Hage

Vestliveien 30E

Rekkehus over 2 plan med egen hage, veranda og terrasse! Oppussingsobjekt. Meget barne-og familievennlig. Garasjeplass.

Priser

Totalpris: kr 6 473 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 6 400 000

Fellesgjeld: kr 58 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 586

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Vestliveien 30E

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

ULLERN - Rekkehus i Vestliveien/ Lysejordet nært Lysejordet barnehage og Lysejordet skole! Det er skjermede uteplasser på begge sider av boligen, usjenert hage og utsyn mot grønne fellesarealer. Det er 3 uteplasser: Skiferheller og hage ved inngangsparti, veranda ut fra stue og egen hage med utgang i underetasje.

Boligen trenger omfattende oppussing.

Det er tilsvarende rekkehus i borettslaget som har bygget ut. Dette ved å inkludere boden ved inngangspartiet, og/eller bygget ut i U etg ved å flytte ytterveggen ut og inkludere arealet som ligger under verandaen over. Ved å bygge ut denne delen utvides alle soverommene. Slike tiltak krever søknad og godkjenning hos borettslaget og PBE.

Området ansees som meget barnevennlig med bilfrie gangveier og lekeplasser. Veletablert og veldrevet borettslag. Det følger med en garasjeplass i lukket anlegg rett ved boligen.

Kort fortalt
Rekkehus med en veldig god beliggenhet. Boligen trenger oppussing, men har mange muligheter. Stor stue med peisovn, muligheter for å åpne med kjøkken. Uteplass på begge sider av boligen.

* Populært område.
* Rekkehus over 2 plan.
* Utbyggingsmuligheter.
* Boligen har behov for modernisering/oppussing av alle overflater inkludert bad.
* Herlige uteområder med gode muligheter for å lage din drømme uteplass.
* Fine turområder i nærmiljøet.
* Kort vei til butikker, skole, barnehager og off.komm.
* Garasje.
* Utebod ved inngangspartiet.

Beliggenhet

Stort rekkehus over to plan beliggende i et populært og barnevennlig boligområde på Lysejordet/Ullern. Bilfritt indre boområde med flere lekeplasser, hyggelige sittegrupper og pene, velstelte fellesarealer. Lysakerelven ligger i umiddelbar nærhet med flere badeplasser. Flotte tur- og treningsmuligheter på begge sider av Lysakerelven, sydover til Lysaker og nordover til Bogstad og videre innover mot Bærums- og Nordmarka. På Bogstad er det golfbane og badevann, samt café og aktiviteter for barn på Bogstad gård. Kort vei med bil til Wyller løypa/Tryvann vinter-/sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til idrettsanlegg på Røa og Ullern. Nye Røa bad/SATS. 10 lekeplasser og 2 små fotballbaner i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand til buss i Vækerøveien (nr. 32 - til sentrum på ca. 20 min.). Ikke langt til T-banestasjoner på Røa, Bjørnesletta og Åsjordet. Gangavstand til Rema 1000 på Lysejordet og nærbutikken Joker i Vækerøveien. Kort avstand også til Røa og CC-Vest med et bredt utvalg av service-, forretnings- og treningstilbud. Nærhet til et stort antall skoler og barnehager i området. Bilfri gangvei til Lysejordet barneskole og Møllefaret barnehage i umiddelbar nærhet. Kort vei til idrettsanlegg på Røa og Ullern.

Barnehager i nærområdet:
Lysejordet barnehage 50 meter!
Møllefaret barnehage (1-5 år) 0,7 km
Ullernkollen barnehage (1-5 år) 0,4 km
Bilfri vei til Lysejordet skole.

Skoler:
Lysejordet skole (1-7 kl.) 200 meter! Det er undergang ved Vækerøveien.
Bjørnsletta skole (8-10 kl.) 0,8 km
Øraker skole (8-10 kl.) 1,2 km
Hovseter skole (8-10 kl.) 1,7 km
Ullern videregående skole 1,3 km
Persbråten videregående skole 1,4 km

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte visninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Lavblokk på 2 etasjer og underetasje som er oppført med alle bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong, utvendige fasader er kledd med beiset panel og malte pussede overflater og flatt yttertak som er tekket med papp. Det er lagt ny panel og ny isolasjon i yttervegg mot veranda i 2021, ellers noe slitasje på utvendig panel. Støpt betongsåle på grunn og støpt grunnmur mot terreng som er antatt fundamentert på sprengstein/komprimerte masser og faste masser. Drenering antatt fra byggeår. Vinduer på kjøkken med malte trerammer 2-lags energiglass fra 2019 og vinduer i stue med malte trerammer og 3-lags energiglass fra 2021. Vinduer på alle soverom med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1979. Jømna ytterdør i entré med lakkert dørblad fra 2019. Veranda- og terrassedør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2010.

Innhold

1. etasje: 55 m2.
Entré:
Hyggelig entré med plass til å sette fra seg sko og henge yttertøy. Muligheter for å etablere wc/bad ved søknad. Kan også inkludere uteboden for å utvide entré.

Gang:
Trapperommet kan åpnes mot stue og/eller kjøkken.

Kjøkken:
Kjøkkenet kan åpnes inn mot stuen. Dette gir et stort og gjennomgående rom med kjøkken, spiseplass, peisovn og stue med utgang til veranda. Med å åpne får du mye lys inn i rommet med vinduer på begge sider.

Det er et eldre kjøkken som må oppusset. Kjøkkeninnredning med profilerte lakkerte formpressede fronter, 7 stk. fronter med glass, laminat benkeplate, underlimt 1 1/2 oppvaskkum og uttrekksventilator.

Stue:
Romslig stue med god plass til sofagruppe og en hyggelig spiseplass. Peisovn og utgang til stor veranda.

Trapp:
Det går trapp ned til U etg. Muligheter for lagring under trapp.

U. etasje: 47 m2.
Gang:
Herfra er det tilgang til samtlige rom i U etg, samt tilgang til stor bod med god lagringsplass.

Soverom:
Boligen innehar 3 soverom. Det ene rommet har utgang til hage. Lettvegger gir mulighet for å utvide eller slå sammen rom.

Bad:
Eldre bad som består av badekar, servant, overlys og wc. Det er registrert fukt på badet og det må utføres full oppussing av badet.

Areal

Boligen: 4-roms rekkehus over 2 plan.
Bruttoareal 113 m2. Bruksareal 102 m2. Primære rom 98 m2 består av: Entré, stue, kjøkken, gang/trapperom, soverom 1, soverom 2, soverom 3, gang/trapperom og bad/wc.
Sekundære rom 4 m2 består av bod tilknyttet gang i U etg.

Inneholder:
1 etg. 55 m2 - Entré, trapperom/gang, stue og kjøkken. Utgang fra stuen veranda.
U etg. 47 m2 - Gang/trapperom, soverom 1, soverom 2, soverom 3, bad/wc og bod.

Uteområder: Fine uteplasser med stort potensiale! Veranda på 11 m2 med utgang fra stuen. Fra soverom i U etg er det utgang til uteplass med skiferheller og gressplen. Gjerde med port rundt hagen som ble satt opp i 2015. Ved inngangspartiet er det stor utebod. Skiferheller og liten hagedel. Mange muligheter for å skape flotte uteplasser.

Garasje: Det medfølger en garasjeplass i fellesgarasje.

Borettslaget har fellesvaskeri/myntvaskeri som kan benyttes av andelseierne

Familiebolig med stort potensiale med god planløsning i populært og barnevennlig boligområde.

Standard

Det må utføres oppussing av samtlige overflater. Inkludert kjøkken og bad.

Gulv: Fliser på kjøkken, teppe i bod og soverom. Laminat i stue, entré og soverom. Belegg på soverom og bad/wc.

Vegger: Malt strie på bad/wc. Malte overflater i resterende rom.

Himling: Malte overflater i alle rom.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport utført av Takstmann Petter Schanke Eikum.

- TG2 - Drenering: Utvendig fuktsikring antas å være fra byggeår og TG er satt ut fra alder
- TG2 - Vinduer: Vinduer på alle soverom med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1979. Overflatebehandling må påregnes. Tilstandsgrad settes grunnet dette og alder på vinduer.
- TG2 - Overflater på himling - 1. etasje / Bad/wc: Overflatebehandling må påregnes.
- TG2 - Innredning og garnityr for våtrom: 1 etasje / Bad/wc: Eldre standard på baderomsinnredning og sanitærutstyr og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - VVS-installasjoner, generelt - 1 etasje / Bad/wc: Originalt PVC-sluk mot badekar, malte originale kobber vannrør til badekararmatur, servant og wc, PVC avløpsrør fra servant til gulv og PVC avløpsrør fra badekar til sluk. Eldre/original standard på sluk og røropplegg og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - Overflater på innvendige gulv: Belegg på 1 soverom. Normal bruksslitasje på belegg og tilstandsgrad settes grunnet alder.
- TG2 - Overflater på innvendig himling: Overflatebehandling må påregnes og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - VVS-installasjoner, generelt: Varmtvannsbereder på 152 liter fra byggeår, malte originale kobber vannrør og stoppekraner i bod i underetasje. Originale kobber vannrør og PVC avløpsrør fra oppvaskkum i benkeskap på kjøkken. PVC avløpsrør i gulv og originale kobber vannrør opp fra gulv i entre. Originalt røropplegg og tilstandsgrad settes grunnet alder.
- TG2 - Elvarme: Eldre panelovner og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - Fast inventar, generelt: Tilstandsgrad settes grunnet alder på bygningsdel.

Følgende har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapport utført av Takstmann Petter Schanke Eikum.

- TG3 - Innvendige dører: 3-speils lakkerte formpressede innerdører. Større bruksslitasje i karmer og skader på dørblader så utskifting av innerdører må påregnes. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG3 - Trapper og ramper: Større bruksslitasje i trapp med hakk/riper og tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG3 - Overflater på innvendige gulv - Underetasje / Bad/wc: Belegg på bad/wc. Ødelagt belegg og gulv er ikke vanntett da det er åpning i belegg ned mot betonggulv. Med fuktsøk ble det indikert forhøyede verdier i betonggulv mot grunn. Det er målt fall på 30mm fra gulv ved dør til sluk med en avstand på 210cm. Full oppussing må utføres og tilstandsgrad settes grunnet.
- TG3 - Overflater på innvendige vegger - Underetasje / Bad/wc: Svertesopp på vegger mot badekar og det frarådes dusjing rett på vegg. Full oppussing må utføres og tilstandsgrad settes grunnet.
- TG3 - Kjøkkeninnredning: Større bruksslitasje på kjøkkeninnredning med fuktskader og svelling og utskifting av kjøkkeninnredning må påregnes. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - Overflater på innvendige vegger: Malte overflater i alle rom. Misfarging og bruksslitasje på alle malte overflater og det må påregnes full oppussing ved et eierskifte. Tilstandsgrad settes grunnet dette.
- TG2 - Overflater på innvendige gulv: Fliser på kjøkken, teppe i bod og 1 soverom og laminat i stue, entre og 1 soverom. Ødelagte/knuste fliser på kjøkken, bruksslitasje på laminat med svelling i laminatskjøter og misfarging på tepper. Full oppussing av alle overflater må påregnes og tilstandsgrad settes
grunnet dette.

Utstyr

* Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Originalt garderobeskap på 1 soverom.
* Ringeklokke, TV tjenester, Husbrannslange i bod og røykvarslere i boligen.
* Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i entre og innvendig elektrisk anlegg er en kombinasjon av skjult og åpnet anlegg.
* Naturlig ventilasjon i leiligheten med spalteventiler i vinduer og skruventiler til luftekanal over yttertak fra kjøkken, entre og bad/wc.
* Varmtvannsbereder på 152 liter fra byggeår, malte originale kobber vannrør og stoppekraner i bod i underetasje.

Oppvarming

Peisovn i stue. Elektrisk oppvarmet med panelovn på 1 soverom, ellers ingen fastmonterte ovner i leiligheten.

Tomten

Eiet tomt felle for borettslaget som er opparbeidet og beplantet med fellesarealer, asfalterte gangveier, flere opparbeidede lekeplasser med sandkasser, lekeapparater, fine sittegrupper m.m. Bilfritt indre boområde.

Parkering

Boligen disponerer 1 garasjeplass i felles anlegg som er låst og varmt. Flere gjesteparkeringer på borettslagets område. Borettslaget har tilrettelagt for lading av elbiler i garasjeanlegget.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Borettslaget består av 170 andelsleiligheter.
Rønningen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950442433, og ligger i bydel 6 Ullern og bydel 7 Vestre Aker i Oslo kommune med følgende adresse:
Møllefaret 10-34, Vestliveien 20-30
Gårds- 28 og bruksnummer 946, 979, 980 og 981
Første innflytting skjedde i 1980 og tomten ble kjøpt i 1986.

Det føres jevnlig vedlikehold og oppgraderinger etter behov.

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2020 - Det er byttet 3 dører på blokka i Vestliveien, døren på endeveggen i 20A, døren inn til vaskeriet i 20C samt døren til garasjen. En del vinduer og dører er skiftet ut. Det er lagt nytt dekke på 3 lekeplasser i Møllefaret.
2019 - Det er montert ekstra belysning i garasjen i Møllefaret. Ferdigstilt infrastruktur for Elbil-lading i garasjeanleggene. Charge365 drifter ladesystemet for borettslaget. Samlepostkasser for rekkehusene samlet på 7 stativer rundt i borettslaget. Undersøkelse av fiberplatene på bodene til rekkehusene av Obos Prosjekt, prøvene viste at de ikke inneholder asbest. Det er blitt skiftet ut en del dører og vinduer.
2018 - Det er blitt byttet 3 dører mellom blokkene i Møllefaret, døren ned til garasjen, døren inn til vaskeriet i 26 A og døren til underetasjen i 14 C.
Steniplatene på endeveggene til terrasseblokkene og rekkehusene i Møllefaret er blitt vasket. Takene på inngangspartiene i blokkene er blitt rehabilitert med nye takrenner. Vi har fått utarbeidet en vedlikeholdsplan fra OPAK. Det er blitt skiftet ut en del dører og vinduer i borettslaget.
2017 - Oppgangene i terrasseblokkene er blitt malt. Det er blitt skiftet ut en del vinduer og dører i rekkehusene og i terrasseblokkene. Endeveggene bestående av Steniplater på terrasseblokken og på rekkehusene i Vestliveien, er blitt vasket.
2016 - Det er blitt skiftet ut noen inngangsdører i rekkehus samt terrassedører og vinduer i borettslaget. I Møllefaret er det montert ny garasjeport. Firmaet Aktiv Brannvern har skiftet ut brannvernutstyr i samtlige boenheter. Det er montert ekstra belysning med sensor i garasjeanlegget i Vestliveien
2015 - Det er blitt skiftet ut en del inngangsdører i rekkehus, samt en del terrassedører og vinduer i borettslaget. I terrasseblokkene har det blitt skiftet ut 9 røyksluker og på rekkehusene har det blitt montert stigesikring på takene, begge deler er foretatt etter krav fra Brann og Redningsetaten. Det er blitt skiftet til automatsikringer i 3 store sikringsskap for fellesstrøm samt i 3 ventilatorskap i blokkene. I Vestliveien har det blitt montert ny garasjeport og ny vaskemaskin i vaskeriet.
2014 - Det er blitt skiftet ut en del terrassedører og noen inngangsdører til rekkehus, samt noen vinduer i borettslaget. Rehabilitert murkanter over terrasser på enkelte rekkehus.
2013 - Det er blitt skiftet ut en del terrassedører og noen inngangsdører til rekkehus, samt noen vinduer i borettslaget. Innvendig trapp ned til garasjen i Møllefaret er flislagt og inngangsdør vis a vis denne trappen er skiftet ut. Ventilasjonskanalene i terrasseblokkene er blitt renset. Tørkevifte er installert i vaskeriet i Møllefaret.
2012 - Det er blitt skiftet ut en del terrassedører og noen inngangsdører til rekkehus, samt noen vinduer i borettslaget. Det er satt inn 3 nye inngangsdører i Vestliveien 20 med nytt callinganlegg. Det er blitt drenert ved Møllefaret 26 D og Vestliveien 30 A. Ved garasjenedkjørselen i Møllefaret 14 er det satt opp støttemur p.g.a. rasfare.
2011 - Utskifting av 7 inngangsdører inkludert callinganlegg i terrasseblokkene i Møllefaret 14 og 26. Drenering rundt 6 rekkehus i Møllefaret 30 B-G. Fortsatt utskifting av vinduer og terrassedører. 28 Rønningen Borettslag
2010 - Installering av HD-dekoder med opptaksmuligheter, modem og oppgraderte bredbåndshastigheter samt utvidet programpakke, totalt 47 kanaler. Gowens Engros har foretatt kontroll av brannvernutstyret i samtlige boenheter. Montering av avfallsbrønner og miljøskap i forbindelse med oppstart av kildesortering.
2009 - Fortsatt utskifting av vinduer og terrassedører samt installering av dørlukkere på alle branndører i underetasjen i terrasseblokkene.
2008 - Utskifting av noen vinduer og terrassedører samt bytte av panel på værutsatte vegger på endel rekkehus.
2007 - Oppgradering av uteområdene i Møllefaret. Installering av 2 røykvarslere samt brannslange i hver boenhet.
2006 - Utskiftning av varmtvannsbeholdere i terrasseblokkene. Oppgradering av eksisterende belysning i garasjeanleggene. Fullført rehabilitering av terrassene i Møllefaret. 31 Rønningen Borettslag
2005 - Omtekking av resterende tak i Møllefaret. Oppgradering av uteområdene i Vestliveien.
2004 - Omtekking av samtlige tak i Vestliveien, samt en fjerdedel i Møllefaret.
2002 - Skiftet sirkulasjonsledning i blokk i Møllefaret.
2001 - Oppgradert lekeplasser. Fullført rehabilitering av terrasser i Vestliveien.
2000 - Startet rehabilitering av terrasser. Utskifting av varmtvannsberedere i rekkehus. Oppgradering av antenneanlegg, tilgang til Internett via kabel.
1999 - Garasjeveggene er malt. Fortsatt arbeidet med utvendig beising. Drenering ved rekkehus i Møllefaret.
1998 - Rengjøring av ventilasjonsanlegget i terrasseblokkene.
1997 - Noen av trafikkbommene er utskiftet. Omtekking av tak over samtlige tak over inngangspartier i blokkene. Utskifting bodvegger/panel. Skiftet drivverk og støy dempet garasjeporter.
1996 - Panelt bodvegger og utbedret taksluk. Igangsatt utbedring av betongskader, samt maling/beising av fasader på terrasseblokkene. Nye lekeapparater på noen av lekeplassene.
1995 - Inngangspartier og trappeavsatser er utbedret og flislagt.
1994 - Rehabilitering av gavlvegger påbegynt. Lekeplassen i Vestliveien rehabilitert.
1993 - Sirkulasjonsledning for varmtvann skiftet. 29 Rønningen Borettslag
1987 - Påbyggingsarbeider på enkelte leiligheter.
1985 - Borettslagets tomt kjøpt. Nye lekeapparater på lekeplassene. antenneanlegget oppgradert. Garasjeport skiftet ut.
1984 - Nye vaskemaskiner og tørketromler installert. Gatelys montert og lekeplass opparbeidet på Øvre Rønningen.
1983 - 15 nye parkeringsplasser opprettet. Anskaffet benker, stativer og stikkontakter i garasjene.
1981 - Fortau anlagt mot borettslagets eiendom i Møllefaret.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

16.06.2021

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Andelseiere eller fremleietakere kan holde hund/katt dersom dyreholdet ikke er til ulempe for utleieren og/eller de øvrige brukerne av eiendommen. Anskaffelse av hund eller katt skal meldes til borettslagets styre. Alle katter skal merkes og må steriliseres/kastreres hvis de skal ferdes ute. Se borettslagets husordensregler. Husordensregler kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Tryg Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Var ikke tilgjengelig for bestilling.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på boligen. Se felleskostnader.

Felleskostnader

Totale felleskostnader: kr 4 586,-
Herav:
Felleskostnader Kr 4 281,-
Kabel-tv/ Internett kr 305,-
I tillegg kommer eiendomsskatt 4 ganger i året med kr 839,- (mai, juni, sep, nov)

Lånevilkår

Fellesgjeld denne andelen avrundet til nærmeste tusen: Kr 58 000,- pr 01.05.21
Andel fellesformue: Kr 45 803,- pr 31.12.2020

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:
Lånetype: EIKA1, annuitetslån
Saldo: kr 8 821 258,-
Løpetid: 12 år
Rentesats: 1,90 %, flytende rente
Andel av saldo: kr 57 152,-

Driften i 2021 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene ihht årsberetningen.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Vestliveien 30 A-G - Rekkehus - Ferdigattest - 1980.
Vestliveien 30 A-G - Piper - Ferdigattest - 1981.pdf
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.

Totale kostnader

6 400 000,- (Prisantydning)
58 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 458 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 473 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (04.06.21) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF Steinar Gulbrandsen

Oppdragsnummer

716210019

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål