Ammerudhellinga 64

Romslig 3-r med god planløsning - Bad rehab regi brl 2010 - God utsikt fra innglasset balkong - Varmtvann og oppvarming!

En romslig og praktisk 3-roms andelsleilighet beliggende vestvendt i blokkens 12. etasje.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 670 000

BRA / P-rom
86 m² / 70 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9630017949028 breddegrad, 10.8756701617525 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 932 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 670 000
Andel fellesgjeld kr 247 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 932 385
Felleskostnader kr 5 214 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 86 m²
Etasje 12
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ammerudhellinga 64
Kommune Oslo
Byggeår 1967
Energimerket Lys grønn E

Kontakt Kim for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ammerudhellinga 64

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

En romslig og praktisk 3-roms andelsleilighet beliggende vestvendt i blokkens 12. etasje. Leiligheten fremstår med laminat på alle gulv fra 2019, malte strier på vegger og malte tak overflater. Bad og wc som ble renovert i regi av borettslaget i 2010 med nye overflater, sluk, membranløsninger, varmekabler (ikke på wc) og røropplegg. I forbindelse med våtromsrehabliteringen ble i tillegg sikringskapet oppgradert med automatsikringer. Fra stuen er det utgang til en stor og hyggelig, vestvendt innglasset balkong på hele 12 kvm med solgardin, balkonggress, strømuttak og gode solforhold. Heisen i oppgangen ble i senere tid skiftet i forbindelse med heisutskiftninger i borettslaget. Det er bl.a varmtvann, sentralfyring, kabel-tv og gratis fellesvaskeri i oppgangen inkludert i felleskostnadene. Gangavstand til både buss, t-bane og dagligvarebutikker. Nærmeste større senter finnes på Grorud. Lillomarka i nærområdet med sine flott turmuligheter sommer som vinter!

Beliggenhet

Bydel Grorud på Ammerud ca 11 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. I nærområdet finner man flere fastleger, skoler alle trinn, barnehager, idrettsanlegg, tennisbane, svømmehall på Romsås og flere treningssentre på Grorud og Romsås. Dagligvarebutikker som Kiwi (med post i butikk) og Rema 1000 innen 5 min gange. Senter på Grorud med apotek, vinmonopol, matbutikker, klesbutikker, Jernia, Nille, frisørsalong, bokhandel, kafeteria, kiosk m.m. Nærmeste større kjøpesenter er på Stovner og nylig rehabiliterte Linderudsenter hvor det meste finnes av forretninger og servicetilbud. Disse sentrene kan enkelt nås med t-bane linje 5 fra Ammerud. IKEA på Furuset og Alna Senter på Alna er bare en kort buss eller biltur unna.

Gangavstand til T-banestasjon på både Ammerud og Grorud med hyppige avganger gjør at leiligheten passer perfekt for de fleste som benytter seg av offentlig kommunikasjon. I Ammerudveien går det matebuss til Grorud og det går også nattbuss i helgene. Bussterminal med mange buss alternativer, drosjesentral og t-bane på Grorud. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

Det er fine turmuligheter i nærområdet hvor det nå også utbedres turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter. En meget flott badeplass finner man i enden av Bergensveien. Ellers nylig opparbeidede Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.

Bebyggelse

Borettslaget ligger i bydel Grorud i Oslo og har adresse: Ammerudhellinga 33 - 43, 56 - 66, 70 - 80 og Ammerudgrenda 166 - 176. Borettslaget består av 982 andelsleiligheter, fordelt på 4 bygninger.

Adkomst

Hyppige avganger med T-bane linje 4 og 5 mot Vestli eller med buss. Direkte med bil med avkjøring fra Trondheimsveien mot Ammerud. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

Byggemåte

Boligblokk på 13 etasjer, underetasje og kjeller som er oppført med alle bærende konstruksjoner i betong og fundamentert på faste og komprimerte masser. Utvendige fasader er kledd med betongplater med frilagt shingel og glassfasade på balkongside. Yttertak er flatt og tekket med papp/asfalt, kun visuelt befart fra bakkeplan. Brannseksjonering av alle tak i 1997/98. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1988. Skyvebalkongdør med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1988. Entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert. Vestvendt innglasset balkong på ca.12m² med balkonggress på gulv, strømuttak, rullgardiner på innglassing og adkomst fra stue. Balkongen er rehabilitert i regi av borettslaget i 1988/89. I tillegg til heis er det adkomst til leiligheten via innvendig trapperom med betongtrapper og belegg på gulv i fellesgang. Fliser og sveiset banemembran som membranløsninger på bad fra 2010 da det ble utført våtromsrehabilitering i regi av borettslaget. Automatsikringer i sikringsskap fra 2010 som er plassert i felles yttergang. Skjult og åpent elektrisk anlegg inne i leiligheten.

Innhold

Entré, bad, wc, bod, kjøkken, stue og 2 soverom.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 94 kvm. Innglasset balkong er medtatt i brutto- og bruksareal. Innglassede balkonger generelt, er å betrakte som S-ROM. Innglassingen kan være i form av enkle glass, isolerglass, glass med smalelufteåpninger mellom glassene, skyvbare glassfelter som kan åpnes/lukkes ihht. takst.

Standard

Entré: Laminat på gulv, malte strier på vegger og malt tak. Inngang til en romslig og praktisk bod med hyller.
Bad: Pent bad med fliser på gulv og vegger, malt tak med downlights. Innredningen består av badekar, servant med underskap, overskap med speildør, opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv. Badet ble renovert i regi av borettslaget i 2010 med nye overflater, sluk, membranløsninger, varmekabler og røropplegg. I forbindelse med våtromsrehabliteringen ble i tillegg sikringsskapet oppgradert med automatsikringer
Wc: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Innredningen består av servant, speil med overlys og wc. Wc ble også pusset opp i forbindelse med våtromsrehabiliteringen i 2010.
Kjøkken: Laminat på gulv,malte strier på vegger og malt tak. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter, laminat benkeplate og opplegg for oppvaskmaskin.
Stue: Laminat på gulv, malte strier på vegger og malt tak. Fra stuen er det utgang til en stor og flott innglasset vestvendt balkong på hele 12 kvm. med god utsikt og gode solforhold.
Soverom 1: Laminat på gulv, malte strier på vegger og malt tak.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte strier på vegger og malt tak.

Følgende har fått TG2:
- Vinduer: Normal bruksfunksjon på vinduer og tilstandsgrad er satt grunnet alder.
- Balkongdør: Normal bruksfunksjon på dør og tilstandsgrad settes grunnet alder.
- Innvendige dører: Overflatebehandling i karmer og dørblader må påregnes. Tilstandsgrad settes grunnet dette og alder på dører.
- Kjøkkeninnredning: Det er ikke montert sokkel på innredning og slitasje/svelling på fronter over komfyr. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
- Innvendige gulv: Eldre standard på belegg og det er ikke montert fotlister i stue og soverom. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
- Innvendige vegger: Overflatebehandling må påregnes og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- Innvendige tak: Skjolder på malte overflater og overflatebehandling må påregnes.
- Radiatorer til varme: Tilstandsgrad settes grunnet alder på radiatorer.

Utstyr

Boligen disponerer fellesvaskeri, 1 kjellerbod på 2,3 kvm, nyere heis i oppgangen, kabel-tv og porttelefon med døråpner. Muligheter for bredbåndstilkobling. Felles parabolanlegg på taket med muligheter for tilkobling.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med sentralfyring som er inkludert i felleskostnadene. Elektriske varmekabler i badegulv. Varmtvann er også inkludert i felleskostnadene.

Tomten

Andel i 56.082 kvm. eiet tomt. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder mellom og rundt blokkene beplantet med hekk, prydbusker og trær. Det er tilrettelagt for sittegrupper og lekeplasser på borettslagstomten. Tomten og de opparbeidede områdene er til felles benyttelse for beboerne i borettslaget. Tomten er delvis inngjerdet. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Mulighet for leie av fast parkeringsplass etter venteliser ved henvendelse til styret. Det finnes mange garasjer i området som omsettes direkte mellom eierene. Garasjeplassene annonseres vanligvis med oppslag i oppgangene. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Borettslaget

Ammerudlia Borettslag. Borettslaget har egen hjemmeside: www.ammerudlia.no

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for medlemmer av OBOS samt andeleiere i borettslaget. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.10.2020

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Ikke tillatt. Se husordensregler fremlagt på visning for nærmere informasjon.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos If Skadeforsikring.

Ligningsverdi

Kr. 877 535,- for inntektsåret 2019 som primærbolig.
Kr. 3 159 125,- for inntektsåret 2019 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 16.10.2020.
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Kr. 5 214,- som inkluderer balkongtillegg, sentralt varmtvann og fyring, kabel-tv med internett, fellesvaskeri, kommunale avgifter, drift og forsikring av borettslaget, renter og avdrag på fellesgjeld, vaktmester og trappevask.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 247 000,- pr. 01.10.2020.
Andel fellesformue kr. 52 690,- pr. 31.12.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har 4 lån:
Lån 1: Husbanken annuitetslån med restsaldo kr. 18.088.690,- (kr. 19.432,- på leil. nivå) med restløpetid 5 år 2 mnd. Rente 0,92% flytende. Kapitalkostnader kr. 331,-
Lån 2: Husbanken annuitetslån med restsaldo kr. 7.548.377,- (kr. 8.102,- på leil. nivå) med restløpetid 5 år 8 mnd. Rente 0,92% flytende. Kapitalkostnader kr. 127,-
Lån 3: OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 137.942.214,- (kr. 167.454,- på leil. nivå) med restløpetid 22 år 4 mnd. Rente 1,50% flytende. Kapitalkostnader kr. 738,-
Lån 4: OBOS annuitetslån med restsaldo kr. 42.286.989,- (kr. 51.334- på leil. nivå) med restløpetid 27 år 8 mnd. Rente 1,50% flytende. Kapitalkostnader kr. 189,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Ammerudhellinga 56-66 - Boligblokk - Ferdigattest - 1972
- Ammerudhellinga 56-66 - Fasadeendring - Ferdigattest - 2001
- Ammerudhellinga 56-66 - Rehab vaatrom - Ferdigattest - 2012
- Ammerudhellinga 56-66 - Utskifting vindu m.m. - Ferdigattest - 1990

Diverse

- Garderobeskap i entré følger ikke ved salg.

- Borettslaget har 4 vaktmestere til å ivareta det daglige vedlikeholdet av borettslaget i henhold til stillingsinstruks.
- Borettslaget har avtale med firmaet Stefan om renhold av lagets fellesarealer.
- Driftskontoret er bemannet av en driftsleder og en sekretær i 100% stilling som treffes i kontortiden.
- Borettslaget har egen hjemmeside; www.ammerudlia.no
- Get er borettslagets leverandør av TV signaler og leverer i tillegg 5Mb/s internett til alle husstander i borettslaget.
- I tillegg har borettslaget inngått avtale med Lynet fibernett om tilbud av internett. Andelseiere står fritt til å velge internettleverandør selv.
- Dessuten kan andelseierne leie signaler fra parabolantenner plassert på taket av blokkene gjennom Sogn Service, på tlf. 22 23 01 61.

Rehabiliteringshistorikk:
2016 - 2018 Utskifting av 24 heiser. Ferdigstilt i 2018.
2013 Det er montert nye varmepumper i blokk 1. Inngang, kjeller og vaskeridører har fått nye elektroniske låser. Isolasjon i himling i bomberommene er skiftet ut.
2012 Ferdigstillelse av våtromsrehabiliteringen, prøveprosjekt, nytt låssystem, ny varmepumpe i blokk 3, samt tidsur på ruller i vaskeriene.
2011 Nye berederrom i blokk 4 (AG166-176). Nye sikringsskap i blokk 1 (AH 33-43). Bygget om takrennene til garasjene i borettslaget. Malt kjellergangene i blokk 4 og 3.
2010 Nye dører til sikringsskapene. Skiftet 2 varmepumper.
2009 Nye sikringsskap (disse blir skiftet etter hvert i alle oppgangene). Skiftet 2 varmepumper.
Laget nye uteplasser ved syd-gavlene på blokkene med støtte fra Husbanken. Ny ytterkledning på heishusene på 2 blokker.
2008-2012 Baderomsrehabilitering. Den ekstraordinære generalforsamlingen 26.01.2007 vedtok å rehabilitere badene og skifte soil- og vannrør på kott og kjøkken.
2006 Rehabilitering av tørropplegg, og installert røykventilasjon i trapperom.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig.

Totale kostnader

2 670 000,- (Prisantydning)
247 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 917 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/benyttelse av forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 932 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforskring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 16.10.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæring, energiattest og reguleringskart. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kim Thu

Oppdragsnummer

703200235