bilde av mobiltelefon med OBOS-nøkkel appen

Om OBOS-nøkkel

I august 2019 startet OBOS Nordens største prosjekt innen digital adkomst. Her kan du lese mer om tjenesten og bestille dersom ditt boligselskap er interessert

OBOS-nøkkel: En app for alle nøkler

OBOS-nøkkel fungerer som et praktisk supplement til det eksisterende låssystemet i boligselskapet. Vanlige nøkler og brikker kan fortsatt brukes som normalt. Løsningen er lett å ettermontere og passer de fleste dører, både i fellesarealer og til leiligheter. Montering utføres av godkjente installasjonspartnere.

Hva koster det?

Hva koster OBOS-nøkkel for boligselskapet?

Det koster kr 15 per bolig per måned for bruk av OBOS-nøkkel. Et boligselskap med 50 boliger betaler eksempelvis kr 750 per måned for tjenesten. For boligselskaper med over 270 boliger fastsettes pris etter nærmere avtale.

I tillegg kommer kostnader knyttet til installasjon og maskinvare. I en periode utover høsten kjøres det kampanje hvor OBOS dekker majoriteten av kostnader knyttet til maskinvare og installasjon på oppgangsdører, hvor boligselskapet kun trenger å betale en symbolsk sum på kr 200 per oppgangsdør.

På dører utover oppgangsdører (eksempelvis garasjeporter, fellesvaskerier o.l.) må boligselskapet selv dekke engangskostnader knyttet til maskinvare og installasjon. I disse tilfeller vil boligselskapet motta pristilbud fra en av våre installasjonspartnere som styret kan vurdere. 

Hva koster OBOS-nøkkel på privat dør?

Beboere kan bestille lås og installasjon på privat dør i regi av OBOS, eller kjøpe lås i butikken og montere dette selv (Danalock V3). 

For OBOS-nøkkel på privat dør gjelder følgende priser:

 • Bestilling i samme prosess som boligselskapet: kr 2500 per dør 
 • Bestilling for tre eller flere privatdører (f.eks. dersom man går tre naboer eller flere sammen): kr 2500 per dør
 • Bestilling for en eller to dører: kr 3400 per dør

Alle prisene gjelder for montering og lås type Danalock V3. 

Ved bestilling av lås til privat dør vil du bli kontaktet av en av våre installasjonspartnere for å avtale passende tidspunkt for montering. Betaling vil også skje direkte til installasjonspartneren. 

Slik fungerer løsningen

 1. Last ned Unloc-appen

  Logg inn med ditt telefonnummer

 2. Åpne døren

  Dine nøkler ligger klare, sveip for å åpne døren

 3. Del nøkler

  Del permanente eller tidsbegrensede nøkler med kun et par tastetrykk

Dette får du

 1. Bestilling og aktivering

  • Velg selv hvilke dører du vil ha OBOS-nøkkel på 
  • Bestill lås og installasjon på privatdør
  • Alle eiere i et boligselskap får automatisk digitale nøkler ved aktivering
 2. Administrasjonstilgang for styret

  • Definer tilgangs- og delingsrettigheter per bruker og dør
  • Se antall delte nøkler per bruker og dør
  • Godkjenne tilgang fra tredjeparter (F.eks. Helthjem, hjemmesykepleien)
  • Bytt/endre navn på dører
  • Last opp bilde av dørene 

  Kommer:

  • Mulighet til å begrense antall nøkler som kan deles per bruker og dør
  • Mulighet til å administrere i Styrerommet/Vibbo
 3. Drift

  • Automatisk oppdatering av beboernøkler ved eierskifte

  Kommer:

  • Automatisk oppdatering av beboernøkler ved utleie
  • Automatisk oppdatering av tilgang til Kontrollsenteret ved styreskifte
  • Automatisk oppdatering av tilgang/nøkler ved bytte av telefonnummer
  • Månedlig aktivitetsrapport
 4. Maskinvare

  • Leilighetsdør: kompitabel med Danalock V3

  Kommer: 

  • Leilighetsdør: kompitabel med andre dørlåser
  • Fellesdører: kompitabel med andre lås- og porttelefonsystemer

Slik fungerer installasjon av OBOS-nøkkel

Installasjon utføres av våre installasjonspartnere

Spørsmål og svar

Hvem vil kunne bruke løsningen for å få tilgang til oppgangen?

Løsningen ville kunne benyttes av beboere og tjenesteleverandører som leverer pakker, varer og tjenester til beboere i bygget.  Det er opp til styre å bestemme om beboere kan dele nøler med andre, og eventuell avgrense antall nøkler per beboer. Styret vil også bestemme hvilke tredjeparts tjenesteleverandører som kan benytte løsningen for å få adgang til oppgangen. 

Hvordan fungerer det?

Løsningen gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne hovedinngangsdøren, samt dele nøkler med familien, venner og andre. Digitale nøkler er personlig, tidsbegrenset (om ønskelig), lett å dele og lett å slette.  

Hvorfor digitale nøkler?

Den digitale nøkkelen har en rekke fordeler. Til daglig er det mange som trenger nøkkel til oppgangen. Hjemmetjenesten, avisbudet, vaktmesteren og mange andre som vi stoler på. Istedenfor å dele ut nøkkelkopier til alle som skal inn, kan en digital dørlås åpnes med en app fra mobiltelefonen. Digitale nøkler er personlig, lett å dele og lett å slette. Beboere slipper å lete etter og miste nøkler, og styret får bedre oversikt og slipper arbeid med bestilling av nye nøkler. Digitale nøkler vil lette hverdagen til både beboere og styret når det gjelder nøkkelhåndtering og låseadministrasjon.  

Kan alle mobiltelefoner benyttes?

Alle mobiltelefoner med Bluetooth-funksjonalitet kan benyttes. De fleste smarttelefoner har det.

Kan eksisterende nøkler fortsatt brukes?

Ja, absolutt. De som ønsker å bruke fysiske nøkler kan gjøre det. 

Må eksisterende dørlås byttes ut?

Nei. Løsningen innebærer montering av en liten skjult styringsmodul inn i callinganlegget og dermed må ingenting byttes i døra inn til oppgangen. 

Passer løsningen alle type dører?

Løsningen passer alle dører som er tilkoblet strøm og vil dermed passe det fleste boligblokker. I noen tilfeller vil det kunne bli behov for tilpasninger. I så fall vil boligselskapet få beskjed om dette og vurdere om det er ønskelig. 

Hva med sikkerheten?

Sikkerhet med digitale nøkler er betydelig bedre enn fysiske. Digitale nøkler kan ikke mistes eller kopieres av andre som ikke skal ha kopi.  Eieren av nøkkelen kan velge å dele nøkler med andre, og tidsbegrense bruken om ønskelig.  Eieren kan også velge å få et varsel når delte nøkler blir brukt av andre (f.eks. vaskehjelp).

Hvem kan se hvor og når jeg brukte digitale nøkler?

Det er kun eieren av nøkkelen som får varsel om hvor og når nøklene er brukt. 

Hvorfor gjør OBOS dette?

OBOS ønsker å ta i bruk teknologi som kan gi reel verdi til boligselskaper og beboere. Digitale adkomstløsninger forenkler hverdagen til beboere og styret, og det er en viktig del av en bærekraftig infrastruktur for distribusjon av varer og tjenester.

Personvern og GDPR

Ved bruk av OBOS-nøkkel vil all behandling av personopplysninger skje i tråd med personopplysningsloven og i henhold til inngått databehandleravtale mellom OBOS Eiendomsforvaltning AS (OEF) og boligselskapet.

Personopplysninger som mobilnummer, e-postadresse, navn og adresse på brukeren av OBOS-nøkkel må kunne lagres og behandles for å kunne oppfylle avtalen om administrasjon og support rundt tilgang til boligselskapets bygningsmasse.

For å kunne håndtere henvendelser og oppfølgning av avtalen for brukerne, vil kundesamtaler (tale eller transkribert), supportsaker, e-postmarkedsføring, annen kundekorrespondanse og kundedialog per epost, brev, chat, telefonlogg med mer lagres i våre systemer.

Ved oppsigelse av avtale om OBOS-nøkkel vil alle data knyttet til tilganger og nøkler, bruk og brukere slettes i våre systemer. Kundesamtaler og support i forbindelse med OBOS-nøkkelen vil følge OEF sine normale sletterutiner. Databehandleravtalen er knyttet opp mot vår forretningsføreravtale og må sees opp mot denne avtalen, bokføringsloven og andre lovmessige forhold som tilsier at vi har hjemmel for oppbevaring av data utover selve kontraktsforholdet i dataavtalen.

Informasjon om hvordan OBOS Eiendomsforvaltning AS håndterer personopplysninger finnes her.

Informasjon om hvordan vår teknologipartner, Unloc, håndterer personopplysninger finnes her.
Til toppen