Vaskeribakken 17

Velholdt 3-roms leilighet i 1. etg med solrik balkong, peisovn samt gulvvarme i alle rom.God off. komm! Forkjøp avklart

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,114,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,990,000

Fellesgjeld: NOK 109,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m

Felleskostnader pr. måned: NOK 2,978

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret hos Protector med polisenummer 1462587. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2019:
  Som primærbolig:
  kr 999 097
  Som sekundærbolig:
  kr 3 596 748

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.978,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.919,-
  Trappevask 59,-

  Styret har vedtatt å øke felleskostnadene og leietillegg for påbygg med 2% fra 01.01.2022, men bakgrunn i generell prisutvikling.
  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3.080,-

  Felleskostnadene inkluderer grunnpakke for kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 990 000,- (Prisantydning)
  109 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 099 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 114 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velholdt 3-roms leilighet i 1. etg med solrik balkong og gulvvarme i alle rom. Boligen har en attraktiv beliggenhet med umiddelbar nærhet til store friareal, lysløype samt søndagsåpen butikk . Det er kort gangavstand til Lambertseter Senter og T-bane. Boligen inneholder en praktisk entre, en trivelig stue med peisovn og utgang til balkong, et moderne kjøkken, et pent bad og to soverom med god størrelse. Boligen er pent oppusset av nåværende eier i perioden 2019/2020. Nåværende eier har opgradert baderomsinnredningen med frittstående servant og Bambus benkeplate, nytt speil og speilskap i 2019/2020, montert nytt kjøkken med integrerte hvitevarer og fått innstallert ny varmtvannsbereder. Det er også lagt varmefolie i stue og soverom i 2019/2020. Det er lagt vinylgulv over eksisterende fliser i entré og kjøkken. Ny parkett i stue og begge soverom i 2019. Kjøkken og hovedsoverom ble malt i 2019. Barnerom ble malt i 2020. Entré og stuen ble malt i 2021. Nye PAX garderobeskap i 2019. Ny lampe i stuen i 2020 samt laget plassbygde benker på balkongen.
  Vinduer og balkongdør ble skiftet i 2010, mens pipene i blokken ble rehabilitert i perioden 2010/12 i regi av borettslaget. Sikringsskap med automater. 40 amp. hovedsikring og 6 spredekurser.
  Leiligheten disponerer to boder i byggets kjeller på 2 m² og 2 m², samt en bod på loftet med gulvareal på ca. 12 m². Bodene er markert med nr. 401.

  Entré:
  Pen og lys entré med plass til å henge fra seg yttertøy. Entreen gir leiligheten et godt førsteinntrykk.

  Stue:
  Lys og romslig stue med god plass til spiseseksjon og sofagruppe, med tilhørende TV-møbler. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys. Den moderne peisovnen gir mulighet for ekstra varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til vest-nordvestvendt balkong på ca 6 kvm.

  Kjøkken:
  Ny kjøkkeninnredning fra 2019/2020 med integrerte hvitevarer og rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Plater over heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum og 1 greps blandebatteri. Avtrekksvifte med kullfilter over koketopp. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr, mikro, kjøl/frys og oppvaskmaskin.

  Bad/wc:
  Pent, flislagt bad med moderne baderomsinnredning og varme i gulv. Badet består av innredning med servant og bl.batteri, speil og lys,
  dusjhjørne med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Underskap m/ benkeplate og servant m/ bl.batteri fra 2019/20. Styret jobber med en prosess vedrørende rehabilitering av bad. Baderomsrehabilitering, inkludert bytte av rør/sluk, skal vurderes på ekstraordinær generalforsamling ila høsten 2021. Eventuell oppstart 1,5 til 2,5 år etter godkjenning på generalforsamling. Når rehabiliteringen eventuelt starter vil det ta ca 2 år før alt er ferdig.

  Soverom:
  Leiligheten har et stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, med tilhørende nattbord. Pax garderobeskap gir gode lagringsmuligheter for klær og sko, mm. Leilighetens andre soverom er også av god størrelse. Rommet passer perfekt som barne-/gjesterom eller kontor, alt etter behov. Intregrert skap gir plass for klær og sko.

  Balkong:
  Vest-nordvestvendt balkong på ca. 6 m². Treheller og plassbygget sittebenk.

  Intregrerte hvitevarer medfølger boligen. Intregrerte garderobeskap på begge soverom medfølger. Garderobeskap (frittstående) på hovedsoverom og speilskap i entré medfølger ikke.

 • Beliggenhet

  Leiligheten hører til Marmorberget borettslag, som er beliggende i umiddelbar nærhet til store grønt- og friområder, samtidig som det er kort gangavstand til sentrum av Lambertseter. Her finnes Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger også i tilknytning til senteret. Leiligheten har videre nærhet til både T-bane og buss. Der stopper T-banens linje 1 og 4. T-banen tar deg enkelt ned til Oslo sentrum med alt det innebærer av fasiliteter og tilbud. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes flere butikker, kaffesteder og spisesteder.

  Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger få minutters gange fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, og beliggende på den gamle delen av senteret. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som passer alle!

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Enkel adkomst via Vaskeribakken. Det vil bli skiltet ved oppsatte fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk/punkthus på 4 etasjer med kjeller loft, oppført i 1952. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader forblendet med
  teglstein. Støpt betonggulv i kjeller. Pusset og malt grunnmur. Taket er oppført i trekonstruksjon, tekket med antatt takstein Takrenner og nedløp i stål.

 • Areal

  Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2:
  Dør, grunnet utetthet
  Innvendige overflater, grunnet noe slitasje
  Etasjeskille grunnet høydeforskjell over godkjent måleavvik,
  Radon, grunnet at det ikke er foretatt måling eller radonsperre
  Våtrom, bl.a grunnet alder
  Kjøkken, bl.a grunnet at det ikke er mekanisk avtrekk
  Avløpsrør grunnet alder
  Ventilasjon, grunnet begrenset luftgjennomstrømning
  Varmtvannstamk grunnet el-tilkobling
  Elektrisk anlegg grunnet at det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider.

  Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 1 eller ikke vurdert

 • Oppvarming

  Leiligheten varmes opp elektrisk med gulvvarme og varmefolie. Det er videre peisovn i stuen.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 94 349 kvm.
  Bra opparbeidet uteareal med busker, trær og asfalterte gangareal. Sittegrupper og innholdsrike lekeplasser på fellesområdet.

 • Parkering

  Borettslaget har parkering- og garasjeplasser som fordeles etter lister. Ved ønske om parkering- eller garasjeplass, kan driftsleder kontaktes. Borettslaget har nylig etablert en ladepark for el- og hybridbiler. Disse plassene er forbeholdt borettslagets beboere. I forbindelse med etableringen av ladeparken er det også blitt etablert en plass for motorsykler. I tillegg finnes 15 oppstillingsplasser for motorsykler i garasjer, hvorav åtte i Marmorveien og syv i Vaskeribakken. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Marmorberget borettslag består av 537 andelsleiligheter, fordelt på både rekkehus og blokkbebyggelse. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947822969, og ligger i bydel Nordstrand.

  Borettslaget inkluderer følgende adresser:
  Antenneveien 1-9, 2-24
  Lambertseterveien 39-41, 45-59
  Marmorveien 1-19, 4-24
  Nylænde 1-3
  Vaskeribakken 2-12, 7-17

  Marmorberget borettslag har inngått avtale med Økonomiske Løsninger A/S om renhold av fellesarealene. Videre har dem etablert et driftskontor og driftstjeneste til å ivareta den daglige driften og vanlig vedlikehold i borettslaget. Det er GET som er leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Grendehuset er et hyggelig forsamlingslokale som det er mulig for beboerne å leie til en rimelig pris. Lokalet har kjøkken utstyrt til 40 personer, og er et flott tilbud dersom man skal arrangere konfirmasjon eller andre lignende tilstelninger.

  Dette er et velholdt og veldrevet borettslag, og følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år:
  2019 - Ferdigstilt Ladeparken for el- og hybridbilder, i tillegg til nytt sykkelskur. Ferdigstilling av grøntanlegg ifm drenering i A7 og A1. Ferdigstilt de to siste garasjerekkene. Utskifting av utgangsdører punktblokkene, etablert brannceller i alle hovedtavler ved prosjektering og utskifting av dører.
  2018 - Påbegynt infrastruktur og tilrettelegging for el-biler, skiftet to tak på rekkehus, drenering i Antenneveien 1 og 7. Etablert 12 nye garasjeplasser. Rens av ventilasjon.
  2017 - Omtekking av to tak på rekkehus, totalrenovering av tre lekeplasser
  2016 - Omtekking av tre tak på rekkehus, ferdigstillelse av første del av garasjeanlegg
  2015 - Omtekking av to tak på rekkehus, begynt rehabilitering av garasjeanlegget
  2014 - Trapper/asfalt rekkehus, utskifting av lekeapparater, ferdigstilt utskifting av porttelefonanlegg. I Antenneveien 9 er tak, pipe og heishus rehabilitert. Fasaden på Grendehuset ferdig rehabilitert.
  2013 - Rehabilitering av fasader og piper over tak. Reparasjon av balkongtak.
  2012 - Rehablitering av fasader.
  2011 - Påbegynt utskifting av porttelefon anlegg. Ny heis i Antenneveien 9.
  2010 - 2011 Rehabilitering av piper.
  2009 - 2010 Rehabilitering av piper ca 1/3 utført i 2010. Brannvarslingsanlegg montert i Antenneveien 9.
  2009 - Maling av alle oppgangene. Arbeidet sluttføres i 2010. Utskifting av alle trapperomsdører, samt i kjeller og loft i Antenneveien 9.
  2009 - Rehabilitering av Antenneveien 26. Arbeidene er etterisolering av tak/vegger samt utskifting av vinduer og dører. Arbeidet er avsluttet.
  2008 - Rehabilitering Marmorveien 4-24. Etterisolering og nye fasader rekkehus, ny kledning samt utskifting av vinduer og verandadører. Arbeidene er avsluttet.
  2006 - 2008 Rehabilitering av alle soilrør.
  2004 - Utvendig søppelhus ferdigstilt. Reparasjon av alle balkongtak.
  2003 - Grendehuset ferdigstilt (ombygd gammelt vaskeri).
  2001 - Rehabilitering av borettslagets porttelefonanlegg. Maling oppganger Marmorveien 1-11.

  Styret jobber i en prosess vedrørende rehabilitering av bad. Baderomsrehabilitering, inkludert bytte av rør/sluk, skal vurderes på ekstraordinær generalforsamling ila høsten 2021. Eventuell oppstart 1,5 til 2,5 år etter godkjenning på generalforsamling. Når rehabiliteringen eventuelt starter vil det ta ca 2 år før alt er ferdig.

 • Dyrehold

  Det er tillatt med én hund per leilighet. Det er ikke tillatt å holde utekatt i borettslaget. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 6.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.

 • Utleie

  Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
  - andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
  - andelseieren er en juridisk person,
  - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
  - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
  - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, byggeområde for offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage), parkeringshus og friområde, mm.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704210082

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  09.11.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko

 • Lånevilkår

  Borettslaget har i dag fem annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 25.10.21

  Annuitetslån 1:
  Restgjeld: 2.681.479,- hvorav denne andel utgjør kr 4.870,-
  Restløpetid: 17 år 7 mnd
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,40 %

  Annuitetslån 2:
  Restgjeld: 27.232.745,- hvorav denne andel utgjør kr 49.554,-
  Restløpetid: 14 år 11 mnd
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,40 %

  Annuitetslån 3:
  Restgjeld: 13.077.082,- hvorav denne andel utgjør kr 23.797,-
  Restløpetid: 16 år 8 mnd
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,40 %

  Annuitetslån 4:
  Restgjeld: 13.939.847,-hvorav denne andel utgjør kr 25.360,-
  Restløpetid: 14 år 6 mnd.
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,40 %

  Annuitetslån 5:
  Restgjeld: 2.879.992,- hvorav denne andel utgjør kr 5.245,-
  Restløpetid: 19 år 2 mnd
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,40 %

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Det bør påregnes en økning av felleskostnader/fellesgjeld som følge av prosessen vedrørende rehabilitering av bad, som styret jobber med.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål