To gutter spiser grillmat på en uteplass

Tips til sommeren i boligselskapet

Denne sommeren vil nok bli litt annerledes, flere vil feriere hjemme. Vi har satt opp noen punkter som styret bør tenke på, slik at sommeren hjemme blir så bra som mulig for alle.

Grilling på balkong

Det fins ingen lover eller forskrifter som omhandler grilling på balkongen, og hverken borettslagsloven eller eierseksjonsloven sier noe om dette. Dermed er det opp til det enkelte boligselskap å bestemme hvilke regler som gjelder.

Det anbefales at husordensreglene inneholder noen punkter om grilling. Avhengig av forholdene kan reglene inneholde et forbud mot grilling, regler om hva slags griller som kan benyttes, og anvisning til steder hvor grilling er tillatt.

Brannvernforeningen oppfordrer til aldri å bruke kullgrill på balkong i borettslag og sameier – på grunn av stor fare for brannspredning. Elektrisk grill og gassgrill er tryggere alternativer fordi man i større grad kan kontrollere varmen. Det viktigste er ganske enkelt å ta hensyn til andre og å fastsette retningslinjer som ivaretar brannsikkerheten (Tekst fra Bolig & Miljø nr. 3, 2019).

Utemøbler og planter

Vi har en samarbeidsavtale med LOG som gir boligselskapene 15% rabatt på utemøbler og øvrig sortiment innen utemiljø. Les mer om LOG her.

La humla suse

Naturvernforbundet har laget en fin veileder med tips til boligselskap om hvordan de kan legge til rette for pollinerende insekter. Og husk at en balkongkasse også kan gjøre en forskjell! Les veilederen her.

Sommervikar for fakturaer

Vi håper du tar deg tid til å nyte lange, lyse dager og ta deg en ordentlig ferie. Skal du på ferie og trenger en stedfortreder (vikar) i forbindelse med fakturabehandling, kan du nå administrere dette selv.

Slik aktiverer du stedfortreder:

  1. Logg inn på www.styrerommet.no
  2. Gå til Økonomi og trykk på "Gå til fakturabehandling
  3. Trykk på navnet ditt øverst i venstre hjørne - velg "Brukerinnstillinger"
  4. Trykk på plusstegnet ved siden av stedfortrederoppgaver, velg person og periode.

Vi ønsker dere en riktig god sommer.

Illustrasjon av en mann som snakker om økonomi

Få en enklere styrehverdag

Kontakt oss i dag for et uforpliktende tilbud på boligforvaltning.