Gudeberg allé 14

2- roms i 1. etasje med balkong. Attraktivt og populært område. Eldre standard. Sentralfyr

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 850 000

BRA / P-rom
54 m² / 54 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2052688656339 breddegrad, 10.9665979230983 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 983 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 850 000
Andel fellesgjeld kr 118 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 1 983 385
Felleskostnader kr 4 065 per måned
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 54 m²
Bruksareal (BRA) 54 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Gudeberg allé 14
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1960
Energimerket Grønn G

Nabolagsprofil, Gudeberg allé 14

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Velkommen til Gudeberg allé 14 - en praktisk 2- roms som ligger i 1. etasje. Her har man enkel adkomst fra bakkeplan. Leiligheten har generelt en enkel standard fra byggeår med behov for oppussing. Videre har man en balkong på ca. 9m² og både bod på loft og kjeller. Det er inkludert oppvarming via sentralfyr og varmtvann i felleskostnadene.

Gudeberg er et populært og attraktivt område med kort nærhet til Gamlebyen. I nærområdet finner man flere matbutikker, blomsterbutikk, Råde bakeri, Apotek med mer. I tillegg er det flotte turmuligheter i området og man har gangavstand til Gamlebyen. Det er videre gangavstand både til bussforbindelser og til fergene - som er gratis.

Du vil komme til å sette stor pris på nærbutikken din som du finner rett over veien, og det tar deg bare noen minutter å gå dit. Brotorget butikksenter har langåpen Rema 1000 butikk, i tillegg har du andre forretninger slik som Mathisen blomster, Råde bakeri, apotek, Biltema og Vinmonopolet. I bygget finnes også andre servicefunksjoner slik som naprapat, frisør mm. Ønsker du et alternativ til Rema så finner du Kiwi like ved, også denne har langåpent. Fra leiligheten er det gangavstand ned til Glomma og også til Gamlebyen der du finner utallige koselige forretninger med klær, kunsthåndverk, antikk og brukt og fine gaveartikler til hus og hjem. Mange hyggelige og intime små spisesteder og kafeer finner du også. Her kan du slappe av med en kopp kaffe og en hyggelig prat både med tilreisende og fastboende som bruker bydelen aktivt.

Trenger du å komme deg over til sentrumssiden uten bil har du et par muligheter. Du kan gå de få meterne bort til bussholdeplassen ved brohodet. Her går det busser både mot Sarpsborg, Halden og mot sentrum og videre oppover Rolvsøyveien. Ellers kan en 10 minutters gåtur ned til fergeleie for å ta fergen rett over til Cicignon eller Byfergen mot Kråkerøy - sentrum - Gressvik absolutt anbefales. Turen rett over elven tar mindre enn ett minutt og du kan rusle inn til sentrum langs bryggekanten. Og fergene - de er gratis

Nærområdet byr også på flotte turstier langs Glommastien eller i lysløypa på Begby. Det kan også være spennende å utforske Kongsten fort. Kongstenanlegget ligger også ved innkjøringen til Gamlebyen og her er det både innen- og utendørs svømmebasseng og et treningssenter. Kong Fredrik II golfbane ligger også like ved.

Spredt bebyggelse av leiligheter og eneboliger.

Se kartskisse.

Etasjeskille utført i betongkonstruksjon. Det er utkraget terrasse oppbygd med stålkonstruksjon. Terrassebord har behov for vedlikehold. Det er heltre ytterdør fra byggeåret. Vinduer med 2- lags isolerglass med trerammer. Vinduer og dører er trolig fra 80-tallet. Utvendig har borettslaget byttet taktekket 2016.Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Håvard Hansen den 08.01.2020. For utfyllende opplysninger om byggemåte, se denne.

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder:

Gang, soverom, kjøkken, bad og stue.

Videre disponerer andelen bod på loft og i kjeller.

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Gudeberg allé 14 er en 2- roms leilighet som ligger i 1. etasje. Her har man en enkel adkomst fra bakkeplan. Leiligheten har en praktisk planløsning. Generelt innehar leiligheten en eldre standard med behov for oppussing.

Gulv: Vinyl og fliser
Himling: Malte slette tak
Vegg: Miljøstrie og tapet

Bad:
Badet er flislagt på gulv og våtromstapet på vegger. Det er innredet med frittstående toalett, enkel servant og dusjkabinett. Videre er det oppvarming via radiator og utlufting via nedtrekksluke.

Kjøkken:
Det er et plassbebygd kjøkkeninnredning fra byggeår som består av malte fronter og benk i rustfritt stål/respateks. Det er fliser på vegg over benk og frittstående hvitevarer. Kjøkkenet har en eldre standard med behov for oppussing.

Soverom:
Leilighetens soverom er av god størrelse med god plass til dobbeltseng og faste integrerte garderobeskap.

Stue:
Stuen er romslig med gode møbleringsmuligheter hvor man har plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen har man utgang til en balkong på ca. 9m².

Automatsikringer
Kabel-TV
Brannvarslingsanlegg
Faste skap på soverom

Elektrisk oppvarming og via felles sentralfyringsanlegg som også inkluderer oppvarming av varmt vann.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Felles eiet tomt på ca. 1635 m². Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær og busker. Asfalterte biloppstillingsplasser og adkomstveier.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser i borettslaget. Oppmerkede parkeringsplasser foran blokkene.

Offentlig tilknyttet.

OBOS Østfold

Gudeberg borettslag, org. nr. 950016973.

Borettslaget består av 90 leiligheter fordelt på 6 blokker. Det er felles vaskeri i hver blokk, og sentralfyring og varmtvann fra felles varmtvannsberedere. I 2017 og til idag har styret arbeidet med bla. vedlikehold av fasader og verandaer. Vedlikeholdet ble omfatter bla. vask og impregnering av fasader, utskifting/maling av vinduer, innsetting av lufteventiler og luftespalter. Utskiftninger av gamle vinduer vil fortsette i 2019. Soilrør i kjeller skiftes ut etter behov. Det ses på muligheter for installasjon av ladestasjoner for el-bil. Det er stipulert en kostnad på 1-1,4 millioner. Styret arbeider videre med saken i samarbeid med Østfold prosjekt. Det er satt av 500.000 kr i budsjettet til vedlikehold/utbedring av bla. varmesystem, avløpsrør og vinduer. Borettslaget skal begynne å se på mulighetene for å foreta rørfornying eller full rehabilitering av badene.

Økonomi:

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 4.364.424,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 3.737.314. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 Kr. 1.317.916,-.

En selger har rett til å overdra sin andel, men kjøperen må godkjennes av borettslaget for at overdragelsen skal bli gyldig ovenfor borettslaget.

Det må søkes styret, samt beboerne i oppgangen om tillatelse til å holde hund eller katt, jf. husordensreglene.

Gjensidige Forsikring med polisenummer 78963009.

Kr. 451 437,- som primærbolig og kr. 1 625 172,- som sekundærbolig for inntektsåret 2018. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 25 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistret pr. 1. januar) , og ca. 80 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

4 065,-
Sentralfyring/varmt vann, renter/avdrag på felleslån, kommunale avgifter, eiendomskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, Kabel-TV inkl. internett, trappevask og øvrige driftsutgifter

Sum andel fellesgjeld er kr. 118 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.12.19.

Borettslagets felleslån pr. 03.12.2019:

DNB, annuitetslån, kr. 6 686 800,-, restløpetid 26 år og 4 mnd., flytende rente 3,60%
Husbanken, annuitetslån, kr 4 374 593,-, restløpetid 12 år og 7 mnd., flytende rente 1,30 %.
Husbanken, annuitetslån, kr 26 638,-, restløpetid 9 år og 1 mnd., flytende rente 1,89%.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. I følge opplysninger fra Fredrikstad Kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 16.06.2011. Eiendommen er regulert med formål blokkbebyggelse, garasje og gangvei omfattet av reguleringsplan 17. Kvart. øst for Gudeberg Alle. Planen var godkjent 20.07.1955.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

1 850 000,- (Prisantydning)
118 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 968 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 983 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet Boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Christoffer Dahle Olsen

710190254