Dr. Dedichens vei 114

Lys, gjennomgående 4-roms andelsleilighet i hyggelige omgivelser på Trosterud. |Balkong|Garasjeplass|Moderne bad|

Velkommen til Dr. Dedichens vei 114!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 850 000

BRA / P-rom
80 m² / 80 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9266533853173 breddegrad, 10.8699315306268 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 991 928

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 850 000
Andel fellesgjeld kr 126 374
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 991 928
Felleskostnader kr 4 789 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 80 m²
Bruksareal (BRA) 80 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Dr. Dedichens vei 114
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød E

Kontakt Bendik Hoff for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Dr. Dedichens vei 114

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

I Dr. Dedichsens vei 114 finner du en lys og gjennomgående 4-roms andelsleilighet 3. etasje med flott utsyn over borettslagets fellesområder. Leiligheten har god planløsning med romslig entre, delikat bad/wc, 3 soverom, stor kjøkken og stue med utgang til sydvestvendt balkong på 13m² med flotte solforhold. Leiligheten disponerer også garasjeplass m/EL-billader i felles garasjeanlegg og 1 kjellerbod, samt bruk av fellesbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Entré: Flislagt entré med varmekabler i gulv, lakkert MDF-panel og malte veggoverflater i delikate farger.

Stue: Lys og romslig stue med god plass til sofa og spisebord. Parkett på gulv og lakkerte MDF-panel og malte veggoverflater. Stuen har store sydvestvendte vinduer som slipper inn mye lys. Fra stuen er det utgang til balkong på 13 kvm med utsikt til Holmenkollen.

Kjøkken: Delvis åpen stue/kjøkken med parkett på gulv og malte veggoverflater. Flott kjøkkeninnredning med malte 1-speils fronter som er oppgradert i 2014. Integrert stekeovn og koketopp, samt oppvaskmaskin.

Bad/WC: Romslig flislagt bad/wc med varmekabler i gulv, stort dusjhjørne og moderne innredning som er pusset opp i regi av forrige eier i 2016. På badet er det også opplegg for vaskemaskin.

Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Malte veggoverflater og parkett på gulv.

Soverom 2: Et fint rom som egner seg ypperlig som kontor, barnerom eller gjesterom. Malte veggoverflater og parkett på gulv.

Soverom 3: Dette rommet har plassbygd garderobeskap og benyttes av nåværende eiere som omkledningsrom. Kan omgjøres til et gjesterom/barnerom ved fjerning av garderobeskapet. Parkett på gulv og malte veggoverflater.

Balkong: Stor sydvestvendt balkong på 13 kvm med flotte solforhold og utsyn over borettslagets fellesarealer og Holmenkollen. Balkongen har tregulv og strømuttak, og god plass til sittegruppe.

Kort fortalt:
- Balkong på 13 kvm.
- Kjellerbod på 9,3 kvm.
- Bad pusset opp i 2016.
- Kjøkkeninnredning fra 2014.
- 3 gode soverom.
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg med EL-billader. Beboere med ladestasjon vil i tillegg til eget strømforbruk bli fakturert et fast månedlig gebyr for vaktordningen til Datek og support på kr 100,-.

Beliggenhet

Beliggende i 3. etasje i veletablert boligområde på Trosterud. I nærmiljøet finnes Østmarka med flotte rekreasjonsmuligheter sommer og vinter.

Adkomst

Se kartskisse. Det vil bli skiltet med OBOS-eiendomsmeglere skilt ved annonserte visninger.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og kjeller som er oppført med alle bærende konstruksjoner i armert betong. Leilighetens skillevegger og dekker i betong og innervegger i bindingsverk som er kledd med plater. Yttervegger/utvendige fasader er forblendet med teglstein og platekledd og flatt yttertak som er tekket med papp. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Standard

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Petter Schanke Eikum:

TG2 - Vinduer - Grunnet alder.
TG2 - Ytterdør - Grunnet alder.
TG2 - Overflater innvendige gulv - Noen riper i parkettgulv.
TG2 - Originale soilrør og stigevannrør i bygningen - Tilstandsgrad settes grunnet alder på soilrør og stigevannrør som er skjult. Etter ekstraordinær generalforsamling 7/10-19 ble det vedtatt å gå videre med strømpetrekking av soil-/avløpsrør i borettslaget. Avtale med OBOS Prosjekt i forbindelse med strømpeprosjekt og de lager oversikt over hva som må gjøres for at beboerne skal kunne pusse opp bad.
TG2 - Luftbehandling generelt - Ventilator er tilkoblet ventil til luftekanal fra kjøkken og det anbefales at denne frakobles. Tilstandsgrad settes grunnet dette.

Øvrige forhold har fått TG1.

Hvitevarer som følger er de integrerte på kjøkken, herunder stekeovn- og plate, oppvaskmaskin, samt frittstående side-by-side kjøleskap.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler i entre og bad/wc og glasspanelovner i stue, kjøkken og 1 soverom.

Tomten

Andel i eiet tomt på 75 000 kvm som er felles for borettslaget.

Parkering

Plass i felles garasjeanlegg, samt gjesteparkering.

Forretningsfører

Obos Eiendomsforvaltning tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 4 tun med 17 lavblokker og høyblokker med i alt 663 leiligheter samt garasjeanlegg og felles grøntanlegg. Hvert av tunene består av 1 høyblokk på 13/ 14 etasjeplan og 3 eller 4 lavblokker på 4/ 5 etasjer. Det er bra med gjesteparkeringer i borettslaget. Borettslaget har 2 garasjehus i hver på 3 etasjer, samt garasjeanlegg under E- og F-tunet.

Borettslaget har velstelte fellesarealer med asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område. Det er lekeplasser og sittegrupper på fellesarealene.

Etter ekstraordinær generalforsamling 7/10-19 ble det vedtatt å gå videre med strømpetrekking av soil-/avløpsrør i borettslaget. Avtale med OBOS Prosjekt i forhold til strømpeprosjekt og de lager oversiktover hva som må gjøres for at beboerne skal kunne pusse opp bad. Planlagt oppstart i mars, per januar 2021 ikke vurdert nødvendig å øke lån. For mer informasjon kontakt styret.

Det er i 2018/19 utført første del av fasadeprosjektet. Kostnad og finansiering er estimert til kr. 15.000.000,- og finansieres med låneopptak. Prosjektet er mer omfattende enn først antatt og det kan bli nødvendig å øke lånerammen som følge av dette. Per januar 2021 er det ikke evaluert en ny låneramme, og det vil igjen bli evaluert i mars. For mer informasjon, kontakt styret.

Øvrige rehabiliteringer i borettslaget de siste år:
2018 - Etablering av nedgravde søppelbrønner.
2018 - Tilrettelegging av infrastruktur EL/hybridbiler. Ved oppstart må leietager selv finansiere selve ladeboksen.
2010/2011 - Det er utført betongrehabiliteringer med epoxybelegg på gulv på balkonger i borettslaget.

For øvrig rehabiliteringshistorikk, se årsberetning. Det anbefales alltid og sette seg inn i vedtekter, regnskap og husordensregler i borettslaget.

Styregodkjennelse

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen. Styret kan kun nekte godkjenning når det er saklig grunn til det, se vedtekter for mer informasjon.

Dyrehold

Det er tillatt å holde 1 husdyr pr husstand, som skal registreres hos driftsleder. Se husordensregler for mer informasjon.

Forsikring

Tryg forsikring,

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig:
kr 931 266
Som sekundærbolig:
kr 3 352 556
pr. 06.01.2021

Felleskostnader

4 789,- pr Mnd
Felleskostnader inkluderer garasjeplass, kapitalkostnader, kabel-TV, vaktmestertjenester, trappevask (95,-), kommunale avgifter og felles forsikring.

Lånevilkår

Borettslaget har ett annuitetslån med følgende betingelser pr. 21.12.2020

Lånenummer: OBBK02-9827710695
Restsaldo: 74.775.366,-
Kapitalkostnader: 473,-
Restløpetid: 27 år 7 md.
Terminer pr år: 12
Rente: 1,58% flytende.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av blokker med parkeringsplasser datert 12.3.1976, og ferdigattest for fasadeforandring datert 12.4.1994.

Utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år. For mer informasjon se vedtektene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 850 000,- (Prisantydning)
126 374,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 976 374,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 991 928,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Oppdragsnummer

718200077
Til toppen