Galgeberg 3M

Solrik HJØRNELEILIGHET med balkong. Flott utsikt fra Ekebergåsen i øst til Holmenkollåsen i vest! Fyring +v.v. inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 600 000

BRA / P-rom
70 m² / 70 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9079510598305 breddegrad, 10.7799285983174 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 830 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 600 000
Andel fellesgjeld kr 215 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 4 830 385
Felleskostnader kr 4 234 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 70 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Galgeberg 3M
Kommune Oslo
Byggeår 1936
Energimerket Lys grønn G

Nabolagsprofil, Galgeberg 3M

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Leilighet beliggende på Galgeberg/Vålerenga i etablert boområde vesentlig bestående av bygårdsbebyggelse. Området består i all hovedsak av blokk- og småhusbebyggelse. Galgeberg borettslag er et veldrevet borettslag som ligger fritt til på en liten høyde, med gode solforhold. Blokka ligger i overgangen mellom Galgeberg og Kampen/Vålerenga og har derfor en meget attraktiv beliggenhet, med ca.10 minutters gange til Oslo Sentrum.

Nærområde
Tøyen er et område i blomstring; med stadig nye kafé- og utelivstilbud, yrende parkliv og de storslåtte veggmaleriene som er blitt så karakteristiske for bydelen. Fra boligen er det kort avstand til nyrenoverte og populære Tøyen torg, den nye bydelen i Bjørvika, badeplassen på Sørenga og idylliske Kampen og Vålerenga. Både bykjernen og Grünerløkka ligger en kort spasertur unna.

Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i de mange omkringliggende parkene. Like i nærheten finner du Kampen park, fantastiske Botaniske hage, de naturhistoriske museene, ruinene i Middelalderparken, Munch-museet, den nye lekeplassen i Botsparken, Tøyenbadet og den romslige og velholdte Tøyenparken. På sommerhalvåret kan du benytte dagen på Sørenga sjøbad som ligger noen minutters sykkeltur unna. Det er kort avstand til gode turmuligheter i Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Rett bortenfor blokken er Jordal sportspark med blant annet fotballbane, skøytebane, skateanlegg og muligheter for å praktisere amerikansk fotball. For barn finnes dessuten flere lekeplasser i området- og Kampen økologiske barnebondegård er bare noen minutter unna.

Rett utenfor bygningen bygges nye Jordal park, der Hovinbekken vil renne forbi. Parken planlegges ferdigstilt sommeren 2020. Se Oslo kommunes nettsider for mer informasjon: https://magasin.oslo.kommune.no/byplan/jordal-park-blir-gronnere-og-blaere

Servicetilbud
I umiddelbar nærhet finner man flere spisesteder, dagligvareforretninger og puber. Kort vei til Bjørvika, Grønland og sentrale deler av sentrum med forretninger, servicetilbud og kommunikasjon. Leiligheten ligger i et meget populært område nært Tøyen torg, som har mange nyåpnede kafeer, spise- og utesteder. Her finner du det attraktive utestedet Postkontoret, bakeriet Nord - med et unikt konsept som bakeri og restaurant på dagen og drinkbar på kveldstid. Rett ved ligger dagligvarebutikk Coop og Rema 1000.

Det er gangavstand til sentrum, Grønland, Middelalderparken og Bjørvika med Operaen og det kommende nye Munch-museet og Deichmanske hovedbibliotek. Øvrige service- og forretningstilbud finnes i Grønland Basar, på Grünerløkka, i Karl Johans gate, Byporten shoppingsenter, Oslo City og de øvrige handlegatene i sentrum med et rikt utvalg. På Tøyen er filialen til Deichmanske bibliotek renovert og nyåpnet med flotte arbeids- og leseplasser og separat ungdomsbibliotek.

Kollektivtilbud
Bredt utvalg av kollektive transportmuligheter i umiddelbar nærhet. Buss finner du rett utenfor døren. 20-bussen stopper i Jordalgata, og 37-bussen med holdeplass i Strømsveien går hele døgnet. Buss 100 går "dør til dør" til Alna senter og til IKEA, hhv. 10 og 14 minutter. Alle byens T-banelinjer stopper på Tøyen. Og det finnes flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Gangavstand til Munkegata holdeplass hvor man kan benytte trikkelinje 18 og 19 samt buss 34 og 74.

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Grunnmur i betong. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig med spekket tegl. Vinduer med isolerglass fra 1988, karm og ramme i tre. Stue: Vinduer med isolerglass fra 2017, karm og ramme i tre. Balkongdør med isolerglass fra 2017, karm og ramme i tre. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen tilstandsrapport i salgsoppgaven. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Svært solrik leilighet med sørvestvendt balkong og nydelig utsikt fra Ekebergåsen i øst til Holmenkollåsen i vest! Store vindusflater som gir gode lysforhold. Fine originale tregulv. Meget god planløsning som består av:

Romslig entré med plassbygd skap.

Flislagt bad med varmekabler og downlights pusset opp i regi av borettslaget i 2005. Veggmontert dusj med dusjvegger, klosett, servant med skuffer og speilskap med belysning. Opplegg for vaskemaskin i bad. Vaskemaskin følger ikke med leiligheten.

2 soverom av god størrelse. Skyvedørskap i ett soverom.

Stort kjøkken med integrerte hvitevarer. Ventilator i hette med kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin. Koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin medfølger salget.

Lys stue med plass til sofagruppe og spisebord. Adkomst til vestvendt balkong på ca. 7 kvm. Plass til utemøbler.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 6 kvm og en loftsbod med gulvareal og skråtak på ca. 4 kvm i følge opplysninger hentet fra tidligere salgsprospekt. Bodene ble ikke inspisert av takstmannen.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslaget har fellesvaskeri i oppgangene C, D, G, H, J og K.

Borettslagets egen vaktmester som ivaretar den daglige driften og vedlikeholdet i borettslaget. Borettslaget har avtale med Nino Pareglio om ukentlige trappevask.

Se borettslagets hjemmeside http://www.galgeberg3.no for mer informasjon.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Varmekabler på bad.

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 6259 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser

OBOS

Borettslaget består av 175 andelsleiligheter. I tillegg kommer 3 tjenesteleiligheter. Galgeberg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948159171, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Galgeberg 3. Gårds- og bruksnummer:
232/137 og 6232/137.
Første innflytting skjedde i 1936.

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2017-2018 Maling av alle vinduer
2017 -2018 Utskiftning av vinduer Skiftet ut vinduer med TG3 samt alle balkongdører
2015 - 2016 Takrehabilitering. Komplett rehabilitering av tak og nedløpsrør
2013 Fyrhuset. Isolering av rør
2012 Ventilasjonsrens
2011 Høytrykkspyling av soilrør kjøkken
2010 Utbedring av støttemur/drenering/tak Utbedring av støttemur, samt drenering og nytt tak på forretningsbygg.
2009 Inngjerding av parkeringsplasser. Inngjerding av parkeringsplasser for moped/MC.
2008 Tilstandsrapport/vedlikeholdsplan. Tilstandsrapport/vedlikeholdsplan samt ENØK-analyse utarbeidet.
2007 Inngjerding av sykkelstativ
2006 Oppdatering av brannsikringsutstyr
2005 Utvendig maling av vinduene.
2004 - 2005 Våtromsrehabilitering.
2002 Rehabilitert utomhusanlegget.
2000 - 2001 Nye vaskemaskiner og tørketromler.
1998 Ny oljekjele installert.
1998 - 1999 Oppussing av oppganger.
1996 Fyringsanlegget er rehabilitert.
1995 Diverse. Skiftet dører, kjellervinduer og vinduer i oppgangene. Samt nye takrenner, beslag og nedløp montert.
1993 Det elektriske anlegget ble rehabilitert. Ny elektrisk fyrkjele montert.
1990 Brannbalkonger og balkonger ble totalrenovert.
1983 Soilrør og stigeledninger. Soilrør samt stigeledninger for vann ble skiftet og installert på kjøkken.
1981 - 1982 Nye vinduer ble satt inn.

I følge mail fra forretningsfører utreder borettslaget muligheten for etablering av nye avfallsbrønner.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

21.01.2020

Ja.

Det er ikke tillatt å holde dyr.
Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Før søknad om dyrehold sendes til styret, skal søker skriftlig selv rette en forespørsel til aktuelle beboere/andelseiere, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger.
Ved et eventuelt dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret må straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, for eksempel oppskraping av dører og karmer, skader på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
4. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer med lukt, bråk, etc. eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Borettslagets eiendom er forsikret i IF Skadeforsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 120 773,-
Som sekundærbolig: kr 4 034 781,-

Kr 4.234,-
Herav:
Felleskostnader kr 3.530,- inkl. fyring, varmt vann, fellesvaskeri, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, grunnleie kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjenester, trappe/gangvask.
Kapitalkost. lån 1 OBBK0 kr 704,-

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: EIKA1, annuitetslån
Saldo: kr 4.338.556,-
Løpetid: 20 år 11 md
Rentesats: 2,95%, flytende rente
Andel av saldo: kr 35.847,-

Lånetype: EIKA2, annuitetslån
Saldo: kr 9.033.526,-
Løpetid: 25 år 7 mnd
Rentesats: 2,95%, flytende rente
Andel av saldo: kr 74.589,-

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 12.016.973,-
Løpetid: 15 år 5 md
Rentesats: 2,95%, flytende rente
Andel av saldo: kr 104.449,-

Borettslaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale) på lånet (med andel saldo kr 104.449,-). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden på dette lånet. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. mai og 30. november på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Ved innfrielse av andel fellesgjeld på dette lånet vil man få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag kr 704,-) som kreves inn sammen med felleskostnadene. Felleskostnadene vil da utgjøre kr 3.530,- ifølge info fra forretningsfører.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Galgeberg 3 I-M - Våningshus - Exdok (attestert) - 1935.
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger. Borettslaget er oppført på Byantikvarens gule liste. I forbindelse med oppføring av nye Jordal Amfi blir Jordalparken oppgradert og utvidet. Rett utenfor leiligheten har det vært parkeringsplasser, der kommer det i
stedet park og åpent vann, for mer info se plan og bygningsetatens sine sider under planinnsyn. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

4 600 000,- (Prisantydning)
215 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 815 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 830 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (09.01.2020) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

701200002