Turbinveien 6

Stemningsfull 3-roms med 14 m2 solrik balkong. Fantastisk utsikt. Garasje. Heis. Internett/tv, varmtvann og fyring inkl!

Kanskje områdets beste beliggenhet! Kvalitetsbygg fra 2012. 14 kvm solrik balkong med nydelig utsikt.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 250 000

BRA / P-rom
79 m² / 76 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9047071241588 breddegrad, 10.7874796491656 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 6 415 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 250 000
Andel fellesgjeld kr 2 150 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 6 415 554
Felleskostnader kr 9 763 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 76 m²
Bruksareal (BRA) 79 m²
Etasje 7
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Turbinveien 6
Kommune Oslo
Byggeår 2012
Energimerket Grønn D

Kontakt Tone for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Turbinveien 6

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Sannsynligvis en av områdets aller beste beliggenheter. Endeleilighet med vinduer fra 3 sider og en fantastisk utsikt! Ønsker du deg god standard i moderne bygg. Vil du bo med både nærhet til byen og nærme skogen.Her får du alt.

14 kvm solrik balkong med markise. Lag din egen oase og nyt både solrike dager og lune kvelder.

Garasje med heis direkte til etasjen..

IN ordning.

Premierte fellesareal av Oslo kommunes hagepremieringskomite.

Gåavstand til Sørenga, Barcode og Ekeberg

Et spennende område, urbant utformet og med alle fasiliteter i nærheten. Her har du alt fra kulturbegivenheter, kafeer/restauranter, butikker og fantastiske grønne lunger.

Vi har flere alternative busser i området (20 og 37 går hele døgnet), nr. 32 tar deg til Oslo sentrum på 6 minutter.

Beliggenhet

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel utviklet og under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og er flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for alle barn.

I Kværnerbyen har du treningssenter, bysykler, el-sykler, ballbinge, Kværnerbyen barneteater og herlige grøntarealer i umiddelbar nærhet. I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. I Kværnerbyen bor man med gangavstand - og en enda kortere sykkelavstand - til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen.

Ekebergrestauranten og Smia er populære restauranter å besøke i nærheten. Forøvrig er det kun 5 minutter til Oslo sentrum med et stort utvalg av restauranter og alt av fasiliteter som byen har å by på.

Kiwi ligger 1 minutts gange fra boligen. Det må vel kunne sies å være nærbutikken.

En spasertur unna boligen ligger "sjøbadet" på Sørenga som er blitt en av Oslos flotteste badeplasser. Videre kan nærområdet by på en rekke parker og friarealer som Middelalderparken, Ruinparken, Skulpturparken, Alnaelva og Vannspeilet. I denne leiligheten bor man urbant og har likevel god mulighet for fine naturopplevelser med Svartdalsparken i umiddelbar nærhet.

Kværnerbyen er et sosialt nabolag med turgrupper, joggegrupper og håndarbeidsgruppe. Årlig arrangeres det miniatyrhopprenn, barneskirenn, sankthansfeiring, lysvandring langs Alnaelva og julegrantenning. Det gamle fyrhuset i Kværnerbyen er omgjort til nabolagets eget kulturhus. Her har det vært arrangert utekino, og det er satt av eget område for å spille basketball. Det er bygget utegym i Svartdalsparken. Kort sagt er Kværnerbyen et hyggelig og levende nabolag

Bebyggelse

Tilsammen er det nå ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen (i normale tider). I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm.

Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 6 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20, og 37, 100 og 110) og Konowsgate (rute 34, 70 og 74). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate.

Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Det finnes to ulike typer bysykkelstativ i Kværnerbyen; vanlige bysykler og elektriske bysykler.

Byggemåte

Byggeår i 2012. Støpt betongsåle og betong grunnmur. Bærende konstruksjon i stål og betong. Flatt yttertak tekket med asfaltpapp/membran. Vær obs på at det er en superfin takterrasse. For bedre beskrivelse se tilstandsrapporten i oppgaven fra 07.01.2021.

Innhold

Superfin beliggenhet i 7. etasje med heis direkte til etasjen. Særdeles populært borettslag.

Leiligheten: Entre, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

- Det er 1 kjellerbod på ca 5,5 kvm.

- Trappefri adkomst, heis direkte fra inngangspartiet til etasjen.

- Balkong på ca 15,5 kvm ut fra stuen/kjøkken. Rekkverk i aluminium og glass.

- 1 garasjeplass følger leiligheten, heis til garasjen direkte fra etasjeplan.

- Felles takterrasse.

Areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Standard

Følgende TG er opplyst i tilstandsrapporten av 07.01.2021.
TG1 Vinduer og balkongdør.
TG1 Innvendige dører.
TG1 Kjøkkeninnredning.
TG1 Bad
TG1 Veggflater.
TG1 Himlinger.
TG1 Gulv

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med fjernvarme til radiatoranlegg. Boligselskapet har avtale med Techem Norge om leveranse av energitjenester. Obos fakturerer den enkelte beboer à konto på vegne av Techem Norge AS, som er inkludert i felleskostnadene. Avregning skjer årlig / kvartalsvis.

- Forøvrig varmekabler på bad.

Tomten

Andel i 9.435 kvm eiet tomt for borettslaget. Borettslagets fellesarealer er pent opparbeidet med plen, prydbusker, sittegrupper, trær, gangstier og lekeplasser. Med både vannspeil og vannkanal som renner gjennom Kværnerbyen er dette som en liten oase i byen.

Du finner både forretninger, kafeèr og koselige steder å sette seg helt i nærområdet.

Det er ikke knyttet konsesjon eller odel til tomten.

Parkering

Det følger 1 garasjeplass med leiligheten. Heis direkte fra leilighetsplan til garasjen.
Det er mulig å etablere elbil lader. Ta kontakt med styret om det er ønskelig. Det installeres 2-3 ganger pr år. Kostnad pr i dag ca kr. 20.000,- for etablering og ca kr. 250,- pr mnd i strøm.
Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS, telefon 22 86 55 00.

Borettslaget

Dreieskivakvartalet borettslag.

Forkjøpsrett

Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefrist for OBOS medlemmer 18.01.2021 kl. 2400. NB! Samme dag som siste visning.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.01.2021

Styregodkjennelse

Ja, ny andelseier krever styregodkjennelse.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr i Dreieskivakvartalet brl. - forøvrig skal dyrehold alltid være til glede og ikke til sjenanse.

De har i borettslaget utarbeidet regler for dyrehold. De finner du på side 1 og 2 i husordensreglene. Har du dyr, er dette viktig for deg, orienter deg om reglene.

Det er utarbeidet en "erklæring om dyrehold" som må signeres av dyreeier etter godkjennelse.

Forsikring

Bygningene til brl. er forsikret i Tryg Forsikring med polisenr. 6659427.

Hver andelseier må ha sin egen innboforsikring.

Ligningsverdi

Kr. 1.473.647,- som primærbolig for ligningsåret 2019.

Kr. 5.305.130,- som sekundærbolig for ligningsåret 2019.

Tallene er beregnet utfra skatteetatens boligkalkulator pr. 18.12.2020

Eiendomsskatt

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 9.763,- pr. mnd..

Herav:
Felleskostnader Kr. 3.060,-
Akonto oppv. og vann Kr. 670,-
Garasje kr. 250,-
Kapitalkostnader Kr. 5.684,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 2.150.000,- pr. 01.12.2020.

Andel fellesformue kr. 18.348,- pr. 31.12.2019.

Lånevilkår

Dreieskivakvartalet brl. har 2 felleslån pr. 01.12.2020.
Lån 1 til OBBK med saldo på kr. 8.833.516,-. Rest betalingstid er 2 år og 8 mnd. Lånet betales med 12 terminer pr år og har flytende rente på 1,50 %.
Lån 2 til OBOS med saldo på kr. 274.685.815,-. Rest betalingstid er 32 år og 8 mnd. Lånet betales med 12 terminer pr år (avdragsfritt til 01.08.2023) og har flytende rente på 1,50 %. Estimert endring etter avdragsfriheten kr. 4.517,-.

IN Ordning er vedtatt i brl.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.11. og 30.05. Andelseier må kontakte OBOS minimum en mnd før terminforfall, og minimumsbeløpet er kr. 60 000,- pr. gang.

Det er estimert at potensiell økning i felleskostnadene fra 01.08.2023 når borettslaget begynner å betale avdrag på lån med avdragsfrihet. Estimatet forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene beholdes uendret. Da fremtidige endringer i lånebetingelsene vil kunne medføre endringer i den informasjon som fremkommer av tabellen, må man utvise forsiktighet med å bruke beregningene som grunnlag for økonomisk planlegging eller investeringer. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Garantiordning: Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- 2012, midlertidig brukstillatelse på oppføring av Turbinveien 4 B - 24.
- 2014, ferdigattest på oppføring av Turbinveien 4 B - 24.

Utleie

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Diverse

- Sentralt brannvarslingssystem i blokken.
- Mekanisk ventilasjon.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boliger. Det ligger et forslag på regulering i dag om å rive et eksisterende bygg ved siden av for å bygge nye boliger med bevertning. Sak: 201715801, ref Off.ettersyn 18.02.-01.04.19.
I tillegg er det planer fra Bane NOR om arbeider på togsporet på baksiden av blokken.

Det er viktig å orientere seg. Kværnerbyen er fremdeles i utvikling, men i sitt siste løp, planen var at alt skulle være klart og ferdigstilt i løpet av 2020. Har dette betydning for deg så pass på å holde deg orientert.

Totale kostnader

4 250 000,- (Prisantydning)
2 150 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 400 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 415 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

- Boligen kan overtas etter avtale med selger.
- Boligen leveres med de hvitevarer, faste lampepunkter (downlights), garderobeskap, nøkler og brikker som finnes på overtagelse..

Eierskifteforsikring

Egenerklæringen er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven blir opprettet 22.12.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg

Ansvarlig megler

Avdelingsleder/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Oppdragsnummer

703200292
Til toppen