Sommertrainee som lager hjerte med hendene.

Sommertrainee innen økonomi og regnskap

Studerer du økonomi og regnskap? I OBOS kan du bli sommertrainee i avdelingene konsernøkonomi og OBOS-banken. Vi byr på en utfordrende sommer som vil gi deg en verdifull erfaring!

Sommertrainee-programmet er lagt opp til å gi deg utfordrende og varierte arbeidsoppgaver, slik at du skal få oppleve ulike sider av arbeidshverdagen til en OBOS-ansatt og få en innsikt i hvordan OBOS jobber. Du vil sette din kunnskap fra skolebenken i praksis, med muligheter til å være kreativ og skape noe med det tverrfaglige prosjektet. 

Hvem er vi?

I OBOS-banken har vi samlet mennesker som brenner for bank og medlemmene våre. OBOS-banken har tilbudt sparing til medlemmer siden selskapet ble etablert i 1929, og har siden utviklet seg til å bli en landsdekkende fullservicebank – med fokus på fornøyde medlemmer og kunder.

I avdelingen konsernøkonomi finner du de som er nøyaktige og gode med tall. Vi jobber hovedsakelig med finansering av prosjekter, konsernregnskap, utarbeidelse av offentlig regnskap, skatt og avgift.

Hva kan du forvente? 

En morsom og innholdsrik sommer! Du vil få en god smakebit på arbeidshverdagen i OBOS og arbeidslivet. Den første dagen som sommertrainee vil du bli tatt godt imot av nye kollegaer og fadderen din, som har gledet seg til å møte deg og er ivirg etter å gi deg den beste erfaringen.

Hva kommer du til å gjøre? 

Arbeidsoppgavene i disse to avdelingene varierer fra år til år – også for sommertraineer. Tidligere har sommertraineer i OBOS-banken gjort alt fra å jobbe anti-hvitvasking til kartlegging av retningslinjer. De har også vurdert kunder på forsterket kontroll og analysert kravene til bærekraftig bankdrift og bransjekriteriene for bank.

I avdelingen konsernøkonomi har sommertraineer fått erfare hvordan OBOS opererer økonomisk og finansielt helt fra prosjektnivå til konsernnivå. De har jobbet med håndtering av faktura, investeringsbudsjett og analyse av boligkjøpsmodellene.

 

Sommertraineer som spiser ute i parken.

Møt tidligere sommertraineer!

Det er mange spennende jobber i OBOS – mye innen bolig, men også mye mer enn bolig. Hvert år hører vi med våre sommertraineer hva de tenker om programmet og hvilke erfaringer de har fått. Hvorfor søkte de i utgangspunktet? Har de fått jobbet med mye forskjellig? Og var det slik de håpet på?

Se prosjektene til tidligere sommertraineer

Hvert år får sommertraineene et tverrfaglig prosjekt som skal presenteres på slutten av sommeren. I 2020 var oppgaven "Eventyret Ulven".