Velkommen til Valhallveien 69! Presentert av Tone Kristine Vik Skomdal i OBOS Eiendomsmeglere.

Valhallveien 69

Lys og gjennomgående 3-roms leilighet m/attraktiv beliggenhet-Solrik balkong m/utsikt mot Oslo-Kort vei til sentrum!

Priser

Totalpris: kr 4 441 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 4 350 000

Fellesgjeld: kr 76 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 108

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beskrivelse

Tone Kristine Vik Skomdal ved OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å presentere denne lekre 3-roms leiligheten fint beliggende i Ekebergskrenten. I Valhallveien 69 bor du i rolige omgivelser, med nærhet til både by og natur. Området byr på flere parker, flotte turstier og ikke minst en fantastisk utsikt. Her kan du trekke deg tilbake fra det hektiske bylivet, samtidig som det er gangavstand til alt Oslo har å by på. Dette er absolutt en leilighet det er verdt å få med seg.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget god beliggenhet i et veletablert boligområde i Ekebergskrenten. Med sin nærhet til bl.a. sentrum, Vålerenga, Gamlebyen, Sørenga, Kværnerbyen og Ekeberg har dette området vokst i utvikling og popularitet de senere år. Området preges av eldre og nyere bebyggelse, med bl.a. Arctanderbyen med sin bevaringsverdige tre- og murhusbebyggelse fra slutten av 1800- tallet og frem til dagens moderne arkitektur. I nærheten finner du Ekeberg som er et populært og nært turmål med flotte rekreasjonsområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten. Flotte turmuligheter i Lodalen, med gangsti langs Alnaelva og Svartdalsparken. Gangavstand også til Vålerenga som består vesentlig av verneverdig trehusbebyggelse som har overlevd generasjon etter generasjon. Trolig er Vålerenga den best bevarte av alle trehusforstedene som vokste opp utenfor bygrensen på 1800-tallet. Her finner man ulike servicetilbud, samt lokale vertshus. Gangavstand til Grønland med sitt mangfoldige utvalg av restauranter og butikker, med blant annet Michelin stjerne restauranten Maemo, og idylliske Teaterplassen. Fra Grønland er det kun en spasertur over broen til spennende Barcode og Bjørvika, hvor vi blant annet finner Den Norske Opera & Ballett. Bjørvika og nærområdet er det mest spennende området sentralt i Oslo med utvikling av spennende boligbygg og miljøgater. Ladegården cafe ved middelalderparken er kjent for sine gode pizzaer. Sørenga er også et nærliggende område, kjent for Middelalderparken som blant annet inneholder ruiner av Oslos eldste kongsgård.

For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du SATS/Elixia-sentre, samt FITNESROOM i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris og KIWI i Konows gate, Spar Simensbråten eller Rema 1000 på Ryen. Om du ønsker flere butikk-/servicetilbud ligger boligen nær Manglerud og Lambertseter kjøpesenter.

Adkomst

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter. Det er god tilgang til offentlig transport, hvorav nærmeste holdeplass er Utsikten som ligger like utenfor døren. Buss nr 34. og 74 som har to avganger i kvarteret og tar deg til sentrum på ca. 10 minutter. Kun 20 minutters gange til sentrum og 5 minutters gange til Ekebergparken.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere skilter ved fellesvisninger.

Byggemåte

Boligblokk med saltak tekket med takstein Yttervegger i betong og teglstein. Utvendig fasade med malt puss. Skillende vegger og etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Vinduer med 3-lags isolerglass fra 1983. Skyvedørs balkongdør med 3-lags isolerglass.
Produksjonsår 1998/1999 byttet ifb nye balkonger. Utgang fra stue til balkong på ca. 8 kvm. Stål betongkonstruksjon.

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: Gang, bad, 2 soverom, kjøkken, stue og nordvendt balkong.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder på inngangsnivå.
Fellesvaskeri i Valhallveien 59 og 61.
Felles sykkelbod.

Areal

Totalt primærrom: 58 m2
Totalt bruksareal: 58 m2
Totalt bruttoareal: 63 m2

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Standard

3-roms andelsleilighet beliggende i tradisjonell lavblokk, oppført i 1948. Dette er en leilighet som har mye lys, god romfølelse og et luftig preg. Den arealeffektive og praktiske planløsningen gir leiligheten inntrykk av å være større enn hva antall kvadratmeter skulle tilsi, og de store vindusflatene og den gjennomgående planløsningen sørger for rikelig med lysinnslipp og en behagelig atmosfære.

Entre: Lys og innbydende entre med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Dørcalling med portåpner.

Bad/wc: Fliselagt baderom med dusjhjørne med buede dører i herdet glass, porselenservant med skuffeinnredning. Speil overskap med lys og opplegg for vaskemaskin. Badet er rehabilitert i eiers regi 2012 ifb oppgraderingen av felles røranlegg.

Kjøkken: Lekkert Norema kjøkken fra 2012 med slette fabrikkmalte fronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer fra Miele -hhv: platetopp, kjøl/fryseskap, stekeovn og oppvaskmaskin.

Stue: Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrige møblement. Peisovnen sørger for en varm og lun stue også på kalde vinterdager. God takhøyde og de store vindusflatene, og døren ut til balkongen åpner opp rommet og gir gode lysforhold.
Her kommer du garantert til å trives.

Balkong: Fra stuen er det utgang til 8 kvm stor nordvestvendt balkong med flott utsikt over Oslo. Treheller på gulv, plass til utemøbler og grill og er dermed den perfekte plassen og senke skuldrene og nyte utsikten.

Soverom 1: Lyst og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Begge soverommene i leiligheten vender inn mot rolige omgivelser.

Soverom 2: Nok et pent soverom med ulike bruks - og møbleringsmuligheter. Kan benyttes som barneværelse, gjesterom eller kontor/hobbyrom.

Boder: Leiligheten disponerer 2 kjellerboder på ca. 5,4 kvm og ca.3 kvm.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstmann Per-Eddie Ekrem 26.04.2021.
Vinduer: Tilstandsgrad er satt utfra alder
Ytterdører og balkongdør: Tilstandsgrad er satt utfra alder
Innvendige dører: Naturlig slitasje alder tatt i betraktning.

Utstyr

Dør-calling med åpner, røykvarsler og internett/TV-tjenester i leiligheten.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming og peisovn i stuen.
- Varmekabler på badet.
- Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Eiet tomt på 7096 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealet er opparbeidet med grøntområde, asfalterte gangeveier og lekeplass for barn.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS tlf 22 86 55 00.

Borettslaget

Utsyn borettslag, organisasjonsnummer 950142421.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.utsynborettslag.no
Borettslaget består av 55 andelsleiligheter.

Større vedlikehold og rehabiliteringer:
2019 Utskifting av røykvarslere i alle oppgangene.
2018 Ventilasjonsrens.
2015 : Oppussing fasade alle blokker.
2014 : Ferdigstilt avfallssystem.
2013 : Standplass avfallssystem, asfaltering av bakke.
2012 : Rørfornying.
2011 : Diverse. Ny lekeplass / Ryddet og planert kommunens område ved lekeplass.
Ferdig med utskiftning av alle karnapper.
Montert bevegelsessensorlys på baksiden av de bakerste blokkene.
2010 : Utbedring av karnapper og drenering tilhørende oppgang 63, 65, 67 og 69.
Drenering bak blokkene i 53/55 og 59/61 samt gravd grøft ned til 57.
2009 : Gjennomført brannsikringstiltak.
2008 : Utbedring av karnapper tilhørende oppgang 57, 59 og 61.
2007 : Utskiftning av callinganlegg i samtlige oppganger og leiligheter.
2007 : Dreneringsarbeid utført bak blokk 63-65
2006 : Oppussing av innganger.
2005 : Skiftet ut tak og karnapper i nr. 53.
2004 : Pipehatter montert på alle piper.
Brostein lagt foran to blokker.
Skiftet vaskemaskiner.
2002 : Oppgang og kjeller oppusset i Valhallveien 63.
Påbegynt pipe/tak rehabilitering.
Brostein belagt foran tre blokker.
1998/1999 : Nye balkonger og arker.
Etterisolering av gavlvegger.
1997 : Modernisering av vaskeri.
Oppgradering av lekeplass.
1996 : Takettersyn.
1995/1996 : Utbedring av vinduer.
1994 : Nye inngangsdører og entrédører.
1994/1995 : Maling av fasader.
Bygget om fryseri til fellesrom.
1993 : Fornyet elektrisk anlegg.
1984 : Oppgradering av kabelnettet.
1983 : Isolering av fasadevegger.
Nye lekter og papp på tak.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.05.2021

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt innenfor visse rammer iht. borettslagets husordensregler.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i OBOS Skadeforsikring AS med polisenummer 87381816. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Felleskostnader

4.108,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Kabel-TV, trappevask, vaktmester, betjening av fellesgjeld, gårdsforsikring og kommunale avgifter.

Herav:
Felleskostnader 2.854,-
Lån rør 224,-
Dugnad 50,-
Trappevask 100,-
Balkongtillegg 880,-

Styret har vedtatt et fast dugnadstillegg pr.mnd på kr 50,-. De andelseiere som stiller opp på dugnad, får dette refundert etter høstdugnaden.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 76.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.04.2021. Fellesformue pr 01.04.2021 kr 23.034,-

Lånevilkår

Borettslaget har 3 felleslån.

Lån 1 :
EIKA2-152101989
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr. 535.017,-
Restsaldo andel: kr. 10.165,-
Rente, flytende: 1,98%
Rest løpetid: 14 år og 3 mnd
Kapitalkostnader: 69,-
IN-ordning: Nei

Lån 2 :
HUS601-11444443 3
Annuitetslån, 2 terminer pr. år.
Restsaldo: kr.372.401,-
Restsaldo andel: kr. 7.070,-
Rente, fast: 4,30%
Rest løpetid: 8 mnd
Kapitalkostnader: 1.035,-
IN-ordning: Nei

Lån 2 :
OBOS01-98207868957
Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr. 3.090.437,-
Restsaldo andel: kr. 58.673,-
Rente, flytende: 2,30%
Rest løpetid: 12 år og 2 mnd
Kapitalkostnader: 461,-
IN-ordning: Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument av 26.02.1952.
Ferdigattest på kledning av gavl fra 1976 foreligger.
Ferdigattest på fasadeendring (nye balkonger) fra 1999 foreligger.

Utleie

Med godkjennelse fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven §5-6(1) nr.3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Søkt og fått godkjent av borettslaget å etablere terassedør og platting på baksiden av boligen. Terassedør ut til platting vil bli plassert slik at fasaden er lik de andre leilighetene. Plattingen vil være på bakkenivå, med skillevegg mot naboen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-444.

Totale kostnader

4 350 000,- (Prisantydning)
76 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 426 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 441 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (24.04.18) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Plantegning, nabolagsprofil, energiattest, egenerklæringskjema og tilstandsrapport. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tone Kristine Vik Skomdal

Oppdragsnummer

705210065

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål