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Gullskårveien 25
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1968
Energimerket Rød F

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Gullskårveien 25

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en 3-roms hjørneleilighet beliggende i 1. etasje med enkel adkomst. Leiligheten har innglasset balkong som gir deg et lunt og flott uterom som kan brukes også på de kjølige sommerdagene. Leiligheten har nytt flislagt bad fra desember 2019. Gangavstand til busstopp med distriktets beste busstilbud. Det er kort vei ned til Dikeveien handelsområdet som byr på det meste av forretninger. Det medfølger 2 boder i kjeller og borettslaget leier ut garasjeplasser etter venteliste.

Beliggenhet

Gullskåret ligger omtrent midt i mellom Fredrikstad og Sarpsborg og kun et kvarters kjøretur unna sykehuset Østfold på Kalnes. Med avganger hvert 8. minutt i rushtiden har du via Glommaringen tilgang til distriktets beste busstilbud mellom de to byene. Her bor du også fint til hvis du ønsker å benytte buss til sykehuset på Kalnes. Med bil er du ute på E6 på et lite kvarter og du tar deg da raskt innover til Oslo eller nedover mot Halden og svenskegrensen. For små og store innkjøp har du et rikt tilbud av forretninger med Rema 1000 beliggende like ved avkjøringen fra Rolvsøyveien og forøvrig kort vei ned til Østfoldhallen og Dikeveien handelsområde med flere dagligvareforretninger og et bredt utvalg av butikkjeder og virksomheter som blant annet SATS treningssenter. Med sine landlige omgivelser er området meget familievennlig og det er kort vei til barneskole, ungdomsskole og Steinerskolen som også ligger på Rolvsøy. Nærmeste videregående skole er Greåker vgs. som ligger ca 3 km unna. Du har også et godt utgangspunkt for å benytte de fine og nærliggende turområdene rundt Borredalen og Fredrikstadmarka for trening og fine turer både sommer og vinterstid.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Støpte fundamenter og kjellergulv på fjell/faste masser. Støpt kjellermur. Yttervegger av betong/støpte elementer forblendet med teglstein og plater/kledning. Etasjeskiller av betong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Elementtrapper mellom etasjene i fellesareal. Pvc-vinduer og balkongdør med 2 lags isolerglass. Lakket inngangsdør til leiligheten med lyd/brannklasse dB 35/B30. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstmann Martin Eliassen. Rapporten er datert 06.01.20. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen inneholder entré, stue, kjøkken, 2 soverom, disponibelt rom og bad. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med flott utsikt. Det medfølger bod i kjeller på 1 kvm og 1,5 kvm, samt fellesarealer for lagring.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 89 kvm

Standard

Generelt:
Leiligheten har normal bra standard. Noe småskader på laminatgulv og åpen skjøt i gulv på kjøkken. Riss i murpuss på pipen.

Gulv: Laminat, fliser og belegg.
Vegger: Malt brystpanel/tapet,, malt strie, malt betong og fliser
Himling: Malt betong og takess

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er vedovn i stuen. Det er satt opp en lettvegg i stuen for å få et ekstra soverom. Dette er ikke et godkjent soverom. Veggen kan lett tas ned for å få større stue. Fra dette rommet er det også utgang til innglasset balkong på ca. 13kvm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum og ettgrepsarmatur. Malte fliser over benk. Flow stop lekkasjestopper, kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr, avtrekksvifte med kullfilter, varmtvannsbereder plassert i benkeskap. Benkeskap ved siden av komfyr mangler sokkel, dør subber mot gulvet. Oppvaskmaskin er ikke tilkoblet vann og avløp og benkeplaten er ikke montert fast. For øvrig er innredning i grei stand med normal bruksslitasje.

Bad:
Helfliset bad med takess i himling. Renovert desember 2019 i regi av borettslaget. Badet er ustyrt med varmekabler, dusjhjørne med glassdører, baderomsinnredning med servant og ettgrepsarmatur samt speilskap, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har 2 romslige soverom og et lite rom i stuen. Det er god skapplass på begge store soverom. Åpen el-boks med synlige el-kabler i ett soverom.

Utstyr

Kabel TV m/ dekoder fra Canal digital/Telenor
Porttelefon

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk via panelovner eller oppvarming med vedovn. Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i ca. 24803 kvm festet fellestomt. Grunneier er Theresa Walle Jacobsen og Glenn Walle, og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Gullskåret borettslag fremfester tomten. Festeavtalen er på 100 år og utløper 2066 med rett til fornyelse med 50 år av gangen. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen hvert 10. år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området. Det er opparbeidet en stor felles parkeringsplass på forsiden av blokka mot Rolvsøyveien.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslag: Gullskåret Borettslag Org.nr. 950090146

Borettslaget ble oppført i 1968 og består av 112 leiligheter fordelt på 6 blokker.

I 1989/90 ble det foretatt utvendig rehabilitering med etterisolering og nye fasader, vinduer og dører. Borettslaget er rehabilitert med utvidet og innglasset verandaer, nye inngangspartier og oppganger ca 10 år etter det. Lekeplassen har blitt oppgradert i løpet av høsten 2009. I 2010 er det gjennomført brannteknisk kontroll. I 2011 er det utført radonmålinger som viser at nivåene er under det som utløser behov for tiltak. Vask av trapper blir utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har i 2014/15 utført større vedlikeholdsarbeider som impregnering og spekking av fasade av blokk 23/25 og utvidelse av mopedbod. I følge årsberetningen fra 2017 har laget gjennomført renovering av vegg i blokkene 21, 23 og 25. I 2018 hadde borettslaget hatt oppe til avstemming og utført arbeider på sikringsskap, nødlys, garasjeporter, sparebelysning samt nytt taktekke og vedlikehold av fasader.

Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling i februar 2019 hvor det ble vedtatt full baderomsrehabilitering med opptak av lån på 41.000.000,-. Arbeidet har omfattet full renovering av badene/separat wc med bl.a. nye sluk, membran på gulv/vegg og varmekabler i gulvet. På kjøkken og vaskerom er det skiftet vann og avløpsrør og det er montert vannstoppeventil i kjøkken og vannstoppvarsler på vaskerom.
På beboermøte i desember 2019 ble det informert om at det vil være behov for et ytterligere låneopptak på kr. 3- 4 000 000,- pga. teglstensarbeider som ble dyrere enn først antatt. Dette låneopptaket ble utbetalt 1.september 2020.

Borettslaget har vaktmester som ivaretar den daglige driften og løpende vedlikehold i hht instruks. Vaktmester har kontor i Gullskårveien 20 og er åpent hverdager mellom kl. 07.00-15.00.

Borettslagets økonomi:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 5.340.869,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 32.355.614,-.
Resultatet for 2019 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 27.496.808,- og ble foreslått dekket ved overføring fra egenkapital samt til udekket tap. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1.809.994 og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.10.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Det ikke tillatt å holde dyr i leiligheten uten at det foreligger svært gode grunner. Se vedlagte husordensregler for nærmere informasjon om søknad om tillatelse hvis det foreligger svært gode grunner for hold av hund eller katt.

Felleskostnader

4 792,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, festeavgift, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste og øvrige driftsutgifter.
Det kommer en ny økning i felleskostnader i april 2020. Det kan komme flere økninger i løpet av 2020.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 29.09.2020:
- Handelsbanken, annuitetslån, kr 52.300.000,-, flytende rente 1,75%, restløpetid 35år.
- Husbanken, annuitetslån, kr 8.466.224,-, flytende rente 0,92%, restløpetid 12år 4md.

Lånet i Handelsbanken har avdragsfrihet t.o.m 01.04.2021.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 29.01.1968.

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Dagboknr 300425, tinglyst 18.01.1965 Festekontrakt - Vilkår
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål friområde og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til gang-/sykkelvei, blokkbebyggelse, kjørevei og offentlig friområde i reguleringsplan 0106586 Dikeveien Nord godkjent/vedtatt 14.05.2009 og 0106340 Vallefjellet Rådalen godkjent/vedtatt 02.04.1992 med reguleringsbestemmelser. Planforslag 01061112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim er varslet igangsatt 17.11.2014.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 950 000,- (Prisantydning)
526 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 476 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 491 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 16.10.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Eierskifterapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside,
nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710190263