OBOS Eiendomsmeglere-skilt på en gressplen

Finner du drømmeboligen denne våren, står vi klare til å hjelpe deg!

Etter stor usikkerhet da pandemien traff Norge i mars i fjor, tok aktiviteten på boligmarkedet seg gradvis opp igjen utover året. Rekordlav rente og få boliger på markedet har ført til sterk prisvekst i Oslo og områdene rundt så langt i 2021. Nå tror eiendomsmegler Steinar Guldbrandsen hos OBOS Eiendomsmeglere at vi går mot et mer normalt boligmarked.

 – Vi ser tendenser til et roligere og sunnere boligmarked framover. De tradisjonelle omsetningstoppene etter påske og etter sommerferien uteble i 2020, men nå tror vi det er et mer normalt «vårslipp» av boliger på gang, sier Guldbrandsen.

Boligdrømmen

Hvis du finner drømmeboligen din i et nyboligprosjekt, og har lyst til å slå til, gjelder det å fastslå riktig verdi av boligen du allerede eier.

 – Boligen din er din største verdi, og vi hjelper deg gjerne med å forvalte den verdien, sier Gulbrandsen. 

 – Vi kan gi deg en verdivurdering som du tar med til banken for sikre deg finansieringen du trenger. Vi kan også hjelpe til med å sette deg i kontakt med OBOS-banken, som også sikrer en rask og oversiktlig kjøpsprosess.

Verdistigning

Når du kjøper bolig rundt salgsstart i et nyboligprosjekt, er det gjerne to til tre år til innflytting. I en normalsituasjon betyr det at du får med deg en verdiøkning både på den boligen du har kjøpt og på den du allerede eier.

 – Vi ser ingen tegn til at den den varslede rentehevingen vil påvirke boligmarkedet negativt. Rentene skal fortsatt holdes på et lavt nivå de nærmeste årene, sier Guldbrandsen.