Portrett av Ingjerd Sælid Gilhus.

Ingjerd Sælid Gilhus

Å komme seg inn på boligmarkedet i de store byene og områdene rundt blir stadig vanskeligere. Er det rettferdig og hvordan kan man tilrettelegge for at enda flere skal få mulighet til å eie sin egen bolig?

Ingjerd Sælid Gilhus kan ha svaret.

Hun er leder for boligkjøpsmodellene hos OBOS, som blant annet har lansert OBOS Bostart og OBOS Deleie. Hun har tidligere arbeidet som rådgiver for konsernsjefen i OBOS og har arbeidet i NHO Reiseliv. Hun har også en masergrad i økonomi fra universitet i Bergen.

Prisstigningen på boliger i storbyene har gjort drømmen om egen bolig uoppnåelige for mange. Prisene stiger langt raskere enn lønningene, og 2020 ble et rekordår for boligprisvekst, selv om mange ev ekspertene spådde det motsatte da Norge i fjor ble nedstengt på grunn av pandemien.

OBOS har utviklet to modeller som gjør det mulig å kjøpe bolig for flere av dem som ikke får det til på vanlige vilkår: OBOS Bostart og OBOS Deleie. Begge boligkjøpsmodellene kan benyttes av alle OBOS-medlemmer, uansett alder eller livsfase.

På boligkonferansen skal Ingjerd fortelle oss mer om disse to modellene og gi innsikt i flere løsninger til å skape rettferdige byer. Meld deg på konferansen i dag og bli med på boligfesten i Operaen Tirsdag 7. September!

Dette skal hun snakke om

Få en smakebit av hva Ingjerd skal prate om på boligkonferansen 2021.