Turbinveien 32

7 Unike selveierleiligheter ved Kværnerdammen - Himlinghøyde opptil 6,93 m - God standard - Felles takterrasse

Velkommen til visning i Turbinveien 32

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 7 600 000

BRA / P-rom
78 m² / 74 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9031380351855 breddegrad, 10.7886719691032 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 7 801 570

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 7 600 000
Omkostninger kr 201 570
Totalpris kr 7 801 570
Felleskostnader kr 3 000 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 74 m²
Bruksareal (BRA) 78 m²
Etasje 3
Eierform Selveier
Boligtype Leilighet
Adresse Turbinveien 32
Kommune Oslo
Byggeår 1920
Energimerket Grønn D

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Turbinveien 32 ble oppført i 1920-årene som badehus tilknyttet Kristiania Renholdsverk i Kværnerbyen. Bygget har gjennomgått en transformasjon, hvor bygget med byantikvarens samtykke er fullstendig bygget om. Det er tatt vare på gamle elementer og bygget om til spennende og lekre leiligheter. Nederste etasje fungerer som barnehage og bygningens øvre del er tilpasset boligformål.

Beliggenhet

Leilighetene ligger sentralt til i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen. Trivelige Kværnerdammen ved huset og vannløpet som strekker seg gjennom Kværnerbyen. Alnaelva og industrihistorien er hentet opp fra grunnen og flyter gjennom dammen og løpet. Og det er her vi samles i sola, med lekende barn, tilstedeværelse og energi.

Kværnerbyen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika, Bispevika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. En helt ny bydel sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det er fint å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et svært attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Sommerstid et yndet sted for bading og plasking for barn. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen som er en bortgjemt perle med sin særpregede vegetasjon og turstier i urskogen langs Alnaelva, over til naturreservatet ved Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Bjørvika og Bispevika myldrer av liv. I tillegg til Operaen nye Deichman hovedbibliotek som står ferdig og Munchmuséet som snart er ferdigstilt, parker med sports- og lekemuligheter, havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler.

Til sammen er det ca. 1600 leiligheter i Kværnerbyen hvor både store og små trives. Det er to barnehager. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det normalt full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Bebyggelse

Kværnerbyen omfatter blokkbebyggelse.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Byggemåte

Bygget er en teglsteinsgård med yttervegger murt i massiv tegl som er slemmet med kalkmørtel og malt med kalkmaling.
Taket er tekket med ny tegl takstein med beslag og takrenner i zink.
Vinduene er de originale vinduene som er restaurert og med nye vinduer på innvendig side.

Innhold

Velkommen til denne unike og sjarmerende leiligheten med et gulvareal på ca 88 kvm og med messaninetasje som byr på mange muligheter. Leiligheten har en meget fin og luftig romfølelse med sin himlinghøyde på opptil 6,93m. Leiligheten består av entré, stue, åpen kjøkkenløsning, bad, soverom og messaninetasje. Det er enstavs hvit eikeparkett på gulv. Tilgang til felles takterrasse på 40 kvm. Sportsbod på 5 kvm på loft.

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm
Leilighet H0301 har et gulvareal på 88 kvm.

Standard

Entré med plass til sko og klær.

Stor og åpen stue med vindusflater på to sider som slipper inn rikelig med naturlig lys. I stuen er det god plass til både salong- og spisegruppe.

Åpen kjøkkenløsning. Delikat kjøkkeninnredning fra Sigdal med integrert komfyr, induksjonstopp, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredningen består hovedsaklig av underskap noe som bidrar til stuens lyse og luftige atmosfære. Det er rikelig med benkplass på kjøkkenet.

Stort og lyst soverom med god plass til stor seng, nattbord og garderobeskap.

Lekkert bad med hvite fliser (Vitra 14,8 X14,8) på vegg og marmor-fliser (Quarella marble 60X60) på gulv. Flisvalget er inspirert av byggets originale uttrykk. Spesialtilpasset og pen benkeplate i eik, speil og downlights. Praktisk innsvingbar dusjvegg av glass og vegghengt wc. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Fra stuen er det trapp opp til den sjarmerende messaninetasjen med et gulvareal på 23 kvm. Her har man mange muligheter! Fra messaninetasjen er det tilgang til felles oppgang hvor man finner boden.

Det er enstavs hvit eikeparkett på gulv.

Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av messaninetasjen og balansert ventilasjon.

Vegger malt i tiltalende farger.

Balansert ventilasjon.

Utstyr

Porttelefon.
Kabel-tv.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvarme med ulike soner. Elektriske varmekabler på bad for økt komfort.

Tomten

Felles eiet tomt. Tomten er på totalt 1.829 kvm. Utomhus er fellesareal med eksklusiv bruksrett for barnehagen i deres uteområde i åpningstiden.

Parkering

Vanlig gateparkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OEF

Sameiet

Kværnerdammen Boligsameie består av en næringsdel, hvor det er barnehage og 7 boligseksjoner.

Felleskostnader

3 000,- pr Mnd
Tv og bredbånd, felles bygningsforsikring, offentlige og kommunale avgifter, m.v.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Eiendommen avventer seksjonering og midlertidig brukstillatelse, som forutsettes å foreligge før salg.

Utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller vedtektene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Eiendommen er bevaringsverdig, slik at fasadeendringer må godkjennes av byantikvaren.
Oslo Byggentreprenør har utført byggearbeidene.
Egen måler for fjernvarme og varmt vann. Egen strømmåler.
Grunnpakke fra Telia med tv og internett med fiber inngår. Kontakt Telia på tlf 924 05 050.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen/området er regulert til bolig, kontor, allmennyttig formål (barnehage). Huset er bevaringsverdig. Reguleringskart er tilgjengelig på hjemmesider.

Totale kostnader

7 600 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger
190 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 600 000,-))
7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
201 570,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 801 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger, dog innen to måneder.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Budgivning i forbrukerforhold

Boligene selges til faste priser, etter ansiennitet i obos. Du må legge inn bud på aktuell(e) bolig(er) med finansieringsbevis innen 24. mars kl. 12:00

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713210010