Dame smiler med PC i hånden på et OBOS nærkontor

Nærkontoret

Vi flytter kontorpulten nærmere der folk bor, slik at du kan jobbe smartere og hakket mer effektivt.

Opplevde du å bli mer produktiv på hjemmekontoret? Falt du for fleksibiliteten i det å ikke måtte reise til hovedkontoret hver dag? Da er du ikke alene. Samtidig har vi lært at hjemmekontoret kan by på utfordringer, særlig når leiligheten eller huset blir litt trangt, og familiemedlemmene litt for mange.

Vi trenger avkobling og miljøskifte i hverdagen, eller rett og slett bare å se andre mennesker. Derfor er Nærkontoret tilgjengelig for deg som av og til har behov for å jobbe utenfor kontoret, og utenfor hjemmet. ​Det vi leverer er kortreist jobbing. Vi erstatter ikke hovedkontoret, men legger til rette for en hybrid arbeidshverdag. På den måten får du en profesjonell arbeidsplass i nærheten av der du bor.

Nærkontoret er i første omgang et tilbud for medlemmer og noen utvalgte bedrifter. På sikt skal vi skape et bredt nettverk med Nærkontorer til mange.

Dette er Nærkontoret fra OBOS

Kart over Nærkontorets lokasjoner

Du finner Nærkontoret på Vollebekk, Lambertseter og i Kværnerbyen i Oslo. Vi har også plasser i Asker og på Fornebu. Vi jobber hele tiden med å utvide nettverket av Nærkontorer til blant annet Fredrikstad, Ulven og Drammen kommer snart. Kartet er illustrativt.

Slik fungerer det

 1. Bestill og lås opp

  Det er enkelt å finne fram til en ledig plass på Nærkontoret. I vår app søker du opp plass, booker både arbeidsplass og møterom, og finner informasjon om Nærkontoret du har valgt. Appen bruker du til og med som nøkkel.

 2. Illustrasjon av en mann som får ideer og tenker på budsjett.

  Bli så lenge du vil

  Arbeidsplassen er din hele dagen hvis du ønsker. Du kan bli en time, eller en hel arbeidsdag. Hos oss finner du en lun og hjemmekoselig atmosfære, og vi håper du blir lenge. Pssst. Husk å logge deg ut når du går, så kan andre få bruke plassen din.

 3. Illustrasjon av en bygning og ikoner som illustrerer bredbånd, strøm og måling

  God kaffe og raskt internett

  Digitale hjelpemidler er en essensiell del av den nye arbeidshverdagen, og hos Nærkontoret kobler du deg enkelt på det trådløse nettverket. God kaffe har vi også. Nærkontoret er selvbetjent, men trenger du hjelp kan du chatte med oss i appen.

Fotografi av kontorplass på Nærkontoret

Sammen med gode samarbeidspartnere har vi designet og tilrettelagt Nærkontoret med ergonomiske arbeidsstasjoner, stillesoner og møterom innredet med det du trenger for en konsentrert arbeidsøkt.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Nærkontoret?

Nærkontoret er et nettverk av kontorlokaler, i OBOS-nabolag, og i nærheten av der folk bor.

Hvem kan bruke Nærkontoret?

Nærkontoret er en abonnementstjeneste som i første omgang tilbys OBOS-medlemmer og utvalgte bedrifter.

Hvor åpner Nærkontoret?

Vi jobber hele tiden med å åpne nye Nærkontorer. I Orbit appen får du en oppdatert oversikt over lokasjoner.

Hvorfor satser OBOS på Nærkontor?

Vi tror at arbeidslivet er i endring, og at covid har gitt oss en dytt i retning av større balanse mellom arbeid og fritid, og en større bevissthet rundt transport, bærekraft og miljø. Nærkontoret er et pilotprosjekt for OBOS. Vi tror at fremtidens arbeidsplass i større grad vil handle om fleksibilitet der hovedkontoret, hjemmekontoret, og nye løsninger som Nærkontoret, supplerer hverandre og optimaliserer den nye hverdagen.

Kan jeg veksle mellom ulike Nærkontor?

Du bestemmer selv hvilket Nærkontor du vil benytte og hvor mange dager i uken du ønsker å benytte kontoret. Du kan ta med deg gjester, men disse må registrere seg.

Hvordan låser jeg meg inn på Nærkontoret?

Du låser deg selv inn ved hjelp av en app som du laster ned på din mobiltelefon. Trenger du hjelp til å låse deg inn på Nærkontoret eller har andre praktiske spørsmål, kan du ta kontakt på chat i appen.

Hvilket utstyr er kontorplassene utstyrt med – og hva må jeg ta med meg?

Kontorplassene er utstyrt med kontorstol, hev/senk-pult og noen skjermer. Det finnes kaffemaskiner hvor du får gratis kaffe, men vi har foreløpig ikke matservering.