Fasade

Dronning Åsas vei 8

TØNSBERG - SOLVANG Attraktiv 3 roms leilighet i 4 etg. Sydvestvendt med innglasset balkong. Heis

Priser

Totalpris: kr 2 449 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 000 000

Fellesgjeld: kr 434 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 534

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Dronning Åsas vei 8

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet i 4. etasje med stor innglasset balkong. Fin utsikt/skue mot Solvang og Slottsfjellet! Leilighetens bad er rehabilitert i regi av borettslaget i 2015 med god standard.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sydvestvendt og solrikt til i 4 etasje med en fin utsikt/skue mot Solvang og Slottsfjellet! Sentral og rolig beliggenhet i gangavstand til bl.a. Tønsberg sentrum, jernbanestasjon, barne-, ungdoms- og videregående skole og flotte rekreasjonsområder med bl.a. lysløyper i umiddelbar nærhet. Kort vei til Heimdal med bl.a. MENY dagligvareforretning med bank, Kilen Handelsområde m/bl.a. REMA 1000 dagligvareforretning med postkontor og ulike typer forretninger. Tønsberg Messområde ligger også i kort avstand fra eiendommen.

Bebyggelse

Tårnbo borettslag består av totalt 40 leiligheter (10 stk. 2-roms, 20 stk. 3-roms og 10 stk. 4-roms). Denne leilighet er en 3-roms.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum følg Halfdan Wilhelmsens Allé over jernbaneovergangen og hold venstre felt over i Stenmalveien. Følg Stenmalveien opp Stenmalen og ta Trudvangveien til høyre ved lysregulert fotgjengerfelt ved "Solvang Terrasse" og Tønsberg Gressbane. Følg Trudvangveien forbi kolonihagen og ta 2. avkjøring til venstre inn i Dronning Åsas vei. Leiligheten ligger i den midtre høyblokken, Dronning Åsas vei 8.

Byggemåte

Bygningen er oppført i betong.

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og inneholder: Entré/gang, 2 soverom, oppusset/rehabilitert bad, kjøkken med spiseplass og stue med utgang til stor, innglasset balkong med fin utsikt/skue mot Solvang og Slottsfjellet!

Leiligheten har en tilhørende bod i fellesarealet.
Fellesvaskeri og et mindre trimrom i 11. etasje, hvor en også har tørkestativ på taket utenfor fellesvaskeriet.
Felles avfallsrom på inngangsplan.

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Standard

En pen og tiltalende 3-roms leilighet Alle bad i blokken er i 2015 pusset opp/rehabilitert i regi av borettslaget, hvor også rørstammer i blokken er utskiftet. Badet framstår nytt, lyst og delikat med god standard.
Automatisk portåpner mot blokkens inngangsdør.
Heis i bygget.
Innebygget balkong med rekkverk i glass og aluminium og belegg/membran. Arbeidet er utført i ca. 2003. Det er skyvedører på den øverste delen av rekkverket. På gulvet er lagt noe terrassebord på eksisterende terrassebelegg.

KJØKKEN: Hvit og pen innredning med hvite profilerte fronter. Opplegg for oppvaskmaskin.

BAD: Bad er bygget nytt i 2015 av AF-Gruppen, i regi av borettslaget og OBOS.
Alt av vann og avløpsrør samt el-opplegg er skiftet. Flislagte gulv og vegger. Varmekabler. Vegghengt toalett Dusjdører i glass.Innredning med speilskap. Opplegg for smal vaskemaskin. LED spottere i himling.

Stort sett malte flater på vegger og parkett på gulv.

Det er felles varmtvannsbereder og radiatorovner til alle leilighetene i blokken.
Det er montert nye termostater/ventiler på ovnene, antatt i ca. 2013.
Automatisk vannstopp ved lekkasjer er montert på kjøkken i 2016.
Borettslaget har felles avtrekksanlegg fra kjøkken og bad, som er oppgradert i 2015.
Bygget har heis, brannvarslingssystem og callinganlegg.
Hvitevarer: Kun oppvaskmaskin følger salget.

Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Vannbåren varme/fjernvarme fra Skagerak Varme med radiatorer. Varmekabel i baderomsgulv.

Tomten

Pent opparbeidede fellesområder med plen, beplanting og opparbeidet felles uteplass. Asfaltert adkomst og fellesparkering.

Parkering

Andelseiere i borettslaget har mulighet til å leie garasjeplass mot månedlig leie i Tårnbo Nord borettslag sitt garasjeanlegg ved å søke styret der. Det er venteliste. Tårnbo Nord borettslag prioriterer egne andelseiere så lenge det er søknader fra andelseiere i eget lag. Tårnbo borettslag har i tillegg 16 p-plasser på egen gårdsplass. Det betales ikke leie for disse.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Forretningsfører

OBOS Vestfold

Borettslaget

Tårnbo Borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier skal godkjennes av borettslagets styre.

Dyrehold

Det er ikke tillatt å ha husdyr i Tårnbo Borettslag, men førerhund og innekatt aksepteres, se retningslinjer for hold av innekatt i husordensregler. Husordensregler med retningslinjer for hold av innkatt er lagt ut på Finn.no.

Forsikring

Bygningsforsikring i Tryg forsikring AS, polisenr.: 6656010.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som sekundærbolig for 2020 / Kr 2.069.368,-.

Felleskostnader

Kr. 5.534,- som inkluderer: Renter og avdrag på felleslån, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, Canal Digital kabel-tv og bredbånd, rengjøring av fellesareal, vaktmester, oppvarming og varmtvann, forretningsfører- og revisjonshonorar, styrehonorar, medlemskontingent på hovedeier og andre driftskostnader i borettslaget.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr 434.000,- pr. 01.05.21

Lånevilkår

Tårnbo borettslag har 2 stk. lån i Handelsbanken.

Handelsbanken: Lånenr.: 9481.71.80579. Restsaldo: Kr 16.441.309,-. Restløpetid: 24 år og 2 mnd. Terminer pr. år: 4. Avdragsfrihet: Nei. Type lån: Annuitetslån. Flytende rente. Rentesats 1,50%.

Handelsbanken: Lånenr.: 9481.71.80560. Restsaldo: Kr 861.343,-. Restløpetid: 10 år. Terminer pr. år: 4. Avdragsfrihet: Nei. Type lån: Annuitetslån. Flytende rente. Rentesats 1,50%.

OBOS gjør oppmerksom på at det kan være mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Sum andel fellesgjeld (kun lån) er avrundet opp til nærmeste hele tusen.

Det er ikke IN-ordning i borettslaget. IN-ordning er en individuell nedbetalingsordning, som gjør at andelseier har mulighet til å nedbetale hele eller deler av andel fellesgjeld ved hovedforfall på lån(ene).

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Megler er ikke blitt forelagt opprinnelig ferdigattest på nybygg fra 1962. Megler har vært i kontakt med Kommuneutvikling i Tønsberg kommune ifm. hva som er årsak til at ferdigattest ikke foreligger, og fått beskjed om at dette ikke vites og at den kan være kommet bort i kommunens arkiv.
Ferdigattest på innglassing av balkonger er utstedt 03.01.2006
Ferdigattest på rehabilitering av 40 bad er utstedt 15.01.2016.

Diverse

Interessenter oppfordres ellers å gjøre seg kjent med den avholdte tilstandsrapports enkeltpunkter under hver bygningsdel. Tilstandsrapporten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Borettslaget har ansatt vaktmester.
Borettslaget har ansatt renholder.

Borettslaget har avtale med Canal Digital vedrørende kabel-TV og bredbånd. Borettslaget har avtale med Telenor vedrørende fasttelefon. Avtalene er inkludert i felleskostnader. Andelseier kan selv bestille og betale for tillegg til avtalene.

UTDRAG AV FESTEKONTRAKT SOM FØLGER SOM TILLEGG TIL SALGSOPPGAVEN:
Bortfester: Tønsberg kommune
Festetid: 100 år regnet fra 01.01.1961.
Regulering av festeavgift: Avgiften bestemmes for 25 år av gangen etter gjeldende tomtepriser.
Årlig festeavgift: kr 27.950,-
Kopi av festekontrakten følger som tillegg til salgsoppgaven.

Eier har selv satt opp håndusj på badet.

Adgang til å framleie må søkes borettslagets styre. Boligen er registrert med en bruksenhet.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Veg og boligbebyggelse, Kommuneplan (22.5.2019)

Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid eller eksisterer planforslag som inkluderer/berører eiendommen.

Totale kostnader

2 000 000,- (Prisantydning)
434 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 434 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 449 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.06.2021 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside.Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Jonassen

Oppdragsnummer

712210042

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål